icon

Priateľova reakcia

anna1999
6. jan 2016

Ako by ste sa zachovali vy keby vam priatel povedal ze ho uz nemate cakat uvas len kvoli tomu ze som nechcela is snim a jeho rodicmi do jedneho nakupneho centra ...vdaka za odpovede

alaguema
6. jan 2016

@anna1999 neviem...málo informácii. Ale nepáčilo by sa mi to.

anna1999
autor
6. jan 2016

@limetka69 cize na mojim mieste by si ho nechala?

lavinis
6. jan 2016

koľko má priateľ? 16?

anna1999
autor
6. jan 2016

@lavinis 18 v aprili 19

limetka69
6. jan 2016

@anna1999 no ja nemôžem tvrdiť áno, ani nie 🙂 ved to je málo na to aby som vedela aký máte vzťah, ale tak skôr áno, aspoň z toho co čítam. Sama si musíš spísať plusy a mínusy a sa rozhodnúť. Vieš si s ním prestaviť život? Nelezie ti jeho správanie už teraz na nervy? Je pre teba zrelý? Možno by si ho aj nechala len sa bojíš samoty? V tom prípade sa neboj, vždy sa niekto nájde. Kto ťa bude milovať takú aká si. Ja som mala strašnú smolu na chlapov, priťahovala som si do života grazlov a idiotov. Nechcela som byť sama a tak som trpela. Až som si raz povedala dosť! Radšej budem sama. A tak som bola sama, chodila von s kamošmi, užívala si, neriešila chlapov. Akurát som si povedala, že chcem takého co má byt, auto a nemá rifle na pol zadku 😀 do roka mi spadol z nebies. A mal všetko čo som chcela, a neľutujem, že som na neho čakala. To ze ma auto, byt som samozrejme nevedela, to bol taký bonus. 🙂 musíš sa naučiť byt spokojná aj single a ono to príde. Odpoveď ci ho máš nechať hľadaj v sebe, ale neriad sa strachom. Strach nie je triezve uvažovanie.

anna1999
autor
6. jan 2016

@limetka69 trapi ma stale jeden den tak na druhy uz ked neni podla jeho predstav nieco hned sa uraza ide sa hadat a tak .. Aj ked mam len 18 a sme spolu pomaly 3 roky len ze citim k nemu velku lasku a trapi ma ze sa kumne tak sprava

25daniela
6. jan 2016

Sprava sa ten tvoj priatel ako 15rocny...
Nikde nieje napisane ze s nim musis byt, ved to iba ked chces. Naozaj ti vyhovuje?
Si predstav, ze o 5 rokov by ste boli manzelia, neake dieta na svete a dalsie na ceste a ty zrutena vypisujes na koni, manzel sa na mna urazil a odisiel k rodicom pretoze som kupila ruzovy toaletny papier a nie biely ako on chce.... 😀 😀 😀

Toto ta caka...
Toto chces?

limetka69
6. jan 2016

@anna1999 môj osobný názor je, že chlap ma byt starší aspoň o 5 rokov. Môj je o 4 a stačí to. Musí byť na tvojej úrovni zmýšľania, ale on je vhodný tak pre nejakú 15 ročnú, aby ju tak ťahal za nos. Sú vzťahy kde sú všelijaké vekové rozdiely a fungujú, áno.... Ale to sú výnimky. Asi si mentálne viac vyspelá ako on. Chlap sa ma správať k svojej milovanej úplne inak. Dovoľ iným aby ti to ukázali ;)

maria1989
6. jan 2016

@limetka69 niekedy práve mladší muž má väčší rešpekt a úctu 🙂 ale to od prípadu k prípadu. napr. ja by som staršieho nechcela, brrr.

limetka69
6. jan 2016

@maria1989 tak to je veľmi individuálne, ja som hovorila skôr o svojej skúsenosti. Mame v rodine páry kde je žena o 10 rokov staršia a funguje im to. Ale to sú iné sekery. :D chlapi ich musia počúvať na slovo. A zasa by som nemohla mať o 15 rokov staršieho. To nie.... Ale keď som mala chalana v mojom veku vždy mi pripadal ako dieťa nevyzrete. Proste mne viac vyhovovali chlapci o trosku starší a skúsenejší v živote ako ja. Mladý sa u mňa autority nedočkal. Nebrala som ich vážne. Tak cudne to vyznie..... Ale zas ich až toľko nebolo :D

kr1st1n4
6. jan 2016

no a čo ak ti jeho rodičia/on chceli niečo kúpiť oneskorene k Vianociam ak ti nedali? alebo ak chcel on poradiť pri výbere niečoho? len sa nevedel vycucnúť a ak si aj ty zareagovala tónom že "bože mne ja nikam nechce daj s tým pokoj" tak sa mohol uraziť.. ale jedno mu dávam za pravdu ani by ma nenapadlo ostávať u jeho rodičov keď idú niekam preč, keby býva sám ok, ale čo by som tam robila keď sú v podstate cudzí? teda len za predpokladu že ťa hneď v 15-tich nedoviedol predstaviť.. keď sú doma ok, ale celá rodina odchádza a ty u nich ostaneš len tak sama?

