icon

Priateľova sestra

fidorkake
17. júl 2014

Ahojte. S priateľom sa ľúbime, plánujeme spolu budúcnosť, ale v poslednom období riešim vnútri jednu vec, ktorá vo mne vyvoláva pochybnosti, či je on a jeho rodina tá pravá. Ide totiž o toto: Priateľ pracuje vo firme svojej sestry. Ona mu v podstate šéfuje a aj keď on tvrdí, že majú podelené úlohy fifty-fifty, vidím, že on robí od "vidím do nevidím" a ona si chodí po kávičkách, cestuje, po večeroch je doma so svojim mužom a teda nie je v kancelárii ako môj priateľ. Ona prezentuje firmu, stretne sa s klientom, vybaví zakázku, ale všetko, čo nasleduje po tom, a teda úradné vybavovanie, dodávky, ekonomické záležitosti atď. už robí môj priateľ. Samozrejme z časti tomu rozumiem, je "tvárou" firmy, ale čo vidím a vnímam ja je, že priateľa mám málo doma, finančne na tom nie je dobre (a pritom podľa objemu práce a ak si to delia napoly ako mi tvrdí by sa mal mať výborne). Mám jednoducho pocit, že ho sestra využíva a jemu to asi vyhovuje, lebo si rozumejú a je zvyknutý jej pomáhať - naozaj vie a je ochotný vybaviť všetko, a to na úkor svojho/nášho času (mešká na spoločné stretnutia, nestíha v našom spoločnom byte porobiť čo treba, napr. opraviť kohútik).
Ďalšia vec, ktorá mi naštrbáva dôveru v neho je, že ju samozrejme vždy bráni a nepripustí, že by sa mohla stať aj taká vec, že na ňu odderie a nakoniec z toho nič nebude mať. Jeho sestra totiž plánuje stavať dom a samozrejme, je do toho zainteresovaný aj on, plánuje tam byť ako dozor a ani nechcem vedieť, či do toho náhodou aj neplánuje vložiť peniaze. Tvrdí totiž, že jeho sestra je natoľko ochotná, že v ňom budeme môcť bývať. Ja ale nechcem bývať v dome jeho sestry, snívam o tom, že si postavíme vlastný, náš dom. Mám pocit, že priateľ si neuvedomuje, že nastal čas investovať čas, a aj peniaze, do svojej/našej budúcnosti. Predsa ja mám byť jeho nová rodina, nie jeho sestra, ktorá je už staršia, bezdetná a dosť dobre finančne zabezpečená. Mala si život zariadiť inak, ak je nespokojná a nevie sa vzdať svojho "bračeka".
K napísaniu tohto príspevku ma vyprovokoval fakt, že dnes prišiel z práce o štvrtej ráno, a to sme mali ísť po práci kupovať veci na opravu toho kohútika a ďalších, kvôli čomu hapruje náš byt. Navyše, plánovali sme dovolenku (s kalendármi v ruke aby sme postíhali prácu) a dnes, keď som mala potvrdiť objednávku zájazdu mi povedal, že mu do toho čosi vošlo a budeme ju musieť skrátiť.
Som z toho nešťastná a neviem, ako ďalej. Už som sa s ním o tom rozprávala, veľmi opatrne, lebo viem, aké krehké je spochybňovať rodinu a vzťahy, ktoré majú. Napriek tomu ma nepochopil a nepripustí, aby ho jeho dokonalá sestra využívala.

Strana
z2
moncsi1208
18. júl 2014

@operaphantomaj ta dotycna nastavajuca bude podla jej volby-dokonca bude jej znama,aby si zapezpecila autoritu 😀

digysa
18. júl 2014

@fidorkake Vsetko, co si napisala o jeho sestre nie su ziadne podlozene fakty. Skutocne by bolo dobre vypocut aj sestru.
Mas s nou vztah? Ste kamaratky? Ako je stara? Aky vekovy rozdiel je medzi nou a tvojim priatelom?
Nezabudni, ze jeho sestra je jeho sestrou dlhsie, ako Ty jeho priatelkou.

