icon

Priateľovej sestre preplo a nebaví sa s nami

12. nov 2020

Ahojte. Chcem sa trocha posťažovať a pokecať. Mám priatela 6 rokov, nedavno sme sa spolu nasťahovali spolu. Priatel má 1 sestru a 1 brata, starších. Brat je celkom fajn, stretávame sa velmi málo. S jeho sestrou sme mali roky velmi dobrý vzťah. Chodili sme spolu aj s jej mužom a dcérkou na výlety, do kaviarní, na chaty, vedeli sme pokecať, zasrandovať si atd. Boli sme v kontakte na FB, ak nieco potrebovali pomohla som,taktiez aj oni. Prišla corona. Ešte počas prvej vlny ok.. ostala sama doma so školopovinnou dcérou. Prišla vlna, dcera je stale doma, ona je stale doma a nič ine nerobí len zdiela matoviča, všeliake hoaxxy na fb, zabŕda do ludí, denne 15 príspevkov, nenavistne komentare, nadavky.. Zaparala aj do nas, že sme sa sli testovať (chodime obaja do prace). Verejne vypisovala a osočovala nas, a nielen nás. Už som to nevydrzala a odpisala som jej mierny komentar, nech z tychto nenavistnych komentarov vynecha aspon mojich rodičov (ano dourazala aj ich) a nech sa stara o seba a nie o nas. Na to si ma zmazala a zablokovala. Odvtedy sa snami nebaví, ani s priatelom. Priatel si myslí že jej uplne preplo, alebo ze ma nador ma mozgu. :D Bavíme sa o vekovej línii 35 + a 40+ čiže nie sme žiadne deti ale toto správanie je podla mna extrémne. Ako by ste sa zachovali vy? nechcem snou byť pohadana, ale vlastne ona sa hneva namna a ani neviem prečo. To ja by som sa mala hnevať na nu za tie verejné nadávky a dokonca aj na mojich rodičov.

Strana
z3
franica
13. nov 2020

Absolútne súhlasím s názormi, že táto situácia len vyniesla na povrch to, čo v ľuďoch aj tak už bolo, najmä, že sa celý život obmedzi na prácu a trávenie času doma (na nete), asi nikto nemá to šťastie, aby nemal medzi priateľmi nikoho takého ako autorkina švagriná. Ale je to smutné zistenie v niektorých konkrétnych prípadoch :-/ Ja to osobne zatiaľ v rodine nemám, alebo aspoň o tom neviem... ale dvíha mi to tlak a áno začala som si ich tiež vypínať, lebo to bolo neúnosné.

Ja mám veľký problém akceptovať tieto veci ako "názor" a myslím si, že chtiac-nechtiac to ovplyvní môj vzťah k týmto ľuďom do budúcna. Pretože názor je, ked si niekto myslí napr., že Matovič to robí správne, či naopak nesprávne, názor je či testovať alebo nie... toto beriem, veď aj odborníci majú názory. Ale zobrať ako hotovú vec, čipy, tajné očkovanie, sprisahanie, chemtrails, Bill Gates a pod 😨 ..bez argumentov a akonáhle niekto nesúhlasí je pre nich ovca, to je pre mňa jednoducho dôkaz o tupote, absencii zdravého rozumu a ja mám pocit, že s takým človekom si nemám čo povedať. Ale ako vravím, nemám to v rodine, tam by to bolo asi iné trochu... ja som len zvedavá, čo budú robiť, keď to pominie, či vo svojich názoroch vytrvajú alebo sa budú tváriť, že sa to nestalo, lebo neverím, že prijmú fakt, že sa nechali oblbnúť, nemali pravdu a nič z toho ich zdieľania sa nestalo.

telusikk
13. nov 2020

Hej ako najlepšie je sa nezapájať nijak, lebo čo aj tak tým nikomu a hlavne k ničomu nepomôžeme a nenarobíme si aspoň žiadne rozbroje. No je pravda, že čo si teď tak všímam, takto niektorí berú až moc vážne

negymama
13. nov 2020

@telusikk no ale ked ti niekto nadava a kyda na rodicov a blizku rodinu, tak to sa neda ignorovat.

