icon

Priateľova rodina ma nechce prijať

12. sep 2021

Priatelova rodina má nechce priat kvôli tomu že som z rozvedenej rodiny a kvôli tomu že nemám vysokú školu a oni všetci majú aj môj proatel je Ing. Ja mám strednú s maturitou. Povedali mu že zo mňa nebudú mať ziaden osoh a že aj musim byť zle vychovaná keď pochádzam z rodiny kde má rodičia fyzicky tyrali že musím mať urcite psychicke následky a že to budem prejavovat napr pri výchove detí keby sme mali.. čo by ste im na to povedali?

heleninamama
14. sep 2021

@nikolka1986 Ty si posledná, kto môže súdiť. Normálni slušní ľudia chcú pre svoje deti to najlepšie a určite im neželajú, aby sa dávali dokopy so spodinou, akú spomínaš Ty. Partner má byť kompatibilný, nie aby bol príťažou a problémom. Je tu o tom milión diskusií, kedy zlyhal výber, začítaj sa. A pritom niekedy stačí premýšľať dopredu, nechať vyhorieť prvotný ošiaľ zamilovanosti a pozrieť sa na človeka jasnou mysľou.
Môžeš si myslieť, čo len chceš, ale ľudia si nie sú rovní. Vždy boli aj sú bohatí a chudobní, múdri a hlúpi, zdraví a chorí, šikovní a neschopní pekní a škaredí... a ich spájanie v mene nejakých ideálov rovnosti nemôže dopadnúť dlhodobo dobre.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
heleninamama
14. sep 2021

@gabrielkaa Je dokázané, že deti z prostredia, kde sa týralo, sú poznačené na celý život. Aj keď tyrali ich, aj keď tyralu niekoho im blízkeho. Hovorí sa o spoluzávislosti. Strach a s ním spojené vzorce správania si tie deti nesú v sebe navždy a niekedy nepomôže ani intenzívna terapia v dospelosti. Prečo vždy, keď vzťah nefunguje, chlap vrieska po žene a deťoch, pije, bije ich... ženy píšu: Odíď, lebo to zničí deti?
Poznám osobne len dve takéto osoby a obe sú svojom spodobom "iné." Jedna je samotár a nikdy nemala normálny vzťah, proste to nevie a druhá je už vydatá a matka, ale dodnes ju klepe, keď niekde vidí opilca, lebo si spomenie na otca.
Pravda nie je urážka, hoci niekedy je tvrdá.

heleninamama
14. sep 2021

@nikolka1986 O moju rodinu sa Ty fakt netráp. Žili určite lepšie ako Ty. A vďaka ich výchove som nikdy nebola odkázaná žiť vedľa niekoho, kto ma má za nič ako ženu, aj ako človeka, tak ako žiješ Ty. Neraz si to tu prezentovala. Človek by Ťa aj chápal a poľutoval, keby si si svoje frustrácie nevybíjala na ľudoch.

gabrielkaa
14. sep 2021

@heleninamama ved ano, suhlasim, ale to sa da vsetko pekne povedat, bez invektiv....bez toho aby sme niekoho museli ranit. Ja som tiez predsa napisala, ze suhlasim s tym, ze partneri by mali byt na rovnakej intelektualnej vlne... tym som hadam nikoho neponížila.

gabrielkaa
14. sep 2021

@bona_dea 🙂 neviem.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
gina17
14. sep 2021

@heleninamama Ty si plná predsudkov, normálne žasnem nad Tvojím prejavom. Mimochodom, bratranec je lekár a predstav si, vzal si za ženu obyčajnú robotníčku. Ja mám tiež VŠ a muž má výučný list.. a môžem menovať ďalších xy príkladov ľudí z môjho okolia.

minie_
14. sep 2021

@heleninamama Vysokú školu máte, pravopis ovládate, no diskutovať inteligentne a slušne, žiaľ, neviete :( negramotné srdce je väčšia tragédia ako absencia VŠ titulov....

heleninamama
14. sep 2021

@gabrielkaa Nepovedala som to nijako investívne, ale priamo, aby aj dotyčná pochopila, prečo sa tí rodičia voči nej takto správajú. Zrejme niečo o tom vedia, majú viac životných skúseností, chcú zabrániť katastrofe, ktorú z toho vzťahu tušia.
Ja nie si typ na sladké reči, vždy hovorím na rovinu. Viem, že dnes sa to nenosí, pretože in je ľuďom pochlebovať a pravdu baliť do kopy prázdnych slov. Podľa mňa je krutá pravda oveľa lepšia ako milosrdná lož.

gabrielkaa
14. sep 2021

@heleninamama ale to neni o pochlebovaní . Ale Ok. Nechajme tak. Ja som zjavne iná.

