icon

Priateľova rodina mi nesadla.

tina_28
1. dec 2019

Zacinaju mi liezt strasne na nervy, nakolko som typ cloveka ktory nebude robit nieco proti sebe len aby sa ,,zapacil" a nenecham si hovorit. V skratke zacinam mat problem s jeho rodicmi a ostatnymi ktori asi cakali ze ked zacneme spolu byvat bude vsetko ako predtym. Moj priatel ma uz dost rokov a je to viac ako polroka co spolu byvame. Doma vzdy boli zvyknuty ze ked daco treba bol po ruke a ako jeden z mala kto vedel odviest autom ked bolo treba. Vlastne ked ppvedal mame ze odchadza z domu bola nastvana a ze tresla dvermi iba vtedy a nebavila sa s nim a pod...potom to nejak zobrala v pohode. No co ma strasne stve ze v poslednej dobe kazdy vikend nieco. Ja nehovorim ze blizkym netreba pomoct ale ked uz to je prilis casto vadi mi to a on to dpbre vie. Moja rodina od nas dokopy nic neziada nestaraju sa do nas dvoch lebo by som to ani nedovolila ale jeho strana uz zachadza daleko. Naposledy ma nastvala jeho mama ked sa po roku vztahu spytala ze kedy bude svadba a deti akoze co ju do toho? Stale nieco treba doma aj teraz minuly vikend bol celu sobotu doma pomahat pritom ma starsieho brata ale ten ked sa mu nechce nerobi ide radsej pomahat kamaratom lebo tam si moze vypit a cely vikend potom prelezi v posteli no cele zle. A moj musi z mesta chodit k nim potom nazad a este potom co bol celu sobotu u nich a prisiel vecer tak jeho mama chcela aby prisiel aj so mnou aj rano do kostola pritom moj vie aky mam na toto nazor ze ja kostoly a take vobec neuznavam a este vrchol ked sa ma spytal ci na vianoce pojdem aj do kostola a pritom sme sa este ani nebavili lde stravime vianoce a uz bral ako samozrejmost ze ja pojdem k nim a este do kostola. Akoby moja rodina ani nebola. Jeho mama je zvlastna vobec mi nesadla nemam si snou co povedat a jeho otec ten zase rype ked niekam nahodou ideme ze sa flakame stale lebo moj nejde hrat futbal....proste mi pride ze s nim robia ako s deckom lebo tak boli zvyknuti on im aj povie nie ale stale sa nieco najde. Teraz jeho mama chcela aby siel s nou ako kazdy rok na vianocny nakup ale povedal ze nepojde lebo ona sa mota aj 3 hodiny v obchode a nebavi ho to. Pritom doma ma muza a ten s nou nejde ma ju na haku. Moja mamka je tiez bez muza a toto by si nedovolila fakt mi pride jeho mama strasne nesamostatna a ked daco vsak moj pride a spravi ach. Pomoct si treba ale vsetko ma svoje hranice. Koniec vylevu

tina_28
autor
2. dec 2019

@lujza123 no pozri to ze maju nejake zasady a chodia do kostola napr ja respektujem je to ich vec a nepoucujem ich o tom a nehovorim im co si myslim o celej cirkvi ja neodhovaram potom nevidim dovod aby oni nahovarali na toto mna. Vsetky tu moralizujete ale to poznam aj v realnom zivote ze sa zeny ohanaju ako super manzelky a nakoniec vyjde najavo ze chlap je total pod papucou a nemoze bez zeninho dovolenia nic...stalo sa mi aj toto teraz nehovorim ani o tebe ani o ostatnych babach co pisali beriem aj ine nazory no vies niekto mi tu pisal si len jeho frajerka samozrejme mama je mama ale keby toto o nich ich teraz uz manzel hovoril ked spolu zacinali zit ze je to len moja frajerka nic viac by som chcela vidiet ako by prskali vsetky...je to tiez iny uhol pohladu ale neberiem nikomu nazor. Vratim sa k tej poboznosti mam znamych ktori sa brali len preto lebo si to zelala ich rodina toto normalne nie je a mozete ma aj ukamenovat lebo ak mi ma druhy clovek hovorit stale co mam robit aj ked to nechcem tak potom naco zijem? Opakujem ze priatel tiez nie je so vsetkym v ich rodine ok ale je ticho aby nebol zly, Ale to uz som si povedala ze nech si riesi on sam a ze sa uvidi bude to tak najlepsie. NO a ze som sa branila? Nehnevajte sa na mna ale co su tu niektore zac tak to je fakt hnus lebo ja by som si teda nedovolila v zivote niekoho urazit len preto ze napise svoj nazor. Nikto tu nikoho realne nepozna a pisat o druhom ze je otrasny sebecky neempaticky a podobne to kde sme? Len preto ze nechcem skakat podla svokry? Moj partner sa rozhodol z domu odist sam a povedal mi zeby to spravil aj keby sme spolu neboli takze to o niecom svedci ze uz mu asi trosku isli na nervy a chce si zit podla seba a ja na tom nevidim nic zle. Tak isto ani na tom ze som sa trosku potrebovala vyliat a preto som sem toto napisala, zeny tu riesia aj horsie veci si myslim a nik ich neuraza neviem potom preco maju potrebu urazat mna ale ok vsak aj to o niecom svedci. To som pisala tak vseobecne teraz 🙂

