Priateľova mama
Ahojte, je normalne ked mama 20 rocnemu synovi hovori zdrobneninami mena a este aj napr milacik? A ze si vyznavaju v spravach lasku? Kedy to skonci asi ma slak trafi
A to mu nevadi ? Nie nieje to normalne všetko s mierou... moja teta je tiež taka baby maju 14 a miláčiky lasočky papať nechcete ? Už aj im je trapne aj nám🙈
Ja na Tom nič zle nevidím, všetci sme boli vychovávaní inak. Ja do dnes hovorím našim ako ich ľúbim, dokonca svokra mi povie že má veľmi ľúbi a je za mňa rada. Veď je to matka, vždy to budú prenu deti, bez ohľadu na vek.
Záleží od toho či to robí chorobne alebo tak normálne.. rozlíšiť sa to dá
Je to normálne. Kým mu riť neutiera a bobenko nefuka a nekrmi ho lyžičkou do úst, čo ti prekáža? A napísať ahoj mami, ľúbim ťa... Jaj. Pochopíš, keď budeš mať deti, že dospelostou sa rodičovská láska nekončí....
Teraz sa do teba pustia všetky ženy🤷🏽♀️ Ale podla mna ked napise lubim ťa a trochu pomojka ked pride ok. Ale zas milacik a neviem ake oslovenia u nas nepadli ani zdrobneniny ved nemam 5 rokov preboha potom to tak aj vyzera 😁
Asi by bolo lepšie keby že sa stane ex. Svokra ti bude stále kukať cez rameno či si jej miláčikovi správne ulozila oblečenie a či správne varis. Aspoň. Mne to príde tak.
Je to úplne v poriadku. To nie je otázka veku. V každej rodine majú vzťahy nastavene inak. Dôležité je, aby chlap nebol mamičkar. Ty evidentne nie si zvyknutá na to, že by mohol mat človek taky blízky vzťah s rodicmi. Daj mu radšej pokoj, ak ti to vadí.
No pride mi jej spravanie aj pedofilne
Ešte som nevidela, žeby niekto súdil ženu za pedofiliu🙈
@janinka007 vtipna si strasne, vsetci vedia ako to myslim
Ja si myslím, že vždy je dobrá zlatá stredná cesta a to vo všetkom. Áno, mama miluje svoje deti vždy a v akomkoľvek veku a dobre vychované deti tiež majú k svojim rodičom láskyplný vzťah. Najzaujímavejšie je, že mladé mamičky sa potrebujú o svojich manželov oprieť a preto vyžadujú aby boli "chlapmi", ale synov vychovávajú presne v tej jemnej, opatrovateľskej láske. A nakoľko niektoré ženy vlastných mužov vytrvale pred deťmi usmerňujú, poučujú a riadia, pretože všetko okolo detí robia lepšie, čo je síce pravda, ale synovia tým pádom nevidia vzor chlapa. Takže opäť zlatá stredná cesta.
Radím ti dobre. Nájdi si nejakého bezcitneho drúka.
Akoze vazne? Matka tvojho priatela mu povie zdrobneninou mena a "milacik" a ty mas pocit, ze je to pedofilne? Fakt?
Mne skor pride tvoje vnimanie situacie divne.. a to dost ..
@beronsche ano pride, ked sa k dospelemu synovi chova akoby mal 10
Už ma 20. Pomýlila si si pedofíliu s incestom. Keď už hodnotis a súdis. Takže tak .... Ja s mojou mamou nemám blízky vzťah. Muž je jedináčik a svokra mu aj v 40ke povie, že mrkvička moja, či ako .... Nič zle v tom nevidím, do domácnosti ani výchovy detí sa mi nemieša, nekupuje pixoviny, v hádke sa ma zastane. Buď nie si zvyknutá na blízke vzťahy v rodine (mladý pritom vôbec nemusí byť rozmaznany mamičkár), alebo si čo ti tak prekáža? Opakujem. Dospelostou sa rodičovstvo nekončí. Mmch, nie je lepšie vidieť, že partner má rád rodičov?
@ukulela ja som videla aj vzťahy (rodič- dieťa) kde to bol pravý opak. Hádky, chalan volal vlastnú maminu po mene, dokonca si aj zanadavali niekedy a prosto.. úplný chlad vo vzťahoch ..
Môj priateľ napríklad berie rodičov ako najlepších kamarátov, občas mu povie mamina nejakú zdrobneninu a aj to, že ho ľúbi. Ja to vidím ako krásnu vec, že aj napriek veku dokáže rodič a dieťa vyjadriť lásku..
zavisi to od vychovy. moj muz ma cez 40, svagrovia su este starsi a mama ich oslovuje zdrobneninami aj milacik, zlatko. a casto im hovori, ze ich lubi. parkat to uz povedala aj mne, ako svojej neveste. ja na tom nic zle nevidim. u nas doma je tiez uplnym standardom 11rocnu dceru oslovovat zdrobneninou a 6x denne povedat, ako ju lubime, casto sa objimat a pusinkovat. aj na verejnosti. naopak, dcera uz v skolke mala "spoluziakov", kt. matky oslovovali svoje deti Martin, Daniela, atd. a ked na skolskom dvore pribehlo dieta k mamicke a chcelo pusu, mamka skonstatovala "pomojkame sa ked budeme sami." pojem NORMALNE je relativne, kedze pre kazdeho je normalne nieco ine
@matkahelka ináč presne, ja si nepamatam, že by sa mama so mnou mojkala, hrala, a pod. Sčasti aj preto, že som bola najstarsia. Ale chyba mi to. Preto to obom synom budem opakovať do nemoty, že ich ľúbim. Našťastie autorka nebude mojou nevestou, pokiaľ nechve byť spomínaná pedofilka ...