heleninamama
14. sep 2021

@minie_ A čo je podľa Vás slušná diskusia? Napísať tomu dievčaťu, aby si vzalo niekoho, kto ju spoločensky a intelektuálne prevyšuje? A to aj napriek odporu jeho rodiny a jeho vlastným pochybnostiam? A keď zničí život obom + prípadným spoločným deťom, mám ju tu ľutovať a nadávať na chlapa a jeho rodinu, že sú povýšenecké svine? Alebo jej mám radiť, aby celý život zamerala na to, aby sa im zapáčila - boli tu aj také nápady, že má ísť rýchlo študovať a niečo im dokazovať. To považujem za choré. Vždy by tam bola ako piate kolo na voze, ktoré sa snaží byť užitočným, lebo oni ju proste ako seberovnú nevnímajú.
Proste, ten vzťah je krok vedľa, stačí si to priznať a ukončiť a môže byť inde šťastná a spokojná.

minie_
14. sep 2021

@heleninamama 🤦‍♀️vôbec nie....ja som narážala na vašu konverzáciu s Nikol a poznámky o invalidnom vozíku...

heleninamama
14. sep 2021

@minie_ To je známa firma z iných diskusií a pozri si, ako ona skáče do ľudí. Ja si ju pamätám z jednej, kde všetci, ktorí minuli na stravu viac ako 200 eur boli nenažratí...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
gabrielkaa
14. sep 2021

@minie_ nikomu nic zle neprajem, niektorym vsak prajem, aby stretli sameho seba. Mozno by si snad potom uvedomili... 🙂

meredith83
14. sep 2021

@heleninamama Je mi luto ze zijes len v tom kruhu ako zijes. Ja poznam vela ludi zo skromnych pomerou, ktory si vybudovali dobry zivot, skoncili vysoku. Ludi ktory rodicia nie su vzdelany ani bohaty. Gymnazium je priprava na vysoku skolu preto tam deti chodia. Ano vela ziakov tam ma rodicov s titulmi, ktory mozu zaplatit aby sa to dieta na skolu dostalo. Kedze uplatkarstvo a rodinkarstvo je na SK neustale v trende . Mam kamosku ktora sa hlasila na medicinu a dozvedela sa ze rodicia jednej kamosky dali jednemu profesorovi do daru auto a samozrejme sa aj dostala na skolu. Tvoje postoje su velmi snobske. Ja viem rozhovor viest s kazdym, vzdelanym aj nevzdelanym. Rada si vypocujem oba nazory a skusenosti a oba ma mozu v zivote vela naucit. Tak som ja bola v detstve vedena. Moja mama mala kamaratou aj lekarou aj upratovacku aj ucitelku. Ja sa ineho /odisneho nebojim. Batie sa ineho a odlisneho vyvolalo kopec zla vo svete. Tvoje myslenie je velmi 18-19 storocie a dufam ze sa tieto casy nikdy nevratia kedze v tom case malo dobry zivot len malo ludi. Len tak na okraj. Vysoke skoly chrlia pravnikov a manazerov. Ale co chyba a je naozaj zlatom platene je elektrikar, vodar, stolar atd. A tych je prave malo.A na tieto profesie potrebuju ist ludia ktory maju v hlave dobry mozog. To, ze to na Slovensku bolo povazovane za podradne povolanie pre hlupych ludi sposobilo hrozne nedostatky tychto ludi. Inak ti zelam, aby ti to s detmi vyslo podla predstav kedze ako citam tazko by si niesla nejaku odchylku z tvojej predstavy o dokonalom zivote.

minie_
14. sep 2021

@heleninamama prepáčte, ale prezentujete sa ako niekto, kto hovorí veci na rovinu, nehrá sa so sladkými slovami, pravdu (alebo možno niekedy skôr vlastný názor) hovorí tvrdo a bez zbytočných obalov - ok, beriem. Ale potom by som od vás očakávala, že nebudete ani vy dotklivá..no nemám z vašich príspevkov ten pocit...Pre mňa k inteligentnému diskutujúcemu patrí aj akási schopnosť povznášať sa nad poznámky, ktoré by proste nedosahovali môj level...vy ste sa ale znížili k útočeniu, a to na takých frontoch, kde jednoducho inteligentnému človeku ani nenapadne zaútočiť...prajem vám iba to, a naozaj úprimne, bez nejakej zloby, aby sa s vašimi deťmi nikdy nikto nebavil štýlom, akým ste sa vy bavili s touto ženou...

heleninamama
14. sep 2021

@minie_ Takže je úplne v poriadku, keď si tu niekto utiera hubu o moje deti, ale ja mám byť nad vecou a chápavá. Stačí, keď sa tu niekto prezentuje ako invalid, a hneď mu to dáva právo urážať ľudí, útočiť aj na ich aj deti, priať im do budúcnosti všetko zlé? Toto je už v poriadku. Zaujímavý meter.

