icon

Priateľka sa nestará o domácnosť

schmoud
30. jan 2023

Dobry den.
Baby, zeny, damy (nechcem ziadnu urazit) poradte mi prosim s mojou priatelkou. Ved kto mi poradi lepsie nez zena 🙂.
Skusim to v skratke nejak popisat: sme partnery vyse 10 rokov, dve krasne deturence, dom, zahrada, auto, pes, macka atd atd. Podla mna sa mame pomaly az nadstandartne. A tu mozno zacina cely problem. Byvame na mojom rodicovskom dome, ktory sme si pomalicky poprerabali, samozrejme je tu este vela co robit ale aj to co je spravene napr kuchyna tak sa o to vobec nestara. Ako sme zacali byvat, tak na nej pomaly ani prach neutrela, stale len potom a potom... Kupelna detto...mam pocit ze zijem zo spindirou. Samozrejme ja poupratujem, povysavam, riadi spracem ale mame vacsi dvor a nemozem byt aj na dvore aj v dome. X krat sme sa za to uz povadili, ale ide si stale svoje. Ked ma prist navsteva normalne sa hanbim :(
Dalsi dovod je keks. Nemame uz 20rokov mame okolo 40, tym chcem povedat ze nejsome ani ja ani ona nejake fit modely, stale jej hovorim ze je pekna, ze sa mi paci taka aka je, ma pekne prsia, peknu tvar, postavu. Teda hlavne v mojich ociach. Ked sme doma prosim ju aby si dala dole napr podprsenku a chodila doma bez nej, ze sa mi to jednoducho paci, vobec nic :( ako kazdy chlap ju rad omakam, vadi jej to...ked sa jej opytam ci jej smrdim alebo ci ma.uz nema rada tak ze vsetko je ok, len nema naladu a bla bla. Samotny keks niekedy aj dva mesiace nic :( a aj to ja na to tlacim...
Teraz zacala pracovat po cca 6rocnej materskej a tym ze si nosi starosti pracovne domov, tak je to este horsie. Doma si viete predstavit ten bordel a o intimnom zivote ani nehovorim. Vecer do postele chodim sam, pretoze ona sa stale suchce niekde, ci uz v obyvacke alebo kuchyna alebo neviem kde...ani neviem kedy dojde do postele. Ked neboli deti som si ju pritisol k sebe s zaspavali sme tak. Ked prisli deti tak to zacalo byt zriedkavejsie, ale pritisol som si deti. Teraz si tiez samozrejme deti pritisnem ale chcem si aj moju priatelku. Rad sa skrabkam, maznam atd. Ona ako keby bola s kamena. Proste cele zle podla mna. Rozpraval som sa s nou o tom uz vela vela krat, odpoved vacsinou stale ta ista ze dnes nema naladu, dnes musi toto spravit, dnes musi este oprat (a to je niekrdy aj 23:00) potom ma svoje dni atd atd.
Mna to uz prestava ale bavit takyto zivot :( nikdy ma nenapadlo ze budem pisat na nejaku takuto stranku, ale.asi toto je uz posledna moznost ako to zachranit. Rozmyslal som aj nad svadbou, ale toto si mam zobrat za zenu? Bude to este horsie.
Mam si najst bokovku? Mam chodit po bordeloch? Alebo co mam?
Dakujem pekne za normalne rady 🙂

beronsche
30. jan 2023

@vroni no ja taku zial jednu poznam... Nezamestnana, turbo aktivna na vsetkych soc.sietach a doma, ako sa hovori - bozie dopustenie.. nie prevadzkovy bordel, ale zazrata spina..
Ale oni su vsetci taky "usmudlani", cela rodina, vlasy mastne a pod. To Len na Margo toho, co pises..
Ono nie vzdy nic, co nepoznas, aj naozaj neexistuje.. 😉

gejb
30. jan 2023

@schmoud nazval si ju "mater" hneď v prvom komentári... a frigidna určite nie je,len otravená,znudena, alebo unavena ...

