icon

Priateľova mama

25. dec 2020

Ahojte, je normalne ked mama 20 rocnemu synovi hovori zdrobneninami mena a este aj napr milacik? A ze si vyznavaju v spravach lasku? Kedy to skonci asi ma slak trafi

Strana
z2
miriamsenica
26. dec 2020

Pride mi uplne vporiadku ked sa hovori zdrobneninou (ked nepovies Fero ale Ferko). Ved kto by mal pekne oslovovat deti (aj ked uz su dospele) ak nie rodicia. Povedat lubim ta je z mojho pohladu normalne. Nie v kazdej rodine sa to hovori ale v nasej bezne aj dospely mdetom aj deti rodicom. My si dokonca pri stretnuti a rozluceni davame aj bozk na lico. Tiez z mojho pohladu normalne.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
26. dec 2020

fú, tak vyzerá, že ste sa stretli 2 extrémy. každá ale na opačnom póle. trochu prehnané mi to pripadá z jej strany, ale zas ani ty by si z toho nemusela robiť až takú vedu. resp. pozri sa trošku za horizont a premysli si, či tam nie sú závažnejšie znaky- prílíšná upnutosť syna na matke, prílišná starostlivosť od mamy voči synovi, a pod. Ak tam toto nie je, tak im ten prejav lásky nechaj. Ale ak sú tam prílišné väzby, tak radšej uteč

ninusa221
26. dec 2020

@1katus1 stačí ked sa odstahujú daleko a obmedzia kontakt raz mesačne. (Nam to pomohlo a pochopil ) a hlavne aj ku mne sa zmenila. Vy všetky ked vidíte problem tak radíte už rozchod. Podla mna to nieje dovod aby sa snim rozišla.

autor
26. dec 2020

No este napriklad nam chodi do izby bez zaklopania, ma full servis ranajky obed vecera kazdy den na kazdy chod nieco ine, vola mu 4x denne ked neni doma..stale ma potrebu sa starať a pritom by ho mala viest k samostatnosti

beronsche
26. dec 2020

Lenze toto, co pises teraz je nieco ine, ako co si pisala v uvodnom prispevku.. pretoze zdrobneniny mena, "milacikovanie" a prejavovanie lasky v poriadku JE, ale ofukovat dospeleho chlapa, prejavovat mu opiciu lasku (pedofilia je fakt cosi ine, to sem neplet), to uz nie je..
V prvovom rade si ujasni, ako to berie on, porozpravaj sa s nim a on potrebuje mame nastavit hranice. Avsak, ak mu vyhovuje bezplatny mama hotel v detskej izbe, tak velmi nerataj s tym, ze sa bude nejako burit..

autor
26. dec 2020

@beronsche praveze to spolu dosť súvisí lebo toto vsetko robi uplne je nanho upnuta a este ktomu si pisu a hovoria jak sa miluju a neviem co

petamich
26. dec 2020

za mna to je uplne normalny scenar, ze sa matka upla na dieta a to dieta (dospely chlap) jej to toleruje, nerob z toho nieco co to nie je, v prvom rade by tvoj partner mal chciet byt samostatny ale ked mu vyhovuje full servis, tak s tym tazko budes bojovat

beronsche
26. dec 2020

Ake mas ty vztahy s rodicmi? Povedia ti niekedy rodicia, ze ta lubia, oslovia milo? Lebo mam pocit, ze nedokazes pochopit, ze ajludia, ktori nechavaju deti dospiet a osamostatnit sa, im mozu v pohode povedat "milacik, lubim ta" ..
Problem s mamou priatela s tymto nesuvisi.. matka moze byt na dieta chorobne naviazana aj bez toho, aby ho oslovovala milacik..
Tu nevyriesis nic.. a vlastne ani s priatelom ak mu dany stav nevadi..

autor
26. dec 2020

@beronsche no casto to veru nepocujem ale aby mu to ona alebo on jej hovorili skoro kazdy den mi teda normalne neprijde a este srdiecka a neviem ake vyznania lasky to nech si vyznava manzelovi a nie 20 rocnemu synovi paneboze

beronsche
26. dec 2020

To bude asi tym, ze na to nie si zvyknuta..

