icon

Priateľova mama ma asi nemá rada

15. mar 2021

Priateľova matka všetko hovorí v jednotnom čísle. (Prídeš sa najesť, ides robiť na dom) pritom som tam vzdy pri ňom aj ja, na dom vzdy idem s ním. Ale nikdy nepovie idete, alebo či prídeme. Čo si o tom myslite ?

martina1201
•
15. mar 2021

Ahoj, málo informácií. Ako dlho ste spolu? Žijete spolu? Stále tam chodíte spolu, alebo zvykne aj priateľ chodiť sám?

panelacikova
•
15. mar 2021

ak nie ste spolu tak do 6 mesiacov, ale dlhšie, tak si myslím, že to nebude dobré...

petus998
•
15. mar 2021

Ja som s mojim 7 rokov a nabavim sa s nou ja ju nevolam k nam ona mna k nej 🤣🤣

tenerifka
•
15. mar 2021

moze to byt sposob vyjadrovania, manzelovi kamosi ( Andaluzania) sa takto bezne vyjadruju, napr.sme v aute ja s manzelom + 2 deti, kamos nas vezie na letisko a spyta sa ho "kedy sa to vracias naspat?", a to v roznych situaciach, proste nie "vy", ale "ty", pritom sa s nimi poznam cez 20 rokov a dobre si rozumieme, aj s manzelkami. Naposledy som to uz nevydrzala, a hned som odpovedala-no on sa vracia 20.6., a tusim aj my sa vraciame 20.6., ved vlastne letime na dovolenku spolu.....ale asi mu nedoplo.
Skus jej to povedat priamo v danej situacii stylom "svokra, a ty nechces, aby som prisla aj ja?", lebo vzdy volas iba Janka (MIchala, Petra....). Mozno si to fakt neuvedomuje, ale bez toho to nezistis

anjelicek26
•
15. mar 2021

Moze to byt presne tak - len sposob vyjadrovania... tiez sa ma dodnes rodicia pytaju, ze kedy prijdem, pritom je uplne jasne, ze prijde cela banda deti a muz so mnou, nijake zlo za tym nie je.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
marcellka32
•
15. mar 2021

To je ako zle položená otázka: nedáš si koláč? Podľa tejto otázky by som mala odpovedať: nedám si koláč...nemá znieť otázka: dáš si koláč?

autor
•
15. mar 2021

Sme spolu rok a pol a žijeme spolu ale u nich, no už sa sťahujeme prec. Je to uplne zLe

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
brna1989
•
15. mar 2021

Ahoj, aj moja mama má tento zlozvyk.manzel je vedľa mňa a opýta sa to v jednotnom čísle.a čo najviac manžel nemá rád, keď moja mama sa pýta akože jeho, ale vlastne sa to pýta mňa.a Janko (manžel) sa dnes pôjde ostrihať?
V manželovi to až vrie.ved do riti sa to opýtaj jeho, sedí priamo vedľa mňa.otazka by mala od nej k nemu znieť:Janko pôjdeš sa dnes ostrihať?
Ona sa to nevie naučiť.uz to asi nezmeníme.
Ale chápem z manželovho pohľadu, že je to teda neprijemne..

martina1201
•
15. mar 2021

Autorka keď u nej bývate tak predsa musíš vedieť či tá má rada alebo nie. Píšeš že je to úplne zle. V čom? Nikdy sa na teba neobráti a nič sa ťa neopýta? Prehliada ťa, robí ti zle? A ako sa k nej správaš ty? Prídeš za ňou a požiadaš o pomoc? Ponukneš jej svoju pomoc, občas sa s ňou porozprávaš, alebo si držíš odstup?

autor
•
15. mar 2021

@martina1201 Ano pomáham, navarím, upraciem, prispievam do domácnosti a ešte každý týždeň pomaly za 50€ nákup. Porozprávame sa .. ale je taka zvláštna. Rozpráva sa o mne s druhými ľudmi ale nikdy mne nič osobne nepovie- keď tak priateľovi. A mna sa nespýta nič. Ani ma nezavolá, vzdy povie len priateľovi či ide jesť atd ..

autor
•
15. mar 2021

A zle je v tom, že sa do všetkého mieša. Minule sme niečo preberali, potichu sme sa rozprávali a ona začala hulakat že aké mame tajnosti.

martina1201
•
15. mar 2021

Autorka a s priateľom si to prebrala? On na to čo hovorí? Ono treba vždy slušne odpovedať napr. Nemáme problémy len preberáme niečo súkromné.