Priateľovi rodičia sú silní kresťania a vadí im náš vzťah

starsong81
26. jan 2017

Ahojte dievcata, zalozila som si novy nick kvoli urcitym ludom..
A teraz k veci.. Mam 35 rokov, dceru, ktora bude mat 6 rokov. Pred dvomi mesiacmi som si nasla znamost. Stretavame sa 2 - 3 krat do tyzdna, ked je moja dcera u svojho otca, zatial sme dohodnuti na striedavke.
Moja znamost pochadza z rodiny, ktora je veľmi katolicky zalozena (on nie). Pred par dnami povedal o mne svojim rodicom, aj to, ze mam dceru. A s tym maju oni velky problem. Po tomto sa mi odmlcal na par dni, az neskor sa priznal, ze o tom velmi rozmysla, nie je si isty, ci ma chce prijat aj s malou a hlavne mu velmi zalezi na jeho rodine. Velmi sa kvoli tomu trapi. Viem, ze ma ma rad a nechce mi ublizit.
Zajtra sa mame stretnut a vsetko si vysvetlit, dohodnut sa, ci a ako spolu dalej budeme.. Som z toho nervozna a zufala, ako mu vysvetlit, ze s nim chcem byt a vsetky problemy sa daju vyriesit? Bola ste niektora z vas v podobnej situácii? Dakujem!

dorottka
26. jan 2017

A ty ho chces aj napriek tomu, ze zjavne su nazory rodicov, s ktorymi sa udajne nestotoznuje a su aj totalna tmarska kravina, dolezitejsie ako ty a tvoja mala? Nepresviedcaj ho, nech sa on vyjadri, mala je dolezitejsia nez cokolvek ine a ked on ma s nou (lebo hej, hlavne s nou, lebo uuuu nemanzelske dieta, co by ludia povedali) problem, tak jej snad toto neurobis. Chlap ta ma milovat taku aka si a hlavne, neoklamala si ho, vedel do coho ide a ked teraz zmenil nazor a nevie sa ako dospely chlap postavit rodicom a urobit si svoje, najma ak ta ozaj miluje (miluje? lebo isto sa nechova ako ludia v cerstvych zamilovanych vztahoch, ze my proti celemu svetu), tak je proste slaboch. Oni ju neprijmu nikdy a ak aj s tebou ostane, furt to bude ako cierny mrak medzi vami, to napatie. Vazne to chces? :( Mate obe na viac.

lintu
26. jan 2017

môžeš mu povedať, čo pre teba znamená, môžeš mu povedať, prečo by ste mali byť spolu, ale do ničoho ho netlač... nepresviedčaj ho... daj mu priestor nech sa rozhodne sám za seba... poznáte sa už dva mesiace, čiže chalan vie do čoho išiel... ak sa ťa dokáže vzdať len kvôli nejakým rečiam, asi preňho až tak veľa neznamenáš... navyše tiež už asi nemá dvadsať... to nie ty by si pred ním mala bojovať o váš vzťah ale on pred svojou rodinou...

hankaop
26. jan 2017

Nedaju sa vsetky problemy vyriesit. Mohol by ta predstavit a snad sa do teba a tvojej dcerky jeho rodina zamiluje. Ale je vacsia sanca, ze im budete vzdy trnom v oku a ponesie sa to s vami cely zivot a budete sa kvoli tomu hadat, uz ked nebude o com inom. Pokial sa jeho rodicia velmi nahnevaju, mozu majetok darovat inym a tak ho odstrihnut od dedicstva.

Nenabojujete nic s nikym, hadkami s rodinou si to akurat viac pokazite a bude to mat vplyv aj na dcerku. Skuste po dobrom a ak to nepojde, naozaj sa zamysli, ci neskusis najst chlapa, s ktorym to budu mensie galeje. Moze ta predstavit ako kamaratku, nemusite hned hrr brr. Nech ta spoznaju, nez ta zacnu posudzovat.

