icon

Priateľova rodina ma ignoruje: Mám to brať osobne?

Dnes o 05:57

Ahojte, zaujíma ma či ja preháňam alebo sa cítim dotknutá právom.
S priateľom bývame spolu, kúpili sme si dom. Jeho rodina prišla na jeseň v čase kedy som mala narodeniny na výpomoc - boli u nás asi 3 noci. Pomohli na záhrade. Deň predtým ako prišli mi priateľ v obývačke pripravil nejaké balóny, výzdobu HAPPY BIRTHDAY na celú stenu nad gaučom.
Jeho rodina 4 dni sedela pod tým 3metrovym nápisom a nepodali mi ani ruku ani sa o tom nezmienili. Jeho brat žije v zahraničí a povedzme si rovno - dnes ešte aj deti v škôlke vedia čo to znamená happy birthday. Výzdobu som dole nedávala, lebo po ich odchode som plánovala oslavu u nás doma. Nepodali mi ani ruku. Ja na oslavu jeho rodičov som napiekla fakt peknú tortu aj kúpila darček. Oni totálne odignorovali, že som mala narodeniny. Dokonca im o tom nepovedal ani frajer, ale keďže videli ten veľký napis, príde mi, že sa rozhodli to ignorovať. Za celú dobu čo sme s priateľom sa ma neopytali ani raz či mám súrodencov, kde som študovala, čo robim. Kto sú moji rodičia (stretli sa ale ani ich sa nič nepýtali). Pred týždňom tu boli zas a jeho otec mal opäť narodeniny. Ja som človek čo nevie skrývať keď sa mi niečo nepáči, alebo sa cítim neprijemne. Priateľ kúpil víno nech mu aspoň zagratulujem - nemám s tým problém, ale povedala som si, že teda nič viac nebudem robiť. Ani torta, ani výzdoba ani nič extra. Podala som mu teda ruku a víno.
Vždy keď niečo poviem, okomentuju to len so slovami “mhm” alebo ma ani nepustia k slovu alebo to odignorujú. Proste sa v ich spoločnosti necítim dobre a podľa mňa je to vzájomne aj keď ja som sa zo začiatku snažila byť milá, pomôcť v kuchyni, nikdy sme neprišli na návštevu s prázdnou rukou, zaujímala som sa o nich, ale uprimne je mi to už jedno. Priateľ hovorí, že si to namyšľam a že to tak určite nie je, ale ja si myslím, že vyslovene majú niečo proti mne.

Strana
z5
unicornlady
Dnes o 06:04

Nie každý je taký, že sa vypytuje. Ja to napr. ani nemám rada, pri niektorých ľudí je to ako vypočúvanie. Možno ty očakávaš niečo, čo oni neradi robia. A možno tvoja snaha sa zaujímať o nich a niečo tam nosiť, pomáhať atď... im nemusí byť po vôli.

Povahovo ste zrejme veľmi rozdielni a neznamená to, že ťa nemajú radi. Len každý je zvyknutý na niečo iné.
Súhlasím, že ruku ti mohli podať. Ale ak tvoj priateľ im tvoje narodeniny nespomenul, oni sa zrejme nepýtali, prečo tam máte nápis.

anonym_15795f
Dnes o 06:05

@anonym_autor možno majú a možno sú len takí "burani"

titla
Dnes o 06:16

Mne z tvojho popisu pride skor, ze su to ignoranti. Skor ako by som robila definitivny zaver, ze ta nemaju radi, odpozoruj ci sa tak nespravaju ku kazdemu. Ak ano, tak zbytocne sa nas situaciou rozčuľovať, ake ani nema cenu sa angazovat. Kopiruj ich laxny pristup.

