Príspevok na každé dieťa 100 eur
Dobrý deň. Chcela by som sa informovať ,lebo teraz v októbri ma byť vyplatení príspevok na každé dieťa do 18 rokov 100eur. Práve mi peniaze došli mám dve deti jedno ma 10 rokov a druhé 2 roky .Takže malo mi dôjsť na jedno dieťa 100eur a aj na druhé 100eur. Dokopy 200eur, ale došlo mi len 149eur. Viete mi povedať prečo alebo došlo niekomu tak isto ako mne?Ďakujem za odpoveď
@jankalukasova áno v niektorych mestách to posielajú v jeden deň.
@alenah31 V dnešnej dobe si môže pri vyrábať už aj 15r.😉 Deti
@danielahamar ano cez prazdniny si privirabal ale teraz mu to casovo vobec nevychadza.
Ja mám tri deti, prišlo mi 200€. Na jedno ešte nie, lebo čakám na rozhodnutie z čiech, aby mi tam zamietli. To mi vyplatia aj spätne? Napríklad v decembri ?
@danielahamar 15 r. nie - musí mať potvrdenie o návšteve SŠ, VŠ - 15. ročný len pri výnimke. A 18r. už dupľom môže - do 18 r. sú brigády obmedzené - napr. hm. zodpovednosť, náročnosť, žiadna prax. Som HR mzdár - personalista - niekde mi ani 17 r. nestačí, potrebujem plnoletého. A preto to urobili 28. ročný je dospelý človek - nejaká samostatná prac. činnosť sa už viac menej očakáva - nie sú to deti.
@alenah31 15r. sú už prváci, či druháci na strednej už, takže potvrdenie isto majú. Ale tu je pointa úplne o inom, ak sú deti 18r. v skole, tak majú byť aj v sociálnom programe, bodka.
Mne teraz prišlo 100€ dokopy, mám dve deti, jedno do 18 a druhé študentku nad 18 rokov. Takže vlastne zvýšenie len o 50€.
Mam tri deti, 4, 10, 13 a dostala som dnes 300 eur
mne prišlo na všetky tri deti ako malo presna suma spolu to prišlo 300€
Aj mne to prislo spolu. Cca 225 euro, deti mam 5, 16, a 22 rokov. Cize to sedi. Potvrdenia o navsteve skoly sa uz nenosia na urady. Oni su prepojeni. Aspon u nas to nikto nechcel. Len uctovicke na danovy bonus.
@18lucy11 ja mam 3 deti 15, 11 a 2r a prišlo mi na každé po 74e...
kočky tie ktoré vám to prišlo, aké máte banky? má niekto raiffeisen / tatru? ďakujem
Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Mám SLSP
@erika2789 ved dobre ti povedala pani na urade... ma ti prist 100e nie o 100e vyssie pridavky😉
@dievcacitajucelist tebe prišlo 100+100+22, nie náhoodou?
Mne prislo 200 eur. Mam 3 deti a ziadne nema este 18. Neviete preco?
Tak uz mi pani z upsvar povedala ze 100 eur este bude doplatene, lebo gymnazium im nedodalo este potvrdenie...
@danielahamar Zamestnávateľ na uzatvorenie vzťahu s osobou, ktorá nedovŕšila 15 rokov bude musieť získať povolenie od inšpektorátu práce - nestačí len potvrdenie o návšteve školy. Ale o to nejde - 18 ročný nie je dieťa - dieťaťom je do 18 rokov. Pokiaľ viem 18 ročný je plnoletá osoba. A tým to štát oklieštil, ich nezaujíma len štatút žiak-študent , treba splniť oboje - štúdium aj vek - mám syna na VŠ - stojí ma oveľa viac ako 12-ročná dcéra na ZŠ - tá príspevok dostala, on nie - nezbláznim sa preto. Niekto študuje denne aj ako 27 ročný - aj ten má skákať, že nedostáva prídavky či DB - aj tam je veková hranica predsa? Raz to oklieštili vekom - bodka.