PS: My sme hadava rodina. Velmi. Nestoji to za to.

jeennyv
26. jan 2017

@starsong81 ty mas 35 a on ma kolko 20, ze takto rozhoduju rodicia...ako viera je jedna vec, ale on je predsa neveriaci..za mna nie je dostatocne zrely, ked vztah postavil takto, ty mas dieta potrebujes niekoho, kto ma inak usporiadane priority...

katkaluky89
26. jan 2017

toto neznasam.."ale moji rodicia..." nech sa vyjadri on sam bez nazoru rodicov. tak isto ked som mala pred rokmi priatela tak isto silne veriaci ale jeho otec bol uzasny chlapik nech mu zem lahka ale jeho mater sa ani nepozrela na mna ani sa mi nepozdravila a preco? lebo niesom snim zasnubena. ja som skoro spadla z noh... o tyzden bol koniec. nestrasim ta ani nechcem budem ti drzat palce!!

emilia25
26. jan 2017

Uz tu ma blikat kontrolka pozor.zrely muz povie rodine milujem ich a rodicia sa mozu aj na hlavu postavit.aj tak by nemal ziadne pochybnosti.isiel by aj proti rodicom a vzdy by si vas zastal.to je laska a este obzvlast zamilovanost.asi veru neni az tak moc zamilovany ked nad tym rozmysla.

michalajulka
26. jan 2017

Ahoj, ja som síce v podobnej situácii nebola, no chcem Ťa povzbudiť, že k nám na dedine do kostola chodia minimálne dve rodinky také, kde muž si zobral ženu aj s nevlastným dieťatkom/deťmi... Ak by som to mala brať z pohľadu rodiča, mne osobne by skôr vadilo to, že nie si veriaca ako to, že máš dieťatko. Lebo pre svoje deti a vnúčatká by som určite chcela svadbu v kostole, krst a výchovu v kresťanskej viere...

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natalka13
26. jan 2017

Zalezi iba na nom ako sa rozhodne. Ale musite si vyjasnit ze vzdy za kazdych okolnosti sa ta pred svojou rodinou zastane.
Nebudes to s nimi mat lahke.

madamcoco
26. jan 2017

@starsong81 ja by som polozila telefon so slovami "tak ja ti to rozhodovanie ulahcim. Koniec.".
Ale to som ja.
Nemala by som nervy bojovat proti jeho rodicom..
Najma ked na svete beha xy chlapov, ktori by ta aj tvoju dcerku na rukach nosili.
Ja si rada zivot zjednodusim, komplikovane vztahy pre mna nikdy neboli.. 😉

blankaj
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wurka
26. jan 2017

Moja mama si presla niecim podobnym, a uprimne, jej dcera (moja nevlastna sestra) si to dost odniesla. Otec si mamu vzal aj napriek nesuhlasu rodiny, ale ti sa s tym veru nezmierili. Uz ako dieta som vnimala, ze ked sme u babky na navsteve, ja som milovana vnucka a sestra okato ignorovana. Ja by som som do toho nesla..

sissy27
26. jan 2017

@starsong81 ukončila by som to ja... chlap, ktorý si nie je istý tým, čo v živote chce a riadi sa aj ako dospelý tým, čo chcú rodičia, je pre teba len guľa na nohe a poriadne ťažká... Nemusí si byť istý tým, že si tá pravá a zostanete spolu do konca života, ale mal by si byť istý tým, že mu je / nie je s tebou dobre a že chcel by to s VAMI skúsiť... jasné, možno po čase sa vyskytnú prekážky alebo problémy, ktoré neustojíte, to sa stáva, ale bude to jeho / tvoje rozhodnutie a nie rozhodnutie dvoch dôchodcov, ktorí by už mali mať dávno svoj život a nebuzerovať dospelého syna.
Skrátka ak má pochybnosti "lebo rodičia povedali", tak nech ostane s nimi... A zostane tak asi aj navždy... Inak len tak pre zaujímavosť, tipujem že vekovo je plus mínus ako ty, čo jeho predchádzajúce vzťahy? Tiež stroskotali na tom, že žiadna nebola rodičom dosť dobrá??

