icon

Priateľov kamarát sa do mňa zaľúbil

20. sep 2021

Ahojte, mám taký problém možno ho nemám ani ako vyriešiť ale aspoň poradiť ako to zvládnuť. S priateľom sme sa pred dvomi rokmi presťahovali z mesta na dedinu. Mame dvoch synčekov. Poznáme tu zopár ľudí kamarátov tu máme aj zo školy atd. Ale priateľ spoznal pred pol rokom ďalšieho kamaráta. Ja som ho dlho nepoznala až o nejaké 3 mesiace neskôr ako priateľ. Začal k nám občas chodiť a uz vtedy sa mi niečo nezdalo. Jeho pohľady, vsade chodil za mnou, keď bol priateľ v inej miestnosti snažil sa co najbližšie dostať ku mne a k malému. Proste samé gestá ktoré mi nehrali. Priateľ si to všimol tiež a zacal žiarliť čo som ja nechápala. No a po čase vysvitlo že chlapec sa do mňa zaľúbil. Je to dobrý chlapec a má rád moje deti aj môjho priateľa aaj priateľ jeho. Kamarát sa priznal iba mne. A nerada by som kazila jeho vzťah s priateľom. Už o dosť kamarátov prišiel. Neviem ako to riešiť keďže stále k nám chodí majú s priateľom spoločne záujmy všetko. Ale on stále za mnou všade chodí furt po mne pokukuje a vypisuje mi. On sám si uvedomuje ze mame rodinu máme deti.ale aj tak ss tak správa.
Neviem ho konfrontovať osobne nedokážem to skúšala som. No v momente ako on niečo povie alebo po mne pokukuje zamrznem neviem nato reagovať. Takže naozaj neviem ako to riešiť zdá sa že čím ďalej je to horšie už len jeho pohľad mi stačí a viem že je šťastný že ma vidí po celom týždni. Prísaham fakt toto má v očiach. Jemu zasvietia. Nechcem mu ublížiť. Ďakujem za rady 🙏

autor
21. sep 2021

@ukulela asi máš pravdu.. Človeka niekedy tak zaskočia takéto životné situácie že v momente nevieš ako reagovať a on tiež robí chybu ale nie raz mu povedal že budú iba na dvore že má ajtak robotu a on sa ajtak dotrepal hore ku mne ale ja si myslím že priateľ mal zakročiť prvý ako chlap. Ale čo už budem musieť ja zachraňovať tieto trápne situácie a uviesť chlapca na pravú mieru. Co je horšie je o 4 roky mladší takže on si možno ani neuvedomuje následky

jeliz59
21. sep 2021

Povedať priateľovi 100% potom keby nedajbože došlo k niečomu pre teba zle budeš plakať mala som to povedať ty za to nemôžeš neurobila si chybu nemáš prečo mlčať

autor
21. sep 2021

@0kristina0 lebo niesom tá čo vie surovo zraniť človeka. A je mi ho aj ľúto

autor
21. sep 2021

@jeliz59 priateľ vie čo sa deje počuje aj vidí 🤷🏻‍♀️

autor
21. sep 2021

@euie ale priateľ to vie koľko krát som neodpísala atď lenže on je normálne dotieravy kľudne aj ored nim.. Priklad: boli v obchode spolu lebo som priateľa poslala na nákup a bol s nim. A priateľ mi volal že čo chcem z obchodu povedala som vybavené. ale ten kamarát mi aj tak musel napísať a zavolať čo chcem teda.. A priateľ sa ho pýta že prečo mi vypisuje nasilu keď mi volal pred chvíľou on. A toto sú podobné situácie úplne silene okate takže už neviem

0kristina0
21. sep 2021

Cloveka ktoreho poznas 3 mesiace nechces zranit? Ty si bud hlupa alebo sa vyzivas v tom ako po tebe ide. Radsej si znic vztah. Naco si sem ides po radu ked na vsetko odpises NIE? Chlap ktory by ma nepritahoval a vadilo by mi ze po mne ide by som poslala do takej p.ci ze by sa viac neukazal.