dadis
30. jan 2023

@schmoud A teda od leta nenate umytu kupelnu? 😳😂 Ved su normalne podelte povinnosti, ty si zober na starost kupelky/wc -aspon raz tyzdenne generalne upratat, ona ma pradlo, ty vysavanie, ona prach a zmytie podlah, ona vari, ty upratujes kuchynu, potom nakupy - niekto nakupuje, druhy vyklada - ak mate pracu ma dvore, tak to zohladnite. Ale obaja pracujete, ak si nechcete platit gazdinu, tak obaja musite pracovat v domacnosti. Ze volal si ju umyt kupelnu🤦‍♀️😂...ved vezmem cistiaci prostriedok, spongiu a o 5-10min nemam co sama robit..a kuchynu treba upratovat kazdy vecer, si neviem predstavit rano prist do spinavej kuchyne 🤢

schmoud
autor
30. jan 2023

@zorkahorka ale ja to vsetko beriem ze to neni sranda popratat velky dom, ale proste ona sa suchce, motka, hodinu len ranajkuje, dve hodiny dokaze vecerat... Ja za hodinu povysavam cely dom dve poschodia. Ona zatial len nalozi mycku napr, alebo ani len pracku nenalozi za ten cas...
Ani romantika ani nijak...vy ste si tusim kazda vsimla len omakavanie. Je na tom nieco zle ked chcem obimat svoju polovicku a chytit ju za zadok? Za boky? A za kozy?
Na vianoce som jej kupil pekne pradlo ktore si aj zelala, dal som deti spat zapalil sviecky, snad bude ta romantika pri stromceku...idpoved bola ze to sa musi najskorej oprat, skorej to na seba ona neda 🤦 tak som si isiel lahnut k detom, ona sa opustala pri nejakom trapnom filme...

gejb
30. jan 2023

@schmoud nenájdeš ženu, ktorá si dá na seba
obchytane, neoprate spodné prádlo. Trosku ju aj počúvaj co ti hovorí...

jana_eyre_2
30. jan 2023

Podľa mňa tvoja priateľka vyhorela.. proste a jednoducho vyhorela a nič sa jej nechce.. niečo spoločné zmeňte, choďte niekam sami, porozprávajte sa a nazývaj veci pravými menami.. 40r muž by už mal vedieť povedať sex.. ja som asi 5s premýšľala aký už len môžete mať problém s keksom, ze ich zje veľa či čo..

bublinka1426
30. jan 2023

@dadis inac dobry napad ved nech jej pomoze s pranim pratanim, potom sa uz nebude mat na co vyhovorit 🙈

schmoud
autor
30. jan 2023

@dadis presne tak by to malo fungovat,.presne ako pises. Lenze je tam vela lenze... Musela by si to vidiet a pochopis o com rozpravam. To neni uz len o 10minutach.

vroni
30. jan 2023

@beronsche, no počkaj, a co teda robi ten všetko robiaci chlap v domácnosti? 🤣 Ja nehovorim, ze nepoznam spindury, lenive ženy ci prepadnute virtuálnej realite. Ale nepoznám také, za ktoré by to chlap dobrovolne a dlhú dobu odmakal.

terry658
30. jan 2023

@schmoud ja mám takúto švagrinú. Je to úžasná žena ale na poriadok, varenie je úplne ľavá. Ja by som pri nej schudla aj 20 kg za mesiac, lebo ona prosto skoro vôbec nevarí. Bordel majú vždy taký, že si robím pomaly uličky aby som sa u jich niekam dostala.
Ale čo sa týka detí a zvierat tak je to prosto žena s veľkým Ž. Ja nemám toľko trpezlivosti ako ona.
S bratom sa tiež stále na tomto hádajú. Zatiaľ na nič neprišli.
Za mňa je najlepší systém napísať zoznam povinnosti na tabuľu a vyslovene si rozdeliť toto robím v pondelok ja a toto ty. A odškrtávať. Zapojiť aj deti ak sa dá. Moji napr. už v troch rokoch vedeli umyť stoly vlhčenými obrúskami, odpratať hračky, povysavať nejakú menšiu plochu ako záchod a pod. Chce to prosto nejaký systém. No nie štýlom že tak toto budeš robiť ale toto je potrebné spraviť poďme si to podeliť, kto bude robiť čo.
Inak ak chceš tie keksiky tak veľa ženám pomohlo keď muž prišiel nato aký majú jazyk lásky. Čiže skús knižku 5 jazykov lásky. Môžete si ju čítať spolu alebo aspoň spraviť ten test na identifikáciu jazyka lásky. Často sa stáva, že to čo chceš aby robila ona tebe, robíš ty jej ale ona potrebuje niečo úplne iné.
Ak by si si už nevedel dať rady existujú aj manželské poradne a veľa ľudí si ich chváli.

