icon

Priteľa stále obťažuje jeho ex. Čo máme robiť?

chanttall
29. dec 2009

Ahojte....Potrebujem surne radu.Viem,ze ma budete odsudzovat,ale aj tak prosim zvazte, ze aj ja to nemam lahke.Moj priatel mal manzelstvo 10 rokov,pokial sa nespoznal so mnou...Vlastne, sme sa zacali iba sem-tam stretavat na kavach,sem tam sme vybehli na veceru.Takto sme fungovali dva roky az kym som to uz nezvladla a vsetko som ukoncila, nakolko som ho velmi milovala ale vedela som, ze sa nerozvedie....Dva roky sme sa nevideli,uplne som sa od neho odstrihla....Po dvoch rokoch ma vyhladal,nasiel si ma.Bol rozvedeny a zil sam.Manzelka mu na vsetko prisla,zacali hadky,rozvod.Opat sme sa zacali stretavat az sme oficialne spolu....Viem,zacnete,rozbila som mu manzelstvo atd......Ja vas vsak prosim o radu....Neviem sa s tym vyrovnat.So vsetkym.Mam pocit ze na nu stale mysli.Ked ide oproti mne,ja radsej vzdy uhnem do inej ulice len aby sme sa nestretli....Chodi mi kazdy den kocikovat dieta pod balkon....Ja viem ze si vsetko toto zasluzim,ale neviem ako sa mam chovat a co robit.....Stale mu vyvolava ze potrebuje auto,chodi na tie miesta kde on.......I ked mu vravi ze ho nemiluje....Prosim,poradte mi.Dakujem.

xena1
1. jan 2010

enilora nie je to jednoduche ver mi ale otec ich ma takisto rad ako ja a ma zaujem byt snimi tak preco by mal byt snimi len 2X do mesiaca na vikend...chalani ho miluju rovnako ako mna a chcu byt snim rovnako ako somnou..chceli sm eto obaja,sud preveril podmienky a psycholog deti a odobril nam to..

rani
1. jan 2010

podla mna ste to xena vyriesili idealne... aj ja som to takto chcela, ale bohuzial zijem vo Viedni a to je teda poriadny kusisko k nam na vychod... 😢 dcerka je so mnou kazde prazdiny a aj ja casto jazdim domov a uz sa tesim, ze skonci zakladnu skolu a bude tu s nami... 🙂

xena1
1. jan 2010

rani,ja to nazvem ze je to v nasom a asi aj v mnohych takychto pripadoch to najlepsie mozne riesenie...tie deti boli zvyknute ze ocko snami bol a zrazu im ho mam zobrat a maju ho mat raz za dva mesiace..ja sa vela s nimi rozpravam a casto sa ich pytam co si predstavuju po com tuzia,a stale dostavam odpoved ze chcu byt aj doma aj s ockom,a mojho priatela maju moc radi....mame v oboch rodinach rovnake pravidla..podielame sa na ich vychove spolocne...viem ze nie je pre tea lahke byt bez svojho dietata,ale niekedy sa nam zivot zamota...dolezite je ze o nu stojis,a riesis to a ona vie ze bude s tebou...mooc ti to prajem nech ju ma suz cim skor pri sebe....

moravanka
1. jan 2010

Rani, prvni dcerka ma jake obcanstvi? Nemusi jeji otec povolit, aby zila v cizine? Nebo uz jste tak domluveni? Kamoska to taky tak mela, ale jeji muz to nepovolil a tak si synka nesmela vzit s sebou do ciziny.

rani
2. jan 2010

ahoj moravanka, obidve dcery maju slovenske obcianstvo, moj terajsi manzel je ind, ale samozrejme mala ma po mne slovensky pas... so starsou dcerkou z prveho manzelstva sme toto riesili na sude - mam po dohode neobmedzene pravo stretavat sa s nou a brat si ju sem.... 😉 vsetko je len vecou dohody.

moravanka
2. jan 2010

Rani, tak to je ten tvuj ex v pohode, bud rada. Kamoscin byvaly tvrdil, ze nechce syna ztratit, ale mozna mu slo i o pomstu. Ale je fakt, ze syn zije u jeho matky. Kamoska je z toho cela nestastna, ale co nadela. Je vdana v cizine, ma uz i druhe dite a prvni dite v Cesku. Sice si ho bere na prazdniny k sobe, dokonce i za nim jezdi, ale trpi.

rani
2. jan 2010

v pohode to celkom nie je, tiez tam uraduje jeho mama, ale da sa. nedalo sa to inak vyriesit, nechcela som pre malu stresy, nevie jazyk, nemali sme byt... a.t.d. cas vsetko vyriesi, pevne verim. snazim sa byt s nou co najviac, denne si volame, kazdu volnu chvilu sa snazim byt s nou...

xena1
2. jan 2010

rani mas to tazke,ale vsetko chce cas..

