icon

Prispôsobili vaši svokrovci záhradku pre vaše deti?

21. okt 2020

Ahojte dievčatá viem, že s touto témou tu velmi nepochodím, takže nebudem sa sťažovať akí sú moji svokrovci, ale mna by zaujímalo ako to máte vy.Napríklad oni k nám nechodia velmi nemajú záujem o malú , je to ich jediné vnúča, obaja svokrovci su na dôchodku majú 62 rokov sú celkom čiperní.Takže my chodíme tam, majú dom a záhradu len ja som ich prosila či nemôžu pre malú napríklad kupiť alebo spraviť pieskovisko aby tam rada chodila, v lete som ich prosila či nemôzu kupiť maly bazeník.... atd. Nemajú o to záujem, problém je aj v tom že ta ich záhrada je v takom divnom stave na záhrade maju bordel či vrakovisko ani neviem ako to napísať nehovoriac o tom že po celej tráve su samé hovná od vlčiaka, mala viackrát do tých hovien spadla ja mam topanky od hovna aj muž... Mala sa viackrát udrela do želena .Otázka je. Proste či vaši svokrovci prosposobili záhradku pre vaše deti ? Ci napríklad im tam spravili pieskovisko? alebo kúpili domček na hranie ? Alebo bazénik.Ako to môžeme kupiť aj my s mužom v tom problém nieje ale v ich prístupe ...Ako to máte vy?

1andrea111
21. okt 2020

Mne to pripadá že robia všetko preto aby ste tam prestali chodiť a vy to stále nechápe

karolinakr
21. okt 2020

A nemal by mat pes miesto kam chodit kadit? Aspon tak som to videla vo vycviku a ked im je smiešne že sa vykakal do pieskoviska kde sa dcera hra, asi su riadny humusaci a razne by som tam prestala chodit

terezka1947
21. okt 2020

Baby....ja nejako nechapem.
Ktobyva na dedine....ma okolo plno zvierat. Cize su aj vykaly.
A neda sa,to vzdy ustriehnut.
My doma momentalne nemane ziadne svoje zvieratko,no plno susedovych maciek,sem tam.pes....
Mali sme aj pieskovisko. To moze byt aj zatvorene.....pride dazd,vietor...otvori sa.
To je realita.
Akoze tu autorka robi z komara somara.
Ved prides,zober lopatku,vycisti dvor...hovienka nebudu.
Piesok sa zakazdym.menit neda,chapem.
Hojdacka sa da utriet.
Ja,si osobne nemyslim,ze svokrovci a ty je vztah ok. Hovienka a vycitky,ze malej nic nekupia a nepripravili dom a zahrady,to je spicka ladovca.
Zmen pohlad,skus nadhlad....a bude vsetko ok.

marcelatje
21. okt 2020

@jasminet 😂😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
catherinah
21. okt 2020

Ja Ti rozumiem. Mne teda hovna fakt vadia🤮.
Neprides mi typ, co robi naschval opacne.
A nechapem starych rodicov, co jedinemu vnucatu trosku nevedia vyjst v ustrety. Viem, ze nie su povinni, ale podľa mňa je to prirodzene milovat svoje vnuca.
Akurát si najskir pisala, ze mu nekupili pieskovisko a dole píšeš, ze ste ho kupili vy a oni ho neprikryli atd. Potom to cele meni situaciu, lebo to vyzneli, ze chcete, aby to vsetko kupovali oni.

evaachesa
21. okt 2020

A prečo to nekupite vy? Ani by mi nenapadlo mojej zlatej svokre povedať nech kúpi pieskovisko alebo hojdačku 🤔 Ak tam chceš chodiť s dieťaťom aj keď evidentne tam vhodné podmienky pre dieťa nie sú, tak pozbieraj hovienka, poprataj nabok čo ti zavadzia, tak aby to tam bolo bezpečné, dones pieskovisko, hojdačku a je to ;)

mon895
21. okt 2020

K nam nechodia chodime len my k nim hracky ktore tam syn ma som doniesla ja na dvore nema nic

evaachesa
21. okt 2020

Inak príde mi to tak, ze bohužiaľ asi o vaše návštevy nestoja ... Je to smutné, ale všetko tomu naznačuje ...ja by som svoje dieťa do takého hnojiska teda nebrala... Stretnite sa na najbližšom ihrisku, alebo nech prídu oni k vám ak budú mať záujem. Ak nie, tak prerušiť kontakt.