dadis
30. jan 2023

@schmoud Nie je to o 10minutach? Ved si vygruntuj tu kupelnu a pravidelne ju upratuj a cisti a uvidis, ze to je nic. Ja ked upratujem, nastriekam chemiu, idem vysavat a ked povysavam vycistim vsetko. Staci len raz za tyzden, ked to opakujes, tak to vobec neboli a kupelna +- vyzera cisto (niekedy prebehnem umyvadlo, ked sa mi zda v tyzdni prilis spinave, alebo zachod postriekam dezinfecnym sprejom a vytriem dosucha toaletakom a nalejem pristriedok - to su sekundove zalezitosti, ziadna veda)..Treba poriadok v domacnosti udrziavat, ale to musi cela rodina, aj deti.

vilma7
30. jan 2023

@schmoud ahojky. Ak by ti to nevadilo, pošli mi nejakú foto toho vášho bordelu do správy.
Ani mňa to už doma nebaví upratovať, prečo? Ani nie za pol dňa to vypadá tak isto, nikto si po sebe nič neodloží na miesto, proste mám toho dosť, nebaví ma to len z jediného dôvodu,- nemá to žiaden efekt, jedine tak na pár minút, pol dňa, niekedy aj na deň.
Ja našťastie chodím aspoň do práce, na polovičný, lebo by mi odpálio šekel asi už dávno, a to mám deti ozaj povahovo veľmi super.
Tak sa s ňou skús pekne porozprávať. Ona sa možno tešila, že spoločný dom, deti...možno taz svadba a vidí že sa.noc nedeje. Aspoň o ruku si ju požiadal? Z niečoho taká smutná predsa je. Len musíš zistiť z čoho.
Smer poradňa ak si to nedokážete vydiskutovať sami.

lalenka33
30. jan 2023

@schmoud je rozdiel niekoho objať, vystískať a omakať. Omakať môžeš ovocie v obchode alebo koberec aký ma materiál a nie ženu. Pri tvojom vyjadrovaní sa ani nečudujem, že nemá na sex s tebou chuť

lienka9
30. jan 2023

@schmoud jednoduche riesenie.zaplat upratovacku.a o poriadok vybavene.s domacimi pracami pomoz a bude viac casu..tiez sme s muzom stale niekam chodili,upratovanie islo na posledne miesta nasich priorit,ale nikdy mi nevycital ze nieje upratane.ved je to logicke,ak uprednostnis vylet kedy sa to ma spravit..ci ked dopracuje,navari,ulozi deti ma este zacat upratovat??! Pises ze sa mate az nadstandardne,tak to nemoze byt problem aj 2x tyzdenne niekoho zaplatit,mnohe ti popri upratani vedia aj navarit..toto zena oceni.ak ani potom nenastane zmena,riesit razantnejsie.

thoughtfulweirdo
30. jan 2023

Tvoja žena má nejaký problém. Možno s tebou nesúvisí, možno je priamo tebou zapríčinený, hoci máš pocit, že robíš všetko super, každopádne jediná vec, ktorá vám môže pomôcť, je komunikácia, do ktorej sa musí zapojiť aj ona. Niekde zrejme robíte chyby obaja, ale to je normálne a prítomné v každom vzťahu, v tých funkčných sa to priebežne rieši otvorením úst. Ak si sa jej už pýtal, kde je problém a nič sa nedozvedel, skús sa jej spýtať na spôsob komunikácie, ktorý by jej vyhovoval. Ja mám takého mĺkvejšieho manžela, ktorý sa vlastne až pri mne učí, že sa nedá výhrady len prečkať, ale treba ich vysloviť - no a veľmi u nás pomohlo, keď som sa ho spýtala, ako by si predstavoval priebeh komunikácie, do ktorej by sa mal chuť a odvahu zapojiť. Vyskúšaj aj ty, ale ak nebude mať záujem ani o to, ťažko s tým pohneš sám. Je možné, že od teba niečo očakáva, ale nemému decku žiaľ ani vlastná mať nerozumie.

schmoud
autor
30. jan 2023

@lienka9 dakujem za normalnu odpoved, silno som nad tym rozmyslal a zacinam.guglit nejaku pani co si chce privyrobit.

