icon

Príliš milá svokra

koritsi
21. máj 2012

Ahojte, nasla som len diskusiu o "zlych" svokrach a neda mi zaradit tam tu svoju tak vytvaram novu. Moja svokra je az prilis mila. Kym sme nemali dieta tak to bolo super, rozumeli sme si, vsetko bolo v pohodke. Odkedy sme traja tak mam niekedy pocit ze prekracuje hranicu "normalnosti". Denne vola niekolkokrat, pise emaily, velmi sa stara ci je ok, aka bola noc, ako sa ma, atd. Vyjadri vzdy svoj nazor ked sa pre nieco rozhodneme, napr ked sme spravili detsku izbicku a my sme ostali sami v spalni tak to bolo prilis skoro atd. Skoro kazdy vikend sme tam aspon na obede, od takych troch mesiacov nam stale ponukaju ze si ho vezmu aspon na noc aspon na vikend atd. Doteraz som to tak nejako brala a filtrovala, smiala sa na tom a aj ked som mala zmiesane pocity predsa je lepsie mat milu a dobru svokru. Boli sme vsak nedavno na dovolenke sami a moji rodicia a svokrovci strazili - par dni kazdy par. Ked sme prisli, svokra vecer volala a plakala do telefonu - ako moc jej chyba a ci je ok, a ze jej je luto atd. Trosku ma to prekvapilo, rozumiem ze je tazko byt bez neho ale ta reakcia bola taka zvlastna, proste plakala. Som velmi rada ze ho lubi ale niekde v hlbke mi "svieti kontrolka". Zda sa mi ze sa az prilis nanho viaze. Mate aj vy taku skusenost? Mozem to nejako ovplyvnit? Myslim ze aj pre nu by bolo lepsie keby to brala tak nejako viac v pohode

Strana
z13
sasajka
29. jún 2014

@ukulela Ja mám tiež na vec svoj názor, len ma zaujal konkrétne tento prípad, hlavne ako bol opísaný 😉

jana_eyre
29. jún 2014

@koritsi ja len, ze mam pocit, ze byt svokrou je tazsie ako byt mamou.. ked si svokra, nikdy nevyhovies.. moja svokra je dobra a aj tak s nou nie som spokojna /vzdy najdem nieco co ma na nej rozculi a pritom za to nemoze/.. clovek je proste tvor nespokojny...

tvoju svokru to podla mna prejde, ak bude mat viac vnucat, ci uz od vas, alebo od ostatnych deti...

jana_eyre
29. jún 2014

@koritsi ups, prepac az teraz som si vsimla datum zalozenia otazky.. tak sa to snad upokojilo 😉

ivasyc
30. jún 2014

Kočky moja svokra je ako tak fajn, jedno vnúča si už rozmaznala tak, že jej drahá vnučka ani prstom nepohne a je zdutá keď jej niečo povieme a dalšie, ktoré plánujeme s manželom som povedala, že budem dávať otcom jeden je super otec a veľa veci aj mňa ako dieťa naučil a deckám dovolí aj v motorovom oleji sa hrať a má trpezlivosť odpovedať na všetky otázky a druhý zase rád v záhrade sa prple a teši sa keď ma fajn úrodu. A moja mama to dieťa by len rozmaznala ako moja svokra a ja aby som to doma potom vychovávala a šedivela aj s mojím mužom. 😝

bar12
1. júl 2014

@sasajka @ukulela aj podla mna je to uz dost, ale do takychto veci sa nestaram, to je cisto jej vec, pokial to vyhovuje jej aj malej, nevidim na tom nic zle, vzdy lepsie, akoby malu nekojila vobec....nad touto otazkou by som sa na svokrinom mieste nepozastavovala pri tom vsektom, co o nej popisala, je tato vec zanedbatelna 🙂

