Priteľa stále obťažuje jeho ex. Čo máme robiť?
Ahojte....Potrebujem surne radu.Viem,ze ma budete odsudzovat,ale aj tak prosim zvazte, ze aj ja to nemam lahke.Moj priatel mal manzelstvo 10 rokov,pokial sa nespoznal so mnou...Vlastne, sme sa zacali iba sem-tam stretavat na kavach,sem tam sme vybehli na veceru.Takto sme fungovali dva roky az kym som to uz nezvladla a vsetko som ukoncila, nakolko som ho velmi milovala ale vedela som, ze sa nerozvedie....Dva roky sme sa nevideli,uplne som sa od neho odstrihla....Po dvoch rokoch ma vyhladal,nasiel si ma.Bol rozvedeny a zil sam.Manzelka mu na vsetko prisla,zacali hadky,rozvod.Opat sme sa zacali stretavat az sme oficialne spolu....Viem,zacnete,rozbila som mu manzelstvo atd......Ja vas vsak prosim o radu....Neviem sa s tym vyrovnat.So vsetkym.Mam pocit ze na nu stale mysli.Ked ide oproti mne,ja radsej vzdy uhnem do inej ulice len aby sme sa nestretli....Chodi mi kazdy den kocikovat dieta pod balkon....Ja viem ze si vsetko toto zasluzim,ale neviem ako sa mam chovat a co robit.....Stale mu vyvolava ze potrebuje auto,chodi na tie miesta kde on.......I ked mu vravi ze ho nemiluje....Prosim,poradte mi.Dakujem.
treba sa na to fakt pozerat, ci sa snazi platit aspon daco alebo neplati vobec....a ako dlho
ked uz na to pozriem, ze dobre, na tuto vysku vyzivneho nema.....ale apon daco podla moznosti predsa platit musi. ak nema pracu, musi sa snazit si ju najst za kazdu cenu. vola sa to zodpovednost
@s.i.m.k.a1 Písala si, že chceš obmedziť jej pobyt u Vás na dva víkendy v mesiaci, lebo... x dôvodov vrátane rozsudku...
tiez je otazka, ci tvoj partner uz pracuje a ak ano, ci aspon malu cast z toho dlhu splatil. pisala si, ze dlho nemal pracu, mozno mi daco uslo, neviem, ci je momentalne zamestnany
kveta-no já to taky nemám vyzkoušený....takže nevím,jestli to není jen fáma....
Jinak je pravda,že kdybych bydlela sama,tak to taky neutáhnu finančně,ale myslím,že bych dostala od státu nějaký sociální přídavek či co....Ale te´d bude nová vláda a ta to taky přiškrtí.... 😖 Takže to taky bude pomož si sám.... 😒
@astrane U Vás máte systém, že keď Vás partner opustí, stačí zájsť na druhý deň na sociálku a už dostávate x dávok. Na Slovensku, ak manžel odíde, žena ho môže akurát tak žalovať a čakať mesiace na vytýčenie pojednávania... Proste Váš systém je momentálne obetiam naklonený, ale aj viac zneužívaný... však vieš... u Vás je kopec nezosobášených párov, len aby dostávali dávky...
Já to pochopila tak,že už pracuje,ale ty alimenty jsou větší část jeho platu...Nevím,zda to lze snížit se zpětnou platností,ale musí platit a ještě by měl splácet...i když mu to soud třeba sníží,tak bude mít co dělat...Nadruhou stranu,proč by z toho měla mít matka dítěte radost nebo s tím souhlasit to teda nechápu-je jasný že ona souhlasit nebude-taky bych nechtěla přijít o peníze....ať už by byl důvod jakýkoliv,tak já je potřebuju a pochybuju,že ona má jiný názor...
no pokial uz robi a nezaplatil ani cent, tak by ma to asi stvalo. pokial nema na celu vysku vyzivneho, dokazala by som sa s tym zmierit, keby prejavil snahu a dal mi aspon, co moze....ale ked robi a neplati nic...tak to je co za pristup
akosi sa to tu neuvadza ci plati aspon nieco, odkedy je opat zamestnany.....
kveta-každého,kdo s tebou bydlí v jedné domácnosti víc než tři měsíce už ti započítají-tj jsi povinna ho nahlásit,jinak budeš muset penízka vracet-to si třeba hodně lidí netroufne...ale dost jich asi spolíhá na to,že třeba kontroly nechdí nebo chodí málo....co já vím....