papaya308
30. jan 2023

@123andy123 píšem, aké ženy existujú,takže to čo má on doma nie je nejaké sci fi

bublinka1426
30. jan 2023

@schmoud najlepesie daku peknu 🙂 nech zena zacne ziarlit a na teba skoci vecer 🙂...( v dobrom)

mikadooo
30. jan 2023

@schmoud hmm nerozmýšľali ste nad upratovačkou, čo by prišla raz týždenne? S tým sexom neporadím, asi ju nepriťahuješ, alebo ju to s tebou v posteli proste nebaví, alebo sex k životu jednoducho nepotrebuje, alebo už nemá energiu (pravdupovediac, po 23.00 už ani ja nemám veľa energie). Toto asi skôr riešiť s nejakým párovým terapeutom? 🤷

ivette1223
30. jan 2023

Ja to poviem takto. Kazde Rano u nas: upracem ponáhľam sa aby tu bol poriadok. Pride dcera zo škôlky a do 10 min to tu vyzerá jak vyzeralo rano. Kym manzel príde z roboty, je taky isty bordel ako rano. Tiez by mohol povedať ze neupratujem ale proste vie ako to funguje. Druha vec s tym sexom sa ani nečudujem pri deťoch, robit doma kadečo varit upratat starat sa o dieta zabavat ho a este vecer mat chut na sex ked uz ta zena moze mat chvíľu pokoja - iba pre seba 🤷🏻‍♀️ bola doba ked sa mne presne pre toto nechcelo. Potom moze mat kludne depresiu len to nevidite. Byt doma 3-6 rokov vkuse robit kazdy den to iste nieje sranda. To dolahne na psychiku a riadne. Su zeny ktore sa na rodicaku vyžívajú a potom sú tu zeny ktoré pohlcuje travenie casu iba doma..zbytocne idete niekam na vylety neni to ono. Neni tam ten kontakt s ľuďmi.takze kludne moze mat psychicky problem ale neprizna si to alebo sama o tom nevie. Potom su tu dalsie faktory ktoré mozu tuto situáciu spôsobovať 👍 treba si hlavne vsimat detaily ktore zial vy muzi veľakrát prehliadnete 🤷🏻‍♀️

laskonkaq
30. jan 2023

@schmoud podľa toho čo si napísal to vyzerá ze už ťa nemá rada. A nemá o teba záujem. Berie ta ako spolubývajúceho. Neviem aký zázrak by sa mal stať aby sa to zmenilo. A ten bordel? No fuj. Zaplať si upratovaciu službu. Kto chce žiť v bordeli. Co sa týka bokovky to je len na tebe. Ak to potrebuješ a je to nevyhnutné je to tvoja vec.
Ale rozhodne je to na vážny rozhovor s ňou. Veľa šťastia želám.