anna1999
autor
6. jan 2016

@kr1st1n4 ja uz ku nim chodim 2 roky a mne uz dali darcek .. Oni chceli is iba tak mne sa to netykalo

kr1st1n4
6. jan 2016

@anna1999 hmm tak potom už neviem a čo ak si myslel že sa rodičia urazia že s nimi nechceš ísť alebo tak? ako zareagoval ofučane no kým ti nevysvetlí prečo my tu môžeme len hádať ale myslím že trojročný vzťah by za toto nekončil, môj názor, len nevieme ako to je medzi vami či je to často či ako..

anna1999
autor
6. jan 2016

@kr1st1n4 to je caste ..vsetko mu vadi co neni podla jeho predstav .. Im rodicom by to nevadilo lebo stale snimi chodim ..no skoro .. To on toto vsetko robi

kr1st1n4
6. jan 2016

@anna1999 tak potom by som neriešila.. uvidíš ak sa ti ozve a ospravedlní tak to skús vyriešiť na rovinu že čo konkétne mu vadí a ak nie tak by som asi radšej bola sama ako neustále "niečo robiť zle"..

jajka257
6. jan 2016

@anna1999 nuz z vlastnej skusenosti z mladosti, nepros, nechaj ho tak. Cim dlhsie vydrzis sa neponukat, tym budes vzacnejsia. Najlepsie zobrat kamosku a ist niekam von. Prides na ine myslienky a mozno najdes takeho, co sa nefuci za kazdu blbost.

ena70
6. jan 2016

@anna1999 už by som naňho nečakala. váš vzťah je ako na hojdačke, on si je tebou istý, takže si k tebe dovolí hocičo. dovolí si povedať ti čokoľvek, lebo vie, že ty ho máš rada a neopustíš. lenže si uvedom že týmto si ťa neváži a robí a chová sa ako sa mu zachce. ukáž trochu svojej hrdosti, a povedz mu že si takéto správanie neželáš, a ak to takto bude pokračovať ďalej, tak už nemusí za tebou chodiť vôbec. Má len 18 rokov, ešte nie je vyzretý,lebo ste už 3 roky spolu, iné baby zrejme nepoznal, očividne nevie, čo taký ozajstný vzťah obnáša. Že je aj o kompromisoch, vzájomnej láske , slušnosti a tolerancii. Pusti ho k vode, si mladučká a máš nárok mať vedľa seba vyzretejšieho chalana nie chalana s očividne pubertálnym chovaním.

maria1989
6. jan 2016

@limetka69 niektorí muži radi počúvajú na slovo... aspoň nemusia prevziať zodpovednosť za rozhodnutia 😀

jabadaba
6. jan 2016

@anna1999 dievca zlate, kolkoze to mas rokov a kolko sa vlacis s priatelom? To fakt od 15 rokov? Jeho vyhlasenie je vyhlasenie blbeho decka, ktore este nedozrelo na ziaden vztah! Mas 18, zivot pred sebou, tak sa podlatoho zariad. Nesla si do nakupneho cenra s jeho rodicmi? Panenka skakava! Kvoli tomu sa odul? Na jeho blbu poznamku, ze ho uz nemas cakat bolo treba adekvatne odpovedat, ze dobre a nech Ta viac neotravuje. Je Ti toto treba? Malo je chlapcov?

romanovic
6. jan 2016

@maria1989 Ty mas byt nedostupna, inak ta bude mat za handru. V ziadnom pripade mu neustupuj.

timikaj1
6. jan 2016

Tiež si myslím, že radšej ukončiť vzťah, už keď teraz nevie ani trošku ustúpiť a prispôsobiť sa, tak v manželstve sa snažiť nebude ani tak!!!Nevie robiť kompromisy, iba by si trpela a mala doma stále ofučaného chlapa!Ak je to tvoja prvá láska, verím, že ho miluješ z celého srdca, ale asi Ti toľko lásky nevracia, koľko sa mu dostáva!Ďalší sebec, čo myslí len na seba!!!

