icon

Prišla som sa vyrozprávať

16. nov 2022

Ahojte žienky
Prišla som sa vyrozprávať.....
Problém je ani neviem pomenovať kde. Spoznala som muža, nedávno, skvelo si rozumieme. On chodí cvičiť a ja chodím na plávanie, profesionálne zaplatené tréningy 3x týždenne. Mám aj silový tréning, len tak 1x do týždňa doma s ľahkými váhami, tak 2-3kg.....
Ide o to, že mňa môj šport baví a máme sa s týmto mužom o čom zhovárať aj v rámci cvicenia, no on stále chce, aby som začala chodiť do posilky lebo vraj ta mi lepšie vyfomruje postavu.
Už som z toho nešťastná. Snažím sa, schudla som, som z plávania silnejšia a posilka nie je to, čo hľadám. Viackrát som mu to vysvetlila. Ženy, ja už strácam svoju motiváciu, keď vidím, že v jeho očiach plávanie nie je dosť... On má chce totiž viac vyformovať. Ako z toho vyjsť v pohode? Trápi ma to, že to nie je dosť... Možno je chýba aj v mojom sebavedomí, ktoré týmto akurát len upadá...

Strana
z4
autor
17. nov 2022

@zuzka102 práve že som si myslela že chlap v jeho veku už bude mať trošku rozumu.... A možno viac veci pochopí... Ale on vraj vidí, že mám potenciál na to fakt byť super

lucimax
17. nov 2022

Hm..a práve o to ide. Ze ty si báječná taka aká si teraz. Nie taká aká budeš potom, až ta dokope k totalnemu vyrysovaniu tela. Asi by som narovinu povedala, ze to co pre svoje telo robím teraz mi momentálne vyhovuje v tejto miere a neplánujem zatiaľ robiť zmeny. Dokážeš to respektovat? Vadia mi tvoje pripomienky. Pretože on ti dáva najavo, že nie je s tvojim výzorom spokojný a je prirodzene, že zen práve potrebuje počuť úplný opak. Ze ta ma muž rad takú aká si, aj so všetkými nedostatkami. Takto v tebe vytvára pocit, že nie si dosť. Aký je to paradox...lebo ty naozaj nie si domased a športujes. To ze on je fanatik, je o ňom. A ešte niečo, za týmto jeho správaním bude nejaký nedostatočný pocit vlastnej hodnoty...iba keď bude vyrysovany sa cíti dobre, nejaké zranenie tým plata, našiel si náplasť na to, aby sa cítil hodnotný a to vyžaduje aj od teba, tlačí ta do toho. Akurát...ze takto.sa dá pocit seba hodnoty docieliť len krátkodobo...a zas musí ísť cvičiť.. a zas...aby si ten pocit stále privolaval a udržiaval. Ak by mal úraz.. ze nemôže cvicit, pôjde psychicky dole.

autor
17. nov 2022

@lucimax to si napísala veľmi rozumne a z toho, čo viem o jeho minulosti, tak by to celkom aj sedelo... On sa cvičeniu až tak v minulosti nevenoval, až neskôr, ale ani poslednú ex na to nepresviedčal, chodil tam len sám....
A čo sa týka jeho cvičenia, on nie je fanatik do toho, aby chodil každý deň... On chodieva 2-3x do týždňa, ale jemu to vidno hneď.... Ja chodievam 4x (3x+1 silový tréning), niekedy to dávam 3+2... Ale ten silový tréning je iba taký doma, cvičím si skôr len tak pre seba, nie je to taký efekt ako s veľkými váhami samozrejme ....
Ja to skôr hrotím ako on by som povedala, preto mi nejde do hlavy, že prečo to takto celé je z jeho strany, až mi je to zvláštne

tykat
17. nov 2022

A ten muz je k tebe priviazany? Ci co? Si z neho nestastna, klesa ti sebavedomie... tak co s nim vlastne dalej riesis? Ze ta on chce vyformovat? 😁 tak nech si na to najde inu.

heni79
17. nov 2022

No a bol on už s tebou plávať? Celý tvoj tréning?

mischy00
17. nov 2022

Rozmýšľam či sa z tvojho priateľa nestal ten typ, čo začne niečo robiť a potom rozdáva všetkým svoje múdrosti naokolo. Ja sama cvičím silovo, robím crossfit, baví ma to ale nemam absolútne potrebu niekoho presviedčať o tom,že nič lepšie a genialnejsie neexistuje. Ak sa niekto spýta, poviem, inak sa tomu venujem v tichosti. Je rozdiel ak by si sama prejavila záujem a chce ťa podporiť, pomôcť, vysvetlit a rozdiel, ak ťa niekto doslova presviedča a núti do niečoho,čo proste nechceš.
Môj manžel napríklad vôbec necvici,má fyzicky náročnú prácu a v živote má nenapadlo ho nútiť do tejto aktivity.

