Priateľovej sestre preplo a nebaví sa s nami
Ahojte. Chcem sa trocha posťažovať a pokecať. Mám priatela 6 rokov, nedavno sme sa spolu nasťahovali spolu. Priatel má 1 sestru a 1 brata, starších. Brat je celkom fajn, stretávame sa velmi málo. S jeho sestrou sme mali roky velmi dobrý vzťah. Chodili sme spolu aj s jej mužom a dcérkou na výlety, do kaviarní, na chaty, vedeli sme pokecať, zasrandovať si atd. Boli sme v kontakte na FB, ak nieco potrebovali pomohla som,taktiez aj oni. Prišla corona. Ešte počas prvej vlny ok.. ostala sama doma so školopovinnou dcérou. Prišla vlna, dcera je stale doma, ona je stale doma a nič ine nerobí len zdiela matoviča, všeliake hoaxxy na fb, zabŕda do ludí, denne 15 príspevkov, nenavistne komentare, nadavky.. Zaparala aj do nas, že sme sa sli testovať (chodime obaja do prace). Verejne vypisovala a osočovala nas, a nielen nás. Už som to nevydrzala a odpisala som jej mierny komentar, nech z tychto nenavistnych komentarov vynecha aspon mojich rodičov (ano dourazala aj ich) a nech sa stara o seba a nie o nas. Na to si ma zmazala a zablokovala. Odvtedy sa snami nebaví, ani s priatelom. Priatel si myslí že jej uplne preplo, alebo ze ma nador ma mozgu. :D Bavíme sa o vekovej línii 35 + a 40+ čiže nie sme žiadne deti ale toto správanie je podla mna extrémne. Ako by ste sa zachovali vy? nechcem snou byť pohadana, ale vlastne ona sa hneva namna a ani neviem prečo. To ja by som sa mala hnevať na nu za tie verejné nadávky a dokonca aj na mojich rodičov.
takete reakcie mozu mat neisti ludia v strese... svojim sposobom ich tie hoaxy ukludnuju, maju pocit ze vedia nieco co iny zaslepeni nevidia, Ale oni to maju pod kontrolou. A znervoznuje a hneva ich, ze druhi este nenadobudli ich "vedenie"
Neuvedomuju si, ze dnes je taka zamotana doba a informacie moze sirit a manipulovat hocikto...takze i to co vyznie logicky a doveryhodne , nemusi byt cela pravda. Najhorsie su klamstva primiesane s pravdou.
Korona prejde, priatelova sestra ostane. Nezabudaj na vsetko pekne co ste spolu zazili. Mat take dobre vztahy so sestrou priatela nie je uplne bezna zalezitost. Nechaj to teraz tak - neber to osobne. Pises ze je protivna na vsetkych. Asi situacia ktora je, ju velmi trapi, sprava sa iracionalne. Ale toto pominie, vztahy sa vratia do normalu. Ako ti tu vsetci pisu, ze sa mas na nu vykaslat, ze sa jej mas zbavit a zabudnut. Tak si mozes byt ista, ze v buducnosti nikto z ludi ktori ti to radia, k tebe nepridu do nemocnice ked budes chora, nepridu na narodeniny tvojho dietata a nebudu s tebou oslavovat vianoce. Rodina je nenahraditelna. Nie vzdy su vztahy idealne - su aj blbe obdobia. V anglictine na to je na to veta "It's a temporary glitch". Docasna hlupa chyba
nieco podobneho mame v rodine...
Kto neprijme čip nebude môcť vlastne nič.
"alebo ze ma nador ma mozgu. :D" tak toto aj o vás dosť vypovedá
Len sa smejem, u nas presne to iste, s priatelovou sestrou. Nazvala ma "ovcou" ake priznacne pre tento typ ludi. Vysmiala ma, ze naco idem na testovanie (argument, ze kvoli praci, lebo u nas certifikat vyzaduju) nebrala, lebo ona ani nema normalnu pracu (je fotomodelka, prilezitostna) furt je doma tak nechape nic, co riesia normalni ludia. Potom mala narazky na moju postavu, po porode mam cca 10kg navyse, ziadna morbidna obezita, ale trapi ma to. A samozrejme, tiez to vytiahla, ze na coronu umieraju viac menej stari a obezni ludia... Na fb divne komenty a vysmesne smajliky ku kazdemu prispevku. Ja to ignorujem. Ale pohar trpezlivosti sa plni...