Porozpravaj sa s.priatelom a uvidis.. ale znova pisem, akto jemu nevadi, situacia sa nezmeni...a nie, nie je to len mamina chyba, su v tom obaja..

alenkay7
26. dec 2020

Je to normálne,v našej rodine si tak doteraz hovoríme a to máme okolo 40tke.

danieladeley
26. dec 2020

a to k vam chodi do izby do vasom dome? : D

jaskolka
26. dec 2020

Povedať synovi, napríklad Jožko, Peťko, Miško, alebo zlato moje, dáš si čajík,či proste mam ta rada, ľúbim ta, je v pohode. Chodenie bez zaklopania do izby už v takej pohode nie je. Ono pri oslovovani menom závisí, aké majú tam celkové vzťahy, z toho by som kovbojku neeobila
Ale ak mu mama vari, nosí jedlo, upratuje, perie a vlastne ty tak si "na boku" to by som už spozornela. Ak on zakaždým uteká za ňou, a je na prvom mieste, áno, je to už príliš závislý vzťah.

lucilaines
26. dec 2020

No podla mna sa tu troska zabuda na vas vek. On ma 20, ty mas kolko? Tipla by som, ze este menej a mozno si este jednou nohou v takej tej “pubertalnej faze” ze ti taketo prejavy od rodicov pridu trapne. Ja mam teda o vyse 10 rokov viac, manzela a svokru, ktora je skvela, manzel vobec nie je nejaky mamickar, ale ze ju lubi a ona jemu si hovoria pomaly v kazdej konverzacii. Ona to dokonca hovori aj mne, nasmu synovi, pise mi to do sprav a posiela mi srdiecka. Ja mam s mamou dobry vztah, ale na toto nie som zvyknuta, s nou som si to nepovedala ani nepamatam. Bolo mi to zo zaciatku cudne, ale proste je taka a je to mile. No a ze vam chodi do izby bez zaklopania, ono to moze byt aj tym, ze ste asi u nej doma v detskej izbe. Takisto ten full servis s ranajkami a vecerou s tym moze suvisiet. Takze toto treba trocha ozrejmit, ci ste dvaja dospeli samostatne zijuci ludia alebo parik studentov nasackovanych v mamahoteli.

drzaopica
26. dec 2020

Pre mna bezne a mile pre teba nie.Kazdy povazuje sa normalne nieco ine.Kazda rodina ma svoje zvyky, emocie, prejavy lasky.Su rodiny kde si to nikdy nehovoria, lebo to je trapne a tomu nerozumiem.Moj muz to nikdy nepovedal ani mne, ani dcere a niet vacsieho trapasu, ked mu to dcera povie a on je ticho, lebo nevie co povedat.V takej istej chladnej rodine vyrastal.Kazda zena by mala deti naucit nehanbit sa za city a vediet prejavit lasku
Nemala by si ziarlit a byt majetnicka.Deti nie su len do 15,18 r, ale na cely zivot.Myslim, ze ich vztah sa nezmeni a bud budes akceptovvat, alebo budes hladat dalej

babydoll95
26. dec 2020

Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, zmena bude takmer nemožná, závisí to od partnera, ak matku miluje, bude toto správanie brať za normálne, tiež som chladnejší typ, ktorý nemá rád veľké ,,mojkanie " ...

Moja svokra je presne tento typ - objímanie, sms, každý deň volá, keď je na návšteve správa sa ako doma, nie raz som ju našla v šatníku ako prezerá moje oblečenie (pravdaže utrúsila poznámku, že načo mi je toľko toho mám to dať charite, opätky sú vysoké, tangá nezdravé 🤣), niekedy mi prenáša veci napr. taniere v kuchynskej linke ...

Môj muž si to uvedomuje, vie, že také správanie nemám rada, netolerujem to, ale ako on vraví, starého psa novým kúskom nenaučím, jeho rodičia sú 70+, takže to tolerujem, viem, že ich má rád, svokrovcov vidím raz za čas, horšie by to bolo, keby sú u nás stále ...