Já když odešla od manžela,tak jsem nedostala nic,jen hromadu papírů a až s rozsudkem o svěření dětí do mé péče jsem mohla něco dostat-to trvalo necelé 3 měsíce+ měsíc,než mi to od soudu přišlo 😠
jo a další dva,než mi to schválili a vyplatili 😝 😠
on pracuje , aspon ja som to tak pochopila. - pretože si ju berie aj do práce - tak je priam neakceptovateľné že neplatí ani to minimum.
Mircalla súhlasím že ak by prejavil snahu a dal čo môže , tak sa na to normálna žena pozerá trocha inak/. Ale že tak a teraz keď zarobím menej nebudem platiť nič je scestné.
Moja kamarátka funguje tak , že bývalý manžel platí fakt minimum z toho čo zarobí , ale pravidelne si berie syna k sebe, na dovolenky, paltí polovičku zo všetkého oblečenia a ešte aj prispieva polovicou na väčšie výdavky . počítaˇč, študentské pobyty v zharaničí. Ona to tak berie že čo by ho naháňala po súdoch ak sa takto snaží.
Inak ja milujem typy veď ona má bohatých rodičo v - aj ja mám a čo ? To akože majú oni plnit za bývalého manžela výživné?
@astrane mne bývalý platil dve tisicky spolu na dve deti skoro pol roka , kým nadobudol právoplatnosť rozsudok . dovtedy ani korunu navyše, tak uznaj 1000 na jedno, z toho jedno ma špecifické požiadavky. V tom období mi neplatili ani klienti , tak som sa fakt mohla ist pásť. pritom on zarábal 35 tis v čistom a platil tak málo lebo mama povedala že to detom stačí a či chce živit aj mńa.
To je výsměch 😝 😠To musíš být kouzelník,abys toho půl roku přežila....A to si vem,že by ti nedal vůbec nic(i když tohle se tomu taky blížilo)
k tématu-Taky jsem nepochopila,jestli,ten její přítel už platí,když už pracuje....
ved preco tu teda autorka prispevku neuvadza vsetky fakty? ci plati aspon daco odkedy robi alebo nie. mam pocit, ze uvadza, len co jej vyhovuje....
@erikasadek suhlasim s tvojimi nazormi 😉 a tiez velakrat ked citam diskusie tu na MK, je mi smutno z tych prispevkov 😔
missy - niekomu zase moze byt smutno z tvojich prispevkov....to je volna diskusia a kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ci sa ti paci alebo nie
asi nemusis tieto problemy reisit, a nevies, ake to je....ked si na vsetko sama.....dajme tomu, ze zrovna v tomto pripade tam financne zazemie je. obvinovat ludi z frustracie je jednoduche, pokial ma niekto fungujuce rodinu a nema sajnu, co to je byt napriklad slobodna matka, pripadne buduca matka opustena pocas tehotenstva. nesudte tu ludi, ze su frustrovani, asi maju dovod.
@mircalla, ako hovoris - je to volna diskusia, tak co?
a JA nikoho neobvinujem z frustracie 😉 z tej jednej vety si figu pochopila.. co som myslela ze mi je smutno z prispevkoch tu na MK,,, ale nie co sa tyka nejakej frustracie... alebo.. ale aj z toho napr. aky mas ty pribeh 😔 a z toho tvojho byvaleho, a vela inych co su tu take 😔
oki doki...nemyslim, ze prave ty si niekoho obvinula z frustracie, bol to niekto iny
nemyslim, ani ze to je frustracia, ale poznatky z osobnej skusenosti...takze peace 🙂 🙂
mircalla, jasne - peace 😉
Missy ide o to že niekto vstúpi do internetovej diskusie a očakáva radu a očakáva ju zväčša v tom duchu aby ho niekto podporil.Lenže tak potom musí napísať, píšte len tie ktoré so mnou súhlasíte, ja nechcem žiadnu opozíciu.
