Priateľova mama

nikolka412
7. dec 2021

Ahojte žienky.
Vopred sa ospravedlňujem ak to bude litánia, ale stala sa jedna vec.
S priateľom spolu už nejakú dobu bývame, predtým sme bývali s jeho rodičmi. Dovolím si tvrdiť, že sme obidvaja šikovní, pracovití a na náš vek sa máme naozaj dobre.
Jeden večer sme prišli k nim na návštevu a povedala som priateľovej mame, že mi na rastlinke žltnu lístky a asi som ju preliala. A ona na to zahlásila, že je stastna, že sa mi aspoň v niečom nedarí.
Do tejto vety som s ňou mala naozaj dobrý vzťah, ale odvtedy akoby seklo a ja sa s tým akoby neviem vysporiadať, čo mi povedala a mrzí ma to. Lebo ja by som im dopriala aj modré z neba, som šťastná, že sú zdraví, šťastní a spokojní a ona dokáže toto vypustiť z úst.
Odvtedy neozyva ani ona a samozrejme ani ja, lebo som urazena :D Keď sa stretneme, tvári sa pred priateľom ako keby nič. Ten mi povedal, že to tak nemyslela a že mala trochu vypité, ale aj tak. Mala narodeniny, boli sme mimo SK, tak som jej pekne zablahoželala a k tomu napísala že nech je taká šťastná ako je, keď sa mi nedari. Ani neodpisala.
Myslela som, že sa konečne pohnú ľady a uvedomí si, čo povedala, ale zjavne nie.
Ako mám tuto situáciu riešiť?
Vážim si priateľa a priateľových rodičov, ale naozaj ma to dosť zranilo.

deti95060810
7. dec 2021

zbytočne to nafukuješ... buď rada že nebývate spolu.

cinda555
7. dec 2021

@nikolka412 už to nerieš počkaj kým sa ona neozve

sissy27
7. dec 2021

@nikolka412 nemám problém tak si nejaký vyrobím, hej? Nie si nejaká precitlivelá?

ella_price
7. dec 2021

Keď sa nevieš vysporiadať s takouto hlúposťou, ako sa chceš v budúcnosti vysporiadať s horšími problémami? Nebuď tak vzťahovačná v prvom rade.

dzulli1980
7. dec 2021

A prečo ju provokuješ? Akože napísať, že "nech je taká šťastná ako je, keď sa mi nedarí" mi príde kus detinské ... ani ja by som sa Ti neozvala, keby si mi poslala takúto gratuláciu ... či čo čakáš? Že sa Ti ospravedlní? ... ach jaj, buď rada, že nemáš ozajstné problémy.
@nikolka412

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ella_price
7. dec 2021

@viestta No, mne stačilo si prejsť jej založené diskusie 😆 Tam bude problém inde 🤡🤡

qetka
7. dec 2021

@viestta vraj aby sa lady pohli lady 😂😂😂 toto je urcite gratulacia na to vhodna. Truba je spravne slovo

katulkagajdos
7. dec 2021

@nikolka412 a ľady sa po tejto ,,milej,, gratulácií mali kam presne pohnúť? Lebo podľa mna sa pohli rovno k Titanicu 🤦‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
timing
7. dec 2021

Za svoju gratulaciu sa ospravedln a ľady sa mozno aj pohnu. Ale ten vztah si svojou poznamkou pochovala.

cinda555
7. dec 2021

Koniec zrušila si účet

ella_price
7. dec 2021

@cinda555 Tá to asi u seba nebude mať tak celkom v poriadku 🤨🤨

sofiella
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
7. dec 2021

Ak niekto povie, ze je stastny, ze objavil aspon jednu vec, v ktorej sa ti nedari, to znamena ze ta povazuje za velmi sikovneho cloveka, ktoremu sa dari proste vsetko. Chcela ti tak zlozit poklonu a ty sa za to na nu naseries. 😂
Po tomto mama aspon pochopi, ze s tebou sa nema zhovarat v metaforach, ale po lopate. Aby si si to na buduce nevylozila zase zle.