dadis
30. jan 2023

@laskonkaq Bokovku? 🤦‍♀️

svetlonos
30. jan 2023

@schmoud
ked deti vidia aka je mater bordelarka…
Precitaj si svoje prispevky. Ty pise o tom, ze si ju vazis. Ja som si to ani v jednom tvojom prispevku nevsimla. Opisujes seba ako super muza, preraba dom, upratuje, do roboty chodi. Ale naucit sa prat by uz bol vrchol!
Moj muz si dokazal vzdy sam oprat, dokonca aj kosele i gate na puky ozehlit a to nie je ani manager, ze by ich nosil stale. Nema s tym problem ani nie je menej chlap. Keby si videl ako uprace kuchynu - uplne sam, ziadne, ze pod mi pomoct.
Podla toho ako a co pises sa cudujem, ze ona neodisla od teba. Nema nosit podprsenku, nemyslis vazne. I ked spolu zdielate intimny zivot, toto je uz prehnane. Kazdy ma svoju intimnu zonu, ktoru nema prekrocit ani partner. Keby jej to bolo prijemne, nenosi ju, ale evidentne to neche tak.
Zijete si skoro nadstandartne? Milujes a vazis si ju?
Navrhni jej uprimne, bez zlosti a bez ocakavania, ze sa ti hodi do narucia, pani na vypomoc v domacnosti. Uz keby „ len“ raz v tyzdni chodila zehlit a druhy krat upratat dom, bola by to velka pomoc.
Ja dam takmer ruku do ohna za to, ze ziadny clovek - teda ani tvoja priatelka- nie je spokojny s neporiadkom a „ nesmochtle“ sa dobrovolne v kuchini alebo s pradlom do polnoci. Pretoze keby sa chcela „ zarazat“ - rozumej nat cas pre seba- tak aj urobi nieco vyslovene len pre svoje potesenie napriklad si precita knihu alebo cokolvek, co ju bavi.
Ani tvoju priatelku - ti garantujem- nebavi byt do polnoci hore a riesit domacnost.
Predstav si, ze by musela byt rok v nemocnici. Ty by si robil vsetko co ona teraz, ale komplet domacnost, deti+ praca? Dokazes to lepsie? Neodpovedaj mi, odpovedz uprimne sam sebe.
Mne sa zda, ze mas skreslene vnimanie co sa tyka prace okolo domacnosti, deti, chodenia do prace.
Pokial pred tym taka nebola, tak k nej treba pristupovat uplne inak. Nie nasratostou a bičom ( obrazne). To, ze je zrazu neporiadok ma viac dovovodov - pred detmi sa vsetko zvladalo v pohode. Potom bolo menej casu, vacsia unava, mozno frustracia z nepochopenia.
Nie vsetky zeny su povinne byt hrdinky, ktore vsetko zvladnu s jednou rukou vo vacku.
Vies, kamaratka ma manzela na velmi, velni vysokej pozicii.
Uz ked mali dve deti, upratoval kuchynu aj on bez jedineho pipnutia. Rodinu zabezpecuje nadstandartne a je to pre neho uplna samozrejmost, ani by ho nenapadlo, ze by to malo byt inak. Casom pochopil, ze ma toho zena fakt vela aj ked je „ len s dvoma detmi doma“. Daroval jej jej tyzdenny zajazd s kamoskou do Ryma. On bral dovolenku a bol doma s detmi. On je v praci spicka, ludia tam pred nim stoja v pozore, nie strachom ale ma velky respekt koli kompetenciam, vedomostiam.
po tom tyzdni uznal, ze v praci je sef on, v domacnosti rozhodne manzelka.
Potom jej zacal omnoho viac pomahat, lebo si vselico uvedomil.
Mozes kludne moj prispevok odignorovat, som tu len jedna s mnohych. Je vsak na tebe ako sa vasmu vztahu postavis. Ja tam vidim aj velke nedostatky u teba, ktere sa daju vycitat medzi riadkami. A zasadne nepatrim do kategorie - vzdy si zastanem zenu, aj keby tanky padali, lebo aj ja som zena. Nie, take veci nerobim. Pekny vecer.

kallanchoe
30. jan 2023

@schmoud noo čo k tomu.....nieje tvoja manželka ale ,,len " priateľka....tak ,,manželské povinnosti" nemá žiadne....s to že máš občas navarené,oprate....to máš bonus plus😉

diaszoky
30. jan 2023

@kallanchoe mozno si ho ona odmietla zobrat

kallanchoe
30. jan 2023

@diaszoky áno aj je to možné...

kittykat22
30. jan 2023

Tvoja zena vyhorela. Nic viac. Dlhodoba starostlivost o deti, rodinu, muza, psa, macku sa jednoducho preje. Este pises, ze nemate babicky, dedkov ktori by sa poriadne dlhodobo postarali. Co postava tvojej zeny? Nepribrala? Mozno sa neciti atraktivne, tak nechce sex. Ty pises o nejakom vysavani alebo utreti prachu. Ale dom s detmi a zvieratmi to je praca od rana do vecera. Este ak ste prerabali. Vidim to na svojom muzovi. Ten zacal teraz po 17 rokoch vykladat mycku a je zrely na lieky na ukludnenie. Kym skutocne nerobis cely servis deti a domu tak si nedokazes predstavit co to obnasa.
A ako pises - ci si mas najst bokovku alebo ist do bordelu. Davaj si pozor na tieto myslienky a reci, pretoze tvoja zena tiez neskace radostou zo zivota ktory vedie. Aby nemala tie iste napady. Kym sa muz vrati domov z bordelu tak zena sa casto zamiluje a k milencovi odraca aj s detmi. Skor nez blbe kecy, snaz sa dat dohromady to, co mas doma. Pretoze ak sa zacnete podvadzat, zamavaj svojmu rodinnemu stastiu papa. A ziadna ina zena nikdy neprinesie uz to, co mas teraz. Vaz si toho.

