Necítim sa u priateľa ako doma. Čo robiť?
Pred tromi rokmi som sa rozviedla a rok bývam u priateľa. Bohužiaľ, ani po roku spoločného bývania sa uňho necítim ako doma. Ja spím v jednej izbe so synom a on spí inde, lebo sa pri mne nevie vyspať. Ja viem, že je to jeho dom, ale pripadám si ako podnájomník. Väčšinu vecí som si nechala doma a keď som mu to povedala, povedal, že keď chcem, môžem si priniesť veci... Čo sa týka svadby, povedal, že si ma chce zobrať. Takže viem, že to myslí so mnou vážne. Chcem si kúpiť vlastný byt, mám nejaké peniaze, ktoré mi vyplatil exmanžel. Preto rozmýšľam, že ako to majú iní, či časom ten pocit prejde, ale po svadbe sa to zmení... Dosť ma to vyčerpáva, pretože mám rada, keď si môžem veci zariadiť, zútulniť... a uňho je to pre mňa nejako neprirodzené. Alebo je lepšie sa iba stretávať?
Porozprávaj sa s priateľom.Mozno ani netuší o tvojich pocitoch
Otázka je čím je to...Priateľom? Tými oddelenými spálňami? Priestorom? V prvom byte, ktorý sme mali, som sa necítila ako doma, aj keď bol náš a nedokážem vysvetliť prečo, v druhom od prvej sekundy... od príčiny sa bude odvíjať aj riešenie
Určite nevkladaj peniaze do jeho majetku. Kúp si svoju nehn. a máš s chlapom pokoj. Pre prípad žeby sa medzi vami niečo stalo. on vie o tvojich peniazoch? Ak vie tak možno čaká kedy nadhodíš túto tému že mu tam hodíš na stôl financie. Ale to by bola poriadna hlúposť z tvojej strany.
Ja osobne si myslím, že ten vlastný byt si už mala mať (sama píšeš, že ho chceš). Nespoliehaj sa na nového muža, na jeho sľuby o svadbe a podobne. Nasťahovaním k nemu si sa stala stereotypom v jeho živote, on už meniť nič nebude.
@anonym_autor prečo si sa k nemu sťahovala keď máš nejaké svoje "doma"? To je u rodičov? Ty sa tam necítiš dobre ako myslíš, že sa cíti syn? A vôbec nechápem prečo hneď chceš svadbu.
Ja osobne si myslím, že ten vlastný byt si už mala mať (sama píšeš, že ho chceš). Nespoliehaj sa na nového muža, na jeho sľuby o svadbe a podobne. Nasťahovaním k nemu si sa stala stereotypom v jeho živote, on už meniť nič nebude.
@anonym_c98147
@anonym_7544e9 Aj vy to máte tak, že máte svoj byt a bývate s mužom oddelene?
A povedala si mu o tom?
@thereisabear áno, niekoľkokrát... ale nikdy na to nereagoval
@anonym_c98147
@anonym_7544e9 Aj vy to máte tak, že máte svoj byt a bývate s mužom oddelene?
@anonym_d66096 Ja som sa s mužom zoznámila, zobrali sme sa, spolu máme dom a spolu žijeme. V jednom dome, spíme v jednej spálni.
Ja osobne by som sa nesťahovala k nijakému mužovi do JEHO nehnuteľnosti s prísľubom svadby niekedy v budúcnosti.
Píšeš, že si chceš kúpiť vlastný byt. Tak to urob. Je to logické.
Chcela som napísať: je to logické a najlepšie riešenie pre teba.
Tadiaľto asi cesta nevedie, keď sa u neho necítiš ako doma a on na to nereaguje, nastal čas sa cítiť doma inde.
Určite nevkladaj peniaze do jeho majetku. Kúp si svoju nehn. a máš s chlapom pokoj. Pre prípad žeby sa medzi vami niečo stalo. on vie o tvojich peniazoch? Ak vie tak možno čaká kedy nadhodíš túto tému že mu tam hodíš na stôl financie. Ale to by bola poriadna hlúposť z tvojej strany.