lujza123
13. nov 2020

@katkami123 uvedomujes si vôbec aký hlúpy komentar si zrovna napísala? Co keď nemôžu mať vôbec deti a svadbu nechcú mať o 6 tích ľuďoch bez oslavy? Alebo vôbec nič také neplánujú a nepotrebujú? Prečo by ju malo trápiť založenie rodiny, čo randi s korunným princom že dieťa a svadba ma byt jej jediným problémom?

Poradím ti rovnako odveci a nezmyselne ako ty jej. Co takto si ísť radšej umyť zuby ako zbytočne komentovať?

elenita
13. nov 2020

@franica 1000 lajkov by som Ti dala, keby to bolo mozne! 🙂

autor
13. nov 2020

@elenita aj ja 🙂

franica
13. nov 2020

autorka, @elenita ste zlaté 😍

petkaaa
13. nov 2020

Tak milá autorka, ja zmysel pre humor mám, pre inteligentný humor. Nie, keď niekto považuje sa vtipné "asi má nádor na mozgu" ... to je fakt tak strašne vtipné. Ocenila by som, aby si sa nabudúce nevyjadrovala k mojej inteligencií alebo výzoru, ja som ťa neatakovala, tak nechápem, prečo ty argumentuješ týmto 🙂

autor
13. nov 2020

@petkaaa mozno mas ten nador na mozgu ty :o

petkaaa
13. nov 2020

A čo keď je takto vážne chorý niekto z mojich blízkych a preto mi nepríde vhodné, ak si z toho niekto uťahuje? Hm? To sme nedomysleli?

skumavka
13. nov 2020

mila autorka, viem pochopiť ake je neprijemne mat v blízkej rodine tento typ cloveka, ako je sestra tvojho priatela, ale cim dalej citam tvoje príspevky, tak mam pocit, ze toto nebude vo vasom vztahu jediny problem. Akcia-reakcia. Kopes okolo seba, urazas ine prispievatelky a nazyvas to zmyslom pre humor. Nuz, necudujem sa, ak jej mozno nesedi celkovo tvoj prejav.

autor
14. nov 2020

@petkaaa nuz.. a co ked? a co keby? nemozete byt takato precitlivela vy ste sa do mna obula. Nepaci sa vtip, nepaci sa prispevpk - tak nekomentujem To je vsetko.

autor
14. nov 2020

@skumavka nekopem, vyjadrujem svij nazor, neurazam, ale vraciam udery naspäť. Nie som zbtych ktore sa nechaju urazat.. a ak mas takyto pocit tak nech sa paci. Som nekonfliktna do tej doby kym ma niekto nepravom zacne urazat. dokonca pri svagrinej som jej ani slovo nepovedala lebo sa pozname, nechala som to tak ale aby nejaka cudzia zena tuto na MK ma isla ponizovat tak to si vyprosim.

lamar11
14. nov 2020

Z jednej strany prijímate názor odlišný na testovanie a odlišnú ideológiu ohľadne terajšej situácie,a z druhej strany tu kydate do psychicky labilných,životom znudenych s nízkym intetigencnym koeficientom na ludi ktorý majú opačný názor ako vy? To mi smrdí skôr pokrytectvo ako rešpektovaním! A čo keď toho to všetkého negativny dopad uvidíte vy veľmi múdre? Ži a nechaj žiť.

petkaaa
14. nov 2020

Milá anonymná autorka. Konkrétne ja som ťa ničím neponížila. Povedala som iba svoj názor, preto si myslim, že z vážnych onkologických ochorení sa jednoducho sranda nerobi a to si myslim, že sa zhodne 99% ľudí. Ty si na mňa hneď vybehla a vytiahla urážky o tom, že asi nie som najmudrejsia a preto musím byt aspoň veľmi pekná.
Ak sa ti toto zdá adekvátna reakcia a potvrdenie tvojej nekonfliktnosti, tak máš veľmi zlé vnímanie reality. A veľmi cudný zmysel pre humor.

katkami123
14. nov 2020

Autorka... pri tých tvojich odpovediach sa fakt ani nečudujem, prečo si ťa tvoja niekedy v živote možno potencionálna švagriná blokla, verím tomu, že si za to mozes sama svojim jednaním.

