icon

Priateľova mama stále volá: Ako to riešiť?

28. dec 2024

Ahojte idem sa troška posťažovať, mám priateľa sme spolu 3 roky spolu bývame a jeho mama mu volá každý deň a mne to vadí. Stará sa čo sme kúpili v obchode, koľko sme platili, kto ten nákup zaplatil či ja či on, čo sme varili, čo robíme , kde sme boli a vkuse takéto otázky a mne to strašne vadí. Už sme sa o tom aj rozprávali ale vyšla som z toho ja najhoršia a samozrejme že skôr ide proti mne ako proti svojej mame. Už keď teraz je to takto tak sa bojím čo to bude po svadbe. Máte niekto skúsenosti s takýmito prípadmi “svokier”?

zuzanockamt
29. dec 2024

Ona má právo svojmu synovi volať, koľko len chce a kedy chce,ak je s tým on ok. Je to jeho mama. Ja som s mamou v dennom kontakte. Ty tam nemáš čo rozkazovať. Ak by tebe volala tvoja mama, to je už v poriadku.

zuzanockamt
29. dec 2024

@64jarka64 A ty im to takto toleruješ? Poslúchaš nevesty, čo si dupnú, to urobíš? Neviem si predstaviť, že mi bude nejaká dievčina zakazovať kontakt so synom. To už čo je?

bobaas
29. dec 2024

Ja volám svojmu tatovi denne. A pretože denne, preberáme aj úplné hlúposti typu, čo kto kde kúpil. Je to forma sociálnej interakcie, nič viac

beata_k
29. dec 2024

Zeny a s kolegovcami sa tiez rozpravate 1x tyzdenne 10 minut? A predpokladam, ze im tiez nevesate vsetko na nos. Nerozumiem potom preco je vlastna rodina menej nez kolegyna.

zuzanockamt
29. dec 2024

@beata_k Rodina nie, to sa len svokry týka 🤦 Ja neviem, kto vychováva tieto dievčiny, ale je to otras, keď to tu človek číta. Ešte ani vydatá nie je a už si dupká a rozkazuje cudzím ľuďom, čo majú a nemajú robiť. Hrozné správanie.

ssimusska
29. dec 2024

@zuzanockamt čo je zlé na tom, že chceme mať nejaké súkromie a nepotrebujeme vešať všetko všetkým na nos?

zuzanockamt
29. dec 2024

@ssimusska A to tak, že budeš zakazovať manželovi kontakt s rodinou (hoci jemu to nevadí)? Keby to bolo opačne, už je to problém a skloňuje sa rozvod.

ssimusska
29. dec 2024

@zuzanockamt nikomu nič nezakazujem ☺️ jeho tiež otravovalo keď mu matka vypisovala 100x za deň a keď neodpísal tak volala dokola, nenechala ho na pokoji ani v práci. Moja mama mi nepotrebuje volať ani písať o zbytočnostiach. Keby to robí, tiež by ma to hnevalo.

zuzanockamt
29. dec 2024

@ssimusska Keď to manželovi vadilo a porozprával sa s matkou, tak ok. Ak je to na popud teba, že si ho s tým otravovala, nech mu mama nevolá, tak to ok nie je.

ssimusska
29. dec 2024

@zuzanockamt vadilo to aj jemu aj mne 🙂 lebo tie otázky čo sa vypytovala zasahovali aj do môjho súkromia a súkromia mojej rodiny.

letfenixa
29. dec 2024

@ullala takéto veci robí aj moja mama, ale to je predsa moja zodpovednosť, čo a ako jej dovolím. Takže tvoj manžel je ten, kto mal so svojou mamou komunikovať jej zasahovanie do vášho života.