Nemyslím že ani jedna z nás by autorke chcela úmyselne ublížiť a dokázať aká je ona mrcha, skôr poskytnúť pohľad z dvoch strán. Ani mne sa vždy nepáči čo mi kto napíše do mojich diskusných tém a poviem pravdu aj ja sa občas hnevám , ale potom sa mi to uleží a veľakrát nad tým rozmýšľam.
Umenie je si vždy zobrať to dobré aj z toho iného uhla pohľadu.
missy až teraz som si všimla že ty nevyrypávaš, prepáč 🙂
Kamaratka dostava vyzivne 250E + ex sa o malu velmi zaujima. Dokonca aj ked sa uz ozenil a ma novu manzelku. Ta na rovinu povedala kamoske, ze nema malu rada, ale ze ked si brala svojho manzela, brala si ho aj s jeho dcerou a toto bude pre nu prvorade a bude ju respektovat. Tak ju beru na dovolenku, naucila ju lyzovat, stale si vzajomne planuju dovolenky a sviatky, aby bola mala aj s mamou, aj s otcom a jeho novou manzelkou rovnako. Teraz dokonca navrhli na popud "novej" manzelky, aby malu prehlasila na sukromnu skolu, ktoru jej budu oni platit aj za cenu pozicky, aby mala kvalitne vzdelanie. Nevravime uz o obleceni a doplnkoch a vsetkom ostatnom. PS: nie su ziadni milionari, stredna vrstva.
Tu nejde o peniaze, ktore jej poskytuju. Tu ide o princip, ze aj ked na rovinu povedala: NEMAM RADA ANI TEBA, ANI TVOJU DCERU, budem robit vsetko preto, aby bola mala stastna, lebo tak bude stastny moj manzel. A mozem potvrdit, funguje to k spokojnosti vsetkych.
a este hadam jedna vec mila simka, pre mna si v manzelstve len bezec na kratke trate, ktory riesi situaciu s max. odstupom mesiac dopredu. Radsej porozmyslaj, co toto tvoje spravanie a hlavne spravanie tvojho manzela znamena pre teba, tvoju dceru a vase manzelstvo v rozmedzi rokov. Lebo ano, rozhodnutie ci neplatit vyzivne respektive platit znizene a tahat sa po sudoch ovplyvni roky zivota zucastnenych (dietatom z prveho manzelstva pocnuc). A karma je svina, ta sa vrati ako bumerang :(
@viera27 myslím si že tá tvoja priatelka nema ešte vlastne dieta..preto j eto tak ako pišeš...chcem ju vidiet že ked bude mat vlastne dieta a bude mu chciet niečo kupit, bude sa musiet obzerat pretože bude platit alimenty na to prve z manželstva a platit mu sukromnu školu...haha....ak hovoriš o strednej vrstve ako si pisala tak mi to nejde dokopi a pokial nema vlastne deti tak nevie čo je to skutočna laska k detom prtož neuprednostni ine pred svojim a ak ano...tak neviem.....ale to je len moj dotaz
inak toto je tema moj priatel a jeho ex....a nejak sa to tu otočilo......som chcela sa spytat ale asi to nechcam tak,aby sa tu nejaka mamička ex do mna neobula 😒
@mausy21 ja nie som ex, ani moj manzel ex nema (to len na upresnenie). MOja kamaratka je rozvedena a ma dieta. Jej ex ma novu manzelku (ktora rozhodne nie je moja kamaratka) a popisujem ich pripad ako priklad. Ale to uz nechajme.
