icon

Priateľova rodina ma nazvala menom jeho kamarátky a mňa sa to dotklo

28. apr 2021

Baby.. fúh potrebujem vás. Rodina môjho priateľa ma nazvala iným menom. Menom jeho veľmi dobrej kamarátky s ktorou predtým čosi mal a ona k nim chodila no oni ju poznali len ako kolegyňu. Odvtedy mal aj normálnu priateľku ale len na pár mesiacov s ktorou sa nevideli často a aj mňa má pol roka a každý víkend som u nich. No predsa pri spoločnom rodinnom obede ma jeho babka nazvala jej menom. Pritom sa naše mená vôbec nepodobajú..
Samozrejme som neobvinovala nikoho, babke je stará a pomýlila sa a iný nemôže za to čo povedala ona, no nepadlo mi to dobre a priateľ sa na mňa naštval, že som citlivka. Podľa vás sa ma to dotklo právom alebo má pravdu a len zveličujem?

lopka1313
28. apr 2021

@elenita heh diky :D ja sa na priatelovi bavim, na prvom rande ma vobec neoslovil menom, vobec si ho nevedel zapamatat... a ked ma na dalsi den po mojej vycitke, ze mi ani raz nepovedal menom, nazval Jozka, tak som sa zasmiala a nazvala ho Peter :D narocky, vola sa Tomas :D
A pritom Stefan je bezne muzske meno a mna tak vlastne nazvali po ocovi (starsia sestra ma meno po mame).
Ja neviem, ako sme sa ocitli 3 v triede, ale viem, ze 3 rocniky nad nami (boli sme pomerne nove 8 rocne gymko) nebola ziadna a ani par rokov po nas, ale my sme boli v triede 3 🙂 takze mne moje meno nikdy neprislo nezvycajne, sak mam dve kamosky Stevky, takmer od mala 🙂

danieli
28. apr 2021

Vlastne deti obcas popletiem, na syna volam dcerino meno a naopak, na psa volam synovym menom, takze babi by som objala a nevraskavela z toho, tusim nadhlad sa to vola

monka105
28. apr 2021

Preháňaš. Proste sa teta pomýlila, nič sa nedeje. Ale na zasmiatie mi napadlo, ako mi bývalý dva roky po sebe gratuloval k narodeninám v deň, kedy mala narodeniny jeho bývala. Má ich deň po mne. Nikdy som mu to nepovedala. A do dnes sa na tom s kamarátmi dobre zabávame. 😄

lija22
28. apr 2021

tema pobavila. verim, ze nie som jedina co sa sa mili aj v menach svojich deti 🙂

buducamama
28. apr 2021

Cooo? Chuda babicka, babicky su uz raz take😁 Moja si plietla aj mena vnucat, ved ich bolo dost.. Si moc narocna.

misulkar
28. apr 2021

Normálne dýchaj, otvor si víno a nerieš chujoviny.
Pokiaľ to nie je frajer (v horšom prípade manžel), kti ti nevie prísť na meno, tak nehľadaj problémy tan, kde nie sú. ✌️

petamich
28. apr 2021

s ex som bola 7 rokov, 5 som u nich byvala a jeho babka netusila ako sa volam 😂 fakt si podla mna vyrabas problem tam, kde nie je

78787878
28. apr 2021

Moja buduca svokra mi pogratulovala s poharikom k meninam, ktore zahlasili pri obede v radiu, nebolo to pritom moje meno 🙂 Vsetci sme sa na tom dobre pobavili, ospravedlnil ju jej vysoky vek a ze bola v ten den nejaka premotivovana 🙂

kitycat
28. apr 2021

Teda autorka, asi sa citis neista vo vasom vztahu.... Ako co mal tvoj priatel.. Preplesknut baku a ukazat jej kde je sever a ze ta hlboko ponizil? Babka navarit dalsiu sobotu a pri ritualnom obede sa ti vsetci maju ospravrdlnitvza to, ze babka povedala ine meno?