s.i.m.k.a1
7. júl 2010

Ahojte. Nehnevajte sa na mna, ale potrebujem nestranny nazor, co si myslite na tuto vzniknutu situaciu... Mam 19 rokov a dieta. Od 13 som mala kamaratku ( ale vtedy som nevedela abo som si neuvedomovala ako na mna vsade nadava a robi mi zo zivota peklo) ktora bola o 6 rokov starsia. Mala priatela a ked sa brali bola som im na svadbe. Maju spolu 4 rocnu dcerku a su vyse roka a pol rozvedeny. A ja s jej emanzelom teraz chodim, resp. sme zasnubeny. Sme spolu uz viac ako rok. Ked jeho ex na to prisla, okamzite mi sa mi zacala vyhrazat a to trva doteraz. Priatel to s nou stale riesi a ona si neda povedat. Bojim sa aj niekam ist aby jej zase nepreplo. Priatel ma u nej dlh na vyziznom, lebo dlho nepracoval ale dohodli sa, ze jej to splati. Ona ho aj tak udala na policiu a vyhraza sa, ze pokial jej nezacnem ja platit na jej dieta, posle priatela( jej exmanzela) do basy. A my ju pri tom mame kazdy jeden vikend( a stale je tam mala chora uz vyse ako pol roka v kuse), nakazuje mi moju rocnu dcerku pomaly kazdy druhy tyzden kaslom nadchou ... ja som uz zufala a bojim sa priatelovi nieco povedat o tom, ze mi to vadi. Ved on je predsa s mojou dcerou kazdy den, ale o je moc to je moc. Jeho ex stale hovori, ze on ju ma mat kazdy vikend, pritom v rozvodovych papieroch je pisane kazdy druhy. A ma ju mat na mesiac cez prazdniny a ona mu ju nechce dat. Poradte mi prosim co mam robit, uz som z toho fakt zufala. Dakujem.

mmart
7. júl 2010

@s.i.m.k.a1 fíha, skoro ako telenovela.
Môj názor:
Nechápem prečo by si ty mala platiť jeho ex výživné za dieťa tvojho priateľa? To je čo za blbosť? Ako na to dotyčná došla? To sa mi zdá trošku pritiahnuté za vlasy. Čo ty s ich dieťaťom máš? Veď nie ste ani manželia. Ona sa ti vyhráža a to je trestné....
Čo sa týka toho, že Vám dáva malú na každý víkend a na papieroch je každý druhý, podľa mňa porušuje rozhodnutie súdu (či ako sa to volá). To by ste mohli tiež napadnúť.

Nemám s tým skúsenosti, každopádne nemáš to ľahké. Držím palce.

s.i.m.k.a1
7. júl 2010

@mmart ahoj, no to je fakt ako telenovela.... lenze aj priatel porusil zakon, ze neplatil ☹ kdze nemal pracu. ona mna berie, ze som povinna sa jej starat o dceru kedy ona chce, ved som priatelka jej exmanzela takze ho vraj musim brat aj s jeho dcerou ( kedy som ho tak nebrala ? ) takze sa musim o nu postarat kedy ona potrebuje... a ze preco ma moja dcera co jest a jej nie... ale zaujimave ze jej dcera ma 4,5 roka a ona nerobi a spolieha sa iba na to, ze jej exmanzel bude platit vyzivne.... uz toho mam dost, chceme ju udat na policii ze vyhrazanie, ohovaranie a rozpravanie vsade nepravych informacii... najhorsie je, ze ona nas oboch dobre pozna a vie, kde mame slabe miesta, a utoci hlavne na tie moje. ☹ ☹ ☹

mmart
7. júl 2010

to je to najhoršie, že vás pozná a brala si ju dlhé roky ako najlepšiu kamošku.... Bohužiaľ také veci sa stávajú a ona možno navyše aj žiarli a snaží sa vás s priateľom rozoštvať, preto robí napriek....
Hej, aj on spravil chybu, že neplatil. Ak by sa dalo, neviem ako to priateľ má a koľko jej dlží, dať tie dlhy doporiadku a potom riešiť jeho ex a za vyhrážky a podobne. Ale mám z toho pocit, že jeho ex sa s tým, že vy dvaja ste spolu nikdy nezmieri.

s.i.m.k.a1
7. júl 2010

No ona sa s tym fakt nevie zmierit, pritom ma 2rocnu znamost a maju sa vraj v auguste brat... Ona si asi myslela, ze on bude sediet doma na riti a cakat,, kym mu ona zavola ze aby si ju zobral... ona je uplne prastena... a ja som z nej na prasky :((( snazime sa dat vsetko dokopy, ma jej platit vyzivne 240 eur na mesiac a poziadal si o znizenie, co ona v ziadnom pripade nechce dovolit.... otrasna zenska so schyzofrenickymi sklonmi.. :( raz ma odchytila na diskoteke a urobila mi scenu na pol mesta a sa mi tam vyhrazala ako ma priklincuje o mur a tak... fakt ako mam strach odist sama z domu niekam. ☹ ☹

kveta
7. júl 2010

@s.i.m.k.a1 Keď si predstavím situáciu, že sa môj ex dá dokopy s mojou kamarátkou, neplatí mi na dieťa, má u mňa dlh na výživnom, stará sa o "cudzie" dieťa viac dní ako o vlastné, vlastné dieťa obmedzuje na styk na štyri dni v mesiaci... no, človek nemusí byť práve empatický psychológ, aby ju chápal...