zu12
21. sep 2021

Pozor. Je rozdiel surovo zraniť človeka a odmietnuť nevhodné správanie. Máš predsa svoju rodinu. Chlapec je mladý bude mať ešte kopec príležitostí inde. On jednoducho skúša.

ukulela
21. sep 2021

musis byt razna, nie submisivna. ked sa mlady dotrepe hore, tak mu rovno povedz, ze prosim ta, chod za Ferom, mam pracu, howg. ak nepochopi, jasne ho odpalkovat. musim riesit deti/idem kojit/hocico. dufam, ze nemava ziadne blbe vypady (typu umyl by som ti chrbat a podobne ...) - lebo to by som si uz nahrala a pustila muzovi, ze tu uz takehoto kamosa nechces a nebudes tolerovat.
vyplnaj chlapovi cas ako rodina, chodte v sobotu VY spolu s detmi na vylet a hotovo. nie sa kutit s debilom na dvore ....

lypka
21. sep 2021

Na dotieravca nechce byť nepríjemná, no tu na komentáre, ktoré sa jej nepáčia reaguje pekne arogantne. Asi by bolo vhodné urobiť si poriadok v živote a určiť priority.

kassandra25
21. sep 2021

Ked k vam pride, chod s chladnou hlavou do inej izby a po svojom. Daj priatelovi pred nim pusu! A priatelovi povedz aj pred nim aj nie pred nim: chodte dakde von! Ak pise, napis mu, ze este raz a preposles jeho spravy priatelovi! Neviem, co si tu chcela citat , ale ty mi prides tak, ze sa s nim chces aj vyspat.

katulienkax
21. sep 2021

ten priatel tvojho priatela nie je jeho priatel ale je to debil. Takto sa priatelia nespravaju ze idu po zene svojich priatelov. Je normalny?

jana_eyre_2
21. sep 2021

Človek sa síce nezalubi naschvál ale ak je rozumný , nebude komplikovať situáciu svojmu kamarátovi a nebude obťažovať jeho priateľku, preruší kontakt a nechá sa vychladnúť.. mám dojem že ti to imponuje.. samozrejme môžem sa mýliť, ale podľa písaného..

miadi
21. sep 2021

Prepac nezvyknem tu urazat ludi ale u teba urobim vynimku Lebo Ti treba otvorit oci. Si velmi naivna ak nie hlupa. Co to stale melies ze mu nechces ublizit??? Ved ty si zadana zena matka a on nema co sa k tebe trepat vtierat tuzit chciet ta. Ty nemas co cakat na jeho rozziarene oci ked Ta vidi Po tyzdni, ty by si radsej mala ist s detmi k mame na vikend ked vies ze pride. A normalne zakazat muzovi ho k vam vodit. U vas sa moze stat vselico zle. Tvoj priatel moze zaspat vonku opity a tento debilko Ta pride nenapadne znasilnit v tvojom vlastnom dome.Alebo mu prepne a vyzabija celu rodinu. Nikdy nevies jeho chovanie je chore. A nie je kamarat tvoj ani tvojho partnera. Je to uplny kkt co k vam chodi len aby mohol na teba slintat.

bluka2
21. sep 2021

@miadi vdaka, ze si to napisala. Ona "nevie surovo zranit (dospeleho) cloveka", zato svoje deti postavi do situacie, ze mozno ako rodina tuto trapnu epizodku neustoja. Situacia by sa dala vyriesit za 5 minut. Poviem mu, ze ma jeho spray a pozornost obtazuje a nech sa prosim drzi dalej. Ak nepochopi toto, tak to by musel byt nejaky clovek bez hranic smerom k psychopatom a tych v okoli chceme este menej, ze?

zuzki1
21. sep 2021

Čítala som si diskusiu celu a teda rozumiem dobre ?
1. Obťažuje ta
2. Prenasleduje ta a vyhľadáva Tvoju blízkosť
3. Aj tak mu odpisujes a dvihas telefón, a tešíš sa z jeho rozziarenych oči
4. tvoj priateľ ho ťahá k Vám domov aj keď je uzrozumený so situáciou

