Pripadám si ako slúžka
ahojte , som totalne vytočena , a nevladzem už. ako taka krava sa snazim a upratujem doma , varim periem žehlim staram sa o deti ,beham na nakup , vysavam , a stale tie hračky hore dole ukladam , a moja polovicka na všetko kasle sedi si pred telkou alebo pc , a ja tu beham po byte od rana do večera ci uz som pri sporaku , alebo sa venujem detom , a on nic este jeho treba obskakovat a coho sa dočkam ani nevie povedat dakujem ,uz ani neviem kedy som bola niekde vonku , Som zla mama ? Ak chcem chvilku pre seba? moj den sa toci od rana okolo deti , potom varit prat , upratovat , dat deti večer do poriadku okupat uspat a k tomu este obskakovat polovicku , aj ja som iba clovek , a on nie a nie pomoct nic , ako ho prinutit aby trosku pomahal ja nechcem vela len fakt už to naman tak dolieha ze dnes som sa rozplakala, nevladzem
@aduuus hm... tak drzim palce - neda sa ti niekde od neho na chvilu odist? vysvetlit ako sa citis, co potrebujes - mozno mu napisat list... a dat si pauzu, nech sa spamaeta?
ja ti neviem, zial co si zavesis na krk to mas☹ predpokladam ze ty radu nehladas co robit - asi to sama vies. ja ale byt na tvojom mieste, tak by som sa snazila len rozpravat a prist k rieseniu - hlavne co najkludnejsie, proste hadkami sa nikam nedostanes a mozes akurat sebe a babatku ublizit☹
No to by ma zaujimalo co by ste povedali mne... Citim sa ako zakladatelka prispevku. Moj priatel dobre zaraba cize mame celkom pohodu co sa tohto tyka, ale ked chcem od neho ponoc je to o tom ze on zaraba tvrdo pracuje tak on si potrebuje cez vikend oddychnut. A ked ja prinesiem tolko penazi domov co on rad si to so mnou vymeni... Co by som samozrejme nevedela ja zarobit.... ( nie toto som nevidela na zaciatku vztahu asi som bola slepa zo zamilovanosti, sme spolu dva roky)
@aduuus rodicia by ti nepomohli? alebo surodenci, kamaratky? ak vies co mas robit, bolo by dobre to spravit teraz ked este si ekonomicky aktivna a mas aku taku nezavislost... ked budes doma s babom bude to omnoho tazsie.
okrem toho strata teba by ho mohla primaet k tomu aby prehodnotil svoje spravanie
@dai to nie je problem, raz za tyzden na tri hodky dojde jedna pani upratat zbezne a pozehlit,. Ale vsetky vieme ze keby sme upratovali len raz za tyzden tak to sa neda pridetoch nazvat upratovanie.....u mna to nie je o tom ani ze ako sluzka kvoli upratovaniu, ale kvoli malemu, ktoremu sa skoro nevenuje, lebo jeho slova " keby som ja zarabala a tak tvrdo robila ako on, nevedela by som cez vikend ze maly existuje kedze by som chapala ako si potrebuje odychnut"....
@anika159 tak este mas male babatko - viem si predstavit ze este ani nevie co by on s takym babom mal robit...
na druhej strane, vies, on ma aj trosku pravdu - lebo my zeny chceme byt na materskej 3 roky, muz ani nahodou ( som tu citala ako sa pohorsene nejake matky v jednej teme rozculovali ked si manzel jednej z nich dovolil podotknut zeby tiez chcel zostat na materskej ) a tvarime sa ze je to najhorsia vec na svete... pritom teda ja mam narocnu pracu a ten stres tam sa ani nahodou neda porovnavat s tym co ma zena doma na materskej ( aj ked upratuje, zehli etc. )
moj muz tiez moc nevedel co robit s malou ked mala ten vek ako tvoje babo... teras s malym je to uz o dost lepsie... a teda s malou su neskutocni partaci - ale az od nejakych jej 1.5 - 2och rokov ked zacala rozpravat a on sa s nou uz vedel dohodnut - ked sme sa potom o tom bavili tak som proste pochopila ze pre neho bolo strasne tazke jej rozumiet, ked vlastne cez tyzden bol s nou minimalne, ona bola strasne narocna, vela plakala, malo spinkala a k tomu ho az do toho veku co som spominala velmi odmietala - len so mnou chcela byt, od neho nic neprijala - pre neho dost frustrujuca situacia...
