icon

Príliš dobrý muž

6. nov 2021

Dobre čítate aj taký môže mať niekto problém.
Môj muž je dobrý chlap sme spolu 15 r nemá kamarátov s ktorými by sa stretával, nemá žiadne hobby, chodí do roboty a domov.Aj nakúpi, aj porobi🙂Má veľa známych no každý svoje rodiny, pracu..Môj muž je veľmi poddajny a bez názoru.Vo veľa situáciách si pripadám ako jeho mama.Myslim si, že aj v práci kvôli svojej povahe stagnuje či pozíciou, alebo platom, lebo si nevie povedať svoje.Pracuje 7 r na jednom mieste má 45 r a nemá žiadnu ambíciu čokoľvek zmenit.On je spokojný, pokorný a ja presný opak zmenila som prácu, studovala ďalšiu školu chcem napredovať mám krízu stredného veku a pocit, že kedy, ak nie teraz.Dostal 2 ponuky stať sa konateľom spoločnosti spolumajitelom všetko odmietol.
odmietol.Cele roky

Strana
z3
nelinka2009
6. nov 2021

A aký je problém? Môj je podobný, len ja v tom problém nevidím... Ale rada si nejaký sem tam vyrobím,aby nebola nuda...😂😅tak daj...

sapetka
6. nov 2021

A tym by som nebola ani ja spokona od odseku ze je poddajny atd.. ale co s tym narobis asi je taka povaha.

zmrzlinka2021
6. nov 2021

tak si takeho manzela vaz

777januska777
6. nov 2021

Každý sme nejaký, tvoj manžel je spokojný so svojim životom a so všetkým čo má. Co je viac? Ty sama si nespokojná a stále hľadáš šťastie niekde v niečom. Nevieš nájsť to co on už dávno má. To co ma on je dar a nie prekliatie. 🙂

0silvia0
6. nov 2021

chcela by si aby bol nasilu ako ty? Aby s nim zacala plieskat kriza stredneho veku a hadzat okom po dvadsiatnickach? Aby bol ambiciozny, aktivny? Ma sa kvoli tebe zmenit, aby si bola spokojna? Co ak on ma podobne tuzby? Co ak tuzi aby si ty bola ako on? Pokojna, poddajna, neambiciozna atd.? Kto z vas sa teda zmeni?
Bol niekedy iny ako je teraz?

mamusa34
6. nov 2021

Náhodou máš super. Či chces zmenu? Veď to je dokonalý muž. Pomáha dobrý do krčmy nechodi. Takého mám otca ,nepamätám žeby chodil niekam .. bol s nami deckami doma vždy

autor
6. nov 2021

Čaká na môj prvý krok.Nevie nič rozhodnúť sám a alibisticky čaká čo spravím a poviem ja.Co je najhoršie, že máme 13 r syna a ten je taký istý nepriebojny ako jeho otec.Ak by som ráno povedala poďme do Piešťan sa okúpať, tak sadneme a pôjdeme.Neviem či mi rozumiete, ale tá jeho submisivnost a snaha vyhovieť mi ma privádza do vytrženia a neuveriteľne mi tým ide na nervy a neviem si ho vážiť:(presne to, čo tu píšu iné ženy ako s nimi zametá manžel začínam robiť ja.
No problém je ten, že aký má syn vzor🙂ja nepotrebujem doma despotu, ale ani handrovu babku bez názoru.Jemu všetko stačí a všetko je dobre.Dokonca ešte aj očkovanie na Covid čakal, kým pôjdem prvá ja a až potom išiel on.Ja viem, že sa nezmení, ale predstava žiť ďalšie roky takto mi naháňa hrôzu.Syn sa niečo opýta a on odpovie opýtaj sa mamy, mama povedala....áno hanbím sa hanbím sa, že nemám problém a aj tak mi jeho správanie vadí.Ja už dieťa mám, chcem partnera oporu, chlapa o ktorého sa viem oprieť a nie bábovku.

mikadooo
6. nov 2021

Hehe môj muž detto v jednej robote od vysokej, spokojný, minulý rok mu skokovo zvýšili plat, som sa smiala, že podľa mňa už bol total podpriemer, že už museli mu ten plat zvýšiť, lebo ako vytŕčal zo všetkých tabuliek 😄. V tej robote je takmer 15 rokov 🙂. Ale ja som rada že je v práci spokojný, peniaze nám stačia, nielen na bežné veci ale na hocičo čo potrebujeme. Zvýšenie potešilo, ale keby nebolo, tak v podstate asi ani nevadí, v podstate ja ani nevnímam koľko zarába, zatiaľ sa ešte nestalo, že by sme nemali peniaze na účte, alebo si museli niečo odriekať.