Nie si náhodou ty ta zalubena ? Nechce sa Ta Tvoj priateľ zbaviť ? Nejak mi nič iné nevychádza …

Súhlasím s tym posledným prispevkom od @miadi
Ešte je šanca že ho chce priateľ alebo ty do trojky a tak ho neviete poslať preč 😂
Pošlite ho kadelahsie ak máte prioritu vlastný vzťah a rodinu , ak nie , kľudne pokračuj ďalej ale neskončí to dobre .

bluka2
21. sep 2021

@zuzki1 tiez mi napadlo, ze co je vobec zac ten priatel a co ma za priority. Kamaratov nema ziadnych, bez urazky, ale to tiez o niecom svedci. Ktovie, mozno chce trojku a nema odvahu jej to povedat, tak dufa, ze ju presvedci ten kamarat, ze sa spolu opiju a bude zelena nejakym jeho fantaziam. To len ako jedna z moznosti, do jeho hlavy nevidim

bluka2
21. sep 2021

@zuzki1 haha, tu trojku si doplnila, ze? 😂tak nieco na tom bude

mabenn
21. sep 2021

tolko si tu dostala rad, akoby sme boli v minulom storoci...tak jasne napises, ze neprovokujes, ze priatel vidi/pocuje/vie/nebrani tomu a ajtak ty si ta zla, co to umoznuje, pritom si doma s detmi a otravneho kamarata ti tam vodi priatel...ked je niekto z vas divny, tak prave tvoj priatel, ze mu to nevadi...ty uz nemas co riesit

ilovepizza
21. sep 2021

Ja by som dotycnemu kamaratovi prestala odpisovat uplne. mozno by som mu predtym napisala jednou vetou, ze nech sa nehneva, ale jeho pristup ku mne mi je nepijemny a velmi ocenim, ak mi uz pisat nebude a dalej by som to nerozvijala a na nic uz neodpisala. zaroven by som muza poprosila, aby sa s kamaratom stretaval niekde inde a nie u nas doma, pripadne, ak by kvoli niecomu chceli byt doma, tak by som isla ja prec. jednoducho by som nebola pri nom. nie je to tvoj kamarat, ale kamarat tvojho muza, ktory zhavne nevie, kde su hranice a pokial sa nemieni spravat normalne a k tebe s respektom ako ku kamaratovej zene, tak sa nic ine neda robit, iba ho odstrihnut. lutovat ho? a preco? ano, nikto nemoze za to, do koho sa zalubi, ale kazdy vie ovplyvnit svoje spravanie. jemu to zjavne aj dobre robi, ze vidi, ze ta to trapi a snazis sa byt mila atd. fakt kaslat na takeho otravneho chlapa..

zuzi_ja
Odpoveď bola odstránená
didi2102
21. sep 2021

Mám podobnú skúsenosť, po prvé je to priateľov/mužov kamarát nie tvoj(keď som bola mladšia mala som kopu kamarátov,akonáhle sa kamarátstvo z ich strany išlo prehlbovať do zaľúbenia,ja som prerušila kontakt pretože som mala priateľa,nie nedá sa fungovať ),neodpisovala by som-opakujem je to mužov kamarát nechápem čo ti môže písať,osobne by som ho zablokovala
Ženy ti dobre radia aby ho neťahal ku vám domov, toto nevedie k ničomu dobrému iba ku hádkam vo vašom vzťahu,nakoniec budeš ty zlá ktorá potajomky laskovala atď

didi2102
21. sep 2021

A ak ho ľutujeme tak mu nedávaj nádej ktorú o možno vidí z toho že mu odpisujem,bavíš sa s ním,možno si milá ale keď je zaľúbený jemu to robí len horšie , pomôžeš mu keď sa odstrihnes

