icon

Príšerná svokra

diapavuch
24. júl 2014

Mám svokru ktorú z duše nenávidím. Kubiho má rada ale nechodí s ním do kina, na kúpalisko a do mesta. Ona príde 1 za mesiac synovi kúpi drahú vec (keďže s peniazmi problém nemajú). Tie darčeky syna tešia ale určite je dôležitejšie nech sa mu venuje a nech nekupuje. Teraz je u nás, práve je v obchode. Synovi doniesla drahé značkové topánky. Ale to je všetko žiadna prechádzka. Problém je ale v tom že ja chcem pre moje dieťa meno Ela Isabella a pre chalana Marco. Ona mi však oznámila že je t katastrofálne meno a že nech dám Máriu alebo Annu. Snažila som sa ju ignorovať ale ona mi stále pripomína že je to strašné. Neviem čo mám robiť.
Bojím sa že na malú bude "kašľať" a bude sa "venovať" iba Kubovi.

Strana
z2
moncsi1208
24. júl 2014

@diapavuch ahoj,neviem,ako to mam zacat-moja svokra povedala mi pred rozvodom,ze si zela,aby moj syn(syn svojho syna,posledny chlap,ktory nosi ich priezvisko)sa stal fetakom,aby som dostala trest za to,ze som sa rozviedla....momentalne riesime problem,o ktorom som pisala v jednej teme,presnejsie maly odmieta jest.teraz je na terapii u starych rodicov z mojej strany.chcela by som sa ta spytat,naozaj ten problem je taky vazny,ako si to opisovala?zvycajne citim s babami,ale ten tvoj problem nechapem,chyba je asi vo mne.ja som vyrastala bez starych rodicov,napriek tomu,ze zili a dozili sa skoro 90rokov.nemali ma radi,lebo som sa narodila zive-s prepacenim,ale takto sa da strucne opisat.pisala si v inej teme,ze svojho syna obliekas pekne aj lacno-no,ked ti kupi saty na maleho,ked za to neminas peniaze,to je fakt lacno... 😒 ale dufam,ze sa vam podarilo inac vyriesit problem,ja som zmenila skolu u maleho a vsetko je ok,pani ucitelky su nadsene,spoluziaci su super,stale ho nosia na nejake sutaze,cize snazia sa vyzdvihnut to,co robi najlepsie.ved ani chlapi nemusia hrat stale futbal...len aby si vedela,zivot je spravodlivy-to,co ubral odo mna,dal malemu.moji rodicia sa vyjadrili tak,ze mojho syna maju najradsej zo vsetkych,napriek tomu,ze maju aj pravnuka-ved sesternica bola sikovna....no,po matke... 😀 😀 😀 ale snazia sa venovat kazdemu,podla svojich sil,ved ani oni nedostali od rodicov lasku.meno svoho dietata?to si vyberie kazdy rodic sam-mali by zvazit,ako bude vyzerat cele meno a nie podla toho,kto,co povie-ved ani ty sama by si nepriala krstne meno,ktore nepasuje s priezvizkom...u nas v rodine je zvykom sutazit za titul krstneho rodica-ver mi,aj to je dost trapne.....kedze sa snazime a ked sa stane zazrak,ze sa nam podari,to bude poriadna bitka 😝 😀 😀 😀

diapavuch
autor
25. júl 2014

ja ju nemám rada preto lebo sa mi montuje do života to že malému nosí veci to je fajn aj keď som jej dala najavo že on to nepotrebuje radšej nech s ním ide von ona mi hovorí ako mám vychovávať syna že meno pre dcéru je strašné keď ma vidí ako varím vraví že to robím zle a ide variť ona ale pritom vie že nám od nej jedlo nechutí. Ked zje môj koláč vraví že by tam bolo dobré kebyže je tam viac cukru menej malín....

jolinka
25. júl 2014

@diapavuch radim ti udrziavaj si aspon take dobre vztahy ake mate, vobec to nie je samozrejmost, mnohe dnesne deti svojich starych rodicov ani nepoznaju pre velmi zhorsene vztahy ...

Veci co ti na svokre prekazaju ries milo a asertivne...teda na kolac, ci na meno ci hocico co svokra komentuje. ..milo odpovedz "to je podla mojho receptu nam to tak chuti, nam to tak vyhovuje, my {ja} sme sa takto rozhodli...atd. a dalej to nerozoberaj. Na kecanie do vychovy jej povedz..."vy ste si svoje deti vychovali po svojom a my si svoje vychovame tiez po svojom..."

Ja by som bola stastna keby sme mali vztahy aspon na vasej urovni a nase deti poznali starkych co ich maju radi 😒

selema
25. júl 2014

😀 treba ju zakopať 😀 ako väčšinu svokier 😀

eeffka
25. júl 2014

@diapavuch ty vôbec nemas prisernu svokru, ty mas taku standardnu svokru 🙂 este si asi mlada, lebo mne mam 37, ked sa mi isla narodit 2.dcera tak ze ake dame meno a take a onake... kukla som na nu a mam fp, dam ake chcem... drahe veci neriesim, donesu, ak trafia velkost ponosia ak nie, davam susede. ked to pocula odvtedy aj blocky na vymenu su, kolac.... malo sladky? nevadi aspon nanm tolko z neho nezjete 😀
naposledy mi vysvetlovala ako varit dzem 😀 😀 😀 mne starej pomaly 40r koze... kukam na nu ze ja nemam 20, aj sa ospravedlnila. A cim som starsia tym viac pustam nahlucho a robim si ako chcem.