anonym_7675a9
Dnes o 06:27

Mozno su to taki mumaci a spravaju sa tak ku kazdemu.. zaujimave, ze ten tvoj take spravanie nezdedil

anonym_958ed9
Dnes o 06:30

@anonym_autor no divne je že priateľ im nepovedal. Divnejsie ako to že si tam mala 5m napis

anonym_ce0c17
Dnes o 06:30

@anonym_autor Súhlasím s názorom, ktorý som tu čítala, že je potrebné odpozorovať správanie rodiny priateľa voči iným v rôznych situáciách.Realne poznám ľudí, ktorí sú akoby voči prejavom priateľstva akoby ignoranti,nevdacnici.Netreba si z toho robiť ťažkú hlavu.Rokmi som sa naučila jednu vec: Nemusím sa každému páčiť, nemusím byť každému sympatická.Funguje to aj opačne.S takými ľuďmi, aj keď sú členovia manželovej rodiny, udržiavam minimálne kontakty.V praxi to znamená, že prežijem sedieť s nimi za jedným stolom pri nejakom rodinnom stretnutí a prehodiť 2-3 zdvorilostné vety, ale v živote by som ich len tak, spontánne, lebo mi je s nimi dobre, nepozvala na kávu,na koláč domov,ani mimo domova

autor
Dnes o 06:32
@anonym_958ed9

@anonym_autor no divne je že priateľ im nepovedal. Divnejsie ako to že si tam mala 5m napis

@anonym_958ed9 písala som, že hneď po ich odchode som robila u nás foma oslavu mojich narodenin. Načo budem dávať dole výzdobu a o 3 dni ju zas vyvesiť? Či čo vy oslavujete doma bez výzdoby a bez balónov?

ivicatolic
Dnes o 06:37

@anonym_autor tak každý ste z iného cesta , niekto nemusí žiadne oslavy a je to u nich normálné, ak je frajer pozorný a milý, jeho rodičov len akceptuj, bohužiaľ tak to je

unicornlady
Dnes o 06:38

My teda žiadne balóny ani výzdobu nerobíme na oslavu narodenín, žiadne takéto teátro. Ešte, ak mali oslavu deti, tak tie balóny chceli. Ale my, dospelí toto určite niekoľkokrát do roka sami pre seba nezdobíme.

anonym_958ed9
Dnes o 06:39
@anonym_autor

@anonym_958ed9 písala som, že hneď po ich odchode som robila u nás foma oslavu mojich narodenin. Načo budem dávať dole výzdobu a o 3 dni ju zas vyvesiť? Či čo vy oslavujete doma bez výzdoby a bez balónov?

@anonym_autor nie myslím tak že si ten napis nevšimli. To chápem viac ako to že im priateľ nepovedal. Ja by som našim povedala hneď. ( Btw mám doma napis z oslavy asi mesiac a pol , milujem takéto hluposce)

autor
Dnes o 06:42
@anonym_958ed9

@anonym_autor nie myslím tak že si ten napis nevšimli. To chápem viac ako to že im priateľ nepovedal. Ja by som našim povedala hneď. ( Btw mám doma napis z oslavy asi mesiac a pol , milujem takéto hluposce)

@anonym_958ed9 ja to mám tiež rada, aj na frajerovi narodeniny nakupujem také somariny preto som rada keď niekto niečo podobne pripraví pre mňa.
Moja mama sa vždy spýta kedy ma frajer narodeniny a naopak aj on keď vie že niečo kupujem mamke tak sa spýta čo ma kúpiť a zagratuluje. No neviem, asi nie si také typy.. inak keď som bola na ich oslave narodenin tak k ostatným boli pozorní a rozprávali sa s nimi.. cez telefón ma nechá vždy pozdraviť, ale podľa mňa je to skôr také zdvorilostné že tak ukončí hovor

janinah
Dnes o 06:43

Preco si tie narodeniny neoslavila ,kym tam boli? Hlavne,ze boli 3 dni vam pomahat na vašom dome,ale s oslavou si počkala,kym vypadli...
Nik nie je povinny ťa mať rad a buď sa s tym zmieriš alebo nie. Asi kym nemaš skutocne problemy,tak budeš riesit veci málo podstatne.

autor
Dnes o 06:54
@janinah

Preco si tie narodeniny neoslavila ,kym tam boli? Hlavne,ze boli 3 dni vam pomahat na vašom dome,ale s oslavou si počkala,kym vypadli...
Nik nie je povinny ťa mať rad a buď sa s tym zmieriš alebo nie. Asi kym nemaš skutocne problemy,tak budeš riesit veci málo podstatne.

