Priateľova mama nás nechce pustiť preč z domu. Čo máme robiť?
Priateľ má 26rokov a jeho otec odišiel preč a im nepomáha a jeho mama chce aby sme tu ostali len kvôli financiám bude sprosté keď odídeme a necháme všetko tak? S priateľom čakáme babo a tiež chceme mať vlastnú rodinu len mama jeho nechce o tom počuť. Žijeme teraz u neho doma a ved keď sa to malé narodí nemôže žiť všetci štyria v jednej izbe. Ja už mám jedno dieťa 5 ročného a s priateľom čakáme ďalšie. Co mame robit
@jaka02 ja som mojejsi svokre davala 300 a este som okrem toho nakupovala jedlo, cistiace potreby, platili sme drevo na zimuto az som povedala mojmu, aby si s nou vydiskutoval, ze je to zena, ktora vedie svoju domacnost a nebudeme zivit aj, ju a jej kvetinace, zahradu, jej satnik atd. My zijeme v jednej izbe a fungujeme sami, len varime na spolocnom sporaku.odvtedy jej davam len polovicu inkasa a mame klud. Ale budeme sa stahovat, len musi chlap dokoncit domauta 😌
@maminuska presne. Keď mladí nemajú kde bývať, automaticky idú k rodičom (tak ako ona k "svokre" alebo ku svojim rodičom) a nech sa starajú rodičia,, uskromnia priestorovo v dome alebo byte a je vybavené. Akonáhle potrebuje rodič pomôcť, tak už je to vypočítavá svokra. Hlavne, že alimenty nerieši.
@tinaa64 no platíš niekomu roky na hypotéku a ten je vysmiaty. Ak berieš toto, za rovnakú vec, ako keď si niekto platí hypotéku na svoj vlastnú nehnuteľnosť, tak treba asi ísť okolo toho trošku naštudovať.
Už len v prípade, že sa ti v budúcnosti niečo stane, ti ostane aspoň splatená časť nehnuteľnosti, čo pri podnájme, si môžeš akurát tak zbaliť igelitky.
Nečítala som všetko, ale takýto život, by som sa vykašľala. Ale čo si si navarila, to si musíš jesť. Pozri, ak chcete s priateľom začať nejako - tak v prvom rade si postaviť mamu a dve sestry a tvoj priateľ im musí vysvetliť, že si neželá, aby sa k tebe správali tak ako sa správajú, hlavne sestry - áno je to ich rodičovský dom, ale oni neprispievajú ani ťuka a Vy dvaja prispievate na domácnosť toľkoto, mama toľkoto. A ak si myslia,m že je to málo - že Vy sa odsťahujete, prestanete prispievať, budete iba platiť úvery na ktorých je písaný priateľ, pretože inak by Vám hrozili exekúcie...A zvyšok nech si ťahá mama a sestry. A pekne im to vyčísliť - koľko by zostalo mame. A ak matka chce ponižovať priateľku a sestry tiež, tak že to takto nepôjde. že nech sa nad tým zamyslia takto a skúsia zmeniť svoje správanie k nej, pretože si ju v budúcnosti chce vziať, budú mať spolu dieťa a budú rešpektovať aj jej názor, keďže na domácnosť prispieva aj ona( lebo veď je s ním). A že kupuje potraviny pre všetkých a pod. príklady. A že dávajú dva týždne na to, aby sa nad tým zamysleli a skúsili zmeniť svoje správanie k nim obom alebo im neostane nič iné než odísť a postarať sa sami o seba... A hlavne žiadne vydieranie, žiadne výčitky - pekne v pokojnom duchu ukázať im obrátenú stranu toho spolužiatia a fin. aspekty a pod. A s tým správaním buď niečo spravia a budú aj ju rešpektovať alebo tým pádom on aj s ňou odíde a začne život po svojom, hoci bude mať výčitky, ale že inak to nejde... že aj jeho priateľka je jeho budúca rodina a záleží na nich, či bude mať aj pôvodnú rodinu alebo len novú...A že nech ak svoje správanie nezmenia, nech myslia na to, že si za toto budú môcť sami, pretože 23- ročná môže začať pracovať a brigádovať a prispievať do rozpočtu a nebudú oni dvaja najhorší, ale žee takto sa žiť nedá a on už toho možno má plné zuby... A uvidíte, možno sa niečo zmení a zmenia svoje správanie a ak nie, tak si nájsť a ísť ... a časom sa všetko utrasie. A potom sa bude môcť použiť argument, že ja som Vám to hovoril a oni si za to môžu sami, ale nemôžu viniť jeho, pretože im to pekne sa snažil vysvetliť a vyriešiť po dobrom... Držím palce, aby ste to nejako vyriešili, ale tu dobré riešenie nebude fungovať, iba také polovčné a asi vždy bude niekto nespokojní...