danica2711
21. okt 2020

Tak príďte na obed alebo na kávu na hodinku, potom sa zdvihnite s vysvetlením, že malá sa už nudí, nemá tu čo robiť a zasratý dvor pre dieťa vhodný nie je - a možno budú spokojné obe strany, keďže starým rodičom vnučka (a asi ani syn a nevesta) bohvieako nechýbajú. Je to ich vec, ich život, chcú mať vlastné aktivity alebo vlastný pokoj, všetci rodičia/starí rodičia nežijú výlučne len záujmom o deti a vnúčatá. Nedá sa im to vyčítať ani vynucovať, rovnako ako posudzovať, na čo svokra míňa svoje vlastné peniaze, to nie je tvoja vec (vadilo by ti, keby tvoja mama chcela byť aj vo veku 60+ kočka a kupovala si kvalitnú kozmetiku?).

221girl
21. okt 2020

Ja ked som bola mala neodpratali sa z dosahu ani kaktusy

leuchtturm
21. okt 2020

Tvoji svokrovci si mozu so svojimi peniazmi a inym majetkom nakladat ako chcu. Nie su povinni ti kupovat kadejake blbiny pre tvoje dieta na svojej zahrade. Ked nieco chces, zarob si, zadovaz si to, ak ti vadia hovna na zahrade, tak ich pozbieraj, ale ku nim ani nechodievaj.

karolinakr
21. okt 2020

Inak toto je chore zmyšlanie, že çlovek čo ide na navštevu ma zbierať hovna aby sa nenamočil.
To je hanba a vizitka hostitelov.Keby sa mi mačka
vykadila do pieskoviska a nukala som synovca nech tam zalezie, sestra by viac na navštevu neprišla to viem na 100%
Ja by som to riešila kompromisom spravila decku rajsku zahradu doma a hentam chodila obmedzene
Alebo možte aj často s tym, že do zahrady by som ju nepustila

kassandra25
21. okt 2020

Ešte mi napadlo: poznám jednu, ktorej svokra tiež: pedikúra, manikúra, nákupíky, atd, no na staré kolená že až na smiech, dieťa kočíkovať neveste nehrozí, ale záhradu u nich na dome majú nóbl, čistú, upratanú, ale zas pre deti tam prispôsobené veci nemajú. Takže, to máš rôzne takto všade, len aby si vedela, že je veľa svokier, kde si hľadí dáma svoje a to aj vo veku, kde už je to na pousmiatie sa, a na vnúčatá "čas kvoli zaneprázdnenosti " nemá.

katarinka89
21. okt 2020

Ja by som to od nich nečakala. Každý normálny človek si hovna každý deň po psovi pozbiera- bordel uprace. Pokiaľ majú toto zanedbane- nečakaj voči tvojej dcére nejaké snaženie. Ja mám tiež takých svokrovcov- čo by chceli všetko moderné na dvore ( svokra) robila som jej skalku, lebo chcela a zelinu v nej trhá už keď meria pol metra a koši trávnik tak 1x do mesiaca. Tiež nemajú deti svoj priestor na hranie- lebo svokor má 4 chajdy zarátané železom a majú 2 mačky, ktoré sa hrajú s myšami a tie zostávajú na trávniku až kým ich nezozeru cudzie mačky. Čiže sú na dôchodku ale nemajú čas na zveľaďovanie okolia

martinuska
21. okt 2020

Tak moja mama sa pre vnucata rozkraja. Uz nema kde davat na zahrade veci. Trampolina, pieskovisko,velky bazen, maly bazenik pre mensich, gril, posedenie. Na vianoce dostanu zahradny domcek. Velakrat na sviatok vyberame take veci, aby mohli ostat u nej na zahrade, pripadne vo vnutri aby sa mali deti s cim zahrat. Este aj u prababky maju deti hojdacku, zopar hraciek.
Myslim ze aj ked tam mate uz bazenik, pieskovisko, tak ked odchadzate, zatvorit piesok, sfuknut bazen.

