icon

Priateľstvo s kolegom zašlo priďaleko

sanja81
5. dec 2013

mam priatela už 7. rok, bývame spolu, mame hypoteku na dom. Sme zatial bezdetní. moj vzťah fungoval/funguje OK, občas pády občas lety - asi tak ako v každom vzťahu tak to je aj u nás ... spravila som chybu a dopustila som, aby moj vzťah ku kolegovi - takmer rovesníkovi zašiel priďaleko. pritom môjho priateľa mám rada...je medzi nami 7 rokov, medzi mnou a kolegom su necele tri. Odkedy nastúpil, takmer pred rokom, sme si rozumeli veľmi dobre. mali sme sa o čom rozprávať, ľudsky sme si sadli - ako sme neskor zistili až príliš. On je slobodny (rozvedeny), v podstate som ho po jeho nástupe zaučila do vecí v robote ja a vyvinul sa medzi nami silny kamaratsky vzťah, ktorý medzičasom prekročil hranice len pracovné... nestretávali sme sa mimo roboty, ale aj tak sme si už smenu jeden bez druheho nevedeli predstaviť a sama na sebe som spozorovala že keď nie je v robote tak mi chýba ... to iste pociťoval on, a po jednej udalosti kedy potreboval pomoc a podporu myslím takú kamarátsku, to nabralo iny smer ... bez toho, aby sme spolu niečo mali ... môj priateľ bol na viacdňovom školení, a ten druhy sa objavil pred mojimi dverami, , bol na tom psychicky veľmi zle, kvôli istej jeho sukromnej záležitosti týkajúcej sa jeho blízkej rodiny... vypočula som ho, nemohla som ho poslať preč, jasné, mohla som, ale nevedela som to urobiť. k ničomu v ten večer medzi nami nedošlo, len sme sa rozprávali, snažila som sa ho povzbudiť a objala som ho. boli sme v objatí veľmi dlho, on u mňa nespal, išiel domov, ale povedal mi, že ma ma rad a že vie že to nie je správne ale nevie to kontrolovať, že mi nechce rozbíjať vzťah ale potrebuje ma a nevie čo má robiť... ja som nebola schopna nič rozumne povedať, len som ho držala za ruku, mala som so sebou čo robiť, aby som nepovedala, že cítim to isté ... povedala som len, že mi na ňom záleží a chcem, aby bol OK. potom nasledujúce dni už bolo v robote oveľa ťažšie skrývať, že k sebe niečo viac citime... dohodli sme sa, že pojde do opačnej smeny, tak sa aj stalo, ale nepomohlo to ... cítim pocit viny voči obom, vidím, že on sa trápi, a že sa nemalo stať aby sa to takto zvrhlo. mam pocit, že som svojho priateľa už podviedla, aj keď fyzicky k tomu nedošlo. túžim po tom druhom, aj ke)d som mu to nepovedala, ale túžim po ňom a mam ho rada každým dňom viac. on na mňa nijako netlačí ale neustále mi dáva najavo, že ma lubi a že ma chce ...

kikuleenka
5. dec 2013

@sanja81 da sa povedat, ze som cosi podobne zazila, potom vsak prisla nova pracovna ponuka, nase cesty sa rozisli a ver tomu, netrvalo dlho, a nemala som pocit, ze by som urobila chybu, ze ostalo iba pri kamaratstve, ktore medzicasom vyrazne ochladlo. Treba to dobre zvazit, moze to byt len taky osial po niekolkorocnom partnerskom stereotype...

