Priateľka nechce pracovať. Rozísť sa s ňou?
Ahojte, mám čerstvý, niekoľko mesačný vzťah. Obom nám je pred 40. Obaja máme deti. Trávime spolu čas sami, ale aj s deťmi. Všetko klapalo super, až som si nedávno uvedomil, že priateľka odmieta pracovať. Aktuálne je "umelec" na voľnej nohe, zarobí sotva 200 eur / mesačne. Žije s mamou (všetky náklady na byt a stravu ťahá mama), ktorá stále pracuje. Jej príjem sú vlastne len alimenty (nie veľké) + rodičovský príspevok a sem tam si stovku - dve zarobí. Ja ťahám 2 práce - som manažer v korporate a ešte rozbieham podnikanie. Jej deň vyzerá tak, že ráno vstane, zanesie dieťa do škôlky, ide domov a napríklad pozerá filmy / seriály, trochu uprace, je na sociálnych sieťach... a to je všetko. Ja cez deň neviem čo skôr, lietam z meetingu na meeting a večer ma čaká šastokrát ešte moja firma. Cez víkendy mám syna.
Pár krát som túto temu "či sa nechce zamestnať" otvoril, vždy ma odbila, že to chce skúsiť rozbehnút súkromne. Nič tomu však nenaznačuje... Ide ma rozthnúť keď mi o 11tej doobeda napíše, že akurát dopozerala film a ja neviem čo skôr. Najnovšie mi začala vyčítať, že veľa pracujem a nemám na ňu toľko času. To bola posledná bodka.
Chcel by som nestranný názor žien, prípadne aj mužov, či tomu dať šancu, alebo to ukončiť kým je čas.
@subartic tak ano, je to potom otazka priorit, ale i tak si neviem predstavit, ze keby som chcela mat aj toho kamosa, milenca, na vylety, dovolenky, na rozhovory na urovni, (teda nie v spolocnej domacnosti), ten domasedsky lenochod by mi toho nemal vela co ponuknut 😁. Len ak by minporozpraval, co nove v serialy XY. Mozno si ani ona nehlada partnera do spolocnej domacnosti, ale to stale nemeni nic na tom, ze si clovek hlada sebe podobnych. A nemyslim si, ze muz ci zena pred 40, by este nechcela/nechcel raz spolocnu plnohodnotnu domacnost. Predsalen 39 a 49 je rozdiel. A keby teda aj nezili spolu, stale nemaju vlastne za co chodit na vylety, dovolenky, kino, pretoze vsetko by musel tahat on. A asi by tiez museli chodit peso, lebo zas auto by platil len on. Ale mozno ona netuzi po vyletoch, mozno proste chce byt doma no 🤷♀️
@konikmodry111 ale ja nehovorím že žiadna. Ja hovorím po mojich skúsenostiach a z môjho okolia, ženy po 40+ sa do spoločného bývania nehrnú. Však si počkaj na svoju 40 + a uvidíš ak ju ešte nemáš , vtedy sa ti v mnohom mení optika .
@liv1 Prečo myslíš, že dotyčná nemá čo autorovi ponúknuť ani na voľný čas? Niečím ho predsa upútala, očarila, pre niečo sa s ňou stretáva, pre niečo si ju vybral za priateľku, pre niečo sa zbližuje s jej dieťaťom 🙂 keby to bola len nejaká kvočka, čo pánovi podnikateľovi nesiaha intelektuálne ani po členky, skončilo by to pri jedinom rande 🤷🏻♂️
@konikmodry111 pozri ak máš 40+ a ženy v tvojom okolí tiež 40+ chcú zdieľať spoločnú domácnosť s chlapom , keď už majú deti a tento vek a to vrátane teba , tak aždá žijeme na opačnom konci galaxie.
Ak je téma skutočná, z príspevkov mi prídeš ako celkom rozumný muž, ktorý to ma v hlave upratané. Odpoved na svoju otázku asi poznáš, ale za mna: potrebuješ si toto zavesiť na krk vo veku kedy asi už túžiš s niekým niečo budovať? To že je momentalne bez prijimu by sa ešte dalo prekusnut, no ona mi príde ako žena bez cieľov: Čo take ti vie ponúknuť? Pochopenie, lásku, krásu, sex? Ok, a ďalej? Lebo to sú síce dôležité veci, ale nebola by fajn partnerka ktorá ti ponúkne presne to iste a ešte ste aj rovnocenní partaci a vies sa aj ty spoľahnúť na nu ak by prišli ťažšie časy, strata tvojho prijímu, choroba, …? nehodila by sa ti žena, ktorá ťa možno len tak prekvapí a občas naplánuje (aj zaplatí) výlet, aby si si aj ty oddychol keď toľko makáš, ktorá ma víziu ohľadom svojho života a s ktorou máte veľa spoločného a vie pochopiť aj tvoju prácu, a nesedí doma kým ty prídeš z roboty? Nebolo by fajn prísť domov a nechať polovičku nech sa ti občas vyžaluje že mala v práci ťažký deň, alebo naopak príde natešená ak sa jej niečo podarí? Táto tvoja ti povie obsah novej telenovely alebo čo?? Skús ešte trocha pohľadať🙃
@barborachors píšeš že “ tak nie každý sa ide potrhat v korporate a skončiť s rakovinou o desať rokov zo stresu...” - ono medzi tým a “robit hovno a ležať cele dni pred telkou” je ešte dosť široká škála aktivít a možností, nemyslíš? 😂
Autor prosím ťa a o čom sa potom pri stretnutiach rozprávate? O seriáloch? Partneri fungujú spolu, rieša aj denno denné problémy, či politiku kultúru, kolegov, priateľov, názory. Ona iba to, čo dávajú v televízore?