a jasne - kazdy clovek si po tyzdni v praci chce oddychnut... mozno by bolo fajn planovat nejake spolocne aktivity - podla mna sa to casom spravi
@anika159 presne si to napisala.na zaciatku vztahu si nevidela realitu aka je. a mas pravdu v tom,ze pomocnica ci upratovacka na 2 dni v tyzdni je sice pomocale mala pomoc. hlavne pre tych,ktori travia den mimo domu ,v praci.ale v domacnostri treba upratovat kazdy den.hlavne ,ked sa nej pohybuju deti a v domacnosti jej obyvatelia travia cely den.
vela zien a muzov vstupuje do manzelstva a vytvara si rodinu v stave,ked este na to nie su mentalne zreli.inak by sa nemohlo stat,ze jeden ci druhy nechape potreby svojho partnera.
a v tom to cele je.na zaciatku ,ked dvaja vstupuju do manzelsva by malo byt medzi nimi jasno,ako si podelia zodpovednost za rodinu, a vedenie a udrzbu domacnosti.zreli partneri vedia,ze vela sa zmeni prichodom deti.a ze uz funfovanie paru bude ine a v inej dimenzii.
ak jeden z partnerov ma narocnu pracu a musi jej venovat vela casu,je logicke,ze potrebuje aj adekvatny relax.ale tiez by mal vediet,ze dieta potrebuje aj jeho pozornost ci starostlivost.a to nielen financnu.tak nema mat deti,ak nie je schopny si rozdelit povinnosti tak,aby sa dietatu mohol venovat.je to vsetko o vychove,zrelosti a zivotnych hodnotach.
@dai v mnohom s tebou suhasim.ale ako si aj ty popisala,ze tvoj manzel nechapal na zaciatku tehotenstva tvoj stav a tvoje potreby a neskor sa nevedel zapojit u maleho dietata do starostlivosti,to znamena,ze nebol este na rodinu pripraveny.ani na partnersky vztah. dieta ho odmietalo,lebo citilo,ze k nemu nepristupuje spravne.aj ty si bola na vine.velmi si nechala malu sa na seba fixovat.ale ty to urcite vies aj sama,kde sa stala chyba.
neviem si predstavit,aby moj manzel nechapal moj pripadny zhorseny zdravotny stav,ci zmeny ,ktore nastali v tehotenstve. 😉a tiez,ze mam potrebu zvyseneho odpocinku a nemozem fungovat v tom rezime,ako predtym.
paci sa mi ,co si napisla v inom prispevku jednej debatujucej.a to,ze je kazdy zodpovedny ,koho si uviazal na krk.....
niekedy je to aj tak,ze na ten krk sa niekto inemu zavesi tiez.....a nemlsli na to,ze je rozdiel chodit na ´´rande´´ a zit potom skutocny zivot vo dvojici, ci uz aj s detmi.citam tu na mk casto doslova fnukanie mnohych zien,ako im zmenilo zivot prichod dietatka.a to nevedeli,ze sa to takto chodi?
nevedeli,ze ak niekto vstupi do manzelstva,berie na seba dobrovolbne zodpovednost nielen za svojho partnera,ale aj za deti co pridu.?drviva väcsina rodin na sk si nemoze dovolit ani upratovacku na dva dni,,nieto este na celodennu ,kazdodennu prevadzku. takze vela tiez zalezi od podmienok konkretnew rodiny.na co ma ci nema.ale tiez je to vsetko o tej zrelosti. partner vas vnima tak,ako sa prezentujete navonok. takze ak sa mu neprezentujete ako partnerky,tak tazko vas tak bude brat.a ak partner ale ma vychovu smerujucu k dehonestacii postavenia zeny ako rovnopravnej partnerky,tak to sa pozna na zaciatku vztahu.len musite dobre vnimat.a neprehliadat signaly. a nevydavat sa za takeho muza,ked s tymto jeho postojom sa nestotoznujete.