@janinah určite nebudem volať kamarátov nech prídu na oslavu keď máme návštevu ktorú ani raz v živote nevideli. Ak ti toto príde v pohode, tak si asi mimo. Bol to okrem toho stred týždňa a oslava bola v sobotu aj kvôli tomu, že cez týždeň ľudia chodia do prace ..

crazy_cat_lady
Dnes o 06:55

Sorry za vyraz ale za mna su to sedlaci 🙂 pratel im nepovedal nic?

anonym_ff1197
Dnes o 06:56

Koľko máš rokov ? 16 ? Ja sa nedivím, že nič nepovedali. Podľa mňa si toto celé robíš hlavne ty sama

autor
Dnes o 06:58
@crazy_cat_lady

Sorry za vyraz ale za mna su to sedlaci 🙂 pratel im nepovedal nic?

@crazy_cat_lady no po 3 dňoch som sa spýtala že či vôbec vedia že som mala narodeniny a či im to povedal. A on že nie. Tak som mu povedala, že sa mi to nepáči že takto to odignorovali. Ja som nečakala žiaden darček, ani tortu, ani len čokoládu za 1€, všetko sme mali doma - víno, kolace, obed, proste som len chcela aby mi podali ruku a uznali to, že som mala narodeniny a nechovali sa ku mne akoby som neexistovala

anonym_1b6c78
Dnes o 07:01
@anonym_autor

@anonym_autor to sme asi nerobili ani ked mal syn 10 rokov... ale proti gustu ziaden disputat...

simca06022011
Dnes o 07:02

@anonym_autor niekde oslvay nepripravuju, dokonca je moda, ze oslavenec si pripravuje oslavu sam, to nevies? :D mne je to tiez proti srsti a narodeniny teda neoslavujem.
Popravde nechcela by som viac zit v rodine kde sa citim ako nikto, partner viez ze mi vadi, ze si ma nevsimaju a nebavia sa so mnou, dokonac ani ruku mi na narodeniny nepodaju a nic s tym neurobi.. vie ze pridu , ked mas narodky / resp par dni hore dole/ a im nepovie z e ti maju aspon zablahozelat, ale ked pride otec, tak ty mu mas vino davat? :D Ano pre niekoho robis dramy, podla mna je ale dolezite aby v rodine sa clovek citil dobre a vitany a nie ignorovany. Prebrala by som to s partnerom a porpravde, bud by som zrusila kontakt s nimi na minimum, tak ako oni ku mne, tak ja k nim, alebo z takeho vztahu kde budem nic, by som isla cim skor do prec... ale to by zalezalo pravdaze aj na vztahu s partnerom, aky by som mala. Ja mam skusenost ze veeelmi casto muzi rokmi sklznu do spravania sa velmi podobnemu rodicom ;)

anonym_3ee401
Dnes o 07:02
@unicornlady

My teda žiadne balóny ani výzdobu nerobíme na oslavu narodenín, žiadne takéto teátro. Ešte, ak mali oslavu deti, tak tie balóny chceli. Ale my, dospelí toto určite niekoľkokrát do roka sami pre seba nezdobíme.

@unicornlady my sme si taketo vyzdoby s muzom robili este pred detmi. Oslavenec ide skor spat a ten druhy mu vyzdobi obyvacku, nachysta darceky, pecie nejaku jednoduchu tortu. Ved je to pekne, komu to ublizuje.

autor
Dnes o 07:07
@simca06022011

@anonym_autor niekde oslvay nepripravuju, dokonca je moda, ze oslavenec si pripravuje oslavu sam, to nevies? :D mne je to tiez proti srsti a narodeniny teda neoslavujem.
Popravde nechcela by som viac zit v rodine kde sa citim ako nikto, partner viez ze mi vadi, ze si ma nevsimaju a nebavia sa so mnou, dokonac ani ruku mi na narodeniny nepodaju a nic s tym neurobi.. vie ze pridu , ked mas narodky / resp par dni hore dole/ a im nepovie z e ti maju aspon zablahozelat, ale ked pride otec, tak ty mu mas vino davat? :D Ano pre niekoho robis dramy, podla mna je ale dolezite aby v rodine sa clovek citil dobre a vitany a nie ignorovany. Prebrala by som to s partnerom a porpravde, bud by som zrusila kontakt s nimi na minimum, tak ako oni ku mne, tak ja k nim, alebo z takeho vztahu kde budem nic, by som isla cim skor do prec... ale to by zalezalo pravdaze aj na vztahu s partnerom, aky by som mala. Ja mam skusenost ze veeelmi casto muzi rokmi sklznu do spravania sa velmi podobnemu rodicom ;)