Ale páči sa mi, ako aj za takýchto okolností bojujete o zníženie výživného... Dúfam, že bude rovnako bojovať o zníženie výživného, až budeš jeho ex... a Ty to iste pochopíš, že chce popri neplatení výživného menej platiť na Vaše /budúce/ dieťa... či nie? Mimochodom už si podala o zníženie výživného, ktoré dostávaš na svoje dieťa od Tvojho ex? Však ak si myslíš, že znižovať výživné je správny krok, mala by si ísť príkladom... 😉

mircalla
7. júl 2010

@kveta myslim, ze si to vystihla uplne krasne 🙂 🙂 🙂

mircalla
7. júl 2010

ozaj tako pochopitlene, ze niekto bojuje o vyzivne na svoje dieta, kedze ocino neplati.....

s.i.m.k.a1
7. júl 2010

@kveta si nejaka moc mudra... ja mam vyzivne 50 eur ktore mi ex neplati a nestazujem si... a nie 240.. to troska rozdiel, nie?? 7200sk a 1500, nezda sa ti?? a 4 dni do tyzdna?? to tazko.... ma ju kazdy vikend, cez tyzden ked ona kedykolvek potrebuje a staram sa o ich dceru aj ja... berie si dceru do roboty ked si ona zamanie... lenze niektory ludia to nepochopia... a asi si poriadne necitala to, co som tu napisala... ona sa na kamosku iba hrala... a to uz je iny format hrat sa na kamaratku peknych par rokov... nemyslis??

s.i.m.k.a1
7. júl 2010

pardon, 4 dni do mesiaca si napisala

dajna11
8. júl 2010

@kveta máš úplnú pravdu.to že ona sa nasťažuje že jej neplatí výživne neznamená že aj druhé ženy budu držať hubu...a nakkoniec ak čaká na výživne 240eu a nemá ho tak to asi dosť chýba v rozpočte.ze niečo mu také výživne asi museli odklepnúť nie?

mircalla
8. júl 2010

mne osobne vsetci muzi, co dlzia na vyzivnom ani trochu neimponuju.....to je jedno, ci to je tvoj ex alebo tvoj sucasny. cize neschalujem, co robi tcoj priatel ani nahodou. preco? to dieta za nich nemoze.

ked si niekto urobi dieta a potom s nim nezije, tak nech si plni aj zavazky z toho vyplyvajuce...je to o zodpovednosti.

240 euro absolutne nepovazujem za vysoke vyzivne

mircalla
8. júl 2010

za nic nemoze som chcela napisat....a neviem preco by malo byt ukratene

dajna11
8. júl 2010

@mircalla máš pravdu...aj ked keby som ja mala tých 240eu výžvine tak skaáčem po plafón......mne neplatí ani tých 50eu......a myslím že v zahraničí zarobi aj na viacej,ale kašlať ho!!!!!!už mi dosť zbabral život a zťažil na sto rokov do predu.

s.i.m.k.a1
8. júl 2010

@mircalla mysli si co chces, predtym robil v zahranici a preto si nechal tak vysoke vyzivne.. podla teba to neni vysoke?? na 4 rocne dieta az moc... a teraz jeho vyzivne je pomaly 3/4 z jeho platu, to ako ma teraz podla teba zit zo vzduchu aby byvala nemusela ist do prace?

jety
8. júl 2010

s.i.m.k.a1: chápu, že se tvůj partner snaží o snížení výživného, pokud představuje větší část jeho platu. Péče o dítě je jistě nákladná, ale výživné 240 EUR už mi přijde opravdu přehnané 🙂. Když matka dítěte zvedne zadek a půjde do práce, bude se mít i při sníženém výživném, než se má teď 🙂.

jety
8. júl 2010

...bude se mít i při sníženém výživném lépe, než se má teď

kveta
8. júl 2010

@s.i.m.k.a1 Až budeš žiť, ako žiadaš od iných, budem akceptovať Tvoje požiadavky a sťažnosti. Dovtedy si pre mňa žena, ktorá vodu káže, víno pije... Požiadaj o zníženie svojho výživného... je mi jedno v akej výške ho máš...