@aduuus ako si napisla,chcela si dieta.bez ohladu na to,s kym....ci ten muz ti da v partnerstve to,co od neho ocakavas.no a vysledok vidis sama.ty ocakavas nieco,co v realite on nemoze splnit.a to si mala vediet na zaciatku. teraz je uz neskoro,ked mate ci budete mat spolu dieta.teraz uz mozete robit len kompromisy.a cim ich bude viac,tym budete obaja nespokojnejsi.
@alice107
@dai viete co ten moj najviac nechape? Maly vstava o 7.00 a on medzi 9-10, potom ide do posilky na dve hodky, naje sa, trocu sa venuje malemu,potom si lahne ked ja idem s malym von a vecer popripade sa venuje mne. To je idealny pripad prenho. A to stazovanie ak ho maly zobudi skor kedze dieta neviem vypnur no hroza....a ja za to mozem lebo preco jo neviem utisit... Ja som vedela ze je taky ze si rad pospi ale fakt ze je tu dieta to meni... Nie... Nie prenhp
ja ked to tu citam tak mam hubu niekedy otvorenu dokoran 🙄 ja nechapem to, ze si niekto mysli, ze sa chlap zmeni... dobre, mierne vyformovat podla potreby ho ide, ale uplne zmenit? 😕 predsa nemozete byt take naivne a cakat, ze chlap co doma doteraz nepohol prstom zrazu zacne vsetko robit len zato ze ste tehotne, alebo ste porodili... chlapi su proste na tom inak ako my a s tym nic nenarobite... niekedy ked vidim ake individua si tu niekto povesi na krk tak mam chut plakat aj za tie dievcata 😔 spackany zivot 😝
@aduuus dal ti facku? vyhadzuje ta z domu? ty ho zivis? jejdanenky... myslis ze toto sa niekedy zmeni k lepsiemu? 😅 tu bud pomoze liecba sokom, t.j. odchod a bud ho osvieti, alebo ked nie, tak vypustit ho zo zivota bolo to najlepsie co mohol clovek urobit...
@libka1 presne ako píšeš muža nezmeníš, ale môžeš ho vychovať, síce mi raz na túto verziu jeden pán na Mk oponoval, ale asi si to zle vysvetlil. Ja nemám na mysli štýl mamička - syn a budeš poslúchať. Ako píšeš liečba šokom je účinna, v niektorých prípadoch a napokon je jedno aké nespokojná žena podnikne opatrenia, treba ich podniknúť a snažiť sa o tú zmenu a ak nej nedôjde , tak myslím, že treba takýto vzťah rozpustiť, pohodlného chlapca treba uvoľniť so služby, a určite žena o nič nepríde.
@anika159 Tu je ťažko radiť, ale ak ťa to upokojí, tak ja deti milujem a mám ich veľa, nikdy som od muža nechcela aby vstával pri deti a ani som nevyžadovala od neho niaku pozornosť deťom, proste som to nechávala tak, bola som na ne sama a mala som rebríček po sebe , tri deti som naraz kúpala ,domácnosť taktiež sama, manžel robil a staral sa o nás. Nikdy som si nepripadala ako slúžka ako tu niektoré píšete. Čo tým chcem povedať, že sú muži čo malé deti nemusia a ked boli väčšie tak ich brával všade, proste všade, a dnes rieši všetko s nimi, pomáha im. Je super otec.
@strakovakatka nic tu nevidim 🙂
@aduuus omylom som klikla na tlacitko Pridaj prispevok 🙂
Caute, no ja v mnohom suhlasim s dai, velmi rozumne nazory mas...osobne si myslim, ze muz by mal byt zapojeny do domacnosti, nahodou sa zene nieco stane (skonci v nemocnici) - co potom? Kto sa o tie deti postara? Mat deti je krasne, ale treba sa o ne starat a najma rovnym dielom. Tiez mam v okoli takych oteckov, co vykrikuju svojim zenam, ze su doma a ze sa maju starat ony o domacnost, a nemaju pravo na oddych a on sa pozbiera a ide sa saunovat - tak toto nechapem, podla mna egoizmus najvyssieho kalibru. Treba sa s muzom dohodnut na jasnych pravidlach fungovania. Aduuush neviem, ale Vam ked sa narodi dieta a este bude revat 10 hodin denne, tak ako to zvladnete, ked to nezvladate teraz? Tak to bude masaker podla mna.