mrva
17. nov 2022

nie je. Vsetko si prisposobis sebe. Je to dynamicke aj silove. Takze aj ty si prides na svoje aj sa realne posunies v posilnovani

autor
17. nov 2022

Hlavné čo ma najviac odrádza v cvičení so silou je to, že mať veľký zadok. Nepáči sa mi to, som dosť nízka, bojujem s tým dlhodobom a plávanie mi práve zoštíhlilo stehná a "sploštilo zadok", mám ho menej vypuklý.....
Mne sa jednoducho nepáčia tie vydrepovane zadky, ja mám pevnejší zadok, ale nemám ho tak vysunutý, a to ma tiež dosť odrádza.....
Áno tie boky mám prirodzene širšie ešte stále, ale boli ešte predtým viac....
A skrátka samozrejme nič nemám proti takým ženám, ktoré chcú mať tú fitness peknú postavu, len mne sa to na mne samej nepáči, lebo som malá 🙂

On plavat so mnou nepojde pretože on plávať nevie a nebudem ho samozrejme za to zosmiešňovať, ani nič podobné a jediná taka aktivita bola práve tá posilka, kedze sa dozvedel, že doma si len tak dávam tie silove cviky, alw vo veľmi malom množstve.... Skôr len tak na spevnenie, ale nejde mi o veľké svalstvo či ako to mám povedať 🙂

Ten crossfit znie fajn, možno by som to mohla navrhnúť 🙂

miadi
17. nov 2022

No Hlavne mat dobru formu aj dve antikoncepcie nech tu o rok dva neplaces ze partner chodi 4x do tyzdna do fitka kym ty si unavena doma s babom na cecku a ze ste nemali sex od jeho splodenia lebo tvoje telo sa zmenilo. ( aj take uz tu bolo vela krat)

jaond19
17. nov 2022

Sprava sa ako stary foter ktory "vie co by bolo pre teba lepsie".... odpudivé. Nedajboze by si raz uplne "sekla" so sportom ... choroba, zranenie, nedostatok casu.... ? Potom by ta deptal za vyzor.... nasla si si povrchneho chlapa.

loliki
17. nov 2022

Nič v zlom, ale mňa už unavuje táto téma a je tu len druhý deň. Ak by som to mala riešiť mesiac, ako vyzerám a kto ma ako chce preformovať, už by bol dávno koniec a určite by som nepokračovala v tomto samosledovaní zadku, stehien, brucha atď. Vy dvaja musíte mať strašne veľa voľného času, že toto riešite. Tri deti na krk jednému aj druhému a máte po problémoch s postavou. Nebudete mať čas zastaviť sa pred zrkadlom.

nevenka
17. nov 2022

Boze, ved plavanie je snad z toho fyzio hladiska snad najlepsie - na kondicku, spevnenie vsetkych svalov, musis pri plavani aj spravne dychat, posilnujes spravne aj stred tela, panvove dno - toto je snad ideal a zvlast pre zenu...
Akoze, vyalovene by mi vadilo, keby ma nuti do ineho sportu, ktory ja osobne nechcem. Este vacsi odpor by som k tomu mala.

kiwi3
17. nov 2022

normalne napisane, ide mu len o to, ze ho az tak nepritahujes a chce to aspon zaobalit do navrhov na vyskusanie posilovne. dost blbe, nie? fakt ti to treba?

brembo
18. nov 2022

@kiwi3 tiež si myslím,že mu ide o to,prispôsobiť si ju k svojmu ideálu.

mrva
18. nov 2022

@kiwi3 preco ist hmedmdo extremov. Toez som mojho muza ukecala na to, aby chodil
cvicit aj silove cviky. Mala som podobne argumenty ako jej priatel plus moj muz sa uz dost krivi (pracuje pri pc a ma zle navyky). To neznaˇena, ze ked ho otravujem s cvicenim a hucim do neho, mech ccici aj silovo, ze sa mi nepaci, ze sa ho snažim vtesnat do mojej predstavy. Strasne vsetko zjednodusujete a uberate zlym smerom. Si predstavte, ze existuju partneri, ktori sa vzajomne tahaju aj z ineho dovodu ako je sebectvo 🤦🏼‍♀️ Tak, ako do neho
mozu hucat kamosi, stylom:" Nebud k.k.t, pod cvicit" alebo kamoska kamoske: "Pocuj, narastla ti rit, zacni s tym nieco robit. V pondelok ideme spolu do fitka." a nikto sa nad tym nepozastavuje, tak aj partner moze patnerovi povedat: "Nebud hnilo, pohni ritou a pod makat." Podla mna nic zle nespravil. Uz sa tu niektori chovate ako princeznicky na bale. Chlapi vam ani pravdu nemozu povedat.

