icon

Príliš utáraný syn

28. aug 2020

Ahojte, názov ma ako mamu mrzí, ale myslím že je najvýstižnejší ak ho chcem stručný... K veci...
Syn je odmala veľmi utáraný, kto si myslí že má doma ukecané dieťa verte, že nemáte doma toho môjho. No a tu je problém. Bývame na mieste kde je cca 15 domov, su tu rodiny s deťmi, my sme sa nasťahovali posledný, akosi sa s nimi skamarátil, syn by chcel byť s nimi stále, ale posledný týždeň počúvam ako mu deti hovoria že je otravný (ja to chápem lebo jeho štýl komunikácie je naozaj taký, aj keď to vyznie odomna ako matky zle) v skratke sa s ním ani deti nechcú hrať, doslova som počula ako hovorili že "si otravný, lebo stále za mnou beháš a nič iné len ferko ferko ferko...) meno vymyslené ale asi ste pochopili čo tým myslím. Ja sa dotoho ako mama starať nechcem, musí sa aj on naučiť ako má s inými rozprávať, musí si podľa mna v kolektíve to miesto" obhájiť "nejako sa zaradiť sám, ale ako mame sa mi to zle počúva.
Povedala som mu že si tak hovoriť nemá nechať a keď sa s ním deti hrať nechcú a začnú mu tak hovoriť, nech príde domov. Lenže viem že on domov nepríde, hovoria mu tak a on aj tak behá za nimi
Neviem vlastne ani čo

Strana
z2
prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
nini1010
28. aug 2020

Ja mozno poviem ako clovek "z druhej strany".Mame v blizkosti 4 rocneho chlapceka.Roztomily,komunikativny ale jemu sa usta proste nezavru.Mne to pride rozkosne,smiesne,ale ze je to problem som si uvedomila nedavno na svojej dcere ktora je inak velmi kamaratska voci starsim aj mladsim detom.Nejaku dobu sa s nim hrala ale za chvili od neho doslova utekala a povedala mi ze nech ju uz konecne necha ze uz na neho nema nervy ze len tara a tara 😁 Vtedy som ai uvedomila ze naozaj ma pravdu 🤷‍♀️ Tak ja by som asi urobila to keby som bola mamou takeho dietatka,ze by som ho naucila byt vnimavym voci tomu ked niekto nema zaujem sa s nim hrat,naucit ho podla coho to zisti a proste v takom pripade nechat dane dieta tak a ist sa hrat s niekym inym.Proste naucit ho vycitit kedy sa s nkm uz dieta nechce hrat.Osobne na tom nevidim nic nenormalne.Ani my dospeli nie sme vsetci predsa kamosi a niekoho mozeme a ineho nemusime.Aj to ho uci pohybovat sa vo vztahoch aj v dospelosti a byt ohladuplni k druhym ludom.a nebala by som sa ze nebude mat kamaratov.Urcite nejade ine dieta ktoremu bude on ako odobnost imponovat,a budu sa spolu pekne hrat.

sejan
28. aug 2020

A aký bol v škôlke? A pred tým čo mal kamarátov nemôže ho nejaký prísť pozrieť? Že by vyskúšal ísť za tými chlapcami so svojím kamarátom... Nemajú ti kamaráti niečo čo sa mu tam páči? Napríklad psík alebo nejaké auto že by tam tak chcel byť... Konkrétne len s nimi sa chce hrať?