tina_28
autor
2. dec 2019

@lujza123 ano vsak ja to chapem rodina je aj pre mna dolezita a to tiez nemam uzasnu rodinu ale som si toho vedoma aj ich chyb a aj keby napr oni do toho kostola chodili nenapadlo by mi nutit tam partnera myslim ze mojej mame by to bolo v prvom rade trapne niekoho nutit ako male decko. Napriklad jej brat odmietol konfirmaciu ked to chcela jeho mama a ked uz ho donutila svokra chodit do kostola tak tam sedi kazdu nedelu...toto mne nepride normalne a chcem sa tomu vyhnut. takze na oboch stranach musi byt tolerancia tak ako z mojej rodiny aj z jeho. Vsak ked som vedela ze naozaj potrebuju pomoc sama som ho poslala no otravovat deti s kazdou banalitou a vyvolavat v nedleu vecer ked uz ideme pomaly spat a davat synovi prednasky preco neprisiel na omsu to je trosku moc na mna mozno si to len ja myslim kazdy ma iny nazor to beriem

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 ako darmo sa hneváš, naozaj si len jeho frajerka, ktorá teraz je a o rok byť nemusí . Nie si ani člen rodiny, nič vás doživotne s priateľom neviaže. Kedykoľvek sa jeden z vás môže zbaliť zo deň , pobozkať druhého na čelo a zbohom , nezostane nič medzi vami čo by vás viazalo .
Na druhej strane je tu matka , ktorá aj keď sa ti jej spôsob života a komunikácie nepáči , je s ním spojená doživotne . Či sa ti to páči alebo nie , jeho mama to bola včera, dnes a bude aj zajtra, popozajtra a navždy. Preto je úplne normálne pýtať sa na určité veci .
Medzi vami je zásadný problém , nekompatibilita , iné rodinné prostredie , iné vzorce správania prevzaté z rodiny ktoré sa jednoducho nesú a ktoré nevymažeš aj keby si chcela.
Ak porodíš dve deti , jedno také " nepodarené " a druhé empatické a pohodové , tak vždy sa radšej obrátiš na to druhé dieťa o pomoc , lebo to prvé ti prinesie len stres , nervy a najhoršie je to že nepohneš ako mama s tým , aj keby si sa rozkrájala.

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska aha a keby sme sa nahodou vzali uz je to ine lebo podpisem nejaky papier alebo co? Stale by tu bola jeho matka aj keby prisla svadba na veci to podla mna nic nemenale to su tie zastarale nazory ja to chapem ale clovek ktory zmysla inak to aj berie inak a nechce zit podla toho co si vacsina mysli ze je spravne. Asi aj preto sa tu na mna niektore zeny hnevaju lebo mam ine nazory a vymykam sa starym zauzivanym vzorcom ktore dodrzuju takmer vsetci ktovie to som sa len tak zamyslela 🙂.
A este k tym detom no ja to vidim nestranne teraz nechcem sudit ale moj nazor a aj nazor mojho partnera je taky ze mama za to moze sama ako vychovala starsieho pretoze ho sama tak viedla ze on nemusel a moj ano a este mu robi full servis takze vzdy ma vsetko pricinu no ja tu nie som od toho aby som posudzovala vychovu niekoho to naozaj nie vsetci robia chyby mozno ona to vnima inak ja to vsetko beriem samozrejme. Aj s jeho bratom sa snazim vychadzat aj ked je to clovek ktory mi dako nesadol lebo je typ vsade bol vsetko vie no ale beriem ho takeho aky je na to vsetko. Takze tak no urcite si vezmem nieco aj z toho co ste mi tu pisali a usetrim tym nervy aj sebe tym ze nebudem riesit veci pokial sa to mna tykat nebude no a ako stale pisem uvidime... 🙂

