icon

Priateľova matka všetko diriguje

lkristinka
23. okt 2020

Prajem pekný deň všetkým ..
potrebovala by som pomôcť mám priateľa ktorý má už len mamu. Otec mu bohuzial zomrel dávnejšie , ma aj brata ale ten s nimi nebýva v spoločnej domácnosti. Priateľ má 36 rokov. Ale vrátim sa k problematike : mám pocit že jeho matka všetko diriguje a to doslova. Začali sme uvažovať nad spoločným bývaním keďže som jeho mamu poznala ako tak stretávali sme sa s ňou chodili na výlety sem tam. No ako náhle som tam začala prespávať začala som mať divný pocit že ma moc nemusí . Nejako so mnou nekomunikuje . Začal prerábať prízemie pre jeho mamu. ( povodne to malo byt pre nás že skúsime a uvidíme) začala som sa zariaďovať a pozerať nabytky asi ako každý mladý človek ktorý si chce zútulniť bývanie. Prišla som teda z nápadom ako by som chcela aby to vyzeralo . Kde by som chcela zástrčky aby to vyhovovalo. Keďže sa prerabalo všetko no v ten čas mi povedal že nechá o tom rozhodovat mamu - aby si vybrala podlahu aby si vybrala farby sien aby si vybrala ako chce mat uložený nábytok a kde chce mat zástrčky a podobne veci. No potom som sa dozvedela že ona mu nakazala aby to spravili po jej. Troska má to zamrzlo nemyslela som si že zhnijem v jednom dome s nimi 😶 ešte stále je to v rekonštrukcii. Ďalšia vec je keď k ním prídem tak hneď diriguje aby som si obula papuče a ďalej hovori že ( bude VSS chrbát bolieť brucho prechladnete a neviem čo ) Keďže sú v dome iba oni dvaja tak som to na začiatku chápala ale teraz mi to začína liezť na nervy . Pozerá s nami telku . Mamička musí vždy prepínať kanál ktorý chce pozerať. Keďže je to v rekonštrukcii tak musime čakať kým dopozera telku aby sme si mohli ľahnúť . Vždy to bolo tak že nám o 8 uvoľnila a mohli sme si ľahnúť keďže vstávame o 5 chodíme si skôr ľahnúť a oddychovať . No pár krát som mala pocit že to urobila naschval a nechala nás vytrapiť do pól 12. Ďalšia vec že čo ona povie je svätá pravda . Priateľ sa jej prispôsobuje pri rekonštrukcii začala že treba robiť záhradu skosiť všetko nechal tak išiel robiť na záhradu. Všetko musí byt po jej . Potom sa kapusta robila. A ona vôbec neuvažuje že by začala triediť šaty v skrini ktoré sú staré a vyhadzovať bordel aby sa mohlo robiť naraz v izbách necháva to tak všetko iné je jej prednejšie. Stále počujem ako na neho hovori. No ako povieš ty keď sa niečo spýtam kde to kupovala tak to kupovala s ním . Všetko na čokoľvek sa spýtam.najhorsie je že ani sex už nemôžme mat ako predtým pretože ona spi hneď vo vedľajšej izbe . Je to iné keď sme u mojich rodičov kde mám celé poschodie pre seba . Keď sme sa bavili o tom že chcem aby šiel k nám tak povedal že tam nenechá mamu samu v dome ktorá má 60. No ide o to že to bude veľká rekonštrukcia a keď vidím že si to robia svojpomocné všetko tak mi je zle pretože to trvá hrozné dlho. Stále hovori že nás je doma 6 a načo by sme tam šli ide o to že ja mám svoje poschodie len a peň pre seba a je tam súkromie do mna sa nikto nestará doma. Naši mi síce pomáhajú snažia sa snažím sa aj ja ale povedali sme si odtiaľ potiaľ nechcú sa do mna starať. Ďalšia vec čo mi vadí je že sú strašne šetrní a to vo všetkom vezmeme si príklad krupicovu kasa vyložila mi 4 všetky po záruke aj 2 roky aj 4 roky. A povie že sú dobre že s tým sa nemôže nič stať. Vadí mi to. Nemám na to nervy . Keď vidím tu tvar keď k ním prídem je mi do placu . A on má ťahá stále byvat k ním nie som vôbec rozhodnutá. Mám ho rada je cestný milý človek. I keď aj on vie napáliť ale ten vzťah medzi nimi on podľa mna bude medzi dvoma mlynskými kolesami . A vždy vyhovie skôr mame ako mne. Jeho mama je stará áno ale nemá problém ísť s nami a zabajkovat aj 50 kilometrov. Vie si spraviť aj doma aj na záhrade. Všetko čo chce no ako náhle som tam ja vždy musí všetko On on on . A dáva najavo že ona je tam doma a ja som len hosť .

