icon

Priateľka sa nestará o domácnosť

schmoud
30. jan 2023

Dobry den.
Baby, zeny, damy (nechcem ziadnu urazit) poradte mi prosim s mojou priatelkou. Ved kto mi poradi lepsie nez zena 🙂.
Skusim to v skratke nejak popisat: sme partnery vyse 10 rokov, dve krasne deturence, dom, zahrada, auto, pes, macka atd atd. Podla mna sa mame pomaly az nadstandartne. A tu mozno zacina cely problem. Byvame na mojom rodicovskom dome, ktory sme si pomalicky poprerabali, samozrejme je tu este vela co robit ale aj to co je spravene napr kuchyna tak sa o to vobec nestara. Ako sme zacali byvat, tak na nej pomaly ani prach neutrela, stale len potom a potom... Kupelna detto...mam pocit ze zijem zo spindirou. Samozrejme ja poupratujem, povysavam, riadi spracem ale mame vacsi dvor a nemozem byt aj na dvore aj v dome. X krat sme sa za to uz povadili, ale ide si stale svoje. Ked ma prist navsteva normalne sa hanbim :(
Dalsi dovod je keks. Nemame uz 20rokov mame okolo 40, tym chcem povedat ze nejsome ani ja ani ona nejake fit modely, stale jej hovorim ze je pekna, ze sa mi paci taka aka je, ma pekne prsia, peknu tvar, postavu. Teda hlavne v mojich ociach. Ked sme doma prosim ju aby si dala dole napr podprsenku a chodila doma bez nej, ze sa mi to jednoducho paci, vobec nic :( ako kazdy chlap ju rad omakam, vadi jej to...ked sa jej opytam ci jej smrdim alebo ci ma.uz nema rada tak ze vsetko je ok, len nema naladu a bla bla. Samotny keks niekedy aj dva mesiace nic :( a aj to ja na to tlacim...
Teraz zacala pracovat po cca 6rocnej materskej a tym ze si nosi starosti pracovne domov, tak je to este horsie. Doma si viete predstavit ten bordel a o intimnom zivote ani nehovorim. Vecer do postele chodim sam, pretoze ona sa stale suchce niekde, ci uz v obyvacke alebo kuchyna alebo neviem kde...ani neviem kedy dojde do postele. Ked neboli deti som si ju pritisol k sebe s zaspavali sme tak. Ked prisli deti tak to zacalo byt zriedkavejsie, ale pritisol som si deti. Teraz si tiez samozrejme deti pritisnem ale chcem si aj moju priatelku. Rad sa skrabkam, maznam atd. Ona ako keby bola s kamena. Proste cele zle podla mna. Rozpraval som sa s nou o tom uz vela vela krat, odpoved vacsinou stale ta ista ze dnes nema naladu, dnes musi toto spravit, dnes musi este oprat (a to je niekrdy aj 23:00) potom ma svoje dni atd atd.
Mna to uz prestava ale bavit takyto zivot :( nikdy ma nenapadlo ze budem pisat na nejaku takuto stranku, ale.asi toto je uz posledna moznost ako to zachranit. Rozmyslal som aj nad svadbou, ale toto si mam zobrat za zenu? Bude to este horsie.
Mam si najst bokovku? Mam chodit po bordeloch? Alebo co mam?
Dakujem pekne za normalne rady 🙂

blondtana
31. jan 2023

@babulkomale Máš pravdu, najhoršie ženy majú najlepších chlapov, môj svokor je skvelý človek, vzdelaný, inteligentný, dobrý, posekal by sa pre rodinu, robí 12 hodín denne, kým svokra 4 a ona ledva operie, navarí raz za týždeň, aj to také, že sa to jesť nedá, tak svokor radšej je len ovocie, ale vychváli to jedlo aj tak do neba, lebo ona neznesie kritiku, všetko financuje on, okolo domu porobí všetko on, prerábky okolo, aj v dome on, prach, parapety, vysávanie, umývanie kúpeľne záchoda často on a ona nie je schopná mu ani posteľ prezliecť, alebo jeho prádlo povešať (na 60tku mu kúpila sušiak na prádlo, nech si môže vešať), cez Vianoce nemali nič poupratovane, čo on nepopratal, svokra koláče nakúpila a ešte aj tak na neho brýzga, kade chodí, že nič nerobí a všetko je na nej a povie, že sa nezastavila niekoľko dní a ja nechápem, čo robila, keď sa nezastavila niekoľko dní... najhoršie je, že do svokra neustále skáče, vyrýva, kritizuje ho, že on chudák je už hotový z toho, po sviatkoch povedal, že ešte týždeň doma a skončí v márnici, ja vždy idem od nich s takou hrčou v hrdle, čo mi je do plaču, nehovoriac, že si od nej tiež užijem svoje, ale toho svokra je mi fakt ľuto a on ju stále zbožňuje, že si ho zobrala a dala mu deti, tak sa len trápi s ňou ďalej a ešte ona povie, že on je psychopat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

ankare
31. jan 2023

@schmoud ja som lajdacka a bordelarka, k tomu ešte aj vyhorena pri 2 malých detoch. Nebavi má to, lebo aj keď upracem, zachvilu je to pri chlapcoch tam, kde predtým. Mám šťastie,že môj muž je šikovný a poriadi tiež. Keby to bolo len na mne, nasa domacnost by vyzerala ďaleko horšie.