Nevidim dovod uprednostnovat nejake dietatko (ak tak v duchu a v kruhu rodiny). Tak ako je nove dieta v novom manzelstve, tak je aj dietatko v manzelstve predchadzajucom. Obidve su castou manzela, a to je podstatne si uvedomit. POkial budu nove manzelky okato potlacat partnerove dieta z predchadzajuceho vztahu, nedajboh mu siahat na vyzivne, je to velmi sebecke a kontraproduktivne. Obidve deti by mali mat rovnaky standard od otca, a nezalezi na tom kolko otec zaraba. Ak malo, obe deti dostanu malo, ak viac, obe deti dostanu viac. A nova manzelka si brala svojho partnera aj s jeho zavazkami, vedela o nich a sla do vztahu.
Ja som si brala manzela so "zavazkom" krstnej dcery (dcera jeho sestry, ktora je slobodna matka a su v komplikovanej financnej situacii). MM ma k nej blizky vztah a podporuje ich co to da. Zasadne veci delime spravodlivo, ked sme synovi zalozili sporenie na skolu, zalozili sme aj jej. Ked sme synovi zacali davat vreckove, zacali sme ho davat aj jej. Detto poistky a vybava do skoly. A ked sme nemali vela peniazkov, dostali obaja po cokolade a pyzamo na vianoce :P. V zivote by ma ani nenapadlo uberat jej, a to je "len" krstna dcera.
A pre mna je stredna vrstva ta, ktora nemusi ratat peniazky v potravinach pred vyplatou, ale zaroven nema pred domom dva mercedesy.
@kveta nezlob se,ale jsi na velkém omylu,nedá se tu přežít,pokud matka nemá slušnou práci-možná s jedním dítětem,ale rozhodně ne se třemi jako mám já+ mimísek s přítelem,nebýt přítele,tak nevím nevím,ale i tam to začíná být velice nahnuté a po šesti letech jde náš vztah velice rychle z kopce-problémy s puberťákama jaksi nezvládá a řeší je po svém,takže pokud zůstanu sama tak budu mít 9910,-korun+občas zaplacené výživné od BM-prý mám být ráda,že mi ho šetří a platí ve větších částkách,od přítele se teprv uvidí,z toho si budu muset najít bydlení a platit nájem,sipo,ještě nějaké pohledávky po BM,takže počítám že mi zůstanou s bídou tři tisíce pro pět lidí,vím,že jsem neměla být tak pitomá a třeba počkat s mímem až po zaplacení těch dluhů,jenže to by mi už mohlo být taky skoro 50,a do té doby než jsem otěhotněla bylo vše v pořádku,nejvíc zarážející na tom všem je to,že mimi jsme chtěli oba a přítel podobným způsobem už přišel o jednoho syna
@chanttall -nevím,jak bych se zachovala,ale asi bych příležitostně využila jejích procházek a přidala se k ní a promluvila si s ní,protože není vůbec jistý,že ten rozchod jsi zavinila Ty,už tam mohlo být něco špatně i bez Tebe,vaše schůzky mohly rozchod jen urychlit,ale s tím se nikdo nepochlubí
@viera27 úplne s tebou súhlasím.....trošku by nebolo do veci sa vedieť vžiť do situácie keby oni boli tiež už iba bývalé a nemohli by dať dieťaťu to čo by mohlo mať keby bola rodina pokope.zvlásť ak musí rátať každú korunu....ak nedostáva pravidelne výživne,alebo otec nejaví nejaký zájem o dieťa že čo mu treba. aj mna serie ked vidím ako ex kupuje synkovi hračky ale našej dcerke nekupil nikdy nijaku,ani len cukrik ked ju prišiel pozrieť......ja som sa cchela dať rozviesť,ja sa mám starať o malú aje moja vec starosť kde na to zobrieme.

@astrane Na Slovensku štát nepomáha matkám, ktorých otcovia neplatia výživné.. Naopak, ak sú pod životným minimom, tak im štát nepomôže s tým, že sa majú obrátiť na otca dieťaťa.. V Čechách sa dá pri nezodpovednom otcovi finančne prežiť, na Slovensku nie.