Príde vám normálne, keď otec zbije dcéru?
Príde vám to normálne?Veď tiež to je žena a keď zbije dcéru tak dokáže aj manželku nie??
Ved chlap ktorý dvihne ruku na ženu tak je kus odpadu
@anonym_autor je jedno ake to je pohlavie ,slabší by sa nemali bit, ak bit tak so seberovnými
Tak otcovska,slaba po zadku asi nikdy nikomu neuskodila,ci to dietatko kopal,bil hlava nehlava??
Tak otcovska,slaba po zadku asi nikdy nikomu neuskodila,ci to dietatko kopal,bil hlava nehlava??
@anonym_862196 až takto nie ale nejaká silnejšia facka
@anonym_autor a čo to dieta spravilo a koľko ma rokov ,je rozdiel keď príde pubertiak domov opitý a rozdiel keď ti malé decko hodí sneh za golier
@anonym_autor tak asi vymyslalo,neposluchalo ani po xy krat napomenuti.
Facku dat zrovna nemusel,stacilo raz po zadku jemne ale niekedy treba zakrocit a urcit hranice.
A co urobila dietatko???A co robilo dietatko???
Ja som proti telesným trestom, ale ak by napr moja 15 ročná dcéra prišla dokov opitá tak by som jej dala facku na vytriezvenie
@anonym_autor začo ju zbil, ako ju zbil?
Môj otec, úžasný starostlivý človek mi v 15-tich dal facku, bola som moc drzá, jednoducho som nemala hranice ... nie môj otec nebol odpad ... proste mu rupli nervy, tak ako každému normálnemu, nie týmto web a insta ľuďom, ktorí deti len hladkajú, realita je na míle vzdialená ...
@anonym_autor Ja som od otca bitku v detstve veru dostala a nie raz😁. Keďže som bola za troch chlapcov a nechcela počúvať a stále s chlapcami niečo vychádzala 🤣🤣traumy s toho nemám. Boli vždy zaslúžene 🙈 A napriek tomu som mala otca veľmi rada.
@anonym_autor pod “zbije” si predstavujem ze ju opakovane udiera az do stavu, ktory zanechava modriny, podliatiny, tecie krv, otras mozgu, mozno nejaka zlomenina.
Ze dostane pubertacka jednu vychovnu, lebo dva dni neracila dat o sebe vediet, nepovazujem za bitku.
@anonym_autor keď so mnou trieskala puberta tak mi otec jednu vylepil ale mojej mame nikdy
@anonym_autor tak ono nie je zbiť ako zbiť. Ja som mala asi desat a papulovala som otcovi tak mi jednu priložil na zadok..facku som ale nikdy nedostala.
@anonym_autor Je to hrozne ponizujuce pre tu dceru. Vzdy vzdy vzdy sa to da riesit inak a clovek, ktory sa nedokaze ovladat do takej miery aby pri tom nefackal ludi by sa jednoducho nemal rozmnozovat.
nech to dieta robilo cokolvek a nech ma hocikolko rokov, nie je ok, ked ho niekto zbije. ani otec, ani matka, ani nikto iny. ja sa cudujem, ze v 21. storoci po vsetkych tych vyskumoch sa musime o tom este stale bavit.
Záleží od okolností veku
Takže ťažko sa k tomu vyjadriť
Poznám zopár drzich pubertacok čo im preskakuje z puberty a nechajú sa nahovoriť na zlé veci a veľa situácii, kde tvrdá ruka veru vie pomôcť,na tom nič zle nevidím
Ale samozrejme je rozdiel týranie...
ja som dala raz svojmu synovi facku a do dnes si to vycitam.. su to uz 4 roky.. zlyhala som ako clovek. Je to ponizujuce pre to dieta aj pre dospeleho. Vtedy rozoberal tatransky profil na hotelovej izbe, nedal si povedat ani na 5x. Do dnes si to vycitam. Podla mna udriet niekoho nema druhy clovek pravo.. Nikdy!
Môj otec, úžasný starostlivý človek mi v 15-tich dal facku, bola som moc drzá, jednoducho som nemala hranice ... nie môj otec nebol odpad ... proste mu rupli nervy, tak ako každému normálnemu, nie týmto web a insta ľuďom, ktorí deti len hladkajú, realita je na míle vzdialená ...
@dzulli1980 tie hranice si mala mat vybudovane uz predtym a dostojnym sposobom. V 15tich sa hranice fackami nebuduju, na to je ten cas do puberty.
A vyjadrenie, že automaticky co zdvihne ruku na ženu je kus odpadu je tak isto agresia bez ohľadu ci je správne to konanie alebo nie
Lebo aj konanie a človek sa nemá pomenuvavat útočne
Ľudia robia zlé veci aj otcovia dcéry
A keď neschvalujem fyzicku agresiu, tak ani psychicku a slovnú
Keď chces být teda fakticka a spravodlivá
Lebo potom to je jeden kolobeh a nadáva sa jeden na druhého a šíri to tu istú agresiu
Mňa brat v puberte v nervoch fackal, hlavne keď neboli rodičia doma a svoju ženu neudrel.
A tiež som dostala od mami jednu vzduchom mastenu ,keď som jej v 14klamala a ešte sa jej aj drží vysmievala do tváre . A nemyslím si že je odpad.
Zlyhanie áno, odpad nie..ale príliš málo informácií na vynášanie rozsudkov.