dilino
28. aug 2020

Milujem take deti s ktorými sa dá o všetkom kecať aj ked somariny mojou túžbou je mať takého/ takú doma ja som strašná extrovertna.Mám susedu 3 ročnu ta kecááá každý deň a veľa a ja s ňou.Ked ide do škôlky neviem sa dočkať kedy príde a keca a tara proste to je moje.Jej mama mi hovori ako to môžeš počuvať aj niekoľko hodin v kuse skrátka môžem každý deň a nevadi mi to.A tak isto má kamáratka 7 ročného ten je milionovy. S tým tiež vôbec mi neprekaža že ked príde kamáratkin syn a zaroveň susedina dcéra no tie ich mami len rukami zalomia ako sa s nimi bavim.Pre mňa tvoj syn by nebol otravný bola by Prima milionovy zabáva smiech kecanice okolo toho a cirkus a deti to je moje .Ja som nikdy toto nezažila mňe to veľmi chybalo preto to asi tak beriem mala som dcérku postihnutu ale možno preto mi to chyba mňa bavi sa takto z detmi realizovať.Pre teba je to otravne trápne ale pre mňa by to bol super parťak aj všetky vaše deti milé prispievateľky ktore sú ukecane a spoločenske to by niečo bolo pre mňa.

unicornlady
29. aug 2020

V podstate každé dieťa potrebuje pozornosť. A on, keď ju strháva len na seba tým rozprávaním, tak ostatným sa neujde.

A je iné, ak je dospelý človek a ten znesie ukecané dieťa. Ale keby je napr. niekoľko dospelých pri sebe a jeden by mal neustále potrebu vkuse rozprávať, tak je to neskutočne únavné. Dokonca až neohľaduplné, keď stále on, on on, aby sa všetko točilo len okolo neho.
Ja mám takého príbuzného, bol v rodine najmladší, tak sa naučil stále rozprávať, vymýšľať si, aby na seba upútal. A keď sa aj začne debata o niečom inom, on to zase obráti na seba a zase len on musí byť stredobodom pozornosti.

rebellefleur
29. aug 2020

Ja mam takých 2 synov.. Bohužiaľ tu ukecanost zdedili po svojom otcovi.. A prečo bohužiaľ? Lebo ti moji sú presne takí, že ústa sa im nezastavia odkedy vstanu až pokým nejdu spat.. Ako budis dobre, ale aj keď nie je čo povedať, oni rozprávajú len preto aby rozprávali. Stále. Nonstop. A áno, je to otravné.. Veľakrát niekam prídeme, sú tam iné deti s rodičmi, oni dôjdu k nim a rozprávajú, stále, stále, stále a keď už ľudia nereagujú, tak začnú opakovať to isté dokola. Raz sa mi stalo, že dotyčni sa dvihli a išli nasurovo preč.. Človek sa im to snaží vysvetliť, ale bezúspešne a takisto neviem, čo s tým. A úprimne, za 5 min ticha by som niekedy "zabijala".

luccija
29. aug 2020

Autorka ty s ním komunikujes dostatočne, keď si maxi introvert?Tým, že toľko rozpráva upozorňuje na seba možno potrebuje viac.chlapec si hľadá svoje miesto chce zapadnut nechala by som ho tak, ale poučila, ak ho niekto slovne napáda choď preč mal by odíst a vysvetliť, že nie každého baví počúvať čo hovorí.Mali by ste si natrénovať tu komunikaciu

autor
29. aug 2020

@luccija jasne že komunikujeme, ja som doslova a do písmena full time mama, samozrejme mu dávam limity, lebo on spustí to svoje hneď ráno ako oči otvoríme, začne s legom a playmobilom a podobne kecať o tom, to som si "vydobila" svoju chvíľu, kedy jednoducho nemôže brblať kym nevypijem kávu, to sa ako tak naučil, že pozerá popri tom rozprávky, samozrejmé nieje úplne ticho ale to zase ani nečakám, ani nevyžadujem. Takže ráno sa drží.. Rozprávame sa veľa, aj keď on vzhľadom na vek tára často úplne odveci, jednoducho iba aby niečo povedal. Aj tam sa ho snažím usmerňovať, že nie za každú cenu treba hovoriť ked rozpráva nezmysli, snažím sa to otočiť na normálnu inú tému keď chce debatovať, ale on je všeobecne povaha kedy keď niečo začne hovoriť je ťažké ho prerušiť/zrušiť, proste on si vydobije aby povedal čo chce povedať, niekedy ho musím už s krikom poslať preč, už neviem ako docieliť aby jednoducho sem tam prestal, on je taký.. Od neho "utekalo" aj dieťa- staršie na ktoré všetci hovoria že stále mele, lebo sa nedostala ku slovu. Kto takéto dieťa nemá doma, ťažko to pochopí. A práve preto by som chcela minimálne docieliť to, že ked ho niekto pošle preč, nech odíde, ale on to neurobí ak to nepočujem ja a nezavolám ho... Ako píšem, ja potom aj chápem že tie deti, alebo resp to začal hovoriť že jeden chlapec, mu potom začnú hovoriť že je otravný, aj som mu to vysvetlovala. Ale to že vela kecá je proste odjakživa. A ked je vo vytržení teda napr ked s kamarátmi je celý bez seba že s nimi beha vonku vtedy mu duplom idu ústa od nadšenia.