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 nie, už je to iné ... máš právny štatút, niekto kto zo zákona má povinnosti voči tej druhej osobe. Manželstvo nie je romantika, je to zmluva , kde sa zaväzuješ k niečomu . Z manželstva neodídeš s bozkom na čelo , potrebuješ urobiť zas právne kroky aby si z neho odišla . Po manželstve ti zostávajú aj možné záväzky voči tomu druhému .

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska a este mi napadlo nieco, vlastne chapem co mi chces tymto naznacit ja som si vedoma ze ma nic s nim momentalne neviaze proste to bude vzdy tak aj ked uz deti su vacsi zavazok stale to neznamena ze budeme spolu navzdy vsak to je kazdemu jasne aj ked to uz je nieco ine samozrejme. A ako som uz x krat spominala ja nemam absolutne vyhrady proti pomoci inym a napr ja ked sa da pomozem niekomu aj ked to nie je rodina to len pre priklad lebo zastavam nazor ze pomahat si treba stale, ale dovtedy pokial to nezacne druhy zneuzivat. Predstav si ze mas syna ktory takto odide byvat s partnerkou ktoru ma velmi rad planuje s nou buducnost a ty mas svojho muza a dalsieho syna ale kedze ti to tak vyhovuje kvoli kazdej hluposti odvolavas toho druheho od priatelky aj keby si nemusela len preto ze to tak mas zauzivane a keby ona namietala nieco povies synovi pozri je to len tvoja partnerka nic viac. co by ti ten syn na toto asi tak povedal? Z tohto pohladu to zas vyzera inak mozno 🙂 aj ked viem ako si to myslela. No a este by mohla nastat situacia ze by odisiel do zahranicia a potom by si uz museli nejako len poradit nakoniec ze 🙂

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 no vieš ale my to takto so synom máme, ja si to ani nemusím predstavovať. Do momentu kedy sa ožení alebo kedy bude mať s partnerkou dieťa, je na prvom mieste jeho primárna rodina. Momentom ženby alebo narodenia dieťaťa, je nová rodina a tá bude rpe neho prvoradá .
Môj syn má tretiu priateľku , s každou bol po dva roky , to som každú mala brať smrtelne vážne ?

midka
2. dec 2019

no vies,, precitala som asi len polovicu,, prepac,,, ale stale si len jeho frajerka,,, nic viac,, ked sa s tebou dnes rozide,, uz zajtra si kazdy zijete vlastny zivot po svojom,,, kdezto mamu tu bude mat stale istu,, frajeriek/priateliek kopec,,, chapem, vztahy v rodinach su rozne, niektori sa vobec nezaujimaju su radi, ze decko z domu vypadlo,, niektori az prilis,,,,ale urcite ta rodina,, je pre neho dolezita,, a treba s nou pocitat... podla toho sa nastavit,,, ked pridu deti,, moze to byt este intenzivnejsie,,

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska ok tak si skus predstavit ze by si toto myslela tvoja svokra a ci by ti to nevadilo 😉

tina_28
autor
2. dec 2019

@midka ja nepisem nic o tom ze rodina nie je dolezita a ze ja som dolezitejsia a pod tao treba aj citat s porozumenim 🙂 a aj vy pokial ste nemali zmluvu ako to nazvala pani a neplanovali dieta tak ste boli tiez len partnerky nic viac. A tiez by ma zaujimalo ako ste to mali a ci mate take super vztahy so svojimi svokrami a podobne 🙂

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska a este dodam ze ked je pre neho rodina prvorada neznamena ze ho maju vyuzivat. A ledze som len partnerka nevidim dovod aby som s nimi chodila do kostola a pod... 🙂 zase dva uhly pohladu

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 ani to si neviem predstaviť, lebo ja som s manželom pred sobášom nežila , nie som veriaca ale ja osobne to nepovažujem za správne. Takže ja som sa vydala , nasťahovali sme sa k sebe a mali deti .