Pravda ze nepoznate vsetky veci okolo ale vyjadrila som sa len strucne okrajovo, mozno preto su niektore reakcie ake su..
Ano, vyjadrila si sa dost strucne a z toho popisu to naozaj nevyzera na nejaky problematicky vztah. Nie kazdy je nauceny na chladne rodinne vztahy. Niekde to funguje aj inak. Tazko sudit, co Ti vlastne vadi. Kazdopadne mas moznost si to s parnerom odkonzultovat alebo ho nechat tak. Svoj vztah s mamou (budovany 20 rokov) len tak z nicoho nic nezmeni.
Pozri, pozriem to ad absurdum. Ale kýmu nechodí umývať chrbát a kontrolovat stolicu a vyklepkavat na izbu v noci, aby vás prerušila pri sexe, tak z napísaného je ich vzťah ok. Diskutuj to s ním. Ale ak majú pekný rodičovsky vzťah, nečakaj, že prestane mať mamu rád len preto, že tebe to kole oči. Nečakaj zmenu, zvaz potom budúcnosť takého vzťahu, kde ti vadí celkom zásadná vec.
Ja by som bola vďačná za také láskavé a vrúcne rodinné prostredie, do ktorého by som prišla. U nás boli vzťahy chladnejšie, nikdy sme si s rodičmi nepovedali, že sa ľúbime. V manželovej rodine detto. Ja by som si to úplne užívala. Syn bude čoskoro dospelý, ale tiež mu hovorím zdrobnelinkami aj sa objimeme. Nevidím na tom nič zle a jeho priateľke to nevadí. Práveže mu povedala že mu to závidí 😜 Buď rada prosím ťa, za takú rodinu a za to, že ťa do nej prijali. Láskavosti medzi ľuďmi je málo a je vzácna, preto sa to nesnaz v priateľovi potlačiť.
Tak moja svokra sa napríklad včera opýtala 45 r.syna, či si dá čajík. Našťastie ho oslovuje normálne 😂😂😂
ako pises-nevieme vsetko preto ti nik neda odpoved .. mozno len reagujes podrazdene lebo u vas v rodine sa city nevyjadruju a preto uz ma averziu na ich rodinu a aj to male nevinne oslovenie vidis ako koniec sveta..a mozno je to naozaj uz moc-ale je to ich rodina a ak to im nevadi nech sa maju radi ... lepsie ako sa nenavidiet co je v dnesnej dobe viac ako moc vo viacerych rodinach ... ludi nezmenis bud si zvyknes a muza milujes natolko aby si si ho vzala a vydrzis alebo si najdes ineho ... nemozes svokre zakazat chovat sa tak ako sa chova lebo ona si mysli ze je to normalne tak ako ty , ze je to nenormalne - hold ste inak vychovane a naucene ..
@janinka007 aj take zeny su..
Mně třeba mamka říká Miško, občas i Mišičko, napíše mi, že mě má ráda, já jí taky, i se ségrou si to třeba někdy napíšeme, když se chceme podpořit, když je jedné smutno, ségře taky většinou říkám Lucinko. Dokonce mám dvoumetrového 40letého bratránka, kterému celá rodina od mala říká Filípku a nějak mu to zůstalo a jemu to nevadí, vždycky se začne smát. Kdyby šlo jen o to, tak je to v pohodě, strašně záleží, jak se k němu jinak chová, jestli pořád jako k malému (že by mu nejradši i ten zadek utřela) nebo jinak ho bere jako dospělého a neplete se mu do života.
A okrem toho ze mu hovorí miláčik a ze si píšu ze sa lubia tak co iného robi co ty pride take nevhodné?
moja skoro-svokra pouziva zdrobneniny na vsetko sme Petulko, Petulka, zlaticka, milacikovia a co ja viem co - a nepride mi to nijako cudne, ma dvoch synov, ktori su synovia = nepretrhnu sa, aby jej volali, pisali a ona si to potom vynahradzuje presne takto, objimanim, zdrobneninami a vyznaniami lasky (aj voci mne), je to miestami kusok otravne (kedze ja na to nie som zvyknuta) ale inak sa nam nepletie do zivota, nechyta strany a zniesla by nam aj modre z neba, takze to beriem pragmaticky, proste je taka a ano vacsina nezainteresovanych by si mozno miestami tukla na celo, kazdy sme iny, kazdeho nas vychovavali inak a ak ziadnym inym negativnym sposobom nezasahuje do vasho vztahu, moze ti byt jedno co si pisu
Sudim podla napisaneho, ved ani inak sa neda, ze ano. Ak toto vidis ako problem, tak mas problem Sama so sebou. Pravdepodovne si v rodine nezazila pekne vztahy. Inak ja si aj s kamoskami hovorim napriklad "Zlatino, dobehni na cajik." A nemam v umysle kamosku zbalit, mat s nou sex, ani ma nepritahuje.

u môjho priateľa v rodine si hovoria doteraz všetci medzi sebou že sa ľúbia aj brat s bratom aj mama s deťmi😃 konkrétne 20ročneho vola “Šiško, Láska atd” ale aj mne hovorí Láska a že ma lubi takze 😃 zvykla som si, ale premňa to nieje normálne , ja som studený cumak 🙈