Priateľovi rodičia sú silní kresťania a vadí im náš vzťah
Ahojte dievcata, zalozila som si novy nick kvoli urcitym ludom..
A teraz k veci.. Mam 35 rokov, dceru, ktora bude mat 6 rokov. Pred dvomi mesiacmi som si nasla znamost. Stretavame sa 2 - 3 krat do tyzdna, ked je moja dcera u svojho otca, zatial sme dohodnuti na striedavke.
Moja znamost pochadza z rodiny, ktora je veľmi katolicky zalozena (on nie). Pred par dnami povedal o mne svojim rodicom, aj to, ze mam dceru. A s tym maju oni velky problem. Po tomto sa mi odmlcal na par dni, az neskor sa priznal, ze o tom velmi rozmysla, nie je si isty, ci ma chce prijat aj s malou a hlavne mu velmi zalezi na jeho rodine. Velmi sa kvoli tomu trapi. Viem, ze ma ma rad a nechce mi ublizit.
Zajtra sa mame stretnut a vsetko si vysvetlit, dohodnut sa, ci a ako spolu dalej budeme.. Som z toho nervozna a zufala, ako mu vysvetlit, ze s nim chcem byt a vsetky problemy sa daju vyriesit? Bola ste niektora z vas v podobnej situácii? Dakujem!
@starsong81 bola som rozvedena s dvojrocnou dcerou, ked mi zacal dvorit moj terajsi muz. Prva moja veta po tom, ako mi povedal, ze ma miluje bola : Ale ja mam dceru, nie som uz len ja. On mi na to povedal, ze si je toho vedomy a rata s tym. Keby mi vtedy povedal, ze si nie je isty atd, hned by som to ukoncila. Pretoze dnes sme spolu uz cez 5 rokov a narazali by sme na to dennodenne. Nastastie u nas nas prijali skvelo, nerobia ziadne rozdiely medzi mojou dcerou a nasim synom. Inak si to ani neviem predstavit, nechceela by som uizovat dcere koli nejakemu chlapovi.
@alicka850 ANO, ale dovolím si napísať, že človek je tvor veľmi nedokonalý. Možno si myslel zo začiatku, ok bude to fajn, vieme že začiatky sú slepé, vlastne 2 mesiace sú tiež len začiatok, možno s tým vnútorne bojoval a rozmýšľal nad tým.... Není ho začo viniť, zakladateľka témy nepíše... Možno to nakoniec aj dobre dopadne.
@sardinka336 jasne, ja suhlasim. Len sa cudujem, naco ju namotaval dva mesiace. Keby sa stretavali aj s dcerou a boli by z toho nejake problemy, tak to chapem. Ale podla vsetkeho sa s dcerou nestretaval, takze mu vadi len to, ze je. A bola uz aj pred dvoma mesiacmi.
@alicka850 toto su také dumky... No načo, možno mu trvalo dva mesiace, kým sa presunula krv z gati do hlavy... Možno si uvedomil, že zrejme naa výchovu cudzieho dieťaťaa nieje pripravený zrelý, tak to radšej ukončí teraz.. možno si to uvedomil už skôr, ale bolo mu nepríjemné to povedať, tak to naťahoval....
Mne tiež niektoré veci časom dochadzaju, ako nad nimi premýšlam, vidim ich viac v súvislostiach... A 2 mesiace je relatívne krátky čas, teda mu to docvaaknutie ani netrvalo tak dlho.
@alicka850 ťažko povedat, jeho verziu nepoznáme..iné je ked sa človek o tom rozprava niekde pri kavičke a ine je ked je chlap zrazu postavený do situácie byt ,,otcom,, cudzieho dietata. Možno sa na to neciti...kto vie...mozno je to čestnejšie ako začať si vztah, namotavat aj to dieta a potom ich nechat tak. A možno len potrebuje trochu času si to premysliet ani v tom nevidim problém, a uvedomí si ze prečo nie, prečo to neskusit.
Baby, dakujem Vam za kazdy jeden prispevok, velmi ste mi pomohli.