liljana
7. dec 2021

Po tej gratulacii svokra uz pochopila, ze nie si ziadna vyhra. Si jednoduchsia, ked taku blbost nepochopis a este k tomu impulzivna, nedotkliva a pomstychtiva. "Vratit" nieco pri priani k narodeninam?!!! wtf

cinda555
7. dec 2021

@liljana ona si zrušila účet

liljana
7. dec 2021

@cinda555 Ale precitat si to prist moze. 🙂

cinda555
7. dec 2021

@liljana myslíš? Škoda že ti to nedá vedieť

0silvia0
7. dec 2021

Ako moze byt taka sikovna zena nikolka taka sucharka? 🤔

lavender273
7. dec 2021

@viestta ved sa aj tie ľady pohli 🤭🤭

miadi
8. dec 2021

Vsetko najlepsie k narodeninam a Bud taka stastna ako ked sa mi nedari ! 😆naj gratulacia + lamač ladov v jednom. 🤣🤣🤣 sa mi smeje ale chudera co taku sms dostala. Ta bude mozno mat to stastie na dlhe roky v rodine.

lilitela
8. dec 2021

Tak ja som evidnetne rovnako divna ako ty. Mne by sa tiez nepacilo, kebyze mi niekto povie, ze je stastny, ked sa mi konecne v niecom nedari. A neviem si vobec predtsavit, ze by som si to dovolila ja niekomu povedat, ze som stastna, ze som konecne nasla nieco v com sa mu nedari. Partner sa matky zastava.... najdi si niekoho ineho, kto ti take nebude robit.

dadula_15
8. dec 2021

@lilitela lenže sú ľudia, ktorí nemajú problém niečo také z úst vypustiť a vôbec im to nepríde divné, nemyslia si, že tým niekomu ublížia. Tiež som bola taká, že som to riešila. Že proste by som to dala tomu človeku vyžrať. Ale dnes už nie. Jedným uchom dnu a druhým von.

lilitela
8. dec 2021

@dadula_15 ANo, pre vlastne zdravie je to najlepsie. Ale je sakra rozdiel to pocuvat od mamy, rodicov, ci vlastne druhej mamy a uplne ine to pocut od susedy, kolegyne a pod. A jasne je to vizitka toho druheho, lebo taketo veci sa daju povedat aj inak.
Je kludne mozne ze tam je hlbsi problem, ze maju z nej nejaky pocit, mozno si mysli, ze je dokonala, a uz mala svokra chut jej to dat pocitit, ze sa to neda pocuvat. Bohvie. Ja nemam rada takych ludi co podpichuju. Preto vravim, ze da sa to povedat aj inak.
Mna najviac bavi jak v jednej teme citam, ze to je o komuniakcii, ked niekto riesi nejaky problem a v inej teme vidim, ako sa tu vlastne schvaluje nejaky sposob komunikacie, ktory je uz mimo.
Ja osobne by som si nedovolila napisat ani taku sms ako napisala autorka, ale zasnem, ako to co povedala svokra je udajne ok, ale ta sms - tu odsudila polovica uzivateliek. Podla mna, obe veci su podobne cez ciaru.

kamatopo
8. dec 2021

@nikolka412 keby mám ja len takýto problém so svokrou tak som šťastná žena. 🤦🤦🤦🤦😂. Autorka je veľmi precitlivela. Práve ona si poriadne rypla tou gratuláciou. Ona by mala teraz prísť a ospravedlniť sa. Z komára spravila somára

monka105
8. dec 2021

@nikolka412 nerozumiem na čo do nej aj ty zbytočne vyrypuješ a hrotíš konflikt. Povedala čo povedala, nebolo to príjemné, ale je to mama tvojho priateľa, pokiaľ spolu budete, budeš musieť byť z času na čas v kontakte aj s ňou. Pomysli si svoje a nauč sa ju tolerovať. Takto zbytočne dostávaš svojho priateľa do nepríjemnej pozície, kedy si musí vyberať medzi svojou priateľkou a matkou. Aby sa ti to nakoniec nevypomstilo a nezačali sa konflikty vo vašom vzťahu.

dadula_15
11. jan 2022

@lilitela áno toto ti musím dať za pravdu, je to tak, že sa to dá inak povedať. Ja by som aj bola rada keby to ľudia inak hovorili, ale to my neovplyvníme. Ja si veľakrát zahryznem do jazyka. Vypustím, čo kto hovorí, lebo ozaj to len mne škodilo a ten čo mi to povedal si z toho nič nerobil. Ale teda neviem si predstaviť žeby som niekomu čosi podobné povedala, napísala, že budem oplácať rovnakou mincou.