Silový tréning s epilepsiou: Ako na to?
Ahojte,
mám 23 rokov, 2 mesiace dozadu mi diagnostikovali po grand mal záchvate epilepsiu. Nasadili liečbu (najprv Lamotrigin, ten mi museli po alergickej reakcii zmenit na Levetiracetam), pri prepúšťaní hovorili, že sa nemám moc vyčerpávať a ďalšie veci. Nakoľko som cez 3 roky cvičila silovo (v posilke), neviem, ako sa mám ďalej pohnúť s cvičením. Nemám ani moc s kým chodiť cvičiť, ale to je zas o inom. Podobný príspevok som písala aj na FB, tam boli odpovede typu: neobmedzuj sa, rob čo ťa baví ale počúvaj telo atď. Lenže mňa by skorej zaujímalo ako, keďže sa častokrát cítim unavená, za tie 2 mesiace som cvicila 2x aj to len doma s činkami. 1. trening v pohode (cca mesiac dozadu) a pri 2. treningu sa mi uz pomotavala hlava tak som prestala. Cvičenie bolo jednou z mojich protistresových metód, vzdávať sa toho nechcem. Práve naopak.
Možno ešte dodám, záchvat som mala len ten jeden pri kt. mi to diagnostikovali.
Ako ste to riešili vy ?

@daniela_golianova nemám epilepsie ale mám migrény a pridružené problémy každý prudký pohyb alebo cvik dole hlavou mi spôsobuje točenie hlavy a zvracanie. Koľkokrát sa mi spustí migréna len keď so mnou trocha cukne. Proste,,, sama by som to nedala. Mam trénerku ta ma rôzne klientky jedna má sklerózu ďalšia operovane kolená ďalšia chrbticu.. Prispôsobuje nám tréningy podľa našich možností. Koľkokrát cvičíme spolu viaceré a proste každá má svoje obmedzenie. Vždy je lepšie robiť niečo než úplne nič.