@simca06022011 máme dobrý vzťah, nehadame sa, lubime sa. Jeho rodina žije ďaleko od nás a ja tam ani nechodim už keď ich on ide pozrieť.
Dokonca keď prídu k nám na návštevu, donesú si vlastne jedlo. Pritom varím dobre a vždy nakúpime plnú chladničku keď majú prísť. Neviem či to robia lebo nechcú “brat” naše, alebo im nechuti alebo čo..

anonym_284626
Dnes o 07:07

Ty sa hneváš že nevedeli o tom že máš narodky. Hnevala by som sa na muža. Mal im to povedať popredu: vo štvrtok keď tu budete má 'Zuzka' narodeniny, môžeme ísť večer na pizzu alebo niečo ugrilovat. On ani bu ani mu. Keď už aj napis videli možno im bolo blbé že o ničom nevedeli a nič pre teba nemali. Alebo pri podávaní koláča si mohla povedať, že to je narodeninový, že akurát dnes máš. Myslím že aspoň ruku by ti podali. A nečudovala by som sa ak by sa spýtali na výzdobu muža, a on možno odpovedal že to mate nachystané na víkend keď prídu kamaráti 😃 Myslím že to dofailil on. Ale teda už je skoro leto a ty máš krivdu už od jesene, to tiež nie je zdravé...

venom19
Dnes o 07:10

My veru tiez ziadne teatra s balonmi a vyzdobami na sviatky nerobime veru. Kazdy nech si robi podla seba, to len na margo cudovania sa autorky, ze ci vari niekto ma oslavu bez vyzdoby 🙂

autor
Dnes o 07:10
@anonym_284626

Ty sa hneváš že nevedeli o tom že máš narodky. Hnevala by som sa na muža. Mal im to povedať popredu: vo štvrtok keď tu budete má 'Zuzka' narodeniny, môžeme ísť večer na pizzu alebo niečo ugrilovat. On ani bu ani mu. Keď už aj napis videli možno im bolo blbé že o ničom nevedeli a nič pre teba nemali. Alebo pri podávaní koláča si mohla povedať, že to je narodeninový, že akurát dnes máš. Myslím že aspoň ruku by ti podali. A nečudovala by som sa ak by sa spýtali na výzdobu muža, a on možno odpovedal že to mate nachystané na víkend keď prídu kamaráti 😃 Myslím že to dofailil on. Ale teda už je skoro leto a ty máš krivdu už od jesene, to tiež nie je zdravé...

@anonym_284626 počkaj, precitaj si ešte raz celý príspevok. Ja by som tie narodeniny až tak neriešila, ide o to že ma ignorujú odkedy ma stretli - ako som písala, nikdy sa ma na nič nespýtajú, nič o mne nevedia v podstate. Keby som bola narkomanka alebo drela v base tak by to asi ani nevedeli lebo sa vôbec nezaujímajú o moju osobu celkovo. Pointa tohto príspevku vôbec nie sú narodeniny, ale to, že ma vôbec neprijali ako priateľku ich syna

ika02
Dnes o 07:25

Ahoj, boli tam 3 dni a to ste ani nekomunikovali? Ako sa k tebe správajú pri bežnom stretnutí. Ak by som s niekým nevychádzala, nenapchala by som sa mu do domu na 3 dni.
Možno oni teraz niekde rozprávajú, že boli u synovej priateľky a ani nespomenula, že chystá nejakú oslavu, hoci všetko bolo nachystané, určite len čakala, kedy vypadneme. Všetko je o komunikácii. Ja by som otvorila fľašu vína a oznámila " včera som mala narodky, tak si pripime". Ponúkla by som koláče, jedlo, pitie .. Neverím, že by ti nezablahoželali, príp. nekúpili nejaký darček.

autor
Dnes o 07:33
@ika02

Ahoj, boli tam 3 dni a to ste ani nekomunikovali? Ako sa k tebe správajú pri bežnom stretnutí. Ak by som s niekým nevychádzala, nenapchala by som sa mu do domu na 3 dni.
Možno oni teraz niekde rozprávajú, že boli u synovej priateľky a ani nespomenula, že chystá nejakú oslavu, hoci všetko bolo nachystané, určite len čakala, kedy vypadneme. Všetko je o komunikácii. Ja by som otvorila fľašu vína a oznámila " včera som mala narodky, tak si pripime". Ponúkla by som koláče, jedlo, pitie .. Neverím, že by ti nezablahoželali, príp. nekúpili nejaký darček.