Neries,mas pokoj. Ty ju k zivotu nepotrebujes
No nedivím sa keď je doma, že jej preplo.... Ak nepotrebuje pracovať je to fajn, možno má niekoho kto ju živí, alebo stratila prácu a preto je doma? Či bola na pandémia jej OCR?
a je ti smutno za ňou alebo čo riešiš? liezla si jej na nervy, tak si ťa zablokovala.... mne tiež lezie veľa ľudí na nervy, ani som nevedela, že ma možno na nejakom fóre riešia 😀 očividne nie si nad vecou, ona ťa má v paži....
Uprimne, odkedy je ta Korona tak podla mna v USA mali padnut servery na Fb. Boze to by bol krasny a pokojny zivot. Keby sa robila zbierka na vypnutie, tak ja dobrobolne prispejem
Toto obdobie podla niektorych ludi vyplavuje na povrch vsetko to, co je v nas. To, aki naozaj sme. Vraj to bude trvat do konca roka.
Ber to tak, ze proste je, aka je. Kazdy sa s tym vysporiadal inac.
Ja by som jej este dala sancu,ak ste mali predtym pekny vztah. Poznam ludi,ktorym preplo v tomto obdobi. Ja som si takto musela kamarata zablokovat,lebo toto iste robil. Mala by si ju navstivit a rozpravat sa o inych temach,nie o korone. Izolacia spolocenskym ludom velmi ublizila.
Tiež som si musela pár ľudí zablokovať, lebo mi len zdvíhali tlak.
Tiež z rodiny. Chápem, že rovnaké názory mať nemusíme, ale niektoré veci už hraničia so psychiatriu.
Tak tiež neviem ako sa POTOM k nich chovať, uvidíme.
@skumavka to.som si vsimla aj ja, ludia ,ktori ziju bezny zivot v nicom mozno nevynikaju, nemaju konicky tak teraz nadisla ich chvila dolezitosti🤣rozdrapovat sa a div ta osobne nedojdu dotiahnut na bus do blavy strajkovat 😃( ok strajkovat ,ale s rozumom, ja ked vidim kto sa tam akoze z mojho okolia zbiera tak to bude vyzerat)
Autorka, vychádzam len z toho, čo tu ty sama o sebe zverejníš. Chcela som tým povedať to, že podľa môjho názoru riešiš úplne malichernosti, ktoré vôbec nie sú podstatné a tvoj život nejak priamo neovplyvňujú. Je taka situácia, tiež som tým obklopená polovicou rodiny, ale vôbec to neriešim, mám ich stále rada, aj keď mame rozdielne názory.
Môj komentár k tvojmu vztahu preto, lebo mi mi pripomenula jednu osobu z rodiny. 8 rokov bola iba priateľka, najlepšie roky zabila pri chlapovi, mali spolu hypotéku na dom a jedného dňa jej len ráno povedal, že ju už viac nemiluje. Teraz sa ide ženiť a ona je zo všetkého mimo. Aj mi je ľúto, ze som jej tieto veci nepovedala ostrejšie, možno by sa zbalila od neho skôr a nezabila toľké roky. Inak, jej tiež tvrdil, že načo papier, len bez toho papiera ti dnes nepovedia pomaly ani zdravotný stav priateľa.
Jednoducho povedané, nerieš svoj svagrinu vo veste, ale iné dôležité veci.
moj naj kamarat volil kotlebu! nedavno som sa to dozvedela a moj vztah k nemu to extremne poznacilo. na jednej strane si vravim noa co, ved nech si voli koho chce. na druhej strane je zrovna tato volba pre mna neakceptovatelna. kazdopadne stretnutie odkladam. pomaly moj sok opada a ked/ ak sa stretneme urcite nebudem vytahovat politiku.
a tak nejak by som aj tebe radila. maj nadhlad, tvar sa ze ok tvoje rozhodnutie, ak sa stretnete normalne ved dialog a uvidis ci sa ona uvolni alebo bude dalej nafucana 😄
@petkaaa to povedal moj partner a viete co? vola sa to HUMOR. a čo take vypoveda o mne? ze sa tu nejdem zabijat kvoli dočasnej nezhode? ja fakt nechapem niektorych ludí. Ale nevadi peťka, možno nemas zmysel pre humor a nie si z najmudrejších tak asi budes veľmi pekna 🙂
@zuzanka.zuzu tu sa musia vylučne riešiť len duchovia na teste a konzistencia hlienika z krčka maternice? nemoze tu byť tema ktora len "existuje?" ja som jej ako liezla na nervy ked som ju ani nekontaktovala a 90% vecí čo pisala som ignorovala? ach dalsia frustrovana zena..