Nehovoriac o tom, ked pride druhe dieta, financne alebo zdravotne problemy... Zial, dnes je doba tazka a manzelia musia drzat spolu, ak chcu tie problemy zvladnut, a nie sa navzajom este podkopavat 🙄
boze baby,zas a znova dookola ta ista pesnicka...kazda jedna to prezivame,prezivali to nase mamy...
s tym sa treba len naucit zit..,zvyknut si,ze my zeny proste mame taky udel...a je to take SAKRA tazke..ja uz tiez nevladzem,posledne mesiace bojujem sama so sebou,mam ciel,mam plany,mam snahu,ale proste sa nedokazem premoct,mam pevnu volu tak na 2-3 dni,potom to zase na mna pride,staci,ze som v noci horsie spala a cely snaha v haji......jarna,zimna unava,do toho blbe kecy chlapa...
@strakovakatka tak ja len ze v upozorneniach som mala od teba spravu a tu nie je 🙂
@anika159 to jeho chovanie je presne o tom,co som pisala. je nezrely na rodicovstvo.a vo svojej podstate hlavne sustredeny na svoje potreby.co s tym chces robit? zrelost sa neda nanutit ani hadkami,ani vycitkami.ak si sam neuvedomi ,ze situacia sa zmenila ,tak tvoj problem zostane. to,ze ty mu nechas dieta a pojdes niekde,situaciu s jeho postojom nezmeni.
takze treba si jasne /hoci trochu neskoro / vvjasnit postoje.ako tu pisala
@emilyz ,moze sa stat,ze ty z vaznych dovodov nebudes moct fungovat ako doteraz.tak treba jasne stanovit podmienky,co bude nasledovat.vies,ak on neciti zodpovednost,tak je tazke ho k tomu nejak´´vychovat´´.len nahla situacia ho postavi pred riesenie problemu.ale moze to byt v neprospech dietata.mozem sa spytat,to ste to dieta planovali?
my sme este pred uzatvorenim sobasa s este vtedy mojim snubencom hovorili o tom,ako to bude ,ked pride dieta.ci uz sme vobec nan pripraveni.nazory a postaje oboch su dolezite . z tych sa da usudit,ci je cas mat s takym partnerom deti,ci nie.aby sa potom nestavalo to ,co konkretne tebe,ze si prekvapena postojom otca.
Fakt nerozumiem preco vam, niektorym zenam to otroctvo zacne prekazat az ked nestihate s dvomi a viac detmi.
V prvom rade by som si muza co sa o seba a svoje okolie nevie postarat nikdy nevzala (ani by som s nim nezila)
@juliana77 ako som precitala tvoj prispevok,tak vidim ,ze dost zien to ma rovnake ako ty.ale nie kazda ako ty reaguje.ak ty si s tym bola spokojna,tak to fungovalo. ale ako k tom u prsli tie deti? vies,dieta si k otcovi a naopak buduje vztah od utleho detstva.tu nejde len o ´´pomahanie´´.ale o to,ze dieta presne citi,aky vztah ma k nemu rodic.a j to male babo to citi. preto je dolezite,aby si muz uvedomil,ze deti nie su hracky.ze ak ´´male dieta ´´nemusi´´ nema ho mat..lebo svojou nevsimavostou voci nemu mu ublizuje.a formuje jeho osobnost nie spravnym smerom.to dieta potom ma tu istu tendenciu sa spravat rovnako potom k svojim detom.
dospely zrely muz co che deti si nemoze povedat,tak ´´toto je este male´´. s tymto sa neviem zahrat ci s nim komunikovat´ale toto je uz velke,toto ´´mozem´´. to je velmi nespravny postoj k zivotu.

@dai tak ja plat na papiery dobry nemam... cize matersku budem mat takmer ako rodicovsky... a co sa tyka jeho spravania, tak uvidim, snad sa zmeni, ak nie, tak neviem :// a to ze, nevie pochopit ze nevladzem existovat niektore dni, cize, to ze nema vyzehlene ci navarene, ma trapi so vsetkeho najmenej...no je mi luto, bud sa s tym zmieri a bude pomahat, alebo ma smolu, ja nie som stroj :/ akurat ma uz nebavia tie neustale hadky kol-dokola