@ika02 možno to bolo odkomunikované na oboch stranách zle, priznávam. A možno som čakala do poslednej chvíle, či mi vôbec zablahoželaju. Boli viackrát v meste počas tých 3 dni tak som myslela asi, že im frajer niečo povedal. Ale tu nejde o tu oslavu. Tak to len začalo. Ako som písala vyššie, oni si aj prinesú vlastne jedlo keď prídu na návštevu, na nič sa ma nikdy nepýtajú. Rozprávajú sa vlastne len medzi sebou a keď ja niečo poviem, len sa namna pozrú a rozprávajú sa ďalej medzi sebou alebo niečo krátko poznamenaju “mhm, áno” no proste cíti sa naozaj čudne v ich prítomnosti

anonym_e45134
Dnes o 07:35
@anonym_autor

@ika02 možno to bolo odkomunikované na oboch stranách zle, priznávam. A možno som čakala do poslednej chvíle, či mi vôbec zablahoželaju. Boli viackrát v meste počas tých 3 dni tak som myslela asi, že im frajer niečo povedal. Ale tu nejde o tu oslavu. Tak to len začalo. Ako som písala vyššie, oni si aj prinesú vlastne jedlo keď prídu na návštevu, na nič sa ma nikdy nepýtajú. Rozprávajú sa vlastne len medzi sebou a keď ja niečo poviem, len sa namna pozrú a rozprávajú sa ďalej medzi sebou alebo niečo krátko poznamenaju “mhm, áno” no proste cíti sa naozaj čudne v ich prítomnosti

@anonym_autor Ako dlho si s priatelom? Nemal pred tebou vela priateliek? Ja len ci ta neberu, aku jednu z mnoha...

autor
Dnes o 07:38
@anonym_e45134

@anonym_autor Ako dlho si s priatelom? Nemal pred tebou vela priateliek? Ja len ci ta neberu, aku jednu z mnoha...

@anonym_e45134 neviem o tom. Mal predomnou 2,5r vzťah a my sme spolu tiež už 2,5r. Aký mala ex vzťah s jeho rodinou neviem. Ale keď sme si kúpili už spolu dom, mohli by ma brať vážnejšie.

anonym_e45134
Dnes o 07:43
@anonym_autor

@anonym_e45134 neviem o tom. Mal predomnou 2,5r vzťah a my sme spolu tiež už 2,5r. Aký mala ex vzťah s jeho rodinou neviem. Ale keď sme si kúpili už spolu dom, mohli by ma brať vážnejšie.

@anonym_autor Tak mal by im tvoj priatel dohovorit. Lebo 2,5 roka a aj dom mate, naozaj by ta uz mali prijat do rodiny. Ved aj deti, ked budete mat a oni ta budu ignorovat...

ika02
Dnes o 07:54
@anonym_autor

@anonym_autor skús sa opýtať na niečo, čomu rozumejú a nedá sa odpovedať len "áno, nie". Možno ste len nenašli spoločnú tému. Skús urobiť prvý krok a uvidíš. Ja by som sa otvorene porozprávala, či voči tebe majú nejaké výhrady, alebo kde je vlastne problém, že ťa viac-menej ignorujú.

anonym_a056f2
Dnes o 08:01

Som taká okolo synovej priateľky... sama neviem. S novými ľuďmi mi to ide ťažko. Neviem byť spontánna, stále myslím na to, aby to nebolo príliš a vidíš, jej sa môže zdať, že je to máličko, že ju ignorujem, že ma nezaujíma. A ja sa snažím nebyť vlezlá. Niekomu to ide samo, niekto to v sebe proste nemá. Hľadám rovnováhu, ale z niekoho pohľadu to môže vyzerať, že ignorujem. Skús si to tak nebrať. Možno len nevedia, alo to uchopiť celé, možno sú burani a možno Ťa fakt nemajú radi. Ťažko povedať.

Strana
z5