Ďakujem za rady uvidíme ako sa to vyrieši
600eur pre 2a pol človeka je malo mi chceš povedať? Tak akoze koľko by sme jej mali dávať 1000eur?
A tak mi povec koľko by sme jej mali dávať? Poznám rodiny ktoré vyziju s 200eurami na mesiac
200eur im už ostáva na živobytie to si myslím ze sa da vyzit
Ale my tu neriešime mňa pre boha. Tak nechápem čo sa stále do mňa navazas. Môj nápad to nebol ísť bývať k nim ale jej.
Co by ešte akože necelá? Lebo jej je malo 600eur treba jej dávať všetko však? Aby bola spokojná
@jaka02 dievča zlaté, kopeš okolo seba a v prvom rade, sa kukni sama na seba. Prídeš tam s cudzím deckom a riešiš, koľko platí tvoj priateľ. V prvom rade, by si mala platiť ty za seba a za tvoje dieťa a v druhom rade, keď sa chceš urážať a je ti ublížené, tak sa preorientuj na otca tvojho dieťaťa. Tam sa realizuj, že kde sú peniaze na tvoje dieťa a nie to, že dáva tvoj PRIATEĽ jeho mame. Nie je ani tvoj manžel, ani nič.
Robíš ty vôbec nákupy? Potraviny? Lebo mám pocit, že ani netušíš čo stojí taká domácnosť
Neviwn koľko si predstavuješ že máš na stravu ale viac ako 200to není
@natalka13 lenze nam uver nedaju..to mame ist pod most?a az taky debil niesom..viem akyj e rozdiel medzi tymi vecami..ale jedno maju spolocne..musi sa to splacat....a pokial viem tak ako nahle si niekto pozicia urcitu sumu od niekoho tak sa stava dlznikom...ci to tak nieje?tak ma 300 ecka mesacne...ja mam 260 ..ma viac ako ja...nezodpovednejsie by bolo keby on nerobil a matke by nedali ani cent...a ona z toho mala co ma tak da muzovi aby dal matke peniaze.. Akoze nema kde byvat?ved niesu bezdomovci...a ze cakaju dieta..to mala ist na potrat ako väcsina tych "zodpovednych"zien?esteze vy ste vsetke zodpovedne....
Ja poznám rodinu ktora keď sa uskromni minie na mesiac 200eur
Áno robila som nákup. Ako vies mam 5rocneho syna. Jasne keď mu kúpiš všetko čo chce isto by sme nevyzili
Ja som sa stratila raz je to 300 e uhlie raz 200e..teda my kurime plynom 200 m2 dom a platime nesacne 100 e.hypoteku moze prefinancovat kedze mi pride ze bola robena za nevyhodnych podmienok a kludne moze 100 byt usetrena. ..inak kedysi sa v domoch tlacili generacie a boli podstatne mensie a teraz sa z toho ked byvaju decka s rodicmi robi drama a kazdy ho zaradi pomalinky do skupinku nejakych socialnych pripadov ak si aspon podnajom neplati..ale to len na margo toho ako vacsinou niektore pozeraju na spolocne byvania....do tohto nikto z nas nevidi presne vzdy je to tvrdenie jednej strany a v konecnom dosledku to tak ani byt nemusi...doba je draha a to ze niektore rodiny musia vyzit z 200 e je sice fakt ale ako...tak ze kupuju najlacnejsie potraviny,na vela beznych veci im financie ani nevychadzaju a nedajboze ak niekto ochorie....podla mna by bolo ferove podelit si ten dom a vylucit sudne otca....tym padom by boli deti ako spoluvlastnici....ale za urcitych podmienok aby nedoslo zasa k dalsim problemom..ono je krasne povedat si idem do podnajmu a budem mat pokoj,len aj ten podnajom stoji a plus este do toho strava,drogeria,veci pre babatko a milion beznych mesacnych vydavkov.pochybujem ze by ste sli za aktualnych zivotnych podmienok do hypoteky a financovat podnajom mi pride hadzanie penazi do vzduchu kedze tie podnajmy su sakra drahe.....
To áno ale ak máme platiť toľké peniaze priateľovej mame a ona ten dom aj tam neprepise tak to tiež idú peniaze do luftu

@jaka02 mas 26 rokov a ty sa pytas a to sama budes mat dieta? Aááááá Pomóóóóc