Po druhé už chápem aj tvojho priateľa, prečo sa nechce s tebou oženiť.

A neuzazaj sa, je to iba môj štýl humoru 😀

katkami123
14. nov 2020

@petkaaa
z onkologických veci sa podľa nej sranda môže robiť a je to štýl humoru, ale keď jej napisem, ze je na ceste skončiť ako stara dievka, z toho sa už sranda robiť nemôže, to je človek uštipačný.
To je tak, keď si autorka o sebe mysli, ze ona si môže dovoliť čokoľvek, dokonca tebe napísať či nemáš nádor na mozgu 🤦🏽‍♀️. Ja sa naozaj nečudujem “švagrinej”, i keď švagriná by to bola až po sobáši, pre autorku to je maximalne priateľova sestra.

petkaaa
14. nov 2020

@katkami123 čo si, prečo ju ponižuješ? 😂 skončíš otitulovaná ako ja, určite nie sme ani jedna z tých múdrejších, keďže nechápeme tento vysoko intelektuálny humor, aspoň budeme veľmi pekné ☺️😂🤦🏻‍♀️

katkami123
15. nov 2020

@petkaaa tak aspoň sme veľmi pekné 😂 by ma zaujimalo ako k tomu všetkému prišla...

cukricek4
15. nov 2020

dala som si tu namahu a precitala som si vsetky tvoje prispevky a prepac ako to tak citam, asi by som si ta blokla aj ja. mala by si sa podla mna trocha nad sebou a nad svojim vyjadrovanim a nazormy proste zamysliet

autor
16. nov 2020

@cukricek4 tak to teraz skusme zobrať po logickej stránke.. dlhe roky sme boli vybornymi kamaratkami, nikdy nemala ziadny problem s mojou povahou, zmyslom pre humor atd, blokla si ma presne vtedy ked jej preplo a zacala zdielať čipovačky a iné zálezitosti, cely cas som jej na to nereagovala az po tom co začala urazat moju rodinu a dokonca som jej len velmi mierny tonom odpisala nech z toho moju rodinu vynecha. Takze zrejme s mojou osobnosťou problem nemala..ale v poriadku, je to vas nazor, ked sa nad tym mozno logicky zamyslíte tak to moc velky zmysel davať nebude.

autor
16. nov 2020

@katkami123
@petkaaa
este raz, ak ste nepozorne čítali, to ze ma nador na mozgu sa spytal jej BRAT, nie ja. tak nechapem o čo vam teda ide :D a ako vobec mozes mat taky nick? ze Katka? moja neboha prababka sa volala katka.. Je to urazajuce.. a 123? to boli jej posledne slova.. si necitiliva. PS: NETREBA stale hladat dovody preco sa urazať, nieco sa nepaci, netreba komentovať. Ja to tak robím 🙂 a preco komentujem? paci sa mi to! a smejem sa na tom, ze zo mna robite spinu neinteligentnu za slova ktore som ani nepovedala 🙂 takze treba sa najprv zamysliet.

autor
16. nov 2020

@katkami123 a k tomu sobášu.. odkial vies ze sa so mnou nechel ozenit? to je akoze vyhra? JA sa nechcem vydavať a myslim si ze nič zle na tom nieje 🙂 mozem ju nazyvať svagrinou, tetou, cicou, babkou, to je uz maximalne moja vec 🙂

mirithia
6. sep 2024

Buď rada, že sa s vami nebaví. Radšej z kratšej cesty.

cookie29
6. sep 2024

@mirithia je Ti jasne ze vytahujes 4 roky stary prispevok?

Strana
z3