81beruska81
5. dec 2013

Padli tu rozne vycitky aj suhlasy...prezila som podobne. Moj vztah 4-rocny, bez problemov. Prisiel novy kolega...100% klapala komunikacia, bolo vzdy o com sa rozpravat, zhodne nazory...vlastne clovek, ktory funguje na rovnakej vlnovej dlzke...zacala som vetu, on dokoncil. Na zaklade uzasnej komunikacii, prisli city, ale taktiez - ziadny fyzicky kontakt a ko v tvojom pripade. Z toho usudzujem, ze si jeden druheho vazite. U nas to bolo rychle, vedela som, ze napriek bezproblemovemu vztahu chcem byt s nim - kolegom. Nasledoval jeho rozchod, moj, dali sme sa dokopy, do roka svadba a som najstastnejsi clovek. V jednom cloveku mam manzela, najlepsieho priatela, otca svojej dcery a obrovsku oporu. Vazim si ho a prave preto, ze bol postaveny na pevnych zakladoch - doteraz sa vela rozpravame a klape to perfektne. Musis sama vediet, ze ked ta to taha inde, kde je problem. Poznas jedneho aj druheho...neanalyzuj, nenatahuj cas...myslim, ze si rozhodnuta. Tak to ferovo vyries s jednym aj druhym. Ani nie je fer zostat s priatelom len kvoli 7 rokom. Je to malo dovodov s niekym zit. Cely zivot stretavame ludi, dokonca poviem, ze som stretla prijemneho cloveka. Prehodime o tom s usmevom par viet a ideme dalej a je to vzajomne. Ja uz aj vlastne viem, kto mu je sympaticky...len pozrie na mna, usmejeme sa, lebo viem, co mi chcel povedat. Ale nikdy sa nestalo, ze by som pocitila, ze za tym dalsim sympatickym clovekom chcem ist. Skor chcem utekat k manzelovi a povedat, ze v dnesny den som stretla dobreho cloveka. Vela stastia a nekalkuluj s vekom, ci odzitymi rokmi...riad sa citmi, bez nich vztah nefunguje...

maminuska
5. dec 2013

@sanja81 osobne si nemyslím že máš vyrovnaný vztah s kolegom . To že niekam prišiel v čase ked tvoj priatel nebol doma a práve v tom čase sa takmer zosypal je povedzme náhoda.
Zrejme od tej návštevy očakával viac , len viac sa neudialo .
Normálny zdravý chlap ak sa mu páči žena ide za ňou bez ohľadu či niekoho má alebo nie, muži inak myslia, ich vlastnícky pud je veľmi silný .

luci78p
5. dec 2013

@sanja81 ja som to tiež cítila po 7 rokoch a nemali sme sex, az ked som bola preč od bývalého ... samozrejme ktorému som sa priznala, ze som sa zamilovala ..

eeffka
5. dec 2013

@maminuska
@sanja81

cim viac citam tym som presvedcenejsia ze kamos je pekny hajzlik... 😀 moje racionalne dovody:
1, neverim na cisto kamaratske vztahy medzi ludmi opacneho pohlavia
2, chlap sa citovo zosypal... ako co sa? 😀 😀 😀 ja som este nezazila chlapa co sa potrebuje ist vyplakat cudzej zene na plece, dokonca za nou doliezt do bytu, kde zije so svojim partnerom/manzelom ( viem ze nie ste zobrati ale zijete spolu)
3, tkaci ti kaleraby: jedna vlna, suznenie dusi...
4, vsetci chlapi (bezni, neratam nejakých posahancov) su po 7r rovnaki, jeden za 3 a druhy bez dvoch za 5
5, je rozvedeni ( urcite mu zena nerozumela/brali sa mladi..... )
6, ked vtacka lapaju pekne mu spievaju

iste moze sa stat aj zazrak,ale ja neverim 😀

maribell
5. dec 2013

@sanja81 tak rozhodnut sa musis len ty sama ..toto nikto za teba neurobi..su tu prispevky od zien ktore sa rozhodli pre kolegu a dopadlo to dobre ale su aj pribehy kedy to dopadlo zle a zena zostala nakoniec vyuzita a sama

maminuska
5. dec 2013

@eeffka asi tak , napísala si to za mna. 🙂 .