doplnok: ty mas 33 a nejaka svokra ta vie este rozhadzat? :-O

moncsi1208
25. júl 2014

@diapavuch ked ti svokra prinesie take,ktore mu pasuju,tak bud rada,nasi priniesli furt take,ktore boli male.ked som povedala dost,ked mu chcu nieco kupit,tak sme to vyriesili tak,ze 1.kupila som a "preplatili",2.vybrali sme veci,ktore potreboval,spolu a zvycajne poznam predavacku,nebol problem odlozit a potom maly isiel so starymi kupit 3.isla som s nimi,ked to vyslo tak.10rocny chalan je dost velky na to,aby mal svoj vkus,styl.u teba u 12rocneho ani nehovoriac.co povie na to tvoj syn?pacia sa mu tie saty?ked nie,tak si vypytaj blocek a daj si to vymenit,alebo daj to na web,predaj a za tie peniaze mu kupis take,ktore sa vam pacia.navyse,ani ja by som nesla von s babkou,keby som bola chlapom,je to dost trapne,hlavne,ked sa uz blizi puberta a je dost trapne aj to,ked ho matka vozi do skoly,nedajboze s babickou do kina,kde sa stretavaju aj spoluziaci... 😀

moncsi1208
25. júl 2014

@selema aj ty budes svokrou raz,aspon sa modli za to....tak si budes ista,ze tvoje deti nasli zivotneho partnera.ja viem,ze nevychovam svojho syna pre seba,ale pre druhu zenu,ktora ho bude brat za manzela a snazim sa,aby mi ho neposlala spat-ako ja svojho byvaleho....no,cest vynimkam...

rakywanda
25. júl 2014

ako som už inde písala, ja svokru nemám, je to len mužova matka. za to čo nám v živote urobila, by som ju mala nenávidieť aj tri životy, ale ja ju miesto toho ľutujem...ľutujem ju, že nikdy nedržala v rukách svoju jedinú vnučku, že ju nevidí vyrastať, že nikdy nebude BABKA, uprednostnila statky pred vlastnou krvou...želám jej dlhý život a dobrý zrak, aby videla, že sme aj napriek jej zlobe šťastní.

nezahlť svoje srdce nenávisťou voči svokre pre takú banalitu, že si vyjadrila svoj názor na meno. ja keď som mame povedala, aké dáme meno, sucho skonštatovala: no, nejako si zvyknem. 😀 😀 😀 jedným uchom do vnútra, druhým von.

prasiatko30
25. júl 2014

boze to potom aj ja mam prisernu svokru a nielen svokru ale aj mamu - ani jedna z nich moje deti ani nezaviedla do kina ani na kupalisko - a asi ani nezavedie - bud ich zoberiem ja vsetky do auta a niekam ich odveziem alebo od nich iniciativa nevyjde - no a co tu sme, deti maju s babkami dobry vztah a ja s nimi chodim na kupaliska a do kin a na vylety a ak sa chce babka pridat tak ide aj babka a hotovo.

btw nenapisala si kolko rokov ma babka kolko syn a ci babka vie aspon plavat - moja mama ma nenormalny stres ked ma byt s detmi na bazene - ona nevie plavat, do vody sa nevopcha ani keby bolo vonku 50º a veru chodenie k bazenu od srdca nenavidi a nechce mat tu zodpovednost ze sa nieco stane - boji sa - a sice ma to stve ale nemozem jej to zazlievat.

moncsi1208
25. júl 2014

@diapavuch hkavne,co na to vsetko hovori tvoj manzel?

moncsi1208
25. júl 2014

@diapavuch hlavne,co na to vsetko hovori tvoj manzel?

jabuducanevesta
25. júl 2014

@rakywanda nemame rovnaku svokru? 🙂

sono2
25. júl 2014

@diapavuch to nemyslíš vážne, že máš takéto problémy... Si ešte strašnú svokru nezažila! Sa nudíš dievča. A vsetky mená sú hrozné. Daj úplne niečo iné veď to ako z telenovely. By som sa teda izabela nechcela volať .

diapavuch
autor
25. júl 2014

@moncsi1208 povedal jej že nech ide so synom von ale ona že nie

horana
25. júl 2014

Svokre kludne a asertivne povedz ze meno je vecou rodica, ze ona uz mala moznost dat co chce pri svojich detoch. Opakuj jej to vzdy stale dokola iba ako oznam - technika "pokazenej platne". Neboj, bude mat rada aj Elu.
A ze len kupuje, no aspon daco, venovanie je sice lepsie, ale stareho psa sa novym kuskom uz neda naucit. Ked je toto jej predstava lasky, vyuzi to co je a ber ju ako niekoho kto kupuje oblecko a hotovo. V zivote si niekedy nemozme vybrat karty ktore su nam rozdane ale mozme sa naucit sikovne vramci moznosti co mame k svojmu prospechu, naucit sa hrat s tym co nam bolo nadelene.

moncsi1208
26. júl 2014

@diapavuch tak,ako spominala horana,tak vyuzi zo situacie to,co sa da.ked nechce,tak nechce.pripravte sa na babo,nerieste veci,ktore sa neda zmenit.ozaj,malemu ako sa dari v skole?zelam vam krasne zdrave babo a vela vela rozumnych rieseni 😉

Strana
z2