icon

Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?

jaka02
18. mar 2018

Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit

0silvia0
18. mar 2018

@jaka02 ale najhorší je prečo? Že málo dáva či ako? Kto hovorí, že on je najhorší? Jeho mama?

0silvia0
18. mar 2018

@katrinka34 ani ja tomu nerozumiem, v čom je najhorší...

jaka02
autor
18. mar 2018

V tom ze malo dáva peňazí

jaka02
autor
18. mar 2018

Áno jeho mama hovorí že je najhorší a ze malo dáva peňazí

0silvia0
18. mar 2018

@jaka02 jaj, tak nech nedáva nič a snáď bude najlepší potom... v takomto prípade by bolo asi lepšie zabezpečiť si vlastné bývanie a máte pokoj...

sasa1310
18. mar 2018

@jaka02 a nie je to málo? Čo to je 200 eur na troch ľudí preboha? Veď choďte do podnájmu a zistíte čo je to starať sa o seba. A ešte jej tam donesie do bytu dva ďalšie krky. Ty prečo nič nedávaš? Si prišla len tak, nech ťa živia cudzí ľudia aj s deckom?

maminuska
18. mar 2018

@jaka02 koľko prispievaš na domácnosť ty, keď nie ste manželia ? Koľko by vás stál podnájom ?

janci05
18. mar 2018

Tak už len preto, že dáva málo peňazí, by sa mal pakovať rýchlo preč. Táto cesta k ničomu dobrému nevedie. Ak toto povie vlastná mama.

jaka02
autor
18. mar 2018

Ja dávam peniaze priateľovi a on s toho dáva mame 200 na pôžičky 200 mame a 200 na kúrenie to je spolu 600 eur co jej dávame

jaka02
autor
18. mar 2018

Podnájom by nás stal 350

natalka13
18. mar 2018

Naco ma 26rocny dva uvery ???? Ako dlho ich bude splacat? Vyzera to tak ze na vlastne byvanie dlho ziaden uver nedostanete .
To platite cast uveru za dom ktory vam nepatri? A vam sibe uplne???

jaka02
autor
18. mar 2018

Nam to normálne šibe si to vystihla

jaka02
autor
18. mar 2018

Jeho mama ho dotiahla to tých úverov ktoré bude platiť ešte 4 roky

natalka13
18. mar 2018

Pozri 4roky nieje. Vela, myslela.som.zebaspon 20.
Polka domu je mamina polka otcova, vase nieje nic a este su tu dvaja surodenci dedici dalsi.
Vy budete splacat dom a olkzete labu nakoniec.
Chodte do podjamu, setrite 4roky, potom bedte uver a kuore si svoje byvanie.
Mama nech sa dohodne s otcom co s.domom,predat vyplatit uver,zobrat novy a kupit nieco lacnejsie.

jaka02
autor
18. mar 2018

To je asi najlepšie riešenie

jaka02
autor
18. mar 2018

Len keby jeho mama s otcom komunikovali. Ako odišiel sa neozval

cecilia68
18. mar 2018

@jaka02 No, keby si bola v mojom dome, tvoj názor by ma teda nezaujímal :(

jaka02
autor
18. mar 2018

Tam akože krásne my platíme a mame držať hubu?

cecilia68
18. mar 2018

@jaka02 Dievčatá sa pýtali, koľko dávaš ty, nie koľko dáva tvoj frajer... písala si, že dáva 600 , tak nech nedáva im, ale na podnájom a bude pokoj :(

julma
18. mar 2018

@jaka02 rozmýšľam koho by som mala chuť skôr vyplieskať či Teba alebo Tvojho priateľa, ale asi by si to vyhrala...prepáč si totálna trúba. Máš zodpovednosť za svoje dieťa, nasťahuješ sa do frajerovho domu do pre mňa absolútne neprijateľných podmienok, svadba nikde, decko ďalšie na ceste a problém za problémom...čo si čakala kremeše?

sasa1310
18. mar 2018

@julma zodpovednosť strašná, čo? Ja to tiež nechápem. Sami sa nerozhodli, kde budú bývať, hlavne že dieťa budú PREDSA ľúbiť. Chudák ten 5 ročný. Už za neho mala mať zodpovednosť, jedine do rodiny ho priviesť a nie začínať tam, kde pred pár rokmi skončila. Celé zlé.

jaka02
autor
18. mar 2018

Akože ja som potrebovala radu.

jaka02
autor
18. mar 2018

Áno všetko je cele zle ale nechápem prečo chudák 5rocny ma rodinu ktora sa oňho stará a má ho rada

0silvia0
18. mar 2018

@jaka02 choďte bývať sami do podnájmu. Toto, čo žijete nemá význam. Riešite somariny a neviete riešiť reálne veci, reálny život s pragmatickým prístupom. Ty sa cítiš ako zneužívaná popoluša ktorá všetko robí, poukazuješ na lenivé sestry, nevďačnú matku. Nevidíš, že ty si v tom dome cudzí element. Vidíš to len zo svojej strany, lebo inak to vidieť nevieš. Tvoj 5-ročný syn tiež potrebuje stabilný domov, tvoje nenarodené dieťa tiež potrebuje pokoj domova a nie vnímať nervóznu matku ktorá neustále rieši žabomyšie vojny s rodinou priateľa. Keď ste sa už ponáhľali so splodením potomka, tak sa poponáhľajte s vyriešením tejto situácie.

jaka02
autor
18. mar 2018

Ďakujem za rady. Áno najlepšie by bolo odísť stadeto a ísť do podnájmu. Už sa mi nece s nimi hádať.

jaka02
autor
18. mar 2018

Už bolo toho dosť

cecilia68
18. mar 2018

@jaka02 Tak sa vzchop a začni to riešiť...chcela si radu a máš ich tu na tri strany, kde podstata príspevkov je tá istá...ODSŤAHOVAŤ sa

jaka02
autor
18. mar 2018

Ja viem len keby tam neboli tie výčitky ako dopadne priateľova mama už sme dávno v podnájme. Len keď odídeme nebude to vedieť splácať aj ten úver atď

cervenaruza123
Autor odpoveď zmazal
julma
18. mar 2018

@jaka02 však to je zlaté, že chceš radu...ale čo Ti teraz už pomôže aká rada, keď priateľ ešte nevie či chce byť viac dobrý či milujúci či vychválený, či viac Ty, či mama, či sestry, či dieťa, či všetko naraz a Ty medzi nimi stojíš v koncoch ako taký gravidný tĺk a sama sa rozhodnúť ťažko v tejto situácii.
Skrátka bolo by rozumnejšie žiadať radu pred hlúpymi rozhodnutiami, ľahšie by sa radilo a aj pre Teba by to bolo ľahšie.
A vôbec si nemyslím, že dieťaťu stačí láska.