apresmidi
24. okt 2015

Som ešte viac nenávidená svokra-napriektomu, že som sa už takmer úplne stiahla a som absolútne neviditelna, PASÍVNA a naozaj nič nechcem a nečakám - IBA to, čo mi veľkodušne DOVOLIA rodičia mojich vnúčat....smiem ich vidiet pod prísnym dohľadom tak raz za 6 týždňov....
Napísala som ZÁVET, v ktorom oznamujem, že ZAKAZUJEM pohreb, - vôbec, AKÚKOĽVEK STAROSTLIVOSŤ o moju starú a schátranú telesnú schránku - TAKÚ RADOSŤ MOJEJ NEVESTE NEDOPRAJEM, ABY SA VYTEŠOVALA NA MOJOM POHREBE, RESP. SI "KOPLA " DO MOJE STAREJ A CHOREJ TELESNEJ SCHRANKY , ALEBO MRTVOLY....
Radšej skončím sama pod mostom, akoby som mala byt vystavena NA "MILOSŤ" tak bezcitným a bezohľadným ľuďom, ako je moja "nevestaô a môj "exsyn.

apb
25. okt 2015

@apresmidi Ani sa im necudujem. Po precitani tvojho prispevku je jasne, ze si padnuta na hlavu, takze spravili iba dobre 🙂

katrin21
25. okt 2015

@apb si si ista? myslim, ze to je ta moomintrolka, len za rok zabudla nick a tak ma novy.. precitaj si , co prezivala, tak dve strany dozadu a potom sa vyjadri. jej nevesta evidentne nie je v poriadku .

lubkavargova1
25. okt 2015

Aky paradox je to: mamicky maju synov, strazia si ich ako oko v hlave...nadavaju na svokry...potom synator vyrastie donesie si nevestu a z maminy sa stane odrazu svokra...a nejako ten kolobeh pokracuje stale stale len si to nejako neuvedomujeme...osud, ci karma? Kazdeho raz dobehne...z dcery sa stane nevesta potom matka a potom svokra....

nk599
27. okt 2015

To poznam prilis mila a otravna taka bola aj moja ale konecne mam od nej pokoj nevola nepise nechodi . Nechcem jej davat deti nemam ju moc rada lebo ked som bola s malou tehotna nadavala na mna a ohovarala . Ale teraz sa jej to vyplatilo ze jej druha nevesta budaca je k... Nemam slov. Tak riesi svojho druheho syna . A mame s manzelom pokoj to sa mi ulavilo lebo vkuse chcela pomahat ja ustupujem len kvoly manzelovi ze sem tam pride inak som stastna ked nechodi

petra7777
27. okt 2015

@magali Aké milé 🙂 🙂 🙂 Takže tvoja mama môže byť s malým hocikedy a ako dlho chce....ale manželova mama nech ide radšej do psej matere, že? Fakt choré toto zmýšľanie ☹

petra7777
27. okt 2015

@moomintrolka Skúšala si so synom hodiť reč? Alebo ťa absolútne nevníma? Také ženské sú podľa môjho skromného názoru teroristky a tvoj syn je udupaný tak, že má z vlastnej ženy panickú hrôzu.....

magali
28. okt 2015

@petra7777 na ktory prispevok si teraz reagovala? na ten na prvej strane? ten ktory som napisala pred tromi rokmi? neviem ci ma zmysel vobec nato reagovat.. lebo vidim ze nazor si si urobila z tych par viet.. ako vies ako zijem? zijeme? uz sme sa stretli v skupine ach ta svokra.. tam sme si to vysvetlili ale, akoze prepac ale teba ocividne bavi chodit do takychto tem o svokrach, pripada mi ze sa v tom vyzivas.. ak je to ten prispevok na prvej strane tak aj moja svokra moze byt s nasim synom kedy chce a ako dlho chce.. tento rok tam dokonca na prazdninach bol a doniesol si odtial krasne vyrazy ako mravcek curacek atd.... vies keby moji svokrovci svojho syna nevyhodili z domu zato ze sa len nezhodol so svojou sestrou, mohli sme byvat u nich a mohli byt s malym kazdy den a to ze byvame v jednom dome s mojimi rodicmi neznamena ze su s nim kazdy den, ale naco ti to vobec vysvetlujem.. chore je tvoje vyrypovanie a vytrhavanie slov z kontextu

petra7777
28. okt 2015

@magali Čo sa durdíš? Ja len reagujem na to, čo si napísala....neviem, či to mení niečo na fakte, že to bolo dávno 🙂 Situácia sa mohla zmeniť, ale aj nemusela 🙂 A áno...milujem tieto témy, kde sa dá reagovať hocijakým spôsobom 🙂

Strana
z13