64jarka64
29. dec 2024

@zuzanockamt áno pre pokoj v rodine,raz mi syn povedal,že idú na dovolenku skoro ho zožrala aj s topánkami,no jej rodičia možu vedieť všetko a to som zase neni taká,že potrebujem aby mi všetko vešali na nos čo sa pod ich strechou udeje,ale tak určité veci ma tiež zaujímajú

milanemila
29. dec 2024

Nemas problem s jeho mamou ale s nim. Ok ak mu kazdy den zavola a povedia si ako sa maju, ale je nejaka hranica a tu by mal stanovit tvoj frajer. Pride mi cez aby sa vypytovala kolko platite v potravinach a kto to platil 🤷🏼‍♀️ ja by som si takeho chlapa nevzala, lebo to bude stale vacsi a vacsi problem a ak pridu deti, tak pani svokra bude najlepsie vediet co s nimi treba robit 🙈

zuzanockamt
29. dec 2024

@64jarka64 To by som ťažko niesla takéto čosi. A to si syn dá rozkazovať? Ťažko mi je až, keď to čítam.

dadka1997
29. dec 2024

No nech volá, len si treba dať pozor na to, čo jej povie

mandzula
29. dec 2024

Tie, ktore detom s vlastnymi rodinami volate kazdy den a zlostite sa, ako je mozne, ze by to mohlo niekomu vadit, fakt sa pytate, kolko platili za nakup a kto to platil? Lebo to je podstata toho, co autorku nasiera. Nam moja ex takmer svokra volala kazdy bozi den s otazkou "co nove" a zaujimalo ju, co sme varili. Moj ex bol v tomto nastastie dost rozumny na to, aby telefonaty tohto typu o ranajkach, obedoch, vecerach a kto kedy kakal, odmedzil, ved to fakt nema vyznam, su to jalove debaty, ktorymi si jedna strana vyplna prazdne hniezdo.

zmrzlinka2021
29. dec 2024

Ja môjho muža dokonca aj nutim volať jeho mamine. Je to jeho matka, moja svokra, je úplne ok diskutovať.

Keby mi budúci muž pindal do vzťahu s mojou maminou, mužom by sa ani nestal. Rodina je pre mňa podstatna. Teraz sa treba venovať rodine, nie potom ozdobovat cintorín

som_realistka
29. dec 2024

Nevadilo mi ked ex volal s mamou, to bolo aj xkrat denne, ale svokra nech jej je zem lahka, nikdy neriesila co sme varili, co kto platil, ale jeho krstna to bola ina kava, ta bola schopna vypocuvat ma ako som varila jej milacikovi, lebo on ma probkem s pecenou. Po druhom takom telefonate som mu povedala ze nech jej dohovori, nedohovoril, tak som jej povedala, ze moj muz bude jest co mu dam na stol, a ked sa mu nepaci nech sa ozve on. O tyzden dosla na navstevu, a doniesla navarene na tyzden, skoro ma drblo. Ale muz jej nic nepovedal, este sa potesil, ze mnam, lebo jeho krstna bola nedotknutelna, ani kritizovat som ju zo zaciatku nemohla. Prevratila som oci, a povedala som muzovi ze nech si to da do chladnicky a moze si ohrievat, ze ja nebudem varit, kym to nezje. Tyzden som nevarila, a muz uz nikdy nedovolil priniest k nam jedlo, max kusok kolaca. Ale keby s niekym preberal co sme kupili v potravinach, drogerii a co kto platil, to mi uz pripada take, ze robi niekto vyskum. Ked budes na MD a vsetko bude platit muz, tak co, bude mat pripomienky, ze nic neplatis? Je rozhovor a rozhovor.

yoxinka
29. dec 2024

Pokiaľ si pripravená toto riešiť CELÝ svoj život, tak si s takým chlapom ostaň. Ja mám perfektnú svokru, úplne super ženská. Mala som s ňou JEDEN konflikt. Keď k tomu prišlo, môj muž sa postavil a povedal mame, že pokiaľ sa ku mne plánuje takto správať, nech sa pripraví na to, že nás a ani svoje vnúčatá nebude vidieť pekne dlho. Mne jej bolo aj ľúto, lebo ona je fakt veľmi zlatá, len vtedy si veci akosi neuvedomila. Takto by sa mal správať chlap. Pokiaľ si prirpavená na to, že budeš stále ty tá mimo a tvoj chlap bude stále držať stranu mamičke, tak v tomto vzťahu zotrvaj. A nie, on sa určite nezmení, s tým vôbec nekalkuluj.

sense
29. dec 2024

@mandzula tiež mi to príde tak že jej nevadia ani tie telefonáty ako obsah tých telefonátov. Hádam aj chcú spolu žiť a zobrať sa je jedno kto zaplatil za nákup a koľko to bolo.