katkami123
Autor odpoveď zmazal
katkami123
31. jan 2023

@diaszoky
Ruku na srdce, ty by si chcela takéhoto chlapa s ktorým by si žila viac ako dekádu, máte spolu deti a takto by sa o tebe vyjadroval?

Tak ako aj ona chodí do prace, chodí aj on, to čo je za názor, ze všetko má upratovať iba ona? Ona nie je žena v domácnosti. Je pracujúca. To tu panko sa zasekol v 18. storočí a pokým ona neuprace, on sa toho nechytí a ešte je taký drzý, ze jej ide do špindir nadávať.

On si len zvykol, ze kedysi, keď bola na MD, tak nemusel nič. Ale nastúpila do prace a sily treba rozložiť, ona už tak nestíha. A to sa mu nechce, ako sa sám vyjadril, ze on sa na staré kolena nebude učiť domáce prace ako pranie.

Podľa mna je s ním už iba zo zotrvačnosti, ak neujde, nečudovala by som sa jej. Z chlapa cítiť strašné buranstvo. Podľa mna je tá žena pri ňom chudera, myslím, čo sa týka jeho povahy.

katka700
31. jan 2023

@schmoud Nemá tvoja priateľka zdravotné problémy, zníženú funkciu štítnej žľazy, málo železa, vitamínu D? Možno je naozaj bordelarka ale podľa toho ako popisujes že sa motka to vyzerá skôr na zdravotné problémy.

diaszoky
1. feb 2023

@katkami123 ktovie ako sa ona na konovi vyjadruje o nom. Takto mne muz tiez pomaha ale aby denno denne bol bordel a on robil zenske prave to uz je hanba zeny ja tiez nerobim tazke muzske prace preco by mal on robit

dadis
1. feb 2023

@diaszoky To co su za predpotopne nazory. Domacnost ma dvoch panov, muza a zenu. Nie je to hanba zeny, je to hanba oboch, ak tam maju neporiadok. A zeny robia aj okolo domu - ci kosia, zahradu pestuju, zvierata, o kurenie sa staraju. Davno nie je striktne rozdelena praca na zensku a muzsku. A chodeni do prace ani nehovorim. Aj tak zeny viac neplatenej prace robia nez muzi..

katkami123
1. feb 2023

@diaszoky
Mozes byt konkrétna čo je “ženská” práca a čo “mužská”?
A prečo?

bessie12
1. feb 2023

@katkami123 to by aj mna zaujimalo. Pracovat s vrtackou, cementom ci niecim podobnym nemam problem sa naucit. Ale s tymi "zenskymi" pracami maju problem nielen muzi, ale aj niektore zeny. O zahradu sa napriklad staram ja a nie priatel. A to je jedno ci sa jedna o dvor ( tam mame urobenu aj malu zahradku ), ale aj predzahradku a to sa staram najmä ja.

diaszoky
1. feb 2023

@dadis viem premna kosenie nieje praca ale relax

katkami123
1. feb 2023

@bessie12
To aj mna zaujima, lebo jest musia všetci, nie iba zeny alebo iba muzi, taktiež chodiť čistí mať oprane, takze fakt by ma zaujimalo ako sa to rozdeľuje.

tiezjedna
1. feb 2023

@schmoud maj svoju hrdosť... chlap, ktorý stále krúži okolo, škemrá, ošaháva, dožaduje sa intímností, nie je sexi. Ona vie, že ťa má na vodítku. Skús trochu prehodnotiť prístup.

tiezjedna
1. feb 2023

@ankare ty máš dve malé deti, ona sa po 6 rokoch vrátila do práce, tak tým to asi nebude...

dadis
1. feb 2023

@diaszoky Aj pre mna 🙈😀, aj rada robim muzske prace typu malovanie, oprava stierok, umyvanie auta. Odkedy som sa rozviedla, nerobi mi problem vymienat ziarovky a podobne jednoduche veci, a uz som aj demontovala a uspesne zmontovala odpad pod drezom 😂. A teda domacnost u mna musi byt cista. Ja si neviem ani predstavit mat partnera, ktoremu by nevadila spinava kupelna a zachod 🤢, ved to tiez potom svedci o jeho urovni hygieny..tak ak zije niekto v takom niecom, tak musi byt za to i on zodpovedny a uspesne to dlho prehliada. Ved ja by som uz po tyzdni reklamovala, ze na taky zachod si nesadnem alebo do takej vani len mrtva by som vliezla 😂😂😂

scorpionflower1
1. feb 2023

@bajka16 tak to je odhalenie...ja som tiez s priatelom 11 rokov, mame dceru a sme uplne stastny a spokojny par, ktoremu nic nechyba a veru nie sme sami, poznam x dalsich, co nie su zobrati alebo sa zobrali po 15-rocnom spoluziti.