karolinakr
21. okt 2020

@martinuska ja si tiež myslim, že je lepšie teraz investovať a užit si chvilky.Ako decka vyrastu už nebudu chcieť byt doma chodiť k babke ale po diskotekach odťahovat sa

autor
21. okt 2020

@evaachesa čítala si všetko? my sme jej kupili hodjačku nech má aj tam, aj pieskovisko tam ma, aj bazénik

autor
21. okt 2020

@leuchtturm pozri sa ja im tie peniaze nezávidim ak čítaš, čítaj poriadne my sme tam malej kupili všetko, ale ide o prístup, a hovna ja zbierať nebudem nieje to moj pes! ak bude moj tak po nom popratám !

autor
21. okt 2020

Mne to príde tiež divné proste čo ja viem tak skoro každý popratá hovná a nie že ich tam necháva, sú tam staré hovná, čerstvé hovná aké len chcete... Ešte mi povedali že ked ku nim chodíme tak si máme na seba brať staré veci aj na malú nemám dávať nič nové ...Proste aj vedia že sa tam zašpini a sú spokojní, inač svokrovci chovajú iba psa a zajace majú.

rubinka
21. okt 2020

Nemyslíš vážne? Z akého titulu ty od nich niečo také žiadaš? Ty môžeš maximálne poprosiť o povolenie vôbec tam niečo kúpiť sama nieto ešte aby oni kupovali lebo tebe sa decko nudí. Ved je to ich záhrada 🙄

leuchtturm
21. okt 2020

je to jej pozemok, tak si moze sama rozhodovat, kedy tie hovna bude zbierat. Ak sa ti nepaci, nemusis tam chodit, oni k vam tiez moc casto nechodia. Dieta sa ti moze hrat u vas doma na zahrade. Skor by si si ty mala precitat, co si tu napisala. Opakujem, oni nie su povinni sa tebe prisposobovat. Ja by som sa hanbila, keby som svojim hostitelom prikazovala, co maju a nemaju robit a na co maju minat peniaze.

autor
21. okt 2020

Niektoré tu stále útočia ale to som aj čakala, ja viem že starí rodičia niesu povinní nič , aj že si môžu peniaze mínať kolko chcú, to mi nevadí malej hračky a veci som tam nakupila ja a moj muž ale vadí mi princíp. Preto som sa opýtala či to každý ma tak ako my. Len sa mi zdajú veci divné...

autor
21. okt 2020

@rubinka ty čítaš ? ved malej som tam nakupila veci ja...

autor
21. okt 2020

@leuchtturm a nehanbila by si sa mať samé hovná na záhrade?

rubinka
21. okt 2020

Čítala som úvodný príspevok. V tom prípade sa zbytočne rozculujes oni si môžu robiť s vlastným pozemkom čo len chcú.

vilma7
21. okt 2020

Tak moji svokrovci majú len dve vnúčatá, moje deti, ktoré vidia 2x do roka (žijeme v zahraničí), ale kúpili im aj šmýkalku, postavili pieskovisko, snažia sa spratať bordel, hovná po psovi zbierajú.

leuchtturm
21. okt 2020

bavime sa o tvojich svokrovcoch, Oni si sami rozhoduju o tom, co a kedy na svojej zahrade robit budu alebo nebudu. Chapes?

klarka56
21. okt 2020

@leuchtturm bože ved jedna vec je, čo musia, druhá co by mohli, nie? Chytas tu za slovíčka. No nemusia nič, to vieme všetci. Autorku ale asi mrzí ten ich postoj. 🤦‍♀️

autor
21. okt 2020

@klarka56 pani ma zjavne rada hovná 🙂, inač by tak neutočíla :D