Ak sa dá preber to s partnerom, diskusia ale bez hádok dokáže urobiť zázrak. Prípadne priamo s jeho matkou, mne to veľmi pomohlo, svokra pochopila, že sa ma nemusí stále dotýkať, hladiť keď mi to prekáža ani ma bombardovať smskami, každý deň.

nela6
26. dec 2020

ked raz budes mat deti, tak pochopis, budu to vzdy tvoje babatka, aj keď budu mat 20, ja neznasam zdrobneniny, a "teplé" reci... ale pri mojich detoch som uplne ina, nikomu som nikdy nevedela vyznat tak lasku ako im, vlastne ani otcovi mojich deti nehovorim nic 😄 pri detoch som uplne ina 😄😄😄

via88
26. dec 2020

No ja neviem, ked on nie je tak ako pisu, mamickar rozmaznany, tak ze ona to ako matka tak citi mu povedat, tak ja nevidim na tom nic zle, cudne trosku mozno no asi by mi tiez prislo z toho trochu uzko, ale proste ignoruj to. Ak je on inak fajn. Tak lubi mamka synacka, no co teraz, ked sa inak nemiesa, tak by som to nejak prehryzla..

roja01
26. dec 2020

@vilma7 a čo je na tom? Máš syna? Ak áno, a si láskyplná mama, s najväčšou pravdepodobnosťou sa svojho syna v 50-ke opýtaš tiež či si dá čajík. Aj keby si nepoužila slovíčko čajík, opýtaš sa s rovnakou láskou, ver mi.

medeaa
26. dec 2020

Mojmu manzelovi mama hovori stale v zdrobneninach a v rodine si bezne hovoria, ze sa lubia. Nevylucuje sa to s uplne normalnym, zdravym vztahom medzi matkou a synom.

nela6
26. dec 2020

@via88 mne este pred 5r prišlo divne, ked som bola u kamosa, a mama mu dala pusu na lice (mal 21), ale teraz uz viem, ze to preto, lebo sme doma mali ine pomery... a ked mam uz deti aj ja, planujem taketo prejavy mat dokedy to tak budem citit, aj keby mali 40r ☺️, jedine to nechcem prehanat na verejnosti, ale pred ich partnermi to snad nemusim skryvat, ved aj oni by ich mali mat radi, aj ked inou formou samozrejme

vilma7
27. dec 2020

@roja01 áno mám syna, bude mať 4 o pár dní a ľúbim a budem ho ľúbiť celý život, ale
Aj bez tých zdrobnelin. Láska sa predsa prejavuje aj ináč, ako zdrobnelinkami.

roja01
27. dec 2020

@vilma7 áno, máš pravdu: aj tak, aj ináč

via88
27. dec 2020

@nela6 ano, ja vnimam tiez skor ine veci ako “nezdrave”, Ak len toto je, nuz tak. Co teraz. A ja tiez si syna tulkam a bude pre mna moje babatko vzdy, inak tiez neviem, ako sa odosobnim, mozno ked bude mat dva metre po otcovi svojom tak mi uz nepridu vhodne zdrobneniny ale tak 😁 nikdy nevies. Ale urcite viem, ze aj ked sa ja nezdrzim, ze to je tak vsetko a chcem, aby zil svoj vlastny zivot a nebol “mamickar” ;) potom si nyslim ze to je ok.

tatisna
27. dec 2020

A Ty mas kolko rokov??? Keby som mala 20,asi mi to tiez vadi, ale s vekom to prejde 😁 Ako matka to uplne chapem, pre mna budu moje deti babatka aj v 50ke...a to som racionalny clovek, ale to je jednoducho materinsky pud...

mareszka
27. dec 2020

No a je normálne že 42 ročný môj švagor si so svokrou dávajú pusu na ústa ? Mne tiež veľa vecí nejde do hlavy ...🤔

roja01
9. jan 2021

@mareszka neodsudzujem, ale ja si nedávam pusu na ústa ani s vlastnými synmi. Na tváre stačí, hlavná je láska nie len v rodine, ale aj medzi všetkými ľuďmi. Verte, že vyslovovať slová, ktoré podporujú lásku a dobré vzťahy bez predsudkov a úprimne vytvára predpoklad, že sa celá spoločnosť stane lepšou, dobroprajnou a navzájom si pomáhajúcou. Ide o to, aby už nevládli v spoločnosti materiálne bohatstvo, postavenie a moc.

Strana
z2