scorpionflower1
1. feb 2023

@ankare ja som tiez a moj chlap sa, ze absolutne nestazuje :D

zobaka
1. feb 2023

podľa mňa má depresiu

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
petedea
2. feb 2023

@schmoud A nelakuje ju niekto cez mobil?
Pokec, alebo nieco podobne?
Takych vseliakych trtkosov je na soc.sietach neurekom.

petedea
2. feb 2023

@tiezjedna Jak chodi dookola a skemra?
Nieco take si nedokazem predstavit a s mojou som nikdy take problemy nemal, jej staci naznacit, ze mam chut a vzdy je ochotna.
Keby som sa musel svojej zene doprosovat, tak ju proste kopnem do riti, nech si ide kade lahsie.

tiezjedna
2. feb 2023

@petedea tak on evidentne má....

gvendinka
2. feb 2023

@schmoud ahoj odpoviem ti ako zena myslim si ze je na teba rezignovana a uz nema zaujem ani respekt voci tebe pravdepodobne to udrziava koli detom alebo nema kam ist a mas len dve moznosti bud sa rozidete alebo sa budete trapit myslim si ze uz sa to nezlepsi na harnonicky vztah ty sa snazis ale ked zena nie tak neni ocom vo vztahu sa musia obaja snazit 🙂

katkami123
2. feb 2023

@gvendinka
Ja sa jej ani nečudujem, že rezignovala. V podobnej situácii a takým správaním chlapa by rezignovala každá. On neuprace, ale bude ju volať, ona nepríde, tak to nechá tak. Nejaka empatia, ze tak teraz to ja potiahnem mesiac-dva, upracem, nič. Najväčší problém sú plné guľky, pritom romantika žiadna, namiesto toho grobianstvo. Svadba, zásnuby, tiez nič. Kam taký vzťah už len môže smerovať? No do…,

tiezjedna
2. feb 2023

@katkami123 kde si prišla na to, že on nič nerobí? Hneď v úvodnom príspevku píše, že keď sa ona k ničomu nemá, tak vysaje, uprace, riad spacifikuje... Treba lepšie čítať a ideálne s porozumením textu.

katkami123
2. feb 2023

@tiezjedna
Neviem si predstaviť chlapa a ani takého nepoznám, ktorý nevie v 40. zapnúť pracku. Tak co potom robí, keď základne veci nevie? To sa cely čas niekto o neho doslova staral ako o malé dieťa, keď to nevie? Nevidíš, ze si odporuje v každom 2. komentari?

tiezjedna
2. feb 2023

@katkami123 môj muž tiež nevie zapnúť práčku, ani sušičku a ani nevarí. Okrem týchto troch činností zastane čokoľvek, vrátane utierania pokadených zadkov našich detí. Negeneralizovala by som... Pani zjavne dlabe na väčšinu prác v domácnosti, hoci nemá žiadne extra povinnosti. Predpokladám, že tie deti si s ním v živote "na psiu knižku" urobila dobrovoľne, takže to, že nie sú svoji nie je argument...

katkami123
2. feb 2023

@tiezjedna
Odkiaľ mozes tvrdiť, ze nemá žiadne extra povinnosti, bývaš s nimi? Tebe občas pomohli rodicia, svokrovci s deťmi, pokocikovat, postrážiť? Lebo jej očividne nie za cely čas.

tiezjedna
2. feb 2023

@katkami123 chodiť do práce nie je extra povinnosť, vychádzam z toho, čo on píše a predpokladám, že ani ty s nim nežiješ, tak sa držme faktov, byť jednostranných... My máme rodičov 170/420 km ďaleko, tri deti, k tomu rodinný dom a vlastné podnikanie. Nikdy tu nebol taký bordel, aby nás hodila do hanby neohlásená návšteva, uvarené je každý deň. Takže asi tak.

katkami123
2. feb 2023

@tiezjedna
Nepytam sa, kde bývajú, ale či ti prišli pomôcť.

tiezjedna
2. feb 2023

@katkami123 tak inteligentný človek pochopí, že vzdialenosť vyjadrí frekvenciu... Ale ak myslíš, že dvakrát do roka pokočíkovali, tak áno. Len ja by som to skôr nazvala potešenie pre nich, nie pomoc pre nás.