Priateľova mama ma asi nemá rada

15. mar 2021

Priateľova matka všetko hovorí v jednotnom čísle. (Prídeš sa najesť, ides robiť na dom) pritom som tam vzdy pri ňom aj ja, na dom vzdy idem s ním. Ale nikdy nepovie idete, alebo či prídeme. Čo si o tom myslite ?

martina1201
15. mar 2021

Ahoj, málo informácií. Ako dlho ste spolu? Žijete spolu? Stále tam chodíte spolu, alebo zvykne aj priateľ chodiť sám?

panelacikova
15. mar 2021

ak nie ste spolu tak do 6 mesiacov, ale dlhšie, tak si myslím, že to nebude dobré...

petus998
15. mar 2021

Ja som s mojim 7 rokov a nabavim sa s nou ja ju nevolam k nam ona mna k nej 🤣🤣

tenerifka
15. mar 2021

moze to byt sposob vyjadrovania, manzelovi kamosi ( Andaluzania) sa takto bezne vyjadruju, napr.sme v aute ja s manzelom + 2 deti, kamos nas vezie na letisko a spyta sa ho "kedy sa to vracias naspat?", a to v roznych situaciach, proste nie "vy", ale "ty", pritom sa s nimi poznam cez 20 rokov a dobre si rozumieme, aj s manzelkami. Naposledy som to uz nevydrzala, a hned som odpovedala-no on sa vracia 20.6., a tusim aj my sa vraciame 20.6., ved vlastne letime na dovolenku spolu.....ale asi mu nedoplo.
Skus jej to povedat priamo v danej situacii stylom "svokra, a ty nechces, aby som prisla aj ja?", lebo vzdy volas iba Janka (MIchala, Petra....). Mozno si to fakt neuvedomuje, ale bez toho to nezistis

anjelicek26
15. mar 2021

Moze to byt presne tak - len sposob vyjadrovania... tiez sa ma dodnes rodicia pytaju, ze kedy prijdem, pritom je uplne jasne, ze prijde cela banda deti a muz so mnou, nijake zlo za tym nie je.

elizabet173
15. mar 2021

Ako dlho sa poznate? Priatel preco na to nezareaguje? Ak ta priatelova matka pozna dlhsie ako pol roka, tak by som priatelovi povedala, ze tam chodit nebudem, ked ma tam prehliadaju. Rada ta nemusi mat, ale mala by ta respektovat ako partnerku svojho syna

marcellka32
15. mar 2021

To je ako zle položená otázka: nedáš si koláč? Podľa tejto otázky by som mala odpovedať: nedám si koláč...nemá znieť otázka: dáš si koláč?

autor
15. mar 2021

Sme spolu rok a pol a žijeme spolu ale u nich, no už sa sťahujeme prec. Je to uplne zLe

elizabet173
15. mar 2021

Vy zijete u nich a ona ta takto prehliada?! Mozno nebols nadsena, ze u nich zijete. Ale ked odchadzate, tak ti to moze byt ukradnute. Chovaj sa k nej slusne a stretnutia ibmedz na nevyhnutne minimum. A ked bude potrebovat pomoc, posli len partnera

brna1989
15. mar 2021

Ahoj, aj moja mama má tento zlozvyk.manzel je vedľa mňa a opýta sa to v jednotnom čísle.a čo najviac manžel nemá rád, keď moja mama sa pýta akože jeho, ale vlastne sa to pýta mňa.a Janko (manžel) sa dnes pôjde ostrihať?
V manželovi to až vrie.ved do riti sa to opýtaj jeho, sedí priamo vedľa mňa.otazka by mala od nej k nemu znieť:Janko pôjdeš sa dnes ostrihať?
Ona sa to nevie naučiť.uz to asi nezmeníme.
Ale chápem z manželovho pohľadu, že je to teda neprijemne..

martina1201
15. mar 2021

Autorka keď u nej bývate tak predsa musíš vedieť či tá má rada alebo nie. Píšeš že je to úplne zle. V čom? Nikdy sa na teba neobráti a nič sa ťa neopýta? Prehliada ťa, robí ti zle? A ako sa k nej správaš ty? Prídeš za ňou a požiadaš o pomoc? Ponukneš jej svoju pomoc, občas sa s ňou porozprávaš, alebo si držíš odstup?

autor
15. mar 2021

@martina1201 Ano pomáham, navarím, upraciem, prispievam do domácnosti a ešte každý týždeň pomaly za 50€ nákup. Porozprávame sa .. ale je taka zvláštna. Rozpráva sa o mne s druhými ľudmi ale nikdy mne nič osobne nepovie- keď tak priateľovi. A mna sa nespýta nič. Ani ma nezavolá, vzdy povie len priateľovi či ide jesť atd ..

autor
15. mar 2021

A zle je v tom, že sa do všetkého mieša. Minule sme niečo preberali, potichu sme sa rozprávali a ona začala hulakat že aké mame tajnosti.

martina1201
15. mar 2021

Autorka a s priateľom si to prebrala? On na to čo hovorí? Ono treba vždy slušne odpovedať napr. Nemáme problémy len preberáme niečo súkromné.