Prístup k informáciám o zdravotnom stave vzdialeného príbuzného
Dnes som sa náhodou dozvedela,že môj strýko mal pred pár týždňami veľmi vážnu dopravnú nehodu. Je v kóme, nedá sa ani vedieť či sa z toho dostane a ak áno či bude môcť žiť veste plnohodnotný život.
Vzťahy v rodine nie sú dobré, pohádali sa pred rokmi. Viem že je rozvedený, Z prvého manželstva deti nemá, zo súčasnou partnerkou ktorú nepoznám má malé dieťa. Majú bývať stovky km od nás.
Rada by som zistila čo sa mu stalo, ako je na tom. Som dosť zdialena príbuzná, Neviem kam mám volať, kde by som sa dostal k info
Po telefóne info zrejme nepodaju. Mne tak nechceli dat info a to bola moja babka žiaľ ležala v nemocnici 80 km odo mňa a mamina nerozumie lekárskym termínom tak som sa chcela informovať a odbili ma ze môžem byt hocijaký cudzí človek. Na moju otázku či hocijaký cudzí človek vyvoláva po nemocniciach a pýta sa na zdravotny stav cudzích ludi mi pani mila lekárka zložila telefón....
@janinah
@kikusenka1 nepoznám jeho partnerku, netuším ani v ktorej nemocnici môže byť či v cz či sk
a preco to potrebujes vediet? ci len tak zo zvedavosti? doteraz ste sa nestykali a zrazu ta zaujima? vsak mas rodinu tak sa obrat na nich nech ta nakontaktuju dalej...
@kacena4 rodinu? Aha.... Mama mi zomrela, otec je po porážke bezvládny, ležiaci v DSS. Mám dcéru čo strýka nikdy nevidela. Nikoho iného nemám. Bola som malá keď sa oni dvaja pohádali kvôli dedičstvu. Raz dávno to hovorila mama. To málo čo o ňom viem, viem od neho,ale neboli sme v dennom kontakte.
Prosím ak nevieš poradiť nekomentuj.
@autorka ak vieš ako sa volá, zavolaj si do nemocnice buď na info a oni tá priamo prepoja. Keďže je v kome predpokladám,že môže ležať na Are tak si nájdi na nete vašu nemocnicu a oddelenie ARO a tam už nájdeš číslo. Sestričky Ti o zdravotnom stave nesmú hovoriť ale môžeš si vyžiadať lekára. Záleží od lekára. Ja som mala otca na jiske a dali mi číslo podľa ktorého keď som ho nadiktoval lekárke, vedela,že som príbuzná a povedala mi všetko čo som chcela vedieť ale zas ja som aj sestrička tak neviem či to funguje aj pri iných príbuzných.
@modrykolibrik do ktorej? Viem iba toľko že sa vracal z SVK domov do ČR
Len kontaktovať aktuálnu partnerku, takéto informácie určite nepodajú vzdialenej príbuznej, možno manželke/ potomkom by podali.
@kikusenka1 tiež by som zložila...
@zuzanaa239 nepoznám ju, kebyže áno tak jej volám
ako a od koho si sa dozvedela teda o tej nehode,keď s nim nemáš žiadny kontakt
@rozculena kamarátka pracuje v čr vo filme, ktorá spolupracuje s firmou môjho strýka. Máme dosť špecifické priezvisko (babke dokomolili pri sobáši) navyše sa veľmi podobá na môjho otca, ešte pár maličkostí čo si kamoška preklepla, tak zistili že sú rodáci.
Čiže ak by sa to kamarátka nejakou náhodou nedozvedela a nepovedala ti to, tak o tom ani nevieš? Podľa všetkého ani nevieš, kde strýko teraz býva, zrejme nie ste ani v kontakte... Ja by som sa v takom prípade nesnažila nič zistiť, po telefóne ti aj tak nikto informácie nedá a ani osobne, nie si blízka príbuzná.
@h2 od kedy to kamoška zistila boli
sme v kontakte ale nie v úzkom, občas sme si písali, plánovali sme aj stretnutie
Máš kontaktovať jeho ženu. Ak ju vôbec nepoznáš máš smolu. Nikto ti oficiálne informácie podať nemôže. Keby som žena tvojho strýka a zistím, že niekto podal info nejakej pre mňa neznámej vraj netery, vyrobila by som dotyčnému riadny pruser. Sorry
To je jeho firma? Zavolaj do firmy.. Pýtaj si na strýka číslo. Predpokladam že mobil bude mať jeho žena
@lucia147852
@tim23 strýko nie je ženatý, je rozvedený. Tč čo mám na neho ,,není v dosahu,,
@janinah potom ze je tento štát taký plný empatickych ľudí...
@kikusenka1 Prepáč, ale kompetentná osoba v nemocnici NESMIE podávať len tak hocikomu informácie. A keďže po telefóne sa nedá overiť, či je volajúca osoba príbuzná, či inak oprávnená tie informácie dostať, tak je pochopiteľné, že zamestnanec nemocnice tie informácie neposkytne. Ak si správne spomínam, tak @janinah pracuje v nemocnici, na operačnej sále. Čiže píše z pozície takejto osoby.
@kikusenka1 empatia je jedna vec a profesionalita druhá...
@janinah tak čisto teoreticky prídem do nemocnice, predstavím sa(ako príbuzná xy), mám totožné priezvisko s pacientom a pýtam si informácie...
Príde mladá baba , predstaví sa (ako priateľka) a pýta informácie o pacientovi (60+)....
Komu poskytneš informácie?
Ja nikomu.na info je lekár.
@janinah a keď rovnaké priezvisko nemám lebo som sa vydala? Ako mi dokážu aj keď tam osobne prídem ze som príbuzná?
@h2 ja to beriem len ako som uviedla v príspevku vyššie. Ako mi dokážu ze som neter keď som sa vydala a mam iné priezvisko. Respektíve ak je to mamin brat tak nemusím byť ani vydatá a mam iné priezvisko...
@kikusenka1 Ako neter nie si osoba, ktorá má právo na poskytnutie informácií o zdravotnom stave pacienta. Jedine, že by ťa on vopred uviedol, ako kontaktnú osobu.
@h2 u nas je to rovnako. Nesmiem po telefone nikoho inflrmovat. Max. Dat termin na vysetrenie kontrolu
@h2 no tak si teda autorka nepomôže...
Strýko je doma, už ho z nemocnice prepustili. Volali sme si, má bolesti ale je ok.

Jeho žene ak vieš zistiť kontakt.