zuzahajdulka
30. jan 2023

@schmoud nechcem sa ta dotknut osobne, myslim to vo vseobecnosti, ale nie je nic antikeksovejsie ako muz, co sa furt domaha, chce omakavat, stiskat, vyckava v posteli, kedy to uz bude, kupi sexi pradelko, zapali sviecky a fuuurt to len pyta jak havo granulu. Chapes, je to take nejake nemuzne a sex s partnerom potom sklzne do kategorie otravnych povinnosti typu obriadenie mycky, pracky, muza...ble. Mozno je priatelka bez energie, uz nema na nic chut, uz jej nic nerobi radost. Moze ist o vyhorenie a moze ist aj o zacinajucu depresiu. Vies, pri malych detoch mozes cely den upratovat a cistit, no na konci dna bude v dome rovnaky binec ako pred upratovanim a to postupne znechuti kazdu gazdinku. Dve hodiny varit, za patnast minut sa to zozerie a dalsiu hodinu mozes riadit. Mat na starosti dom, zahradu, psa, deti, zamestnanie, no dovidenia, ja by som radsej usla do lesa k srnkam. Klobuk dole pred vsetkymi zenami, co to zvladaju. Poradila by som ti par opatreni, ktore mozu prispiet k zmene:
1. ak ti to financne vychadza, zariad nejaku pani na pravidelne upratovanie a zehlenie. Aspon raz tyzdenne.
2. Preber urcitu cast starostlivosti o deti, staci uz len ak sa s nimi budes hrat, pojdes s nimi von, nech ma priatelka chvilu prazdny dom.
3. Nevyzaduj keks na dlhsiu dobu, skus aspon mesiac o tom ani neceknut. Nekomentovat jej postavu, ani ako dobre vyzera, nic sexi nekupovat, nechytat ju, nic.
Prestan tlacit na povinnosti, ci uz manzelske alebo domacnostne a mozno z priatelky opadne ta tarcha ockavaneho vykonu, uvolni sa a najde svoje stare ja.

veronikavaneska
30. jan 2023

Tiež si myslím že je úplne unavená deti ,nová práca po 6 rokoch doma, variť prať (leto s tým jej nepomôžes) upratovať, zvieratá.... Už keď nejde do wellnessu ale vrhne sa na kopu prádla to znamená, že keď to neurobí ona nikto to za ňu neurobí..a ešte ku tomu do nej ripes aká je boldelarka...
Ja by som ti odporucala naber odvahu daj jej mesačne prázdniny od všetkých domácich povinnosti. A prevezmi to na seba. Choď do roboty, potom pre deti, navar, oper, choď nakúpiť, úprac domácnosť, s deťmi sa nauč a s úsmevom choď do postele skôr ako ona 👍 ver že to nedas ani pár dní 😂 a ona to robí roky a do plusu má teraz prácu.. nevieš čo je starostlivosť o deti a domácnosť aké je to náročné...

matana2
30. jan 2023

@schmoud napisem moj pohlad. Som bordelarka. U nas je bordel stale. Kuchyna je na tom asi najhorsie. A to aj upratujem, ja mam rada poriadok, ale nevadi mi bordel a vobec ma to nehne to ist upratat. Som na materskej a staram sa hlavne o deti aby bolo navarene, nakupene a ciste oblecenie. Cas radsej travim s detmi ako upratovanim.
Mozno ta tvoja tiez nelipne na poriadku. Moj manzel ma tiez rad poriadok ale tiez je asi bordelar lebo moc toho neupratuje. Obcas nieco pozameta. Ale my sa o poriadku nehadame. Zhodnotime ze mame bordel a sedime na gauci a oddychujeme dalej. Ked ma prist navsteva tak to sa na to chystame den dopredu a upratujeme. Sme na jednej vlne. Nevycita mi ze neupratujem alebo ze je bordel, ved ked sa mu nieco nepaci moze to spravit aj sam.

Co sa tyka ohmatavania tak to som na tvojej strane ja sa rada necham ohmatat svojim chlapom. Napriklad si pri nom prezliekam tricko a normalne ked mi pri tom nechyti kozy tak sa este postazujem ze co si ich nevsimol. A on to hned napravy (priklad z dnes rana) aj ja si na neho rada sahnem.
Odporucili ti knihu 5 jazykov lasky a my sme ju citali a tiez ju odporucam.