sono2
5. dec 2013

@sanja81 možno je to chvíľkové vzplanutie. Miluješ manžela? Chcete mať deti? Právaš s ním? Keby sa pritrafílo dieťa? Ja by som si odpovedala na takéto otázky sú dosť závažné a potom by som možno vedela. Čo by si urobila keby si mohla na vždy zmeniť situáciu? Stojí ti to za to? Nie si len melicherná? O čo je kolega lepší? Nechýba ti v živote len flirt? Zmen prácu...

ivetkab.
5. dec 2013

@sanja81 verí, že je Ti ťažko, ale ... po siedmych rokoch opäť môže prísť šteklenie v bruchu pri ďalšom kolegovi. Základná vec je, že ... treba si viac vážiť baby čo máte doma. Ak Ti chýba možno viac pohľadov, šteklivé sms, romantické pesničy ... skús najprv oprášiť starý vzťah. Pošli priateľovi "vašu" pesničku, romantická večera ... Možno som si ešte veľa nepreskákala na to, aby som nejako radila, ale pre zatiaľ by som povedala, že sme prešli mnohými štádiami lásky. Ono to už nie je také ako to bolo prvý možno rok keď sme boli spolu. Stále je to o niečom inom. A predpokladám, že ak by sme aj v 50tke začínali nový vzťah, tak by to bolo opäť také "ružové". Neviem, ja by som si neničila vzťah.

sanja81
autor
5. dec 2013

@sono2 nie sme zobratí, sedem rokov spolu žijeme. dieťa som od začiatku chcela iba ja, on sa k tomu nemal, museli sme dokončiť dom, takže sme to odložili. myslím si, že dieťa chcem viac ja, než on. Flirt mi v živote nechýba, ten možem mať hocikde a flirt neohrozí vzťah - toto už flirt nie je. , aspoň podľa mňa. neviem, v čom je lepší, možno vôbec nie je lepší, proste neviem, kde sa stala chyba. svojho priateľa mám rada ale teraz, v tejto chvíli, v tejto minúte mám pocit, že milujem toho druhého. a to bez konkretneho nejakeho dovodu, len proste je to tak.

p.j.jacky
5. dec 2013

Na Fb som nasla toto:
Ak milujes dvoch ludi naraz,vyber si ,do ktoreho si sa zamilovala neskor.Lebo ak by si naozaj milovala toho prveho,nezamilovala by si sa do toho druheho....

A moj nazor: Ak tvoje city niesu uz take iste voci "staremu" partnerovy ukoncila by som to.Kym niesu deti,alebo kym nezacnes byt neverna.

sono2
5. dec 2013

@sanja81 a je to! Nestrácaj čas ako to tu už bolo povedané. Skús to posunúť ďalej, možno tá noc rozhodne a možno to budeš ľutovať. Ale..., žena by mala cítiť, či je milovaná, aj cez spojenia dvoch tiel a že či je už ten druhy na stopercent jej. Máš taký pocit ?ja som také niečo pri manželovi zažila. Ale to bola úplne iná situácia a mala som 21.

sante81
5. dec 2013

počuvaj srdce, nie rozum, stalo sa mi niečo podobné, opustit partnera po 6 rokoch a s terajsím sme spolu uz 9ty rok, mame 2 deti. začiatky su vzdy tazké, okolie, rodina, budes za tu svinu ktorá opustila chlapa po 7 rokoch a nasla si niekoho druhého, ale stáva sa, drzím ti palce, pochopí len ten kto prezil

sanja81
autor
5. dec 2013

@sono2 nechcem podvádzať svojho priateľa a to je dovod, prečo som sa doteraz s tym druhym nevyspala a to bolo x príležitostí a x podnetov z jeho strany. z jeho strany, z kolegovej strany cítim, že je hotový, cítim niečo veľmi silné, čo je medzi nami ale neviem to definovať, netrúfam si povedať, že to je láska; ak je to len zamilovanosť a túžba, tak zahodím jeden dlhoročný vzťah

sono2
5. dec 2013

@sanja81 tak teda chceš ostať len v takej túžbe? A rozprávate sa o budúcnosti? Je to ináč krásne toto to.,. To ja už nikdy nezažijem motýle v bruchu a možno..zatiaľ nieje dôvod. A čo to dieťa? Priateľ prečo moc nechce. A sobáš ste nikdy neriešili, či nieste na to? Čo ak by si otehotnela? Sekla by si s kolegom? Čo on nežiarli na priateľa ?