sisaka
18. nov 2022

@mrva top odveci koment. 🤦‍♀️
Pointa nie je v tom, že mi partner, kamarátka, kolegyňa navrhne nech si idem zacvičiť, pointa je v tom, že niekto nepovažuje NIE za odpoveď a snaží sa presadiť niečo, o čo druhá strana nemá záujem a bolo to danej osobe už niekoľko krat vysvetlené. Zo mňa to princeznú nerobí, ale z toho druhého to robí netolerantného manipulátora.
Ak bude do mňa pravidelne nejaká kamarátka hučať, že by som mala s ňou chodiť denne behať a ja som jej už 1235 krat povedala, že beh ma nebavi, že chodím plávať a na turistiku, tak keď to na mňa vybalí 1236 krat tak by som ju už poslala do ….

0silvia0
18. nov 2022

Ked nebudes cielene cvicit cviky na zadok, rit ti z toho nenarastie, toho sa neboj.
A mozno sa tebou chce pochvalit v posilovni....
Tazko povedat o co mu ide, ale skus sa ho spytat.

miadi
18. nov 2022

@mrva kludne nech som princeznicka na bale ale Dik taku primitivnu kamosku “ Narastla ti rit ideme v pondelok do fitka .” 🤮 by som maximalne do tej rici poslala 😀nikdy by som si nedovolila toto niekomu povedat. Niektori ludia nechcu pochopit ze nie znamena nie a chcu si silou mocou presadit svoje . Uz mu viac x vysvetlovala ze jej fitko nevyhovuje nebavi ju, Preco by si mala robit nasilie? Uz tato tema sama o sebe je otravna nie to este byt s takym clovekom co nevie respektovat slobodnu volu toho druheho.

satoshi
19. nov 2022

@mrva Nedalo mi to nereagovať, aj keď zvyčajne to nerobím, keď dotyčná osobna komentár neadresuje mne - čiže prepáč, nemyslím to vôbec zle. Ale. Ty píšeš o prípadoch, ktoré k športu evidentne nemajú vzťah - viď muž, ktorý mal zle návyky a krčil sa pri PC, alebo fiktívna kamoška, ktorej narástla riť, toto sú ľudia pre ktorých je fitko najlepšia voľba. Tu je to v poriadku, to ťahanie. Ale autorka je silne športovo aktívny človek, chodí 3x do týždňa plávať na platené tréningy a 1x cvičí doma, to je šport viac ako každý druhý deň. Takže toto naozaj nejde porovnávať. Chápem čo chceš povedať, že on to nemusí myslieť zle, chce aby pocítila benefity jeho športu. Avšak keď mu xy krát povedala nie, má to rešpektovať, ona nič zlé nespravila tým že momentálne to chce takto. Je to nerešpektovanie hraníc a čo je horšie začína o sebe samej pochybovať.

autor
27. nov 2022

ahojte ženy
tak som tu prišla napísať že ako to dopadlo.....
včera sme teda išli spolu cvičiť, prekonala som tú nechuť voči tomu cvičeniu, vybrala som fitnesscentrum, kde by som sa v prvom rade ja cítili príjemne a on súhlasil
boli sme tam hodinu, vysvetlil mi ako sa cvičí, mali sme zamerané na nohy..... bol milý, príjemný, dohliadal na mňa, vysvetlil mi a striedali sme sa na strojoch s tým, že on cvičil s tými váhami ktoré som mala ja, aby sme si nonstop nemuseli meniť, takže sa mi prispôsobil, hoci preňho bol ten tréning vlastne akoby nulový, myslím bez záťaže
cítila som sa tam príjemne a čo ma prekvapilo... hoci on nevie plávať a to som vôbec nečakala, že si mám vziať plavky... a po cvičení sme išli do bazénu, sauny a bol to taký wellness, dalo sa tam však aj zaplávať, takže mi doprial vlastne aj to, čo ja rada robím a v čom som dobrá, bolo to také prekvapenie, to som ostala paf
a povedal, že je rád, že som tomu dala šancu a je na mne, ako sa k tomu postavím, či budem chodiť a dám tomu šancu viackrát, že presviedčať ma nebude a ani robiť nátlak, ale že chcel, aby som videla, že to fitnesscentrum nie je také zlé ako som to videla ja....
tak som vám len chcela povedať, ako to dopadlo 🙂

gabika128
27. nov 2022

To je super, veľmi pekne si to vymyslela aj ty aj on.😍

zuzzinka
2. dec 2022

wuaw..dopadlo to, lepsie ako dobre teda..super..nech to vydrzi 🙂

Strana
z4