meredith83
14. sep 2021

@nikolka1986 Jaj mam pocit ze niektore zeny by chceli vytvorit "Elitu" naroda. Ano uz tu taka myslienka bola. Tj skupinu ludi ktory su nad ostatnymi a s ostatnymi " podpriemernymi al priemernymi" sa stretavaju len ked musia. Z nutnosti. Ale mnozit sa len medzi sebou a taktiez deti len do skol kde su taky, ako oni posielat. Nadludia doslovne. Do prdele to uz fakt tu bolo v 30tych & 40tych rokom minuleho storocia a zle to dopadlo. A nedaj boze keby sa taka rarita stale, ze by sa niekdo narodil aj s tych "ostatnych", ktory by bol lepsi, alebo vzdelanejsi. To je nemozne a o tom este neslychali. Samozrejme vysokoskolaci sa nerozvadzaju ti maju uzasne vztahy. Citaju knihy a piju vina a diskutuju o nich cele vecere. Uplna harmonia.....

minie_
14. sep 2021

@heleninamama oj, to bolo ešte pred tým, ako sa "obtrela" o vaše deti...povedala, že s takýmto prístupom dostanete za nevestu cigánku...nie, správne to nie je, ale myslím, že to nebolo hodné takejto poznámky...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
meredith83
14. sep 2021

@nikolka1986 Co si sa s konom zrazila ludia s jej vrstvy nemaju deti s postihnutym alebo autizmom. To proste ich geny nedovolia. Tie su perfektne... Im sa rodia prefektne deti ktore budu mat aspon 3 tituly. Aj ked vela geniou a ludi na vysokych poziciach su v spektre alebo maju psychiatricke problemy. Samozrejme o tom sa nehovori kedze to je nemozne. Ja ked niektore nazory citam to nie je "pravda" ale doslova propagacia segregacie.

heleninamama
14. sep 2021

@nikolka1986 @meredith83 Poslednýkrát. Naozaj nepochádzam z chudobných pomerov, skôr lepší priemer, ale rodičov mám vzdelaných. Manželstvo mám prekvapivo dlhoročne spokojné a deti sú zdravé a šikovné a zo spodinou, ako sú nevzdelaní cigáni naozaj nepaktujeme a ani to neplánujeme. 😂
Môžete sa zabávať a potom sa vrátiť do svojho smutného sveta, kde sa utešíte ilúziou o tom, že každý, kto je bohatší ako vy, musí byť automaticky nešťastný a zákerný hlupák je rovnako hodnotný človek ako ten, čo je vzdelaný.
Len pozor, aby sa Vám nesplnilo to, čo mi tu tak prajete.

meredith83
14. sep 2021

@heleninamama Pozor tvoja arogancia a ignorancia sa ukazuje. Tak ako sa ukazuje v predchadzajucich prispevkoch. Lebo to je to propagujes. Nikde som nehovorila o tvojej financnej situlacii skor o tvojich nazoroch na svet ktore su uplne absurdne a progagujes segretaciu ludi podla vzdelania. Ja som ti nic nepriala. Prave teraz si ukazala ze peniaze ktore tvoji rodicia vyhodili za tvoje vzdelanie boli na nic. Kedze nevies poriadne citat co clovek pise...

bluka2
14. sep 2021

@meredith83 to je proste ťažká pravica, také videnie sveta

meredith83
14. sep 2021

@bluka2 jj zacalo to vzdelanym teraz vsade spomina romsku mensinu. Ako sa spominalo vrana k vrane sada.. Takychto vran je to neurekom ako citam 🙄

gina17
15. sep 2021

Vraj intelektuálne a spoločensky prevyšuje, no ja mám fakt dosť. Strata času s touto pani Helenou, či mamou Heleny, či kto to je.

0silvia0
15. sep 2021

Och, tato diskusia skoncila zasa otrasne😔... vyvysovanie, ponizovanie... vsetko je individualne, ziadne vseobecne zakony spoluzitia neexistuju. Tiez poznam manzelstva s rozdielmi vo vzdelani, ktore funguju, aj ktore nefunguju. Ale funguju a nefunguju aj tie, kde je vzdelanie rovnake, tak nechapem naco je toto vzajomne presviedcanie a miestami osocovanie dobre.
Poznam jednoduchych ludi s ucnovkou, ktori maju prirodzenu inteligenciu aj vysoko titulovanych, ktorych chybajuca empatia a ego prevysuje kvality ich vzdelania. Aku vypovednu hodnotu maju moje osobne skusenosti? Pre mna velku, pre ostatnych ziadnu, nakolko kazdy mame svoj okruh ludi a svoje vlastne skusenosti...
A nazyvat niekoho spodinou je ubohe... su to ludia...