Strana
z2
lubkavargova1
23. okt 2020

Dievca, toto fakt je cesta do pekla....a aj prispievas do tej prerabky? Ci len priatel vsetko robi a "tesi sa", ze to robi pre vas? Lebo ak ano, prispievas, tak si si vykopala hrob

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
lkristinka
autor
23. okt 2020

@lubkavargova1 našťastie nie ja som povedala že nech odomna nečaká nič take .

lubkavargova1
23. okt 2020

@lkristinka a to ste pri sexe fakt ticho?? No neviem a ked by ste dostali chut na seba tak, ze hoc aj na tvrdo si to "rozdat" a hlucne? A nech mi nikto tu nemoralizuje, ze to tak sa nerobi..

lkristinka
autor
23. okt 2020

@lubkavargova1 nič take neexistuje aby to bolo hlučne . Vždy povie ale potichu až nepočuje vedľa . No mna to takto nebaví absolútne. Samozrejme že je to iné keď to je tvrdšie

lubkavargova1
23. okt 2020

@lkristinka nemyslim na nieco tvrde, a brutalne praktiky. len tak ked sa dvaja maju radi a padnu si tak... ale toto je potm smutne...no mala som takeho frajera, radsej som to ukoncila. Takyto vztah je trapenie

mariejenka
23. okt 2020

Nečítam vsetky komenty...ale,padla u vas uu tema svadba? Jeho mama ta berie iba ako znamost, frajerku, ako manželku by ta uz musela bratytrochu inak. Môj nazor. Preto ti ani nedovoli v jej dome si určovať,kde co bude,ako si ty co predstavuješ.
Aj my sme mali ideu ze neostane svokra sama,ze nadstsvime poschodie,bude nová strecha,dva samostatné vchody,uz bol aj materiál na strechu na dvore,a zrazu svokra cuvla...za co jej dakujem✌️😀 byvame sami,ona relatívne blízko cize kontatky ako komu pasuje,a je klid...ale tu ide o to,ze kym tvoj frajer sa nerozhybe,ani maminka nebude teba brať vážne

panelacikova
23. okt 2020

@lkristinka prebehla som komentáre, no môžem ti len nekompromisne poradiť: z kratšej cesty späť. nech je priateľ akokoľvek milý, čestný a dobrý, NIKDY, nezabudni, že nikdy matke nepovie nie. vidím to už podľa toho, ako opisuješ jeho súčasné reakcie. ak s ním ostaneš, celý život budeš bojovať o prvenstvo s jeho matkou. a to teraz nepíšem o tom, že ona si chce tak či onak prerobiť dom. dom je jej, nech si ho urobí ako chce, je to jej vec. píšem o tom, že ste už polroka žili u vašich, no ona robila pravdepodobne psychické nátlaky na syna a ten od teba ušiel späť k nej. ver mi, toto má byť pre teba signál, že vždy bude mama na prvom mieste. a nebude to dobré. príde dieťa, stále bude mama na prvom mieste. viem, o čom píšem, zažila som podobné, hoci nie až také okaté. u nás to bolo skryté. telefonáty počas pracovnej doby, maily... manipulácia... rozišli sme sa oficiálne v r. 2016. dodnes nikoho nemá. mladý chlap s prácou, prachmi, bytom.... a podľa mňa kým mu bude matka organizovať život, tak nikoho mať už ani nebude.

danica2711
23. okt 2020

na jednej strane: to si fakt chceš zobrať tohoto človeka a nasťahovať sa do domu jeho matky?! Na druhej strane: ty nemáš čo dirigovať spôsob prerábky v JEJ dome, nie je to tvoje a možno tam ani bývať nebudeš - čo by v konečnom dôsledku bolo to najlepšie riešenie, pretože podľa mňa spolužitie v týchto podmienkach je cesta do pekla

kacena4
23. okt 2020

prepac ale neviem co tu riesis a vyplakavas, ved este ani nie ste svoji a uz riesis jeho dom! kym si tam stale si len navsteva a on je tvoj priatel kym si ta nevezme. nech uz ma akykolvek vztah z matkou... je na vas dvoch ci sa rozhodnete byvat tam ci inam. jasne si stanovte pravidla a hlavne si ujasnite co v zivote chcete, myslim tym svadbu. evidentne to "mamicka" potrebuje. nie ste sopliaci v puberte ktorych ovplyvnuju hormony. ak si chcete zalozit rodinu o ktorej hovoris tak sa podla toho obaja zacnite spravat a pripravte sa na to a tiez aj mamicku 😀 aby si zvykla ze uz tu ona nie je sef ze synacik ma odteraz noveho partnera a ona sa tomu musi prisposobit a vy dvaja to myslite vazne medzi sebou (ak teda) ale myslim, ze mamicka by potrebovala jasne pravidla spolunazivania z vasej strany (nie z tvojej) a uvedomit si generacny rozdiel a ak sa synator nevie oddelit od mamicky tak ho kopni do riti (s prepacenim) a najdi si zreleho partnera

oblecenie99
23. okt 2020

@lkristinka Po skúsenostiach mojej sestry by som povedala,že ani odstahovanie sa nepomôže,lebo je tam možnosť,že bude aj tak non stop u nej.Ja by som utekala kade ľahšie...sama...