Mozno sestra bude skutocne vasa podpora do buducnosti, nepises nic o jej povahe....o tom, ako sa sprava k tebe...

Najvacsi problem tu vidim ten, ze chce pomahat stavat dom sestre, aby ste tam aj vy isli byvat. To zatrhni ako prve! Ale take dohady, ze ASI jej aj prispeje....to by chcelo podlozeny fakt, ze sa tak stane a nie len polemizovat, lebo mozno si vela veci domyslas.

Podla mna by ste ale nemali nechat vasu debatu neukoncenu, mala by si mu povedat, ze chces presne vediet, ako si predstavuje vasu buducnost, lebo on moze mat iba jednu manzelku v zivote a sestra nou byt nemoze.

zdena12345
18. júl 2014

prispevkov a nazorov je tu viac nez dost,ani som vsetky necitalaale rada by som prispela svojou skusenostou nie so svagrinou ale svokrou- su tam urcite podobnosti- a to najhlavnejsie, ze partner vzdy uprednostni svoju rodinu pred tebou. je to krute ale je to tak. zo zaciatku neriesis, prehliadas, hovoris si ze si musi este vytvorit urcity rebricek dolezitosti jednotlivych osob... po nejakom tom roku to vedie k hadkam aj ked inak moze ist o uplne bezproblemovy vztah. skor ci neskor sa bude musiet rozhodnut a vybrat si co je pre neho dolezitejsie. a partnerka- manzelka by mala byt vzdy na prvom mieste. mozno si to neuvedomi hned ale u nas sa po kazdej hadke nieco upravilo. posledna uz bola naozaj extremna s takmer zbalenymi kuframi a teda vysledok si neviem vynachvalit🙂 - ale otazka dokedy. ak mu za to stojis, nenecha ta odist. tu je na mieste zvazit aj dlzku a kvalitu vztahu- ako vasho tak aj so sestrou. oni maju medzi sebou veci do ktorych nemusis vzdy vidiet. a financie? ak on tvrdi ze maju peniaze z firmy na polovicu(a neklame ti), neriesila by som to. aj tak, co chces robit? studovat im uctovnictvo?
jedna mudra rada, to chce klud a nohy v teple🙂 odpocinte si na dovolenke a uzite si jeden druheho a mozno ak vychladnes, budes sa na to pozerat inak
PS: spolocne byvanie nikdy nedopusti- pokazi vam to vztahy. mlada rodina ma mat sukromie a hotovo. ak chce sestra stavat nech stava, nech jej pomoze ale investovat iba ak pojde o pozicku a tu vam sestra vrati. lebo "vyrovnane ucty robia dobrych priatelov".

vlnka81
18. júl 2014

Moja rada z vlastnej skusenosti, ukonci to, nemusis narazovo, ale postupne sa zacni vymanovat z tohto vztahu. Ja som mala priatela s ovela mensimi problemami (tiez mal inac nastavene priority) a aj ked som ho velmi milovala, vedela som, ze by som snim bola nestastna cely zivot. vravela som si radsej sa nevydat ako sa zle vydat. a potom som nasla, co som si myslela ze uz nikoho nestretnem, uzasneho muza, s ktorym sme si sadli vo vsetkom. a som velmi stastna a spokojna. sestra je rodina, ak doteraz mali takyto vztah, len maloco ho dokaze zmenit.drzim palce.

fidorkake
autor
18. júl 2014

Jeho sestra je staršia,berie ju ako matku.Ku mne je milá,ale hlbší záujem o mňa nejaví.Priateľ sa jej dosť o nás zdôveroval,keď som namietala,vraj prestal.Kočky,dnes sa mi venoval večer tri hodiny a potom povedal,že ide zas do práce.To by bolo v poriadku,keby mi nerobil takú šokovu terapiu-je piatok večer a ja som si program urobila len pre neho.Svoje koníčky nepestujem odkedy sme spolu,tak najvyšší čas opäť začať.Balím si tašku,idem preč a cez víkend mu teda nechám priestor na tú prácu.Myslíte že to je zbrklé?Je to totiž prvá vec,ktorá mi napadla,mať už pokoj.

Strana
z2