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 ale to či ho niekto využíva alebo nie, neurčuješ ty , neposudzuješ to ty ...to musí tvoj partner , on to zrejme tak dramaticky nevidí . Nechci aby sa díval tvojou optikou . No však nechoď , veď to sme ti tu písali všetky.

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska v poriadku ale predstav si ked ste spolu chodili planovaki veci do buducna prides k svokre a ona ti povie toto co si napisala. Si len jeho partnerka a ja ta preto urcite neberiem vazne. Ruku na srdce bolo by to pre teba v pohode? Neviem neviem 🙂

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska vids a mne napriklad nepride spravne zobrat sa pokial nezijem s niekym pretoze nepoznam jeho navyky a on moje a neviem teda ci si v tomto budeme rozumiet a sadnwme si. Je to stara skola ze sa ludia brali hned dieta no a potom cuduj sa svete zistili ze im to vobec neklape ze ten clovek je v sukromi uplne iny a uz nepomohlo ani to ,,vazne" ako ke svadba a dieta... 🙂 vo vela pripadoch to tak naozaj bolo aj je zial

terezka1947
2. dec 2019

@tina_28 no ja tiez som.s manzelom chodila cca rok,svadba,dieta....nebyvali sme spolu,az po svadbe....ono da sa clovel.spoznat aj pocas "chodenia". Iba sa treba snazit mat oci,usi otvorene....
Ono zo spolocneho byvania sa.tazko odchadza,ked.si aj nejaky problem vsimneme,uz ho radsej.tolerujeme,ved uz sme spolu,smee poprepajani aj financne,atd.
A zase je ine spoznat sa v 30r.,ci v 20r.
Ja by som.sa skusat nedala.....a ani ja som nechcela nikoho skusat.
Takze to sa neda povedat,ze stara skola,nova skola...kazdy sme iny.

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 ja som poznala svojho muža cez životné situácie , a to mi stačilo , cez jeho reakcie , zodpovednosť , vztah k rodičom , vzťah k práci , schopnosť uživiť rodinu odolnosť voči stresu . Ostatné sú pre mňa blbosti , ktoré ma síce rozčuľujú ..ponožky okolo postele, otvorené skrinky ale sú to nepodstatné veci pre vzťah .

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 s manželom som chodila rok a sme spolu už 12 rokov ako manželia , 13 rokov teda spolu , myslím že manželstvo je dobré a harmonické´, a nenarušili ho ani deti , ktoré prišli .

tina_28
autor
2. dec 2019

Ano vsak kazdy to ma inak. Ja som tym chcela povedat ze vela ludi sa dokaze pretvarovat pred inymi a doma finguje uplne inak. Pre mna je aj spolocne byvanie vacsi zavazok ako to ze niekto spolu ,,len tak chodi". Pre kazdeho je to ine takze aj ja mozem napisat vam ze ste boli len priatelky nic viac ked ste spolu nebyvali. Napriklad hej

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska no a ten prvy rok si bola tiez iba priatelka ako ja teraz nemylim sa? A ste spolu doteraz takze nieco moze vyjst nieco nie. Nic nie je idealne. Niekto riesi horsie veci niekto menej vazne ale kazdy vztah si musi niecim prejst aby ,,dozrel" do tej spravnej formy. A pre nas su to teraz taketo veci napriklad 🙂

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 ja mám aj nevydarené manželstvo a s prvým mužom som bývala v jednej izbe na internáte , dva roky a manželstvo sa rozpadlo ako domček z karát.
Môžeš s niekým bývat 8 rokov, a stále ťa môže veľmi prekvapiť.
Rozvodovost a rozchodovosť je stále rovnaká 49 % či v minulosti alebo dnes.

