Pripadám si ako slúžka
ahojte , som totalne vytočena , a nevladzem už. ako taka krava sa snazim a upratujem doma , varim periem žehlim staram sa o deti ,beham na nakup , vysavam , a stale tie hračky hore dole ukladam , a moja polovicka na všetko kasle sedi si pred telkou alebo pc , a ja tu beham po byte od rana do večera ci uz som pri sporaku , alebo sa venujem detom , a on nic este jeho treba obskakovat a coho sa dočkam ani nevie povedat dakujem ,uz ani neviem kedy som bola niekde vonku , Som zla mama ? Ak chcem chvilku pre seba? moj den sa toci od rana okolo deti , potom varit prat , upratovat , dat deti večer do poriadku okupat uspat a k tomu este obskakovat polovicku , aj ja som iba clovek , a on nie a nie pomoct nic , ako ho prinutit aby trosku pomahal ja nechcem vela len fakt už to naman tak dolieha ze dnes som sa rozplakala, nevladzem
Ja by som len tak dodala - ze slova "aj v stasti aj v nestasti, aj v zdravi aj v chorobe"...v praxi znamenaju velmi vela, pri svadbe si to kolkokrat nedokazu manzelia este predstavit, co to obnasa, ale je to niekedy ako rehoľa - obeta...a prisahajú to obe strany...a to má byť láska, lebo láska nevyzerá tak, že ja sa poberiem do posilovne a zenu necham zodrat sa...
@alice107 Tu je niekedy asi aj zbytočné niečo písať. Fungovalo to preto, lebo ked prišiel z práce tak makal na dome, aby sme mali kde bývať a to som ešte mala očakávať akože bude v noci vstávať pri deti? A žena - matka, ak miesto vyplakávania nad tým aká je slúžka správne smeruje svoje deti, tak sa nič nepokazí. A neskôr sa im venoval preto, lebo už mal čas.
Väčšinou tie čo tu vyplakávajú na MK majú potrebu nájsť niake tabuľky na to ako žiť. Tie nie sú.
@alice107 To bolo pred sedemnástimi rokmi. Dnes máme dvojročného chlapca, všetko zariadené a ked muž príde z práce tak sa venuje malému a cez víkendy s ním chodí hrávať futbal. Teraz si to už pochopila????
A teraz budem trochu zlá, ale niektoré mamičky si nevedia urobiť režim , nevedia si sklbiť svoje povinnosti, a pri jednom dieťati sa tvária, ako keby mali trojčatá. A tieto veci sa dajú posudzovať ked poznáme obidve strany, a nie že niekedy by muži ešte nemali mať deti, ale aj niektoré dievčatá by mali počkať . Nakopon sledujem to okolo seba.
@juliana77 ja s tebou plne suhlasim,ze niektore mamicky si nevedia zadelit jednak cas a dietatu nespravia rezim.a dieta to velmi rychlo zisti a skusa hranice.
a nielen niektori muzi,ale aj niektore zeny by nemali mat deti,pokial na to nie su pripravene aj mentalne.
ja uplne chapem,ze ked ma muz zabezpecovat rodinu a ma aj narocnu pracu,tak musi relaxovvat.to som uz aj napisala v inom prispevku.ja sama viem,co to narocna praca je,co obnasa.a viem uplne pochopit muza,ze po namahavom pracovnom dni si chce a musi odpocinut.a ze zena ak je doma/to je jej praca v tom momente/ musi sa postarat o dieta,pripadne domaci servis a domacu pohodu.ale dieta potrebuje zaujem oboch.to si musi aj otec uvedomit.ze dieta je osobnost.nie naprogramovana hracka,co spi a je ticho,ked ho vypneme. ☹ .
tu nejde len o starostlivcost o dieta ,ale aj o travenie volneho casu s nim,podielanie sa na jeho vychove.
a to musi aj ten velmi vytazeny muz pochopit,ze aj male dojca vnima jeho pritomnost a pre jeho vyvin je to dolezite.
vies,preco by si nenapisala svoj nazor? 😉 ide predsa o vymienanie skusenosti. 😉
ja som pochopila,co si napisala.
a nepovedz mi,ze v konani muza a aj zeny nehra v tomto tiez ulohu vychova z povodnej rodiny a spolocenskeho prostredia.v minulosti bola vychova smerovana tak,ze muz sa na vychove deti podiela len trestami, volny cas od utleho detstva velmi s detmi netravi.
a tento model sa premieta cez generacie stale v niektorych rodinach.samozrejme neda sa to pausalizovat.
a samozrejme ze na fore nemozeme byt uplne objektivni aj keby sme chceli.lebo ako si napisala,nepozname detaily zivota debatujuceho.mozeme len na zaklade indicii mat predstavu o konkretnom pripade.
ale vo vseobecnosti plati,co som uz predtym napisala.
ja chapem,ze pred 20 timi rokmi bola ina spolocenska a socialna situacia aj v rodinach.
a suhasim s tebou,ze ti ,co na mk vyplakavaju,tu radu nenajdu. pretoze toto je masove diskusne forum. nic viac.musia zmenit predovsetkym svoje myslenie a zivotne postoje.a potom zmenia aj svoj zivot.proste musia zit v realite.
mne je tiez smiesne,ako maju mnohe matky skoro depresivne stavy,ked sa im narodi dieta a musia sa o ne postarat.same su myslenim este deti ,nepripravene na realny zivot.kazda si ma uvedomit svoje hranice moznosti a podla toho sa zariadit .
@strakovakatka tiez som si nasla upozornenie aj so zaciatkom vety ale prispevok som nenasla😉 kludne napis ip ak nechces sem😉
Neobskakuj ho , neupratuj toľko, ako si si ho naučila...no

Podobne som bola na tom aj ja.Vsetko som riesila ja...vybavovacky po uradoch,domacnost,deti.....ked deti podrastli zacali mi pomahat a manzel sa uvedomil....on by aj upratoval,ale nevie to tak ako si to ja predstavujem,nebol doma k tomu vedeny a popravde ani svokra neupratuje kazdy den.Nemam sterilnu domacnost ale spina nas nikdy nezrala,len som mala casto pocit,ze nic nerobim,len upratujem....teraz,ked su deti vecsie aj pomozu,aj si dovolim aspon raz za stvrtrok vypadnut z domu zabavit sa ....vsetkym,co maju pocit,ze su otrokyne vlastnej rodiny...akonahle deti podrastu viest ich aby pomahali v domacnosti...