Problém s bývaním

adaluc338
11. jan 2022

Ahojte potrebujem radu, sme manzelia 4 roky mame dieta ktorw ma 18m. Sme spolu vyse 10 rokov...jediny problem v nasom vztahu je otazka byvania. Momentalne byvame u mojich rodicov uz 6 rok. Odkedy sme sa zoznamili bol nas spolocny sen domcek-proste spolocne byvanie, pocas tych rokoch ja uz ani nechcem staci mi len garsonka proste miesto kde sa nastahujeme spolu traja, bez mojich rodicov. Moj manzel ale odmieta akykolvek byt.(dom je nakladnejsia zalezitost). No zacinam si mysliet ze on uplne odmieta stahovanie, a ze mu to takto vyhovuje, lenze nase vztahy su tiez nastrbene, pretoze nevychadzame velmi dobre s mojimi rodicmi. Tento fakt bohuzial nici vztah aj nas...manzelsky. Ked sa moj muz vrati z prace tak pocuvam len otom ze co spravili moji rodicia...Aj ja mam na veci rovnaky nazor, lenze kym ja nalieham aby sme si isli posvojom, moj muz o tom akokeby nechcel pocut, citim sa podvedena, ze to vlastne ani nebol nas sen? Nerozumiem ze preco sa o tom nechce rozpravat,preco odmieta moje pokusy odstahovat sa. Ak dojde na pokus len porozpravat sa, odmieta sa snomnou rozpravat, nejavi ziadny zaujem. Ja som momentalne na materskej,a bez neho si nemozem zobrat hypoteku a vynechat ho komplet z takeho rozhodnutia aj ked rozmyslam o rozvode..dohodla som sa snim ze ked nevyriesi nasu bytovu situaciu tak sa odstahuje....a on prijal moje rozhodnutie, ale aj tak ho neriesi, inak je dobry manzel a vyborny otec., a aj ked sa rozvediem nieje to riesenie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadulamamula
11. jan 2022

@adaluc338 tak keď rozvod nie je riesienej co chceš počuť? Očividne by mu vás rozhod padol vhod... Je pohodlný, má istotu v tvojich rodicoch keby mu vadili on by bol prvý že chce odísť.. A možno môže mať niekoho? Nechce s tebou ísť do ničoho, tak dôvod to ma.. Zvláštna komunikácia, len tak ta odbiť, nedovol mu to a nech ti vysvetli priamy dôvod prečo..

annamalaga
11. jan 2022

No navyber nemáš , buď odíde alebo nasetris a odídeš do podnájmu, otázku bývania ste mali mať vyriešenú pred deťmi.

adaluc338
autor
11. jan 2022

@viestta mame...tychto veci sme si vedomy., riesili sme pozemok. No napokon nedoslo k podpisaniu zmluv. Neskor ze tak sa dohodne zo sestrou a budeme stavat vedla svokrovcov, dali sme spravit geometricky plan( co ma stalo vela penazi...) aj ked to neni vyhra uz som chcela ze tak nieco uz. No papiere sa nikdy nedostali na kataster, najprv bolo ze treba spisat ziadost...tak som spisala.. ale papiere nepodpisali, a nedorucili. Asi po pol roku som to snim riesila ze preco nie? Preco sa to zasa nedokoncilo...a jeho odpoved bola ze viem ze nechces byvat vedla svokrovcov.

adaluc338
autor
11. jan 2022

@dadulamamula nemyslim si ze ma niekoho. Ale tiez je mi to cele cudne

0silvia0
11. jan 2022

@adaluc338 no tak ma to pohodlne byvat u rodicov a hovno robit. Ved to su starosti okolo domu, nechce sa mu ani robit, ani riesit, ani vybavovat. Trocha pofrfle na svokrovcov, aby ukazal, ze oni su horsi v niecom od neho a on je celkom dobry, cize pozornost odvedie od seba na nich a rychlo sa hodi do levelu svojho nicnerobenia.
Tvoj chlap polavil, zlenivel. Treba mu dat ultimatum nech sa rozhybe alebo zober veci do svojich ruk, mozno sa prida.

nikpa
11. jan 2022

@adaluc338 za 10 rokov ste mohli mať splatenu polovicu hypotéky. Poprípade mať nasporenu slušnú čiastku keďže toľko rokov bývate u rodičov. Tvoj muž mi príde ako pohodlný a proste mu to takto vyhovuje.

adaluc338
autor
11. jan 2022

@annamalaga mali sme, po svadbe bolo ze moji rodicia nam daju poschodie v dome, a spravime dva bytove jednotky....lenze moji rodicia si to rozmysleli. Podnajom vidim ako docasne riesienie, ktore je oka, lenze moj muz odmieta ze su to vyhodene peniaze...darmo mu vravim peniaze budu ale rodinu zachranime. Kamaratka mi poradila vyber podnajom, a oznam muzovi ze kedy sa stahujeme. Poviem vam ale ze toto mi je uplne protivne vynechat ho, len oznamit. Nas vztah nebol takyto

annamalaga
11. jan 2022

No tak odídeš bez neho, mne by taký chlap nestal za nič. Už dávno by som snim nebola.

