Priznala som si, že mám syna autistu
Ahojte,
je to tazke a ako klobuk skladam pred maminami, ktore to vzladaju. Ja sa stym neviem vyrovnat uz asi mesiac. Stale placiem a so synom sa pomaly nehram, lebo ani neviem, nedokazem sa nan pozriet bez placu. Na diagnostiku ideme az v maji. Do vtedy zosaliem. Maly ma len 27 mesiacov, z rodiny mi nikto nechce verit, ze maly je autista lebo je spolocensky. Ale to, ze im neda papa, nerozprava, neukazuje a nepozera do oci je uplne pohode a vyrastie z toho. Bozeee do teraz som sa nechala balamutit takymi upokojucimi slovami. Mam v sebe taku zlost na nich, na seba, ze co som synovi urobila v brusku, ze je taky. Manzel este dufa, ze je ok ale ja uz nie. Dnes sa zacal aj krutit a brutalne skoro cely den. Mame malu dcerku polrocnu a chuda ona, kto sa jej bude venovat, ked len s bratom hore dole po terapiach budem chodit ? Ako to dame financne, ja som milovala svoju pracu a teraz co ? Pravdepodobne z nej musim odist a ist na predlzeny rodicak a opatrovatelsky ,,, ach. Nemam vodicak a nove auto ? ako do teraz sme krasne vyzili ale nasledne ked budem platit terapie a stravu neviem ... a na nejaky pekny vecer s manzelom v dvojke uz mozem zabudnut :(
Vdaka este raz 🙂 dnes je to realne lepsie. Moj stav myslim aj muzov. Vybavili sme orl, psychologiu, logopediu aj neurologiu. Zajtra volam do nasho intervencneho centra ci nas zoberu 🙂 dnes nas maly nam daval hracky, aj navsteve ktora tu bola. Rozpraval sa s plysakmi. Daval mi akoze papat a pit. Aj pusu som od neho dostala. Aj do oci nam pozeral. Dnes mal lepsi den. I ked dnes daval do radu kocky do radu ale stale inak. Bud farebne a velkostne a po 10 min vstal a siel sa hrat s dacim inym. Ked sme boli na prechadzke chcel loptu hadzat do baketbaloveho kosa. Aj si kopol do nej. Aj vedla deti sa dnes hral aj ked sa moc nezapajal. Aj sestru zabaval ked plakala. Stretli sme chlapceka, ktory este na 3 roky nerozpraval. Jeho mamka to vzlast neriesi, veri, ze to bude ok. I ja dufam. Ja len vdaka za mamicky co ste mi tu pisali 🙂
Nedávno som bola na konferencii týkajúcej sa Včasnej intervencie detí s PAS a prezentovali tam mobilnú aplikáciu ASDetect - stiahneš na GooglePlay - pomáha rodičom zorientovať sa v prejavoch ich dieťatka pri podozrení na autizmus - ak si dobre pamätám, sú tam 3 vekové kategórie. Je to dotazník pre rodičov doplnený videami, kde si vieš porovnať ako sa správa dieťa s PAS a dieťa intaktné. Skús pozrieť 😉 možno sa v tom celom trošku zorientuješ, upokojíš. Držím prsty na vyšetreniach.
Dobry môžem sa spytat ako ste dopadli? Potvrdila sa diagnoza?
@noemi125 tak este nemame uzavretu dgn lebo je este malicky :( ideme na kontrolu na 3 roky ale uz chodime na terapie a je to o trosku lepsie co sa tyka spravania
Ahoj niečim podobnym si prechádzam teraz aj ja keď budeš mať čas a záujem tak mi kľudne napíš osobne🥹
Dobrý,potrvdilo sa autizmus?
Milé mamičky bojovníčky, našli by sa medzi Vami, aj pri Vašej zaneprázdnosti, také čo by boli ochotné online odpovedať na pár otázok na tému: Riešenie sociálnych problémov rodičov s autistickým dieťaťom na Slovensku a Anglicku❓️❓️❓️Rozhovor je anonymný ...Ďakujem za odpoveď, veľmi by ste mi pomohli..Želám všetkým pekný večer❤️

Moze mat inu diagnozu. Moze to byt adhd jedna znama mà syna tiez som ho uz ako 6r nepocula nikdy slovo povedat maximalne nejaky krik ignoroval ked ho mama volala ( Niektore deti aj maju taku povahu ze ignoruju ked sa hraju alebo dumaju ked ich volas a nemaju diagnozu . Chlapi su bezne experti v takom ze nepocuju co ich nezaujima) az ked siel do skoly mu dali robit testy. ( u nas su pre male deti do 6r zadara a potom ked chces tak stoja $1000-2000. Chodi k logopedom tych uz maju tusim na kazdej skole svojho . Tvoj maly je v takom veku ze to ti ani odbornik nepovie ako na tom bude neskor .btw ty by si mala vyhladat psychologa Lebo to nie je normalne mat na seba zlost ze co si mu urobila ked bol v brusku ze je taky .Ved si o tom citas Tak vies ze je to geneticke . Niekto by ti mohol pomoct s pracovat tie emocie. Popripade najdi skupinu tu alebo na fb a pokecaj s mamickami ktore su v podobnej situacii, Mohlo by to byt horsie mohla by si byt single mama. Mas muza mas oporu a ked bude uz ozaj lekarom dana diagnoza tsk budes mat aj oporu rodiny .