icon

Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?

17. jan 2024

Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.

Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.

Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.

monikkatt
17. jan 2024

Je to prizivnicka. Teraz parazituje na svojej matke, potom bude na tebe. Takyto ludia sa vzdy niekomu zavesia na krk len aby nemuseli robit.
Sorry ale pozerat cele dni serialy a rozbiehat zivnost nejde dokopy. Dobre ti blika kontrolka.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
rainee
17. jan 2024

Je to všetko uhol pohľadu. Poznám XY párov, kde muž maká, buduje firmu a žena nepracuje. Stará sa o deti, rieši kruzky, domácnosť atď. A obaja sú maximalne spokojní. Chlap ma full servis a zázemie a žena nepadá na hubu lebo toto všetko by ju este pockalo po pracovnej sichte. Len teda môžu si to finančne dovoliť.

0kristina0
17. jan 2024

@rainee tento model plati iba vtedy ak obe strany su s tym v pohode, tuto autorovi sa nepaci, ze jeho priatelka si vyvaluje sunky pri serialoch

rainee
17. jan 2024

@0kristina0 áno jasne, ved keď mu to vadí nech sa s ňou rozide a nájde si podobnú karieristku, čo k tomu dodať.... potom sa zas bude sťažovať že ako 2 vyťažení ľudia sa budú vídať raz do týždňa 😉

0kristina0
17. jan 2024

@rainee tak zrovna karieristku si nemusi najst, staci pracovitu zenu, ktora nebude cakat ze praca si ju najde sama.

reddflowerlife
17. jan 2024

@rainee preco hned taky extrem ze karieristku? ja chodim normalne do prace pocas dna, mam normalny plat, chodim si domov, na relax, na nechty, na masaze… staram sa o zahradku.. nemyslím ze som karieristka napr keď mám normalnu pracu 😂

monikkatt
17. jan 2024

@rainee to akoze existuje len karieristka a hniloba doma pred telkou? Nic medzi tym? 😄
Ocividne to autorovi nevyhovuje, ani sa necudujem.
Fakt by sa nemal cim chvalit keby sa ho niekto spyta co robi jeho zena.. vies co, sedi doma a kuka serialy, som na nu fakt hrdy 🤦‍♀️😄

vanilkovazmrzka
17. jan 2024

Boze moj prefackala by som ju :D

Ale ty to nerob, to by bolo nasilie na zenach :D ja by som ju prefackala ako zena zenu :D

petronelag
17. jan 2024

@monikkatt To nie je dobré aj preto, lebo on môže byť aj PN, tiež nemusí vyjsť podnikanie a má tiež aj svoj záväzok.

konikmodry111
17. jan 2024

Aj ja som za rozchod. Za mna to je obyčajná príživnícka a je dosť smutne že využíva svoju vlastnú mamu. Ak by ste neskôr bývali spolu, využívala by teba. Nechápem niektoré komenty o karieristkach. Aký by ste mali názor na 38 ročného chlapa ktorý je doma celé dni, nepracuje a nechá sa vydržiavat mamou ?

saxana000
17. jan 2024

Kopnut do riti skor.jak ta zacne vyciciavat..

iva4444
17. jan 2024

Ahoj.nečíla som komenty vyssie.ja si neviem predstaviť, že by som nezarába,kde to ešte nechala sa živiť od rodičov. Ano pomáhajú s deťmi,sem tam niečo naviac navaria,ale mam 3 deti a pracujem na 12 hodinové smeny,aby som ich uživila. Ani keď som bola na rodičovskom nenechala som sa "vydržovať" od niekoho. Podľa mňa by si jej mal povedať na rovinu, že takto si spoločný život nevieš predstaviť. Daj jej ultimátum (časové obdobie), buď sa začne snažiť,alebo ti to otvorí oči. Hlavne treba komunikovať vždy ak je nejaký problém. Držím palce

pbra40
17. jan 2024

Dala by som si tu namahu, a vyhladala na nete volne pracovne pozicie, na ktore by sa hodila (je vyucena, vyskolena, ma prax). A cakala na reakciu.
Ak by sa chytila, urobila si CV a zacala chodit po pohovorch, dala by som tomu sancu. Ak niez tak rozchod

saxana000
17. jan 2024

@konikmodry111 na takych je tu vzdy nazor vyhodit z.bytu aj s pocitacom.letela by rovnako aj tato hnida.. ze serialy a filmy umrela som..

