Priateľova mama stále volá: Ako to riešiť?
28. dec 2024
Ahojte idem sa troška posťažovať, mám priateľa sme spolu 3 roky spolu bývame a jeho mama mu volá každý deň a mne to vadí. Stará sa čo sme kúpili v obchode, koľko sme platili, kto ten nákup zaplatil či ja či on, čo sme varili, čo robíme , kde sme boli a vkuse takéto otázky a mne to strašne vadí. Už sme sa o tom aj rozprávali ale vyšla som z toho ja najhoršia a samozrejme že skôr ide proti mne ako proti svojej mame. Už keď teraz je to takto tak sa bojím čo to bude po svadbe. Máte niekto skúsenosti s takýmito prípadmi “svokier”?
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

Moja svokra je taká. Niekedy mám pocit, že jej telefonáty nie sú telefonáty, ale výsluch. Otázka za otázkou. Manželovi to tiež lezie na nervy, ale nie to, že spolu volajú, ale spôsob, akým sa ona pýta a niektoré poznámky - či som varila, čo som varila, či sa to dalo jesť 😅, ktorú mal bundu, kde som, prečo som tam a nie hentam, čo robím ja, čo robí muž, keď ja v sobotu upratujem doma, tak prečo mu nepomáham vonku, keď mu pomáham vonku, tak prečo nevarím, či mu neni zima, atď, atď. Jemu to samému lezie na nervy, mame sa to snažil vysvetliť, ale nepomáha. Pre ňu sú jej deti zmysel života a akosi jej nedošlo, že už sú dospelí a schopní mladí muži. Ja osobne to už neriešim, naučila som sa nad tým len pousmiať, nebrať osobne. Svokra nie je ale zlá, ja ju mám rada, len toto je veľmi špecifické a niekedy náročné na udržanie emócií. Po svadbe sa to bohužiaľ nezmení.