Ukazkovy priklad toho akonsa z komara robi somár!

makova333
29. apr 2021

Moj muz nema pamät na mena, vysadu, ze si zapamäta niekoho krstne meno je minimalna, ale par ludi ju ma a oslovi ich spravnym menom (musi to byt zaujimavy typ cloveka, aby si zapamätal jeho meno). Vsetkych ostatnych vola Julo 😀 Riesis hluposti, babku, ktora danu osobu pozna asi velmi dlho. Problem nie je v babke, ale v tom, ze na danu osobu (kolegynu) ziarlis.

fajnova
Autor odpoveď zmazal
oslo1
29. apr 2021

Riesis blbosti. Ja v robote volam kolegov bezne inymi menami, v tom zhone mi to tak pride na jazyk.
Doma tiez poviem synovi msnzelovym menon.
Moja babka bola presne taka ista.

kvetinka75
29. apr 2021

čo máš 10 rokov? To je teda problém. Je to staršia pani. No tak jej to napadlo a čo? Teraz sa má celý svet prestať kvôli tomu točiť? Možno ťa tým menom ešte párkrát osloví, čo sa potom zblázniš z toho?

simca06022011
29. apr 2021

Áno zvelicujes, vieš koľko babiek so pomýli mena? A nielen návštev, ale aj deti, vnukov... A keby len babky. Máme napr staršieho suseda a ten náš v kuse vola inymi menami 😂 keby som to mala prežívať stále tak neviem.

slniecko_12
29. apr 2021

Mne moja stara mama povie 10 mien kym trafi na to moje.. 😁 ma vela pravnucat a vela mien hlavne novodobych okolo seba..zbytocne prehanas

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kleopatra114
29. apr 2021

U mojej milovanej babinky som vždy bola : “Kristínka , Simonka, Lukasko, či ki diblik si to “- volam sa samozrejme inak 😜 keď muž so mnou chodil 8 rok , tak mojho muza začala volať “ ten pán”. A druhý dedko sa zas šiel susedy spýtať , ako sa voláme , lebo už zabudol . Proste - sú to starí ľudia , casto už demencia, choroba - nemôžeš sa na nich hnevať .

nafka0483
29. apr 2021

A co chces pocut? Ze babka ta oslovila jej menom lebo ta kolegyna sa jej paci viac ako ty? Ze jej je sympaticka? Ze si mozno zvyknu dobre pokecat? Aj keby, tak co, nastves sa na nu preto? Je to babka, moze mat nazor aky chce a suhlasim ze dlhodoba pamat jej asi iz sluzi lepsie ako kratkodoba.

seblicek
29. apr 2021

Babka je možno rada, že si nejaké meno zapamätala, ja by som vôbec z toho také haló neurobila, veď to sa stane.

opica_skorica
29. apr 2021

Lebo staroba je staroba.
Mne povedala, ze Monika, pritom sa tak vobec nevolam a ani on ziadnu taku nepozna.
Neries.

opica_skorica
29. apr 2021

@kleopatra114 presne, staroba.

1bambinko1
29. apr 2021

hmmm pokiaľ sa to stalo len staršej osobe, tak aj keby ťa to nejakosi hnevalo, nemôžeš jej to vyčítat. už si proste toľko nepamäatajú a vieš, bohvie ako na tom budeme my v ich veku

janage
29. apr 2021

Vlastná matka: Zuzka, Katka, Jožka či ktorá to si😀

acrobaleno
29. apr 2021

@danieli Našu fenku občas volá moja mama mojím menom...

avril299
29. apr 2021

no tak moja babka bežne volala môjho súčasného priateľa menom môjho ex 😀 proste staršia osoba pamäť zle slúži, keď sa zakecala, nerozmýšľala a už išlo iné meno... mne sa už tiež párkrát od nej ušlo oslovenie menom mojej mamy (jej dcéry) 😀
takže ak je to oslovenie od babky, absolútne by som sa nad tým ani nepozastavila, nevytváraj si zbytočne problémy, kde nie sú a nekaz si náladu 🙂

mandarinka555
29. apr 2021

Už nereaguješ, lebo ti nepíšu to, čo si očakávala ? Tak asi má tu jeho kamarátku radšej ako teba, tak jej meno si zapamätala 😝

evaachesa
29. apr 2021

Hmm,moja mama ma minule oslovila menom mojej švagrinky a môjmu synovi menom druhého vnuka 😂 mala by som to s mamou riešiť? 🤔😃

danieli
29. apr 2021

@acrobaleno 😂 tak dobre to poznam😆

mmoni89
29. apr 2021

Prehanas, ja mam 3synov a občas ich popletiem a to mam ,,len ,,32 😉🤣

mmoni89
29. apr 2021

@acrobaleno 👍🤣