panelacikova
6. nov 2021

kedysi dávno som takého mala. tiež sa mi zunoval, pripisujem to však veku, mala som 19... na staré kolená som dostala akoby druhú šancu. iný muž, ale rovnako dobrý, ba možno ešte lepší 🙂 a dnes som rada, že je taký. ale vtedy som sa zrejme nudila a tiež som nerozumela, prečo je taký, aký je. ja som bola besniačka. takže asi aj autorka sa až príliš nudí a nevie, čo je to muž, ktorý ju podvedie. alebo taký, ktorý ju sotí o stenu. alebo taký, ktorý dá sústavne prednosť pred kolegami v krčme pred svojou ženou 🙂

narayan
6. nov 2021

Ženy majú chápuňa, zle je.... Ďalšie ženy majú spokojného dobráka, tiež je zle...a potom sa čudujme, že nám vôbec nerozumejú 🤷‍♀️

panelacikova
6. nov 2021

autorka, ja ti na jednej strane rozumiem, žena si prestane takého poddajného muža veľmi rýchlo vážiť. na druhej strane, riešiš to dosť neskoro. máte pubertiaka, ktorý má zrejme otca rád a neviem si predstaviť, žeby ste sa teraz rozišli, čo by to so synom urobilo :( máš tú smolu, že si čakala pridlho a tým pádom si nezažila to, čo opisujem vyššie, aby ti dotrklo, že máš doma poklad (hoci ty si myslíš, že nie) 🙂

autor
6. nov 2021

@panelacikova viem, že sú takí muži, ale pochop, že ja ho celé roky vediem za ruku ako svoje druhé dieťa.Dnes som bola svedkom ako ho syn poslal do prdele nie doslovne, ale niečo v tom zmysle, že má zavrieť dvere na izbe a ísť a môj muž sklopil uši a odišiel.Je to normálne?Veď on je rodič, chlap má mať nejaké slovo a zodpovednosť a nie odísť bez slova.Preco je tak submisivny?

panelacikova
6. nov 2021

autorka: chápem. ale neurobíš s ním nič. je to taká povaha proste :( neprerobíš ho... ak by si ho milovala, tak synovi dohovoríš (alebo vlepíš - podľa toho, nakoľko bol k otcovi hrubý) ty sama. ale ty ho nemiluješ, ty ho máš plné zuby práve preto, že je taký tichý a poddajný.

mironka
6. nov 2021

len mozno nerad vstupuje do konfliktov....on je presne ako ja...aj moj otec bol taky...mama robila prve kroky,lebo otec sa nemal k cinu...mama stale spomina,ze ona bola ta,ktora vybavovala a behala po uradoch. Raz si chceli vybavit pozicku,tak mama poverila otca ako hlavu rodiny,aby to odkomunikoval. V banke za onych cias otcovi povedali,ze zial nevychadza nam a nemozu im tu pozicku dat. Oco sklopil usi a podakoval za info. Podla mamy to nebolo doriesene,nabehla do banky a zacala riesit,vysvetlovat a prosit. Lebo ked nieco chces,musis sa doprosovat. A moj otec taky nebol.

h2
6. nov 2021

A akú reakciu by si si predstavovala na: "Poďme do Piešťan sa okúpať!"? Tak napíšem Ti najpravdepodobnejšiu reakciu môjho muža:
"Ja nikam nejdem, som rád že mám voľno."
Hm? Vymeníš? 😁

autor
6. nov 2021

@panelacikova áno, vyskočila som na syna čo si to dovoľuje a išla vynadať mužovi prečo mu nič nepovedal a utiekol ako malý chlapec.Odpoved bola, že on provokovať nebude a puberta...že jemu stačí, že sa so synom hádam ja.No áno hádam sa, lebo syn stále skúša pokiaľ môže ísť.To mám sklopiť uši aj ja a o 2r nam bude syn skákať po hlave?A pochopila si to správne, tak to cítim.A dnešný zážitok so synom ma utvrdil v tom, že môj muž nemá žiadnu sebaúctu.A neuveriteľne ma to hnevá a som z toho smutná.

renab
6. nov 2021

Pises o mojom muzovi? Moj ma uz 55 a uz sa to nezmeni.... 😉

0silvia0
6. nov 2021

preco by nemal sebauctu? Mozno ma len pokoj v dusi a na dusnu atmosferu stacis ty, naco bude hrotit atmosferu v dome?

thoughtfulweirdo
6. nov 2021

A čo keď to je z pohľadu tvojho muža úplne inak? Čo keď jemu v skutočnosti nechýba odvaha alebo snaha, ale práve naopak má niečo lepšie a to je schopnosť udržať si svoj vnútorný pokoj v každej situácii? Vieš, ako sa cíti po situácii, v ktorej (z tvojho pohľadu) nepriebojne ustúpi? Je smutný, skleslý? Alebo je stále v rovnakej pohode a už ani nepamata, že nejaká situácia bola?