My sa pozname dlho, pozna dokonca aj mojho ex (ale s dcerou sa nikdy nestretol). Neplanovali sme, ze by sme si mohli nieco zacat, ale stalo sa.. A ano, je to velmi dobry muz, za ktoreho sa oplati bojovat 🙂 . Nie som donho bezhlavo zalubena, ono to ma u mna taky volnejsi priebeh co sa citov tyka, s ex som mala velmi zly vztah, snazim sa byt opatrna. Ale zalezi mi na nom velmi. O tom, ze by mali jeho rodicia so mnou problem viem od zaciatku.
Koniec - koncov, uvidim, ako sa k tomu postavi on, nechcem nanho tlacit, teraz ho chcem nechat, nech sa s tym vysporiada a premysli si, ako budeme dalej pokracovat. Viem, ze sa kvoli tomu trapi. Nie je tato situacia lahka ani prenho ani pre mna.
Ja by som zase nechcela za svokrovcov bigotnikov, ja takýchto ludi vôbec nechapem a popravde neskutocne mi idu na nervy. Keby aspon ostatnym ludom daju pokoj, ale to nie, stale vypisuju nejake peticie, toto im vadi, hento im vadi, do vsetkeho pchaju nos, robia sa najlepsimi z najlepsich ale vacsinou su to len naduty pokrytci....
Ved je toto normalne odsudit nejaku zenu len koli tomu ze ma dieta a je rozvedena bez toho aby ju spoznali?
no hlavne pocitaj s tym, ze ak aj spolu ostanete a potiahnete to dalej, tak nikdy nebudes mat plnohodnotnych dobrych svokrovcov a tvoje pripadne dalsie deti miilujucich starych rodicov. tot vsjo. neviem, ci by som do toho sla - ked chlap (predpokladam, ze dost po 30ke) riesi, ze mamicke a ocinkovi sa moja frajerka nepaci ...
a teda tiez - v case, ekd uz o vztahu hovorite pred rodicmi, by o nom mala vediet aj tvoja dcerka.
ale teda nezahadzujem flintu do zita, mozno sa spamata a povie si, ze ma dost rokov na to, aby viedol vlastny zivot bez maminej sukne za patami. nech mu to docvakne.
v prvom rade musis davat doraz na dceru, co ak budete mat raz spolocne dieta a potom bude robit medzi nimi rozdiel, ked uz teraz ti povedal ze si to musi premysliet ci ta chce ked mas uz dieta. a v druhom rade veriaca rodina ma svoje priority - myslim tym to ked by ta aj casom prijali, no je otazne ci by ste sa mohli neskor zosobasit spolu v kostole, na com bude iste jeho rodina trvat ( nakolko si uz ty raz rozvedena a cirkevne pravo ma trochu ine podmienky na sobas v kostole). dalsia vec je ze by urcite chceli aby si s nimi chodila do kostola aspon na sviatky, alebo aby vase deti mali sviatosti a podobne. to vsetko si treba dopredu premysliet, lebo potom je uz tazko cuvat, aj vzhladom na tvoje dieta, ktore by sa mohlo na tvojho noveho partnera naviazat.
Uz si sa raz spalila, tak hadam si dost rozumna na to aby si myslela najma na blaho svojej dcery a seba samej. Po dvoch mesiacoch si tak zalaskovana, ze ani sa nezamyslis ci Ti taky chlap, co sa "tentuje" stoji za to? Kde su tvoje priority? Ked uz teraz radi spiatocku, je velmo pravdepodobne, ze si napokon vyberie daku poboznu devu co mu bude lepsie vyhovovat
Presviedcat ho mozes co len chces ako ho lubis a ako spolu problemy prekinate - to je bezpredmetne. Je to cele o jeho rozhodnuti, ci ta chce a ci je ochotny rozculit svoju rodinu.
A na margo tej poboznej rodiny, to ti poviem, ze to nema s ich vierou nic spolocne. Skor len chcu pre syna slobodnu bez zavazkou a on synacik ak je z takej poboznej rodiny tak uz mal byt davno zenaty...