@anonym_autor nie je normálne že zbije vôbec slabšieho,niekoho
také sú vzorce spravania z rodin, je na každom aby ich zmenil a je na každej aby sa pokusila to zmenit
nejak sa to berie aj nás bili ale to neznamená že budeme robit to isté alebo to tolerovat dalej
a kecy typu že sa nič nestalo , a že nam nič nie je, ako u koho, a kto to vie nahlas povedat alebo priznat , väčšinou to vytestnime ale to nie je riešenie
aby bitka nebola riešenim
@anonym_autor nie je normálne že zbije vôbec slabšieho,niekoho
také sú vzorce spravania z rodin, je na každom aby ich zmenil a je na každej aby sa pokusila to zmenit
nejak sa to berie aj nás bili ale to neznamená že budeme robit to isté alebo to tolerovat dalej
a kecy typu že sa nič nestalo , a že nam nič nie je, ako u koho, a kto to vie nahlas povedat alebo priznat , väčšinou to vytestnime ale to nie je riešenie
aby bitka nebola riešenim
@sara07 jasne bitka nie je riesenie, ale uprimne ti poviem ze ked ma moja pubertacka tlakovala 2t a potom prisla povestna kvapka taku po pysku dostala az som sa sama cudovala. Ldn pre dokreslenie situavie mala som tlak 150/ 110. Normalne 90/60. Myslela som ze ma tam klepne a ona by ma s kludom anglicana prekrocila
@sara07 jasne bitka nie je riesenie, ale uprimne ti poviem ze ked ma moja pubertacka tlakovala 2t a potom prisla povestna kvapka taku po pysku dostala az som sa sama cudovala. Ldn pre dokreslenie situavie mala som tlak 150/ 110. Normalne 90/60. Myslela som ze ma tam klepne a ona by ma s kludom anglicana prekrocila
@anonym_679ea6 poznám mám doma 3 chalanov, no ja som normálne odišla z domu a predychavala na lavičke , ano nedavala som to ale nikdy som nedala nikomu facku tak detom som teda určite nechcela dat ...
ale chápem to totálne uletenie nervov , stalo sa mi že som navrieskala ani som nevedela že viem tak kričat ... najhoršie že mi potom ani nebolo lepšie ale horšie ... fyzicky
@anonym_autor nie ,nie je to normalne a nikdy nebude. Len raz by zdvihol ruku manžel na nase deti a mohol by sa rovno pobaliť. Vie to od zaciatku. Sú rôzne situácie v živote a nielen dieta nas dokáže vytočiť do vyvrtky , ale iným nedáme facku ,preco byt slabšieho , svoje dieta, ktore milujem ? Je to vzdy len o tom , ze dospelý nezvládol svoj hnev. Ked tu niekto napise, ze dostaval opakovane ,lebo si zaslúžil 🤦♀️ to tak veľmi pomáhalo, ze bolo treba bit opakovane???? Tí, ktorí to tvrdia, klamú samých seba .
nech to dieta robilo cokolvek a nech ma hocikolko rokov, nie je ok, ked ho niekto zbije. ani otec, ani matka, ani nikto iny. ja sa cudujem, ze v 21. storoci po vsetkych tych vyskumoch sa musime o tom este stale bavit.
@deedol stale dokola... nechapem to... hrozne aj citat. Zatvaram tuto diskusiu, lebo mi zas bude pol dna zle z toho, kolko ludi to este aj dnes povazuje za normalne...
Ale keď niekto nerozumie slovam, tak nepridzubes, nevysvetlis...
Hovorí sa že čo mama vysvetluje 2 hodiny, otec vysvetlí do 5tich minút. Pochopme, že málokto vedel vychovávať dieťa a nastavovať hranice pred 40timi rokmi. Otca som nemala, a trieskala ma len mamka, buď jej rupli nervy alebo som niečo vyparatila. Potom už prestala lebo sa jej robili modriny z toho keď ma udrela. Nejak to neriešim a nespomínam na to.
Fyzické násilie nie je prijateľné v žiadnom vzťahu ,ani medzi partnermi, ani voči deťom. Neexistuje „slabá facka“, existuje len prekročená hranica a nezvládnutie vlastných emócií... Človek, ktorý zdvihne ruku na dieťa, ju dokáže zdvihnúť aj na partnera,je to rovnaký vzorec správania a sebaovládania sa Násilie sa nedá ospravedlniť emóciami, stresom ani výchovou. Okrem toho, že fackou sa daný problém nevyrišil, akurát dieťa/ dcéra bud bude mať strach alebo naopak môže to vyvolať ešte väčšiu agresiu. Ide o to pochopiť, že bitie hocijaké nie je výchova a nič sa tým nevyrieši.
Nie, nieje to normalne, ani nejaka "vychovna facka"
Hovorí sa že čo mama vysvetluje 2 hodiny, otec vysvetlí do 5tich minút. Pochopme, že málokto vedel vychovávať dieťa a nastavovať hranice pred 40timi rokmi. Otca som nemala, a trieskala ma len mamka, buď jej rupli nervy alebo som niečo vyparatila. Potom už prestala lebo sa jej robili modriny z toho keď ma udrela. Nejak to neriešim a nespomínam na to.
@lucyluska ja si zas neviem predstaviť, čo také strašné môže vyparatiť decko, či pubertiak, aby mu musel rodič plieskať facky, alebo iné fyzické tresty. Ja aj celkom rozumiem, že sa kedysi vychovávalo ako sa vedelo, osveta nebola, nikto neriešil dušu dieťaťa, dieťa bolo len decko, ktoré má držať hubu a poslúchať. Ale mnohí takto fungujú aj dnes a to je na tom smutné.

Aj zena ktora zbije muza/syna je kus odpadu 🙂