jaskolka
21. sep 2021

Sorry, ale mne pripadate, ako to ďalej čítam, všetci traja divni. Ty odpisujes, aj keď "ta obťažuje, že ti píše",a vyhľadáva, samé výhovorky, ako nemôžeš ho zraniť a neviem co, on dolieza aj do domu k tebe bez pozvania a všade je s tvojim chlapom, ktorý to ma na háku, vždy v piatok ho dovlečie k vám, dokonca aj do obchodu spolu idú. Co je tvoj chlap gay, alebo chce trojku, alebo co? Lebo neviem si predstaviť, aby dáky jediný mužov kamarát liezol s nim ešte aj do obchodu. Aj to, že iných kamarátov nená, tak tu sa bude držať zubami nechtami jedného, čo mu lezie za ženou,to už je divne.
Buď je tam ešte niečo iné, niečo viac, čo nepíšeš, alebo proste vám to vyhovuje, a riešis len naoko, že keď napokon s nim sa aj vyspis, tak budeš mat argument, že "joj, bože, ale ja som to tak nechcela, on tak otravoval, a priateľ nemá iných kamarátov a ja, som nechcela mu ublížiť a zraniť ho,jemu tak krásne žiarili oči, keď ma videl,až som nemohla odolať a skončili sme v posteli (alebo aj všetci traja)

miadi
21. sep 2021

@jaskolka presne vsetci 3 divni. Mozno jej mlady nieco kompenzuje ? Zaujem co chyba od muza? Neviem. Ona mà asi 23-24 on 19-20r tipujem. Nezelanym opalovacom som vedela dat odpich za slobodna bez problemov a za vydata duplom. A nesuhlasim ze je to kamarat jej muza Lebo tak sa kamos nechova.. ked sa aj zalubi ozajstny kamarat do zeny kamosa tak si to ticho riesi v sebe nikdy by to Danej zene nepovedal z lojalnosti ku kamosovi . Nevypisoval by jej skor sa jej vyhybal a snazil sa tie city potlacit prekonat. Tento chalan nevyzrety k nim chodi vtiera sa hra to na nu ze mà rad jej deti snazi sa jej zapacit .. no hruza. Ked nechce zranit jeho city tak jedine ze sa rozda.. nechapem ako moze jej chlap ziarlit a zaroven mu to vobec nevadi , normalny chlap by si ho domov nenosil. Maximalne by snim robil stretko mimo dom, naco je toto dobre ?

1katus1
21. sep 2021

Tak sa dohodni s priateľom že keď príde on ty pôjdeš niekde preč. A tomu ozaj nevadí že jeho kamarát sa takto správa ?

elenita
21. sep 2021

Nerobi to Tvoj priatel schvalne? Ze Ta "skusa" alebo co?

liusa82
21. sep 2021

Ja sa skôr čudujem tomu jej mužovi že s nim dvere nevytlče ked vie čo na jeho ženu skuša to by spravil podla mňa každý normálny chlap.Ja by som si takého do domu nepustila už potom ani náhodou kamoš nekamoš

janetinka27
21. sep 2021

autorka, to ako sa sprava tvoj priatel, ked vidi, ze kamarat ma o teba zaujem... to je akesi vlazne. nepoviem, keby ste mali 15 rokov a oni obaja po tebe sli a rozhodovala by si sa medzi nimi. ved ho mal hned usmernit a dat mu jasne najavo, ze ty uz nie si volna.

najprv si ujasnite pojmy ty s priatelom. ked si jeho zivotna druzka, tak nech ta takto predstavuje, nech su veci jasne.
co ty mas co komu dohovarat, vysvetlovat, nebodaj vypisovat.

tvoj priatel by si tiez mohol uvedomit, ze mlada slobodna baba je v ponimani cudzich chlapov dostupna zena. najma na dedine, kde sa manzelstvo vnima ako jasny pojem. status manzelky robi vela.

matricia
21. sep 2021

@linkapaulinka No len to tiež nie je dobre, keď muz je ziarlivec a aby si vybijal zlosť potom.

valerya
21. sep 2021

Ak to priateľ vie aj aj tak ho vodí k vám, môže to byť aj tak, že ho to hecuje. Opýtaj sa ho na rovinu. Alebo to berie tak, že priateľ nie je manžel? Tých možností je viac, pobavila by som sa s ním. O čo mu ide, čo vlastne chce.