@ruthike No to vieš, nemože byť ženatý, lebo rodičia ešte nenašli 30ročnú pobožnú pannu, aby aj pekná bola, aj knedľu variť vedela, och týchto pobožných ja nemusím. Poznám tu tiež takú rodinku, synáčik má už cez 40 a nie a nie nájsť tú, čo by sa im lúbila. 😂
@janickacrazy no ved, len obcas sa ti synacikovia radi skovavaju za rodicov, lebo nemaju guraz sa otvorene priznat k vlastnym pocitom. Ono je to trpka pilula zhltnut, ale v podstate nic zle nepachaju, muzi malokedy analyzuju dlhodobe vyhliadky vztahu a spamataju sa az neskor. Asi sa neciti na zavazok. Chlap ked chce zensku tak mu je jedno co a ako. Byvaleho otec napr si zobral o osem rokov starsiu rozvedenu aj s dietatom a jeho rodicia ani na svadbe neboli a snazili sa robit prieky roky rokuce aj ked mali vlastne deti, ale on vzdy pri nej stal.
@starsong81 keď je to tak že sa už dlhšie poznáte, a nie sú to len ružové okuliare, tak asi mu došlo, že idete do vážneho vzťahu a že sa musí vážne postaviť aj k otázke Tvojej dcérky. Možno sa vopred zľakol tej zodpovednosti byt rodičom 6 ročnej dcérky. Možno mu rodičia v tomto smere "otvorili oči" a on to vôbec doteraz neriešil.
Veď sa porozprávajte a uvidíte, či nájdete aj neprekonateľné prekážky pre váš vzťah. Potom daj vedieť a veľa šťastia prajem.
@madamcoco z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze tolko tych chlapov po svete nebeha co by zeny so zavazkami na rukach nosili. Uz len z praktickeho hladiska je baba bez zavezkou ziaducejsia, ale laske niekedy nerozkazes:D Niekedy tie nevlastne deti maju stastie na dobrych nevlastnych otcov - inokedy nie. Zalezi na muzovi, veku dietata a aj na zene ako to cele manazuje.
@janickacrazy neviem...ale to uz asi nie je o rodicoch,ale o tom chlapovi...nie?
@terezka1947 Oni ho už úplne zblbli, čo ti poviem, ked s nimi žije, očúva to každý den tie bludy. 😉
@terezka1947 vobec nic sa nestalo 🙂 na nete casto dochadza nechtiac k nedorozumeniam 🙂
@janickacrazy praveze s nimi nezije, ale maju velmi pekny vztah.. a asi si ho s nimi nechce pokazit, neviem, nevidim mu do hlavy, pokial im o mne nepovedal, tak bolo vsetko v poriadku, dokonca sme planovali ako ho zoznamim s malou.. ale ovplyneny nimi je poriadne, ked uz si nie je so mnou isty..
Tento problem nevyriesis nikdy. Bud budes po jeho boku cely zivot riesit a riesit alebo ho nechaa ,,bejt,,.. neznasilnuj muza pokial chces najst zivotne stastie 😑
@starsong81 Ja si myslím, že rodičia mu vyhubovali a natlačili do neho všetky negatíva týkajúce sa vzťahu so ženou, ktorá už má dieťa - zrejme všetko čo ich napadlo, či už logické, nelogické či týkajúce sa viery. Možno aj mnoho vecí, ktoré ho nenapadli. Nech sa len pekne rozmyslí, čo chce, čo je pre neho dôležité. Presne ako si napísala - netlač na neho, musí to byť jeho rozhodnutie. Avšak očakávala by som, že pokiaľ sa rozhodne, že do vzťahu chce ísť tak jedine "se vším všudy" - že chce byť dobrý partner a držať pri tebe (aj proti rodine) a že sa chce podieľať na starostlivosti o malú. Akýkoľvek kompromis je v tomto prípade neprijateľný, pretože by skôr či neskôr spôsobil len a len problémy.

@alicka850 a čo su to 2 mesiace? Radšej odist z kratšej cesty ak s tým má problém...mozno mu vela veci docvaklo..alebo ma take väzby na rodinu ze proste to nechce. Nepoznáme jeho verziu takze ťažko sudit.