timikaj1
6. jan 2016

A ešte k rodičom, stále budú u neho na prvom mieste, bude im dávať prednosť pred Tebou a to nikdy nerobí vo vzťahu dobrotu, je to 100%zdroj hádok!

macamac
6. jan 2016

@anna1999 súhlasím s
@jabadaba
ste fakt ešte deti. nie každá baba/chalan je v 18-tke zrelý na vzťah a už vôbec na nejakú rodinu.
a chalani v 18-tke sú určite menej zrelí ako baby ( česť výnimkám)

ja ti poviem takto
nechápem dnešnej dobe. mladí spolu chodia od "detstva"...ok, to sa ešte dá chápať
ale načo do toho pletú svojich rodičov? načo už majú potrebu tráviť spoločný čas aj so svojimi rodičmi navzájom? aj za mojich čias mladí spolu chodili od 15 a pod., ako kto, ale nebolo v móde húfne chodiť už aj s rodičmi po nákupoch, výletoch a už vôbec nie bývať u nich len tak.
a poviem ti, bolo to lepšie. akosi nejak trápne by som sa cítila napr.ja, keby som u pár takých rodín "takto fungovala" a ak by to nevyšlo, tak dovi... ( nemám skúsenosť, s mojim mužom som od 16 😀 )
jednoducho mladí nech sa neangažujú do aktivít s celou rodinou, nech si užívajú svoje, čo patrí k ich veku a mladosti. lebo potom sú zbytočné zvady pre nejaké blbé nákupy s rodičmi.
a tomu tvojmu - baby dobre písali.
ak sa odúva pre kraviny a ponižuje ťa, dovi dopo
chlap, ktorý má potrebu ťa ponižovať, v jeho veku je buď nevyzretý, ale skôr to vidím ako osobnostnú črtu, ktorá sa nezmení. jednoducho sú takýto zakomplexovaní burani, ktorí si budujú ego ponižovaním druhého. a to nezmeníš. a vravím z vlastnej skúsenosti - našťastie nie z manželstva. to by už bol môj muž dávno ex. keby mal potrebu chovať sa ku mne ako k handre. mám nejakú sebaúctu a nenarodila som sa preto, aby sa nejaký pako na mne realizoval 😝

timea7
6. jan 2016

@anna1999 prekvap ho, nechaj teraz ty jeho. je si tebou príliš istý a správa sa ako decko. Kašli na neho, príde iný.

nikuliak
6. jan 2016

@anna1999 Podľa toho čo píšeš nižšie jednoznačne rozchod. Alebo sa s ním aspoň nejaký čas nekontaktuj a nechaj, nech on dolieza a potom sa s ním o všetkom, čo robí, úprimne porozprávaj. Ak vyjadrí to, že sa chce zmeniť, pouvažuj o tom, či sa to ešte dá.

anna1999
autor
6. jan 2016

@nikuliak povedal ze jemu to je uz jedno ci snim budem alebo nie

ena70
6. jan 2016

@anna1999 vykašli sa naňho...veď toto sú fakt reakcie dieťaťa "ak so mnou nepôjdeš do obchodu tak ťa už nechcem vidieť" 😠 ...to je ako v škôlke....ja sa s tebou nehrám lebo lebo...

timea7
6. jan 2016

@anna1999 tiež sa pripájam k tomu, že je to ako v škôlke....ostáva len ho ešte tresknúť s vedierkom po hlave. Inak ak by sa mu to náhodou v hlave rozležalo a chcel sa k tebe vrátiť a ak by ste sa udobrovali, tak použite prezervatív. To "snaží sa" - je dúfam v tvojom prípade preklep. Sorry, ale správaním ste dve nezrelé deti, ktoré nezvládajú ani samé seba, nedokážu finančne zabezpečiť samé seba, nie to ešte dieťa, snažte sa študovať, pracovať, rozhliadnuť sa po svete a najmä dozrieť, aby si tu nemusela zakladať po čase tému, v ktorej budeš riešiť, že sa manžel odul a nechce teba a vaše dieťa už vidieť a bežal k mamičke.

anna1999
autor
6. jan 2016

@timea7 ja sa nepytam nazor o dieta ;)

sense
6. jan 2016

Predpokladam ze je tvoj prvy...a myslim ze to cislo v mene je rok na rodenia...este si mlada o zrejme tiez a chova sa ako decko