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 áno bola som len priateľka a tak som sa aj správala, len ako priateľka , priateľ trávil Vianoce doma s primárnou rodinou a ja so svojou . To koľkokrát bol pomôcť doma som neriešila, lebo som s ním nebývala .

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska mozno dnes aj vyssia kedze je pravda ze teraz nasa generacia je kus ina a pride malickost a ludia odchadzaju vidia vela moznosti inde napr ale tak to je tiez len moj uhol pohladu ked napr vidim niemoho boli spolu 10 rokov aj byvali a ked sa vzali nevydrzalo in to a po roku rozvod. V kazdom vztahu je nieco ine kazdy ma ine priority ale tak aj to zle je na nieco dobre ako sa hovori

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska vsak kym sme spolu nebyvali tiez som to inak vnimala.. a aj my budeme na vianoce kazdy pri svojich pride mi to zatial tak spravne a tak sme sa dohodli obaja nakoniec

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 no vidíš , bývali spolu 10 rokov , prechodený vzťah , zabehnuté rituály a neschopnosť sa pohnúť ďalej . K čomu to ? Ja si myslím že ľudia sa nepoznajú tým že spolu bývajú , ale v ťažkých záťažových situáciách , len tam sa ukáže aký ten človek je . Ak je všetko OK, pohoda, žiadna záťaž tak je všetko ružové, super ... po 10 rokoch prvá záťaž a drb ho , čumíš na človeka s ktorým zdieľaš jednu domácnosť ako puk .

lujza123
2. dec 2019

@tina_28 po pravde mne tito ultraveriaci tiež idú na nervy svojou netolerantnostou. Nech si sedia v kostole od rána do večera ale nemám rada keď svoju vieru násilne vnucuju všetkým ostatnym, ako každého osobná vec ci pôjde v nedeľu do kostola alebo do kina.
Moja ex svokra je tiež veľmi veriaca, našťastie jej to môj byvaly rázne vysvetlil akonáhle bol dospelý. Neverí a do kostola sediet nikdy nepojde. Isto si poplakala, urazena bola dosť dlho ale po čase sa s tým zmierila. Možno by sa takto rázne mal zachovať aj tvoj priateľ, lebo pokiaľ sa bude len vyhovárať prečo nemôže ísť na omšu tak ďalšiu nedeľu ma opäť telefonát. Keď hej povie ze do kostola chodiť proste nebude tak možno bude chvíľu nahnevaná aké nakoniec pochopi a prestane s nutenim

tina_28
autor
2. dec 2019

@maminuska vsak ano ale aj ludia sa zvyknu zmenit. Kedze ich poznam viem co bolo pricinou a tam tiez doslo k zmene zeninho spravania no ona je aj napriek vyssiemu veku dost nezrela ale to je vlastne jedno. Ja som sla do toho ze chcem byvat s mojim chceli sme to obaja a casom uvidime co bude 🙂

tina_28
autor
2. dec 2019

@lujza123 nemam to ani ja rada nemam nic proti tomu ked niekto je veriaci ale nech nikomu nic nevnucuju. Da sa aj doma pomodlit ked uz sme pritom. A este zaujimava vec ktoru si nemyslim len ja ze do kostola niekedy chodia aj ti najhorsi lebo si asi myslia ze sa tym ocistia z hriechov cize neberiem to ze niekto ide do kostola tak je svatuskar. O hriechoch ktore pachaju predstavenci cirkvi ani nehovoriac...

maminuska
2. dec 2019

@tina_28 jadro človeka sa nikdy nemení , stále je rovnaké . Neberiem teraz do úvahy vypuknutie nejakého psychického ochorenia , tam k zmene osobnosti prichádza.
Bola nezrelá , vtedy a aj potom .
Ak je parter žiarlivý , tak je žiarlivý vtedy a aj teraz , ak je lakomý , tak je lakomý teraz aj potom , to sa pekne dá zistiť aj počas toho chodenia .... tie signály sú tam vždy, len ich treba počúvať a hlavne si ich pripustiť.

drahomirrra
2. dec 2019

@maminuska Ja nemam moc co zakladatelke poradit, ale v tejto teme smirujem iba pre Tvoje nazory. Hrozne dobre sa to cita. Kolko ma tvoj najstarsi? 20+?