autor
6. nov 2021

@0silvia0 on ani nikdy nepovie čo by chcel.Nezlahcuj to....nemal strieskať syna, ale aspoň povedať, že tak sa nerozpráva, alebo nenechať sa vyhodiť z izby.Nie, bol vždy taký dobrák, ale nie až tak.Bol šikovný podnikal, pracoval a rokmi zlenivel usadil sa a nemá vôbec žiadne ambície čo ma mrzí najviac.Jemu stačí žiť jeden deň rovnaký ako druhý.Ked dostal ponuku od dlhoročného kamaráta na konateľa firmy 3 večery sa ma pýtal čo by som spravila naschvál som bola ticho a povedala, že to si musí rozhodnúť sám.Samozrejme, že to neprijal.Neviem opísať všetky situácie, lebo viem, že som za smiešnu, že ma nebije, nepije, neflaka sa a ja mám problém.Zacina mi to vadiť kvôli synovi, že má otca slabocha.O čomkoľvek rozprávajú nikdy mu nepovie niečo povzbudivé štýlom musíš si veriť, si šikovný, to zvládnes, ale no ja by som do toho nešiel, buď opatrný zase v ňom vidím toho malého ustráchaneho chlapca, ktorý sa všetkého boji.

autor
6. nov 2021

@thoughtfulweirdo on je v pohode jeho to netrápi.

0silvia0
6. nov 2021

Nezlahcujem to, ale pozname len tvoju verziu...

dskjhfdlkdjhl
6. nov 2021

A to sa mu stalo az po svadbe? Alebo Ti pred svadbou taky submisivny vyhovoval?

thoughtfulweirdo
6. nov 2021

Tak ak ho to netrápi, podľa mňa to nie je charakterova vada ani nič, čo by potrebovalo napraviť. Ak by to bolo o tom, že si nevie poradiť, potreboval by pomôcť byť priebojnejší. Ale on je podľa toho, čo píšeš, so sebou spokojný a teda potrebuje len niekoho, kto ho pochopí a nebude chcieť prerábať na svoj obraz 🙂

autor
6. nov 2021

@dskjhfdlkdjhl vtedy vyhovoval, lebo som nevedela aké prídu situácie, výchova dieťaťa..., že vlastne vždy bude všetko na mne a on bude môj tieň bez zodpovednosti, názoru.
@0silvia0 ak by mi niekedy povedal, že mu nevyhovujem, alebo mám niečo zmeniť aspoň by som sa nad tým zamyslela či nemá pravdu.On nepovie nic všetko je dobré.

hivanik
6. nov 2021

Podľa mňa máš problém sama do sebou a vytáča ta ,že muž sa nevie vytočiť....Neviem , bola by si spokojná keby sa s tebou hadal a synovi vylepi facku za dnešnú situáciu??? Zjavne si nevazis co máš doma ....
Môjho somariny nerozhadzaju a niekedy mám pocit, že sa môžem pohadat sama so sebou....Výlety a dovolenky organizujem ja...Manažér v práci neznamená vždy aj Manažér rodiny....Ale takto nám to vyhovuje....

koniarova
6. nov 2021

Problém máš ty, nie on. On je so sebou spokojný. Neprerobis iného človeka. Zmeniť vieš len seba a svoj pohľad na svet.

berenika39
6. nov 2021

...každý jeden z nás je svůj, ty jsi taková, on jiný...ale to je dobře, on má "nárok" na svoji povahu, svoje názory, je to dospělý muž, osobnost. Stejně tak jako ty. Za mě je to tak úplně běžné, možná žádoucí. Zkus se na to dívat jinak - přijmi to, nehledej v tom problém, uleví se ti. A chápu, že ti to je možná nepohodlné, ale i on má právo být svůj🙂 Stejně jako ty...

777januska777
6. nov 2021

Ale prečo jo nechceš akceptovať? Ved to aký je nie je zle, je to jeho povaha, jeho osobnosť. Ked nedokážeš akceptovať manžela, nebudeš akceptovať ani svojho syna, ktorý ako tvrdíš, je taky istý ako tvoja manžel. Nie oni majú problém, ale ty máš problém so sebou a so svojou snahou zmeniť druhých na to co ty chceš. Uč sa milovať to aký je.

kittykat22
6. nov 2021

ako keby si popisovala mojho muza. A je to strasne. Syn je tiez po nom a teda niekedy mam stavy ako ty. Moj muz nema drive, nema zaujem pre nas nieco vytvarat - vsetko robim sama. Ako mi nic - prisaham nic na svete mi nechyba, tak niekedy zatvorim oci, predstavim si, ze tu tresnem dverami a odstahujem sa do Tokia a uz sa nevratim 🙈😅 Samozrejme potom ich otvorim a uz to doma bezi ako vzdy. Ale, zacala som sa ucit cudzy jazyk a dohodla som sa, ze budem chodit sama na 7-14 dni do zahranicia na jazykovy kurz. Podla mna to vsetkym prospeje. Nechcela by si skusit to iste?

Ako nechcem vidiet co sa tu bude diat ked odidem. Nastastie budem daleko a telefon budem brat zo zasady o 7 vecer 😀

Strana
z3