margarita
5. dec 2013

@p.j.jacky
@sanja81
"Ak milujes dvoch ludi naraz,vyber si ,do ktoreho si sa zamilovala neskor.Lebo ak by si naozaj milovala toho prveho,nezamilovala by si sa do toho druheho...." (z FB)

nevies nahodou, kolko vztahov s tymto heslom absolvoval dotycny? 😀

podla mna celkom nepostrehol rozdiel vo vyzname slov "zamilovat sa" a "milovat". ked prejde cely ten hormonalny koktail, a je jedno, ci niekomu to trva a vydrzi mesiac, rok, 3, 5, 7...atd. bud ostanes vo vztahu, v ktorom aj je obcas "nuda", ak ti ten vztah za to stoji, alebo skusis opat kolko vydrzi zamilovanost s inym.

ja som este v davnoveku jedno leto bola raz zamilovana sucasne do 3 chalanov, fakt ze naraz, na kazdom mi imponovalo nieco ine...to by som teda podla toho hesla mala mat iny harem...paradoxne sa mi potom vydaril vztah s tym, ktoreho som z nich spoznala ako prveho, ale dokopy sme sa dali az polroka po tom stretnuti.

je to tazka dilema, ale myslim, ze jedine Ty ju vies vyriesit. drzim palce!

darkabarka23
5. dec 2013

@sanja81 presne súhlasím s citátom od @p.j.jacky.....ak by si naozaj ľúbila terajšieho partnera,nevedela by si sa zamilovať do ďalšieho muža.Preto nevidím veľký význam udržovať terajší vzťah,ktorý je nie je tak stabilný,aby ho tak jednoducho ohrozil ďalší muž.Znamená to,že tvoj terajší vzťah nemá pevné základy do budúcnosti.Chápem tvoje obavy vyriešiť celú zaležitosť s tvojím terajším partnerom,ale už aj tak si si vlastne vybrala,len sa bojíš následkov.Ak si vyberieš svojho terajšieho partnera,tak pri každom probléme medzi vami sa budeš obzerať späť do minulosti,a rozmýšľať,či by si nebola šťastnejšia predsa s tým druhým,a budeš mať pocit,že si premrhala životnú šancu.Aj keď teda nikto nevie,či budeš s novým partnerom naozaj šťastná,mne osobne sa nepáči,že je už rozvedený,a na terajšom tvojom partnerovi sa mi nepáči prchkosť o ktorej píšeš,a že po prevalení problému,by to hneď išiel riešiť za tvojím kolegom,mne to pripadá prízemné a osobne si myslím,že to k ničomu nevedie.Teda sa musíš obrniť voči všetkému,čo ťa pri rozchode s terajším partnerom čaká,pripraviť sa na všetky následky,a ak ťa drží pri terajšom partnerovi len ľútosť,tak si treba uvedomiť,že vzťah nemá byť o ľútosti.Akokoľvek sa rozhodneš,držím palce. 🙂

sono2
5. dec 2013

@kikuleenka na to presne aj ja myslím!

gagik
5. dec 2013

podla mna si vyber toho kolegu. Vydata nie si, deti nemas, ste spolu uz 7 rokov, vzťah sa nehybe smerom akým chces ty, tak naco zostavat v takom vztahu. To je normálne, to sa stáva.