@anonym_c98147 on vie, že si chcem kúpiť byt.... nemá s tým problém...
@anonym_7544e9 je to možné... byt si kúpim po novom roku, tak to mám naplánované... ale skôr mi ide o to, že keď neurobí nič, aby som sa tam cítila ako doma, odsťahujem sa do vlastného bytu :/
@anonym_d66096 Ja som sa s mužom zoznámila, zobrali sme sa, spolu máme dom a spolu žijeme. V jednom dome, spíme v jednej spálni.
Ja osobne by som sa nesťahovala k nijakému mužovi do JEHO nehnuteľnosti s prísľubom svadby niekedy v budúcnosti.
Píšeš, že si chceš kúpiť vlastný byt. Tak to urob. Je to logické.
@anonym_7544e9 to urobím... to mi nikto nemusí hovoriť... s ex sme sa brali mladí a nemali sme nič... všetko sme budovali spolu, ale po rokoch som zistila, že ma celý život klamal... viem, že je to ideálny stav, ale s terajším partnerom máme nejakú budúcnosť, ktorá sa nedá zmeniť... stav je taký, aký je...
@anonym_7544e9 je to možné... byt si kúpim po novom roku, tak to mám naplánované... ale skôr mi ide o to, že keď neurobí nič, aby som sa tam cítila ako doma, odsťahujem sa do vlastného bytu :/
@anonym_autor No a čo vie spraviť, aby si sa tam cítila viac ako doma? Povedala si mu presne čo ti tam chýba, prečo sa tak cítiš a čo vie spraviť, aby to bolo lepšie? Lebo napríklad ja vôbec neviem čo si pod tým predstavuješ a to som tiež žena... Prípadne zvažovali ste možnosť ísť spolu do nového?
Tadiaľto asi cesta nevedie, keď sa u neho necítiš ako doma a on na to nereaguje, nastal čas sa cítiť doma inde.
@sevrin asi áno... len som chcela vedieť, akú skúsenosť majú iní... či sa niečo časom zmenilo...
@anonym_7544e9 to urobím... to mi nikto nemusí hovoriť... s ex sme sa brali mladí a nemali sme nič... všetko sme budovali spolu, ale po rokoch som zistila, že ma celý život klamal... viem, že je to ideálny stav, ale s terajším partnerom máme nejakú budúcnosť, ktorá sa nedá zmeniť... stav je taký, aký je...
@anonym_autor veď si sa ma pýtala, tak som odpovedala. Teraz mi píšeš, že to ti nikto nemusí písať. Tak ja neviem...
Radia ti tu ostatní dobre a ja ti držím palce 🍀
@anonym_autor No a čo vie spraviť, aby si sa tam cítila viac ako doma? Povedala si mu presne čo ti tam chýba, prečo sa tak cítiš a čo vie spraviť, aby to bolo lepšie? Lebo napríklad ja vôbec neviem čo si pod tým predstavuješ a to som tiež žena... Prípadne zvažovali ste možnosť ísť spolu do nového?
@anonym_c5b712 vravela som mu napríklad, že mám všetky veci doma u rodičov... pár vecí som mu spomínala, že si chcem priniesť, napríklad paplony a on že načo...
@anonym_autor veď si sa ma pýtala, tak som odpovedala. Teraz mi píšeš, že to ti nikto nemusí písať. Tak ja neviem...
Radia ti tu ostatní dobre a ja ti držím palce 🍀
@anonym_7544e9 ale nepýtala som si radu, či si mám kúpiť byt, to je moja priorita... mala som v pláne ho prenajímať, ale mám pocit stále viac a viac, že radšej budem v nom bývať ja...
@anonym_autor a prečo spíš so synom a on sám? Čo čakaš od tského vzťahu? Ako som sa predťahovala k mužovi, dcera dostala vlastnú izbu a ja s mužom sme spali v spálni , neviem si ani len ptrdstavit, ako to môže narúšať vzťah
@anonym_c5b712 vravela som mu napríklad, že mám všetky veci doma u rodičov... pár vecí som mu spomínala, že si chcem priniesť, napríklad paplony a on že načo...
@anonym_autor ty si mu čo odpovedala?