martinsen
26. jan 2017

Pred skoro 4 rokmi som bola vo veľmi podobnej situácii ako ty, rozvedená s dieťaťom, môj priateľ o 8 rokov mladší zo silnej katolíckej rodiny (starší brat je dokonca kňaz a sestra mníška), dnes mám tých najúžasnejších svokrovcov a muža po svojom boku. Na začiatku však pár mesiacov tajil pred svojou rodinou náš vzťah nielen z obavy ako zareagujú ale sám ako veriaci mal obavy z toho všetkého. Mala som z toho riadne depky - už som to chcela sama ukončiť, ale čas všetko vyliečil. Len, aby si mala predstavu čo taká katolícka cirkev hlása o rozvedených a znovu zosobášených a čo asi prežívajú rodičia tvojho priateľa: Podľa katolíckej cirkvi, ja ako sobášená v kostole aj keď som sa neskôr rozviedla som pred Bohom stále vydatá a nemôžem mať vzťah s nikým iným pokiaľ žije môj prvý muž. Ty ak nie si sobášená v kostole, tak si podľa katolíckej cirkvi slobodná a môžeš sa znovu vydať - cirkev s tým nemá žiadny problém. Všetko je to v celé katolíckej cirkvi postavené na hlavu ohľadom rozvedených a znovu zosobášených. Nemôžem chodiť na spoveď ani na príjmanie a ani môj priateľ. Museli by sme na spovedi oľutovať náš vzťah, (v žiadnom prípade to nikdy nebudem ľutovať) rozísť sa a až potom ísť na príjmanie. Podľa týchto ich blbých pravidiel sme teda obaja odsúdení po smrti do pekla ako tí najväčší smilníci, vrahovia a hriešnici. Rodičia môjho priateľa aj napriek svojej viere sú úžasní ľudia a keď ma spoznali prijali ma do svojej rodiny, aj súrodenci a aj starí rodičia sú skvelí, che to len čas. Držím palce nech to dobre dopadne 🙂

galioska
26. jan 2017

Len tolko Verim v boha ale toho hore... my sme sa sobasili v katolickom v inom meste mimo bydliska, moj evanielicky farar ma v zivote nevidel dal mi pozehnanie, papier, mojho muza katolicky farat v liste odsudil ze nechodil do kostola 🤣Si s tym papierom rit mozem vytriet 😜Sorry ale mne fararw kazat nebude on je nic, clovek co berie do klobukaw, cest vynimkam 😜V kostole sme sa brali kvoli rodicom, ale nase deti do toho nutit nebudeme 👍😎💪

vejula
26. jan 2017

Možno ide skutočne o rodičov - v tom prípade, by si mala porozmýšlať, aako byy to v živote pokračovalo, ak by všetko ohladne vášho vzťahu konzultovaal s rodičmi.
Ale taktiež je dosť možné, že on sám si to potrebuje v hlave upratať a rodičia boli iba výhovorka. Ono nieje to jednoduchá volba, priputať sa na niekoho, kto už ma dieťa. Prejsť si to v hlave, čo to pre neho do buducnosti bude znamenať. Či on sám bude sschopný prijať tvoje dieťa ako svoje a v prípade, že by ste mali napr už svoje biologické deti, či by dokazal nerobiť medzi nimi rozdiely (aj ked to sa často ukáže až ked ta situacia nastaane) Či bude schopný akceptovaať to, že budeš musieť udržiavať kvôli dcere kontakt so svojim bývalým.... Atd. Ja osobne by som si tiež dva krat rozmyslela ak by som mala vstúpiť do vzťahu s mužom, ktorý už ma svoje dieťa, čo všetko by to obnášalo. Radšej si to usporiadať dopredu ako neskôr riešiť spory a hadky, ktoré by na zaklad tej situacie vznikli.

kluska
26. jan 2017

@martinsen ALE mozes ist na spoved aj na prijimanie, len musis po spovedi zit s muzom ako brat a sestra, cize zriect sa sexualneho zivota

katarinapekna
26. jan 2017

Viera s tym nesúvisí....jednoducho krv nie je voda. na tvojom mieste by som sa venovala dcére a nezbierala chlapov a na mieste toho chlapa By som si hľadala bezdetnu a mladšiu ženu pre vážny vzťah.