@mirkam3 Aj ja si myslím, že nie je treba hľadať nejako extrémne pracovne vyťaženú ženu, ale mala by mať príjem, ktorý pokryje jej náklady a na dieťa. Už aj to je dosť zarážajúce, že v 38 rokoch jej väčšinu nákladov zabezpečuje mama a keď vypadne ona, že bude na dôchodku alebo chorá?
A tak isto aj muž môže mať na nejaký čas aj dve práce, ale nedá sa odhadnúť či to vydrží utiahnúť dlhodobo. A keď má aj záväzok z minulého vzťahu.
A ešte ako písal má aj skúsenosti s partnerkou, ktorej tiež musel zabezpečovať financie, tak tento druhý vzťah je asi karmický, že dovtedy bude stretávať takéto ženy, kým sa z toho nepoučí.
@thoughtfulweirdo tak na kratke obdobie mozno, nie su spolu dlho. Ale z dlhodobeho hladiska si nemyslim. Mozem sa vsak mylit. Ale kazdemu je jasne, ze cloveku ktory je zodpovedny, financne samostatny, ambiciozny bude clovek bez ambicii zaujmu a financnej sebestacnosti v dohladnej dobe nevyhovovat. Co uz u autora vlastne nastalo
Mať takého muža čo sa radí so ženami z MK, ktoré keby mohli na ňu napľujú, - radšej sa s ňou rozijd, dobre pre teba a ešte lepšie pre ňu ;)
Toto nie je o láske, ale o vypocitavosti žiarlivosti a z celého toho tvojho príspevku si a stále budeš obeť.
Chcela by som vedieť a vypočuť si názor tvojej polovičky, čo naozaj robí cely deň...lebo áno my ženy co sme boli doma na materskej sme celé dni pozerali filmy doobeda 🫣🤣👌
Ojoj ako ja som žena, ale toto by na mňa nebolo.....hnala by som muža do roboty.....v tejto dobe sa nechať živiť mamou a priateľom??? Veď ma deti....ako chce fungovať....ja by som to ukončila.....ona sa iba vyhovára......je jej jednoducho doma dobre....zvykla si, že sa niekto o ňu stará.....lenivec je to.....
S nou nepohnes, preto podla mojho nazoru je rozchod najrozumnejsia volba. A cim skor, tym lepsie, bohuzial 🤷🏼♀️
Kde nie je vola, nie je ani cesta😏☝️
Nečítam všetky príspevky. Ak ti to prekáža tak to skončí, ste spolu eate krátko a takýto vzťah perspektívu nemá.
@subartic presne si to vystihla - mam po 40tke a to posledne co chcem je mat chlapa 🤦♀️ kamarata na chvile, ok, ale zit s niekym???? dakujem, neprosim, mam sa rada
Uteč od takej. Teraz ju živí matka, časom to bude očakávať od teba.
@marianemcikova78 aké ultimátum ? Akým právom ? Však s ním nežije, nič od neho nepýta , svadby sa nedomáha ani spoločného žitia tak čo ? Však sa len stretávajú
@subartic
Nie každému vyhovujú lemry. Teda nikomu. Kedže je rozvedená, tak už dalsi v poradí, ktorý z nej má nervy.
@marianemcikova78 sú spolu 6mesiacov, autor ju ani nezivi, ani jej dieťa.. Iba rádia, stretávajú sa.. Aké na hubu?
Možno od neho nič nechce, nečaká.. Žije si svoj život, je spokojná.. Autora zjavne zaujala.. Ako človek, ako žena..
@katkami123 aká lemra ? Pýta od teba peniaze , alebo od autora? Je množstvo ľudí čo žije z pasívneho príjmu , nepracujú , od nikoho peniaze nepýtajú .
Vztah ma byt v rovnovahe. Je ine, ak je jeden z partnerov na materskej, alebo ak je chora/y, ale ked sa vyhyba praci a nabali si vyrazne financne zabezpecenejsieho partnera a nechava sa vydrziavat, treba sa zamysliet, ci je to laska a aka pekna je vnutorne ta osoba s ktorou chodim. Hladaj si sulad krasy tela, duse, mysle...
Čo najskôr sa jej zbavte, kým nie je neskoro. Nikdy sa nezmení, nič nezačne, nerozbehne. A ešte zničí aj Vás. Žila som s podobným individuom, nikdy nikde nepracoval, len kecy a ešte zničil aj mňa. Nikdy viac. Veľa šťastia.🍀
@chodec15 to sú všetko dohady, dotyčná má s mamou rodinný dom, netlačia sa v 2-izbáči, pozrie si film, medzitým má narúbané drevo, navarené, opraté, pozametané ..čoho by sa autor 100%dos*al.. a o to mu nepotrebuje vešať na nos.. mama odide do práce, medzitým ona zakúri, úprace okolo domu, niečo ešte zarobí.. čo nás kua po tom?! V lete niečo posadí, polieva… od nikoho nepýta nič, od autora dupoľom😀😀😀 nič nevieme 🤗