To ze ja som introvert s tým nemá nič spoločné, ja nepotrebujem nových ludi, ľudí ktorých nepoznám - nezaujimaju ma jednoducho a nemám rada veľkú spoločnosť...ale so synom je pre mna komunikovať úplne prirodzené.

autor
29. aug 2020

@rebellefleur aj nam sa to už stalo, mal vtedy asi 3,5roka ked mamicka s dcérou odišla, lebo mamičke sa nepáčilo že maly sa snaží rozprávať s nimi... Naozaj kto nemá také dieťa nepochopí to, ako píšeš je to otravné pre rodiča ale teda nejako to už berieme aj sa snažíme to korigovať, syn je naučený neskakat mne a mužovi do reči aj ked sa vždy pokúša ale toto odmala zatrhavam, no stále sú pokusy a stále to robí. Proste vkuse kecať a kecať. A ako píšeš keď ho niekto začne ignorovať, ide to isté dokola. Ale teda keby ho niekto poslal preč a odíde tak by som to brala, no on proste nechce odísť, tak zostáva a potom sa to medzi deťmi strhne takto, že mu rozprávajú že je otravný, nech za nimi nebeha, ze sa s ním nechcu hrať...on potom príde ale vždy až po dlhej dobe, kto vie čo všetko si vypočuje od detí keď potom príde taky smutný domov... A práve tu som medzi, že mu vysvetľujem že je to jeho chyba lebo toto robiť nemôže, ale samozrejmé ma to ako matku mrzí že je smutný že mu také veci hovoria. (a aj chápem prečo mu to tie deti hovoria, stačí aby začal jeden a hneď sa pridá aj druhý, aj tretí...)

luccija
29. aug 2020

Tak ho nechaj tak extroverti sa tým nebudú dlho trapit.Musi to byť zlatý chlapec😉nájde si k sebe nejakého tichsieho a toho bude viesť a vykecavat mu

patys123
29. aug 2020

Ahoj z mojho pohladu, mozes pracovať jedine so synom, do druhych by som sa nestarala jedine, zeby to prektocilo hranice, keby ho nejak sikanovali. Bude sa to menit asi kazdu chvíľu. Ja mam takeho utaraneho synovca, usta sa mu nezavruuu ako je den dlhy. Tiez sa s nim deti nechcu hrat. Ma 8 rokov a niektore veci uz pochopil a ma aj zopar kamosov, no vzdy tu budu taki ti oblubenci, vodcovské typy, medzi ktore patrit nebude.
Mojmu malemu 4r., som tiez povedala nech si nenecha skaredo hovoriť. Zrovna aj dnes povedal kamosovi ze nie je pekne ako mu povedal. No on je zas ina povaha...
Myslim, ze zasadne vela nezmenis, no skus mu aspon davat nejake manualy ako sa kedy zachovat, uc ho uvedomit si, co sa mu paci a co nie. Casom to bude ine ale povahu nezmenis. Raz sa mu urcite zíde. Mozno z neho bude sportovy komentator 😁. Drzim palce 🤗

jumama
29. aug 2020

Keby si mu dala napriklad futbalku a nech si kope sam, nedaleko od nich. Mozno sa budu chciet pridat k nemu. Resp. aky typ hry sa hravaju, ked ho odhanaju? Nech sa hra tak sam opodial od nich a mozno sa pridaju.