svetlonos
29. dec 2024

@beata_k
nie kontakt s rodinou ale vyzváňanie o financiách, kto čo platil a podobne. Je ju potom ho... Keby sa bavili o niečom normálnom tak ok

danica2711
29. dec 2024

vadila by mi potenciálna svokra, ktorá sa denne vypytuje na hlúposti. Vadil by mi partner, ktorý "skôr ide proti mne než proti svojej mame", to by malo byť aspoň proporcionálne rozdelené. A podľa tónu, ktorý na priateľovu matku používaš, by mi vadila aj taká budúca nevesta ako si ty

abbey1
29. dec 2024

@64jarka64 Ja teda nemám so svokrou žiadny kontakt. Veľmi veľmi nám ublížili, keď sme mali chorého syna. Dovtedy som bola poslušná nevesta.
Ale manželovi ja pripomínam zavolať mame, kúpiť otcovi niečo na hrob,....
Je mi smutno, keď vidím, ako je rodič zrazu odstavený na vedľajšiu koľaj. Počúvam to často od žien v mojom okolí, ktoré majú synov. Veľmi opatrne komunikujú so synom a nevestou. Boja sa opýtať, či vôbec môžu prísť na návštevu, keď spolu občas volajú, nemajú im mladí čo povedať. A pred sviatkami sa priam modlia, aby si na nich našli čas.
Pohladenie na duši, keď tu občas nejaká žena napíše, že má dobrú svokru.

64jarka64
29. dec 2024

@abbey1 zlatá osobka😉

yoxinka
29. dec 2024

Ale keď sa mladí nechcu stretávať s rodičmi/svokrovcami, tak tam vznikol problém niekde inde. Deti, ktoré majú s rodičmi/svokrovcami pekné vzťahy k nim chodia radi. Mám v okolí dosť príkladov. Moja svokra skvelo vychovala dve deti. Vždy si uvedomovala, že deti potrebujú žiť svoke životy. Nikomu nerozkazovala, deti vždy podporovala v tom, čo chceli. Švagriná sa vydala za ateistu. Svokra fakt úprimne veriaca žena jej povedala, že síce sa jej to akoby nepáči, ale keď je s ním šťastná, tak to je dôležitejšie. Majú veľmi pekný vzťah s jej mužom aj celou jeho neveriacou rodinou. Ja keď počúvam príbehy, ako musia byť svadby v kostoloch a deti pokrstené a neviem čo, lebo matka na tom trvá, nechápem. Moja svokra sa dohádala s celou rodinou, lebo sme chceli svadbu po svojom. Nechceli sme tam mať celú famíliuc chceli sme tam mať kamošov. Tetky z toho boli na prášky a že ako to bude a čo ľudia povedia. Tak moja svokra sa postavila a povedala, že mladí si spravia ako chcú, je to ich svadba a nikto im do toho kecať nebude. Nikd sa nám do ničoho nestarala, vždy so všetkým pomohla. S takou ženou sa chceš vždy stretávať. My sme s nimi boli aj na niekoľkých dovolenkách, Vianoce nebývame spolu, lebo to chceme každý mať po svojom, ale po Vianociach tam vždy ideme aj na týždeň.

bonboniera
29. dec 2024

@zuzanockamt prečítaj si diskusie pani jarky, pochopíš ;)

64jarka64
29. dec 2024

@zuzanockamt žial moji synovia ako keby už ani neboli moji synovia,niekedy ich sama nespoznávam

beata_k
29. dec 2024

@svetlonos Treba si uvedomit, ze pytat sa moze. Ci jej to syn povie, je uz ina vec. Ludia ako jej syn taketo veci vykecavaju vsetko aj kolegom nie len mame. Nemaju mieru kedy je vhodne odpovedat a kedy uz nie. S mamou to nema nic, su to kecalkovia, korych ked sa opytas tak si prostoducho odpovedia.

kulumulu123
29. dec 2024

@ahhola pripadne nejaké sexi hračky aj s účtom nech pošle na foto viac sa svokra asi zaujímať nebude 😲🤣

janka0702
29. dec 2024

Po svadbe to bude ešte horšie ver mi viem o com hovorím bud mu povec a dosť alebo sa vrat z kratšej cesty