Neviem v tom zmysle že môj je antialegicky alebo paperový a mne pod tým lepšie spí.
Snáď vieš vykomunikovať nejaké úpravy, premiestnenie nábytku, doplnenie izbových rastlín za zútulnenie bývania. Ak nie tak si kúp ten byt a odsťahuje sa.
Mimochodom koľko má tvoj syn, lebo raz bývaš s mužom potom u rodičov, teraz u chlapa, potom nový byt. Nebude to na dieťa priveľa?
@anonym_autor tak načo budete spolu? Len na sex?
@anonym_autor a prečo spíš so synom a on sám? Čo čakaš od tského vzťahu? Ako som sa predťahovala k mužovi, dcera dostala vlastnú izbu a ja s mužom sme spali v spálni , neviem si ani len ptrdstavit, ako to môže narúšať vzťah
@anonym_90b712 aj to je jedna z vecí, ktoré mi vadí... ale zase chápem, že jeho to môže rušiť... kedže bol 10 rokov sám...
A on je ako na tom? Ma nejaku minulost? Exku, deti? Maju tam veci? Mozno tam citis pritomnost niekoho ineho. Alebo mozno necitis jeho potrebu zdielat domacnost spolocne ako rodina. Tvoj syn ma kolko rokov? Aky ma k nemu vztah?
Ako dlho sa poznate s priatelom? Mozno naozaj podvedome tuzis po rodine len ty a syn a priatela tam zatial nechces alebo naopak on chce byt s tebou ale nechce s tebou tvorit rodinu. Planujete vlastne dieta?
@anonym_autor tak načo budete spolu? Len na sex?
@sisska96 ľúbim ho, ale myslím, že robím veľa ústupkov na úkor seba... prestáva mi to dávať zmysel... radšej budem sama... čo už
@sisska96 ľúbim ho, ale myslím, že robím veľa ústupkov na úkor seba... prestáva mi to dávať zmysel... radšej budem sama... čo už
@anonym_autor kúp si byt a môžete každý žiť vo svojom a stretávať sa. Veľa ľudí tak žije chcú svoje súkromie aj vzťah.
A on je ako na tom? Ma nejaku minulost? Exku, deti? Maju tam veci? Mozno tam citis pritomnost niekoho ineho. Alebo mozno necitis jeho potrebu zdielat domacnost spolocne ako rodina. Tvoj syn ma kolko rokov? Aky ma k nemu vztah?
Ako dlho sa poznate s priatelom? Mozno naozaj podvedome tuzis po rodine len ty a syn a priatela tam zatial nechces alebo naopak on chce byt s tebou ale nechce s tebou tvorit rodinu. Planujete vlastne dieta?
@anonym_37d728 on má tiež dve deti v striedavke. Ale s tým nie je problém. Môj syn má desať, ale podľa mňa spolu vychádzajú veľmi dobre. Je prenho dobrým vzorom, na rozdiel od biologického otca, ktorý sa staral len o svoje pôžitky... Ja už deti mať nemôžem, takže nad tým ani nerozmýšľam...
@anonym_37d728 on má tiež dve deti v striedavke. Ale s tým nie je problém. Môj syn má desať, ale podľa mňa spolu vychádzajú veľmi dobre. Je prenho dobrým vzorom, na rozdiel od biologického otca, ktorý sa staral len o svoje pôžitky... Ja už deti mať nemôžem, takže nad tým ani nerozmýšľam...
@anonym_e0069b
@anonym_autor to bude asi najlepšie riešenie, ja chápem, že čo má chce pre svoje deti... ja tiež chcem, aby to, čo mám, zostalo mojmu...
@anonym_autor no tam moze byt presne problem, ze on to chce pre deti a podvedome sa brani tomu aby si sa tam ty citila ako doma so synom, ked deti tam mozno boli doma predtym. Kto vlastne navrhol stahovanie k nemu? To ste od zaciatku spali oddelene? Lebo to sa tam naozaj cítiš ako podnájomník, zvlášť keď syn má 10r a nepotrebuje aby s ním spala mama.

A povedala si mu o tom?