Výživné je vecou dieťaťa, matky, otca a prípadne právnikov. Teba do toho naozaj nič.

erikasadek
8. júl 2010

@s.i.m.k.a1 tvoj pribeh je vazne kao s filmu.. 😉 😒

nema sto lahke, ale to ze nic nehovoris partnerovy nie je dobre , mala by si nestazovat si, al epovedat svojnazor, ak nepovies nic, nebude vediet co si myslis.. pre neho je vsetko v poriadku.. a neskor pohar pretecie ty vybuchnes a on nebude chapt co sa deje su to chlapi 😀 nechapu hned;. 😉

co s atyka vyzivneho a vyhraziek tej jeho ex ak mozes skus si nahravt tie je vyhrazky , a hlavne zapisuj si presne prichody a odchody jej dietata; zapisuj si vsetko raz sa ti to zide pamat je kratka niekedy..; 😉

neboj aj na nu dojde, hovori s nej zlost a bezmocnost a tak robi naprieky do nekonecna sa jej to neprepecie.. 😉
chyba bol a ze tvoj partner neplatil urcity cas.. alimenty.. a urcite si ich nemoze vymahat od teb 😉 ;. 😉 bolo by dobre si to nahrat to je uz vymahanie a vyhorzovanie, a to uz smrdi trestnym cinom.. 😉
zacni byt mudrejsi ako ona, trocha trpezlivosti a dostanes ju na svojich chybach 😉 zelam ti to..

inak vyska vyziv 😉 neho na slovenske pomery je vysoka a neumerna.. 😉 v tom mas pravdu.. mma pocit ze tu s niekoho trochu citit trpkost ked napisete nie je to vela;. a podobne;.

drzim palce... vstekym... 😉

naty
8. júl 2010

kveta: s tím snižováním výživným máš pravdu,ale...nevíš, jak to mezi nima je, takže bych nebyla hned tak tvrdá!! Dal se dokupy s kamarádkou...no a co? Jednak psala, že to zas až tak skvělá kamarádka nebyla, a pokud sem pochopila, byli už v tý době rozvedení, navíc ona sama už má snoubence mnohem dýl, takže o co jde?
Stará se o cizí víc než o vlastní?? to myslíš vážně? to asi bude normální, když s ním bydlí a druhý je v péči matky, ne?? třeba mají stanovený, kdy se s ním bude vidět, ne? třeba to není jeho volba, nemyslíš?
dluh sice má, ale slíbil, že to splatí, tak proč chtít peníze po jeho přítelkyni, která s tím de facto nemá nic společnýho??
trošku jednostrannej pohled, ne.... 😔...nehledě na to, že 50 a 240eur, je trošku rozdíl....

kveta
8. júl 2010

@naty Začala chodiť s otcom od dieťaťa... a teraz to dieťa finančne a priestorovo odsúva na druhú koľaj... to je môj pohľad na vec. Vedela, do čoho ide a má to akceptovať a hanbiť sa za to, že má chlapa, čo neplatí na vlastné dieťa a nie ho ešte v tom podporovať všemožným vymýšľaním ako dieťa odsunúť na vedľajšiu koľaj...

A to isté radím svojím kamarátom - mužom s deťmi: rozísť sa s novou partnerkou, ak ich neakceptuje ako otcov, čo sa chcú napriek rozchodu naplno venovať prvému dieťaťu...

Jej vzťah s kamarátkiným ex som nekomentovala... len zobrazila celú situáciu z pohľadu tej kamarátky... Neviem za akých okolností sa dali dokopy, takže toto nijak nekritizujem a v diskusii obchádzam.

naty
8. júl 2010

no, jenže ten pohled kamarádky může být právě úplně jinej... 😉

tvůj pohled na věc je sice fajn, ale asi by sis její příspěvky měla přečíst znova!!
1. ona ho bere jako otce o stará se i o jeho dceru
2. finančně ji snad neodsouvá - práce je málo, nevíš, co její přítel dělá, jaký má kde uplatnění, kde žijou, jaká je tam zaměstnanost, kolik vydělá - ona je taky na mateřský a jak řekla, většina jeho platu by šla na výživný, a oni taky potřebujou z něčeho žít, ona je bez práce - proč si ji taky nenajde?, navíc není samoživitelka, když se bude vdávat, takže co ten její partner? Pokud její přítel ztratil dobře placenou práci, ze který to platil v pohodě, tak já chápu, že ex to výživný chce, ale pokud to není nějakej svińák, co neplatí naschvál a slíbil, že to doplatí, tak to se přece může stát každýmu a nemá to se vztahem k dítěti, co dělat...
3. ona mu na prázdniny nechce dát dítě, to znamená, že on se jí nechce věnovat?? to si nemyslím...jak víš, že s dítětem nechce být víc?

neházela bych všechny do stejnýho pytle...