kluska
26. jan 2017

@starsong81 podla mna ste kratko spolu na to, aby vedel co chce, ak ma vek ako ty, tak by som neocakavala nejaku zalubenost s ruzovymi okuliarmi, 2-3x do tyzdna po dobu 2 mesiacoch znamena, ze ste sa videli cca 20x, nebyvate spolu, boli ste na kavicke, romanticke chvile tod vsjo, je to velmi kratka doba, je normalne, ze rodicia nie su spokojni, ty by si bola na ich mieste? kazdy chce urcite pre svoje deti to najlepsie a ked im povedal o tebe po takom kratkom case, tak to je dobry znak. Oni to vedia len par dni, niekto potrebuje na take zmierenie sa par dni, niekto mesiace, niekto roky. Chlapec sa zlakol, to je tiez normalne, lebo pocul aj iny nazor na svoju znamost. Otazka je ako bude dalej, ked sa spoznate viacej, cas lieci vsetky rany. Ja sama mam rozvedeneho chlapa s uz 20 rocnou slecnou, ktora nebyva s nami, ale inac som s nim uz pomaly 9 rokov, amme 2 deti, zosobasenys me skoro 5 a rodiciia tiez boli proti, ale spoznali ho, ale to sme boli uz spolu 2 roky urcite, byvame spolu od zaciatku, tiez by to nepredychali po takom kratkom case, no ani svadba v kostole nebola u nas, ale brali sme sa po 4 rokoch. Mame dobre vztahy, maju muza radi, prijali ho. Cas ukaze ako to s vami bude, drzim palce

janickacrazy
26. jan 2017

@starsong81 Moja svokra je tiež veľmi nábožensky založená a ked som spoznala svojho muža, ja som už mala dieťa, ale vydatá som nebola predtým, čiže tým pádom ani rozvedená. Či jej to vadilo netuším, lebo mne nič nepovedala a moj mm si aj tak urobil po svojom, aj keby mu neviem čo hovorila. Proste ma miloval, chcel si ma zobrať a hotovo, rodičov nepočúval vobec ani trochu. Svadbu sme mali na úrade, lebo ja nie som pokrstená. Mužovi to bolo jedno, či v kostole či na úrade, hlavne, že bude svadba. 😀 Svokre sa to samozrejme nepáčilo, ale nemohla nič robiť. No ved uvidíš ako to dopadne u vás, ste spolu ešte krátko, ono sa to nejak samo vyvrbí.

eeffka
26. jan 2017

@starsong81 no dievca zlate mne keby chlap tipojem +/- 35r chlap povedal, ze "rozmysla ci ma ma prijat aj s malou" tak ho poslem raketovou rychlostou tam odkial prisiel na svet.
toto ti treba? mamanka?

libawet
26. jan 2017

@starsong81 ak je jeho rodina silne katolícky založená a on v nej vyrastal, tak niečo sa nalepilo aj na neho, keďže si nie je istý ani Tebou a musí sa s nimi radiť. Koľko má rokov, že s nimi ešte žije? Aj to je divné...ďalší mamičkin maznáčik, ktorý sa nevie odtrhnúť od pupočníku? No, dala by som si na neho pozor.

intrograla
26. jan 2017

Tvoja priorita by mala byť jasná a to je tvoja dcéra. A pokiaľ s ňou má niekto problém, tak do takej rodiny radšej "nelez".

somavi
26. jan 2017

Ked nevie , ci chce prijať malú , by som to ďalej vôbec neriešila .

ivanka12311
26. jan 2017

Keď sa stebou stretával vedel že máš dcérku.Podľa mňa je veľmi ovplivnovany zo strany svojich rodičov.. ja tých silnych veriacich až prehnane veriacich nikdy nepochopím, vieš nie že by vám obom priali vidia problém dieťa? No je toto normálne???...ako mamičku by ma to veľmi mrzelo keby mi priateľ povedal že rozmýšľa či ma má priať aj s malou..myslím si že dostal doma školu 🙂 vykašli sa na na to...

dorottka
26. jan 2017

silne veriaci clovek take nieco nepovie... silny a prepacte mi, ale stojim si za tym, ze vypatlany KATOLIK, kde je cirkev viac ako samotny zaklad viery a ucenia za tym (odpustanie, prijat blizneho, nech je akykolvek, lebo v kazdom bezdomovcovi atd mas vidiet Jezisa). To uz nie je o viere ani nahodou, je to prave presny opak.
PS: ak by ma chcel niekto poucovat netreba, v katolickej rodine som zila az do dovrsenia dospelosti, mama bola dokonca katechetka. To pokrytectvo som videla celozivotne v priamom prenose, chvalabohu sme vsetci z rodiny uz dostali rozum a vieme to rozlisovat.