@marca12 samozrejme, ved ja som ju nezatratila, viem ze je to dočasny stav tak počkam kym ju to prejde. Mne je to smiesne že sa takto nadchla pre hoaxy a verim ze sa uvedomí, jasne ze nič nezatracujem beriem to ako "sestersku" hádku. Netrapi ma to len som sa chcela podeliť o skusenost.
@katkami123 pre mna svadba neznamena absolutne nič. Znamena len zdrap papiera. Dolezite je pre mna aky mame vztah, že sa lubime, vybudovali sme spoločne nadherny dom a do hotoveho chceme priniesť bábo, zabezpečené. Ja neviem kde som pisala ze ma to trapi. chcela som sa len podeliť ale vidim ze niektoré zeny proste neskusnú nejakú ležérnu tému lebo im chyba hladanie duchov na teste...
@gazpalm presne!!!!
@lija22 oni tiež volili Kotlebu, tiez sa nám to nepačilo s partnerom ale kedze zijeme v slobodnej krajine tak som to skusla.. maju volebne pravo tak isto aj my, ja som ju neodcudzovala ani nič podobne, iba sme si povedali s partnerom, že to nemaju zrejme pokope v hlave a šli sme dalej.
A mohla si si vybrať nanoboty alebo čip? Áno trápi ta to. Skús to chvílu nechať tak , doma jej asi preplo. Tiež som začala x ľudí ignorovať lebo Matovič si vymyslel koronu a ja mám iný názor. A trapi ma to, že kamiska od škôlky zrazu ,,nie je " . A to sme si dokázali volať aj hodinu dve denne
@erickatt snad sama viem usudiť co ma trapi a co nie
Veľa.ludom z tejto.situacie preplo - mám to.aj v okoli.. proste psychicky slabší jedinci to nedávajú, ten tok protichodnych informacii a pocit že vidia do vsetkeho ničí mnohé vzťahy.. viem že to mrzí, tiež by ma mrzelo.. ale obávam sa že neurobíš s tým nič, len proste ju nechaj nech si rieši svoje extrémne hlúpe názory.. možno ju to časom prejde.. a možno nie.. nech je tebe útechou že si neurobila nič zle a toto je vlastne problém len tvojej švagrinej..
A keď teraz čítam, že volili Kotlebu.. prepáč ale ak niekto voli Kotlebu, klesá u mna na úplné dno a to som liberálny človek, čo sa snaží rešpektovať každého.. ale dobrovoľne aby niekto podporoval fašistov tak to je aj namna príliš.. ak volila Kotlebu, fakt by ma netrápilo že ma začala ignorovať..
@jana_eyre_2 mna to nejak extra netrapi, skor ma prekvapila aka je hlupa. Verim, že ju to prejde, a verim, že keby prebehne konfrontácia zoči voči tak by nebola taka frajerka. Presne, stale hovorí ze sme slepí, nechceme si otvoriť oči, sme len ovce a podobne veci.. Ja tuto koronu beriem tak ako je. Nepocitila som žiadny lockdown, riadne pracujem, chodim do obchodu a do prirody. Ine aktivity som ani nemala, no nebudem vysedavať v bare alebo kaviarni, nezabije ma to..Ona je nonstop doma zavreta, visí na FB.
Tiež mám kopec kamarátov ktorí teraz venujú čas najmä zdieľaniu rôznych postov a výrokov...v poriadku, je to ich názor a ten im neberiem, ani ich za to nesúdim. Mám vlastný postoj a názor, preto sa ma to nedotýka. Ale je pravda, že súdim ľudí ktorí súdia iných za ich názory.

@arianna25 myslim si ze Katka to myslela presne tak ako to vyznelo 🙂 ale žily mi to netrhá popravde. Ani táto švagrina nejak extra, chcela som sa len podeliť o tom ako jej preplo a dosť som sa prekvapila ze v tom nie je sama. Vela ludom prepína bohužial.