mnamko
29. aug 2020

@deti95060810 presne u nas v Nemecku

rebellefleur
29. aug 2020

Vieš čo už aj mne to občas dosť prerastá cez hlavu, lebo ja mam dvoch takých a pokiaľ sa s nimi niekto nechce hrať na ihrisku, tak chcú ísť domov a tam ich zasa počúvam len ja a pritom sa im to stále snažím dokola vysvetliť, že nie každý má potrebu stále niečo hovoriť resp počúvať tie isté veci dokola a popravde neviem co s tým. Oni to majú totálne podedene ale po ich otcovi, lebo on je taky, ze o jednej veci, co sa da povedať 5slovami, on to ma monológ na 15 min minimálne a z toho to človeku 3x zopakuje len inými slovami. Ja popravde doslova vyhľadávam ticho, čo som kedysi bola pravý opak..teraz som tak ohucana po tých rokoch, že zo 7 mich dní 5 dní liham do postele s tým, že hlava mi ide vybuchnúť 🙈

rebellefleur
Autor odpoveď zmazal
autor
29. aug 2020

@rebellefleur ano ja to isté, nikdy som si ticho tak neuzivala ako teraz. Ked bol syn v škôlke a muž v robote dokazala som hodinu, dve sedieť doma pri kave a vychutnávala som si ticho 😁 no ono majú super aspoň to, že reakcia je že chcú ísť z ihriska domov. Ako neviem ako to prebieha s týmito susedmi presne, lebo keď sme na ihrisku akože tarat tara, ale zase ah počúva iných, dokonca sa nechá viesť ked niekto povie ideme sa hrať tak alebo tak tak často povie že dobre a hra sa.. Takže neviem. Tu chalanom si veľmi nesadol štýl jeho obkecavania a tym ze oni su uz všetci dlhodobo známy medzi sebou, jednoducho ho neprijali.. Už mech je škola, nech má starých kamarátov zo škôlky, nech ma vyplnené dni takto a na týchto nech teda kašle...inak neviem...on bude tiež taky ako píšeš.. Ze jednu vec ktorá sa da povedať stručne bude obkecavat 10minut, to je natom to otravné. Ale tak hadam sa to časom a vekom naučí nejako korigovať

sidicek
31. aug 2020

My máme také dievčatko v rodine, ale tam som si všimla, že to mohla byť aj kompenzácia za čas strávený v škole, lebo tam je úplne mlkva, deti sa s ňou nechceli hrať, takže bola len ticho a doma si to potrebovala dohnať. Ono je to pre druhých veľmi otravné, hlavne keď sú to len také kecy o ničom a deti nie sú diplomati.Ja mám tiež ukecane dieťa v rovnakom veku, ale hovorí aspoň k veci a keď sa stane že nie ,tak ho stopnem a nasurovo - možno pre niektoré matky sokantne- mu poviem že tára a že ho budem počúvať ,ale musí to mať hlavu a pätu.No on je zas dosť sociálne zručný, tak s tým nemá až taký problém,žeby ho odstrkovali ,práveže je dosť obľúbený ,lebo síce kecá ale je to vtipné aj vie vymyslieť zaujímavé hry ,proste tie deti baví.Mozno na tomto popracovať , viac zapájať fantáziu, naučiť ho nejaké zručností alebo hry ,ktoré by ho robili zaujímavejším aj pre iné deti.Len ak sú oni zohráta partia ,skoro ako rodina ,tak to ma ťažké zapadnúť aj bez toho utaraneho hendikepu.Najlepsie by bolo ,keby chodil s nimi napr. do školy alebo na nejaký krúžok, už by k nim viac akoby patril a mohlo by sa to zlepšiť.Je zase podľa mňa škoda , úplne ho odstrihnúť.

Strana
z2