sanja81
autor
5. dec 2013

@sono2 ano viackrat mi povedal, že žiarli na priatela, že nedokaže ani myslieť na to, že je so mnou, vidím že aj on veľmi v sebe bojuje, a čím viac sa mu snažím vyhýbať tým viac ho chcem. neviem koľko mal vzťahov a akych, neviem aky bol presny dovod jeho rozvodu, neriešili sme to spolu, povedal že mu to nevyšlo a ja nemám právo ho za to súdiť, takých ľudí je x ktorým nevyšlo manželstvo... je typ ktory uplne pohlti, neviem, že dokedy toto obdobie bude trvať a dokedy to ja takto udržim, aby to nebuchlo nejakym sposobom. sobáš a dieťa sme s priateľom neriešili kvoli domu, do ktoreho sme sa spoločne pustili, uprednostnili sme najprv byvanie, a faktom bolo že on sa na dieťa necítil - aspoň tak to povedal, keby som otehotnela - doteraz som to chcela, odkedy je tu ON, pristihla som sa pri tom, že by som bola radšej, keby som neotehotnela ....

monusik73
5. dec 2013

Urcite to nie je pre teba lahke ale treba si to dobre premysliet a porozpravat sa o tom, najskor s priatelom a potom s kolegom ked ze s priatelom mas 7 rocny vztah a nemame dieta odist by bolo jednoduche, ale dost zalezi co citis aj ty k priatelovi a kolegovi treba pocuvat hlas svojho srdca a rozhodnut sa drzim palce nech sa rozhodnes spravne

p.j.jacky
5. dec 2013

@margarita ja som to napisala podla sebe,nech si uz autorka temy vyberie sama.
Len viem ze ked ja som svojho mm milovala,neobstal u mna ziadny iny.Nech mal akekolvek charizma,sexipil atd.Proste som si bola 100% ista svojim citami k mm.
Ale z jej pisania mam ja pocit,ze sa boji riskovat,aby neisla z kaluze do blata.Boji sa nasledkov ak by sa novy priatel po case prejavil uplne inak a dosla by o cloveka kde mala zazemie,istou....
Podla mna ju priatel uhana i ked vie ze ma vstah,uz len to ze za nou isiel domov....

sono2
5. dec 2013

No a je to tu. Koľko máš rokov? Ak smieme vedieť. Prečo sa tak bolíš podviesť priateľa. Ja by som ti to radila veď daj ochranu a tak. Viem, ťažké je to. Čo chceš ale robiť. Čo normálne robíš s priateľom víkendy dovolenky? Na čo chceš čakať? Mňa by ale ten rozvod z jeho strany zaujímal. Čo ti ešte poradiť... Do kelu musíš to nejako cítiť musíš. Ináč má tá p.j.jacky totálnu pravdu. Nemyslíš?

maria1989
5. dec 2013

@sanja81 jáááj chceš mi povedať, že sa rozhodneš podľa toho čo ti tu poradíme? 😉

maria1989
5. dec 2013

e ešte niečo čo tu tvrdím stále: s každým chlapom to bude po čase rovnaké 😀 😀 😀

sanja81
autor
5. dec 2013

@maria1989 to netvrdím, len ma zaujímajú názory a dobre padne sa nad tym zamyslieť tym že o tom píšem o tom zároveň sa aj snažím triezvejšie rozmyšlať ...
@sono2 mam 31 rokov, priateľ 39, ON 33, v marci bude mať 34.

sono2
5. dec 2013

@maria1989 ďalšia múdra veta!

p.j.jacky
5. dec 2013

@sanja81 si zamilovana,alebo len ocarena?? Ako dlho toto trva???

maria1989
5. dec 2013

ešte som tu prečítala, že chceš viac dieťa ako "starý" priateľ. aký názor má na dieťa/deti "nový"? aby si zas nemala to isté... 😖

nivi
5. dec 2013

@sanja81 fuha 39 a stale sa neciti na dieta? a kedy ho chce mat v 60tke?
no ja ti neviem poradit, ale myslim si, tak ako uz bolo povedane, ak by si terajsieho lubila asi by si takto tuho nad kolegom nerozmyslala.