@wurka - mi az stislo srdce, chudak dievcatko, ako dokazu byt ludia taki kruti a vyvrsovat sa na decku, ktore za nic nemoze a potrebuje lasku rovnako ako to druhe, chcene :(. Dufam, ze sa im dobre spalo.

puklica13
26. jan 2017

@madamcoco presne😂 čau a pod a parky...

ivanka12311
26. jan 2017

Práveže taký ktorý chodia každý deň do kostola ruky spinat sú najlepši (v opačnom slova zmysle) ....vysvetlím... mama po operácii pŕs šikovala som ju...otvorili sa božie dvere z kostola.. vyšli totky cupkajuc pod pazuskou sa držajuc išli za nami..ako som mamu držala aby sme zašli bolelo ju to tetusky už za nami ohovarali že bola na vyskrabe no pochopite to??? No nie sú tí ľudia jebnuty?..(sorry) ibac sa to nedalo😝vzhľadom aj na ich niektoré prehnané názory

terezka1947
26. jan 2017

@starsong81 ja som chodila s evanjelikom...paradox bol,ze sice a som veriaca dost,lenze problem som tam az taky nevidela ako on-a najma jeho rodinaa este vacsi paradox bol ten,ze oni velmi praktizujuci neboli,skor naopak

moja mamka nadsena nebola,ale nie kvoli nemu-skor kvoli rozdielnosti a vzdy mi prizvukovala,ze mame sa o vsetkom,aj o buducnosti vela rozpravat,rozpravat,rozpravat...

takze-nie je to o bigotnosti-skor o ludoch

my sme sa nakoniec rozisli...preco?
hmmm...zistila som,ze som veli zalubena....a vela veci sa ukazovalo-a vies kedy zacalo?

mladi ludia sa maju radi,zalubia sa aaaa zacne tlak z okolia-nejaky problem sa najde-u nas bol nabozenstvo-tlak z jeho strany
aaa mladi riesia iba toto...dookola akoby chranili "lasku"pred tymto problemom,strazia a chrania si ju pred vsetkymi a casto zabudaju alebo mozno nemaju silu vidiet,toc,o to medzi nimi je NAOZAJ OK
my sme sa rozisli pokojne,kludne,dokonca po poziadani o ruku...nejako sme zistili,ze ako manzelia asi nie....nejako som si ho vedela predsatvit ako kamarata...ale manzela nie

porozymslaj-porozmslajte
ak je to naozajstna laska...ta vydrzi a prejdete cez vsetko a ako to laska z oboch stran nie je....nemusi tos koncit ok
ale v takom pripade nie je ani nabozenstvo problem
akurat-VYPICHUJETE si vy dvaja prave toto

maj oci a usi otvorene a daj aj na inych...

bolavyzub
26. jan 2017

@dorottka, tak to je už účelová prezentácia, toto čo predvádzaš. Však samozrejme, v každom bezdomovcovi mám vidieť Ježiša. Miluj svojho blížneho, atď. Ale to neznamená, že sa mám vrhať do vzťahu/manželstva bez zváženia - a každého blížneho si hneď zobrať za muža... Aké chudák dievčatko? Dievčatko s tým zatiaľ nič nemá, tu sa rozhoduje, či sú dvaja ľudia kompatibilný pre vzťah. A pripadá mi prirodzené, že človek sa zamýšľa nad tým, či ide do vzťahu, keď už má partnerka/partner dieťatko. Práve preto, aby tomu dieťaťu neublížil (nechtiac).
V tejto situácii nedá sa ísť do vzťahu po hlave, práve preto, lebo to nie je len o tých dvoch. Aj keď chápem zakladateľku, že ak doposiaľ absolútne nič nenaznačil, tak je teraz po 2 mesiacoch sklamaná. Len nerobme tu drámy, nedémonizujme jeho, jeho rodinu alebo aj celú katolícku cirkev...