autor
17. jan 2024
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
autor
17. jan 2024

@pbra40 presne to som aj urobil, že aha zlato toto by bolo pre teba a pod. ani to neotvorila

xeniagb
17. jan 2024

Akym umením sa chce živiť? V tvojom novom podnikaní ti nevie pomôcť?

pbra40
17. jan 2024

Tak zial, u mna by nebolo o com. Lepsie hrozny koniec, ako hroza bez konca. Za mna rozchod

mikadooo
17. jan 2024

Podľa mňa ste dva extrémy. Ty dve práce, ktoré asi ani nepotrebuješ, ona absolútne nič, necháva sa živiť mamou. Nevidím to nejak ružovo, čo sa spoločnej budúcnosti týka... Ak teda netúžiš po žene v domácnosti. Lebo aj to má svoje výhody.

autor
17. jan 2024

@mikadooo ja viem svoju druhú prácu obmedziť, mám to aj ako hobby, robí to peniaze, ale nežil by som z toho. a aj som obmedzil kôli nej, aby sme mohli byť večer spolu aspoň par dní cez týždeň. ale prepáč, celé doobedie pozerať filmy kým je dieťa v školke?

subartic
17. jan 2024

Ja zas nerozumiem jednej veci , všetky tu rozprávate o tom akoby ju mal do budúcna živiť on . Veď autor ani sám nevie či by s ním vôbec žila , či by chcela ,či by išla do spoločného bývania. Osobne by som sa jej aj čudovala si zavesiť ďalšieho chlapa na krk , ak má deti a vek blížiaci sa k 40+ .Veď to je koniec pohodovému životu a zasa starosti, či je to žena pracujúca alebo nepracujúca. Veď pokiaľ to jej mamu netrápi , neživí ju autor , tak čo teraz rieši?

subartic
17. jan 2024

autor, pýta od teba peniaze , zaťažuje ťa nejako finančne ? Nalieha na spoločné bývanie ? Veď sa len stretávate po večeroch . Ak s ňou nechceš byt a vadí ti jej spôsob života , tak s nou nebuď , ale riešt či je alebo nie je prížvnička pokiaľ ťa finančne nezaťažuje načo ?

autor
17. jan 2024

@subartic peniaze nepyta. ale keď napríklad spomeniem dovolenku v lete tak mi odpovie, že nemá peniaze na dovolenku. ja uplne rozumiem, že nie každý ma peniaze na dovolenku, ale ona sedí doma a pozerá seriály kým ma dieťa (ktoré mam rád) v škôlke

subartic
17. jan 2024

Odohnať od seba partnera , ktorý mi vyhovuje po ľudskej stránke, ktorý ma nezaťažuje finančne , nič odo mňa nepýta, nedomáha sa spoločného bývania, svadby , dieťaťa a žije si život podľa toho ako on chce, len preto že nejde podľa štandardnej normy spoločnosti ..no neviem . Nikto z nás nevie koľko prispieva matke .

mikadooo
17. jan 2024

Ja ti v pohode odpúšťam 😁. Ak ti to vadí, preber si to s ňou, čo my tu narobíme 🤷. Si ju posaď, povedz jej, že ťa to štve, že vyžiera matku a nevieš si takto predstaviť budúcnosť. Že si myslel, že jedného dňa budete gazdovať spolu, s tým, že budete pracovať obaja a takisto prispievať obaja do spoločnej domácnosti normálnu sumu, že nechceš prevziať rolu jej matky a ťahať to celé sám 🤷.

subartic
17. jan 2024

no tak nemá peniaze na dovolenku , zrejme to nie je jej priorita chodiť na dovolenky . Veď ani nevieš či s tebou chce v budúcnosti žiť v jednej domácnosti. Projektuješ niečo čo ani nemusí nastať , lebo ona nebude chcieť. Možno stojí len o príjemný vzťah , dobrý sex a nie o práce v spoločne domácnosti .

monikkatt
17. jan 2024

@subartic ty by si chcela chlapa co zije u rodicov, nepracuje, cely den cumi do telky a do mobilu??
Vazne ti toto pripada ok?

autor
17. jan 2024

@monikkatt vďaka