andreatytler
24. okt 2020

@lkristinka Nielen ze by som okamzite stopla priatelove plany prerobit kus domu na to aby ste tam byvali ale ja by som zacala pochybovat aj o tomto vztahu. Priatel nechce nechat mamu zit samu? To je velmi pekne, ze chce aby mala spolocnost a aby nebola sama ale pre teba bude velmi tazke sa dostat do tohto vztahu co maju oni dvaja, najst si tam miesto a byt tam spokojna. Ty si nezalozis rodinu so svojim priatlom. Ty si zalozis rodinu so svojim priatelom a jeho mamou. Bude to mat vela vyhod ale aj vela nevyhod.

Ja si myslim ze rodicia by mali deti vychovat a nechat ich zit svoj vlastny zivot. Deti nie su na to aby robili spolocnost rodicom ked jeden z rodicov umrie. Ten rodic co ostane sam, to bude mat tazke ale ocakavat od deti aby zaplnili prazdne miesto po zomrelom je nespravne.

lujza123
24. okt 2020

@lkristinka áno čestný a milý chlap co pomáha svojej osamelej mame, to povazujem za super partiu.
Ale nie starý cap hnijuci v jednom byte spolu s doprepinanou matkou ktorá mu každé ráno vari kakauko, nakupuje trenky vo výpredaji u cinana a trpí utkvelou predstavou že je jedinou ženou na svete ktorá sa dokáže postarať o jej princatko.
To je čistá katastrofa a uchylaren. Tam budeš vždy 5 té kolo u voza, aj pes bude mať v tej rodine vyššie postavenie. Rýchlo preč a nájdi si nejakeho mentálne dospeleho muža bez prilepenej dôchodkyne.

lujza123
24. okt 2020

Ty kokso, teraz čítam ze aj pri sexe ho zaujíma viac mamička ako tvoj orgazmus. No fuj.

kassandra25
24. okt 2020

@lkristinka pozri, urcite nie je dobre byvat u neho s jeho mamou. Nie je dobre byvat s rodicmi. Ak by ste aj byvali sami, tam by ho uhanala tak ci tak. Odrazu by bola nesvojpravna a vo vsetkom by jej bolo treba pomahat. Sama vidis, ze v tomto vztahu nie si za zienku, ale za chlapa, ktory ma bojovat o svoju princeznu. Jeho matka na teba inak ziarli. Takisto nielen on, ale najmä ona nechce, aby syn isiel byvat ku vam. Vas vztah kvazi ani nema buducnost. Lebo ak posluchnes, ustupis, nastahujes sa tam, budes vyplakavat kde kade, ako tam zijete. Nie si tam nastahovana a vyplakavas bez toho, ci tu, ci v reale. On keby ustupil, co by bolo. Ak by ustupil. Je 5% sanca. Dajme tomu, ze by ustupil. Isiel k vam. Mamicka by vas zlikvidovala. Boli by ste na franforce aj vy, aj vasi. Nedovolila by to. Zoberme si moznost, ktoru ste vobec nezvazovali. To je ist byvat osve, len vy dvaja. Aj tam by mamicka vyryvala. A chodila by tam. Alebo by jemu nedovolila tam chodit a on by na nu dal. Mne vychadza stvrta moznost. Ustupit. Netrapit sa. Ist uplne bokom. A hlavne, bokom s novym priatelom. Ktory bude mat inu mamicku. Toto, co mas, je inak velke decko. Mozno ked tam nie si, mamicka mu dava cucat prstek do pusy. Mne taky pride. Rozhodni sa, co chces. Trpet dalej a bojovat o dieta s mamickou. Alebo najst velkeho chlapa, ktory bude bojovat o teba a o vas.

alzbetka71
25. okt 2020

Ja len toľko ak už máte teraz problém a hlavne ty že ti všetko vadí tak ti rucim že sa to nezmení a bude to ešte horšie. Treba urobiť nejaký kompromis, postaviť dom možno v tej istej dedine ako býva mama, aby teda bol blízko ale aby ste vy mali súkromie. A asi zrejme ty musíš urobiť ten razny krok. Inak to asi nepôjde. A čo píšeš o svojich rodičoch možno sú aj mladší a sú dvaja maju jeden druhého, iné by to mozno bolo ak by ostala mama sama. Držím päste.

ericavargo
25. okt 2020

autorke: nic neries a utekaj rychlo prec este kym nemate babo, ver mi, viem o com hovorim, ak pri nich zostanes, znicis si zivot, oni dvaja sa nezmenia a bude to len horsie..

Strana
z2