sissy27
11. jan 2022

@adaluc338 no čo, dobre mu je... býva prakticky zadarmo, vzťah s tebou ide dolu vodou, ty nezarábaš - prečo by si bral hypo? Aby splácal stovky € mesačne a v prípade rozvodu ti ešte vyplatil polovicu zo zaplatených splátok? Neboj sa, dobre to má spočítané. Keby chcel s tebou bývať sám, tak už to má dávno vyriešené za tie roky.
Podľa mňa mu je spoločný majetok "proti srsti".

zuzpap
11. jan 2022

vyhovuje mu to čo má teraz, väčšinu dňa aj tak v práci, keby náhodou niečo, tak o manželku a dieťa je postarané...načo si vyrábať starosti navyše - osamostanením sa a prebratím zodpovednosti za vlastnú rodinu na svoje plecia...aj to čo tu už bolo písané, že niekoho má nemusí byť ďaleko od pravdy...môže byť zatiaľ len vyhliadnutá... preto sa mu nechce hrnúť do ďalších spoločných záväzkov...ak sa ti dá, odíď sama s dieťaťom do podnájmu...sám u vašich neostane...buď sa pridá k tebe alebo odíde...aspoň sa ukáže s kým žiješ

adaluc338
autor
11. jan 2022

@sissy27 fuh zle sa to cita,ale mozes mat pravdu. Moj manzel ale takto prespekulovane nerozmysla, alebo ho potom vobec nepoznam.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bmuller
11. jan 2022

@0silvia0
@adaluc338 aj podla mna zlenivel... robi nieco na dome, ako sa stara, ked sa nieco pokazi, udrzba zahrady, atd? alebo sa stara o vsetko tvoj otec, rodicia? bolo treba si to dohodnut pri "nastupe"... kto by sa mu staral o vysnivany dom, ked chce len ten a nestaci byt?

sissy27
11. jan 2022

@adaluc338 no očividne ho nepoznáš, keď nerozumieš tomu, prečo stále bývate u tvojich rodičov a prečo sa za 10 rokov spoločného života nemá k tomu, aby ste fungovali samostatne... alebo aká je tvoja odpoveď na to, prečo je to tak?

adaluc338
autor
11. jan 2022

@bmuller staral sa, ale nikdy sa s rodicmi nevedeli dohodnut iba sa pohadali. Take ze kosit travu a bezne veci kde asi nie je nacom sa pohadat take ano.inak pomoze len ak velmi moj otec poprosi ze nieco uz nevie sam.

adaluc338
autor
11. jan 2022

@sissy27 za 10 rokov sme mali aj zle rozhodnutia...spolu sme tak rozhodli... to je odpoved preco nic za 10 rokov...( a na zaciatku vztahu sme este obidvaja dokoncovali skoly). A isty cas mal vaznejsie zdravotne problemy bol PN, potom sme uverili ze tak dame z rodicovskeho domu 2 bytove jednotky.... No za posledne roky neviem odpovedat..mozno naozaj zlenivel a vyhovuje mu to takto ze sa nemusi starat. Chcela by som ho nakopnut a dat niaku novu sancu.

thereisabear
11. jan 2022

Ja by som mu pri najbližšej sťažnosti na rodičov povedala, že problém s nimi by vyriešilo sťahovanie a ďalšie sťažnosti počúvať nebudem. A odišla by som flegmaticky z miestnosti, keby s tým začal. Úplne nepsychologické a asi aj nesprávne, ale normálne mám za teba naňho nervy 😅

bmuller
11. jan 2022

@adaluc338 tak potom naozaj nerozumiem... pinda na tvojich rodicov, ale odist do vlastneho nechce? 🙄 no jak Hurvinek valku...

tykat
11. jan 2022

@adaluc338 tak nech vas vyhodia tvoji rodicia 😂 ked vy sa neviete dohodnut.

sissy27
11. jan 2022

@adaluc338 výhovorky... keby chcel, tak bývate. Nebývate, takže zjavne nechce. A ešte raz by pindal na mojich rodičov, tak by sa nestačil čudovať ako rýchlo je vysťahovaný.

bosorka2302
11. jan 2022

tak si najdite hypotekarneho poradcu a kupte si byt. Poradca urobi vsetko za vas vy len pojdete raz do banky podpisat zmluvy inak nic. Byt by bol pre vas lepsim riesenim, tam okolo toho nieje tolko vybavovaciek a roboty ako pri stavbe domu

pstrap
11. jan 2022

@adaluc338 To už má aký zmysel stavať dom vedľa svokrovcov? Keď už sa chceš osamostatniť, tak prečo nie aspoň 150km?, aby si potom riešila, že ti nemá kto povarovať dieťa, keď bude treba. Lebo vtedy je to už v poriadku, že sú po ruke a pomôžu. Ani nevieš, aký luxus je to, keď máš rodičov pri sebe a máš malé dieťa. A bývate spolu, veľa peňazí tak ušetríte. Kedysi sa inak ani nebývalo. Vedeli prečo..

cacianka
11. jan 2022

@adaluc338 kamarátka ti dobre poradila.
Výbav podnájom, aj keď malý a buď pôjde s tebou, príde alebo pôjde ku svojim rodičom/kdekoľvek
Tvoji rodičia ho "vyhodia"