icon

Problém s manželom

wera_ga
7. mar 2015

Ahojte žienky, mám problém so svojim mužom. S ničím mi doma nepomôže, len sa mu musím prosiť aby mi pomohol. Na všetko som sama. Máme 2 ročného syna ale jemu sa ani len nevenuje ani v domácnosti mi s ničím nepomôže. Keď príde z roboty, je až príliš unavený aby mi pomohol... Chceli sme sa už rozísť teda z mojej strany keď som zistila, že som tehotná. Na maličké sa teším no mám veľký strach ako to bude vyzerať keď sa narodí. Som z toho už veľmi psychicky unavená ☹ hlavne ma rozčuľuje, že vždy keď sa o tom bavíme naslubuje hory doly ako už bude pomáhať a ani nie o tri dni je to zase takto. Ja už naozaj neviem čo mám robiť ☹ ☹ najradšej by som bola keby sa uvedomil no to on asi nezvládne...

rebekamarcusko
7. mar 2015

@mima4 ale on nema cas ved on robi od rana do vecera ked ma volno,tak nam vymysla program zajtra napr.ideme dp aquaparku. s malym sa hraje ale nema cas na to tak casto a aj on niekedy potrebuje vypnut. my sme momentalne stastni a nemam problem,minuly rok sme maly krizu kvoli tomu..ze ja som bola hystericka a on mi nechodil donov vyriesili sme to odchodom do.irska a po 4mesiacoch sme sa vratili a odvtedy je vsetko v naximalnom poriadku

mima4
7. mar 2015

@rebekamarcusko
prepac, ten prispevok bol adresovany autorke tejto temy @wera_ga kde chlap si uz ani cas na dieta nenachadza.

rebekamarcusko
7. mar 2015

@mima4 jaaaaaj,oki.

adriana1609
7. mar 2015

Muzi su take zvlastne stvorenie.Sami od seba nic pre domacnost neurobia,treba sa im o to prosit,a samozrejme,nejaky ten cas,lebo opakovanie je matka mudrosti,a mozno uz na 5.ty,alebo 55.ty krat to na nich zaposobi,lebo oni skratka nepocuvaju🙂)detom sa venuju len nasilu,prikladnymi ockami su len na verejnosti🙂)po praci chcu veget,a klud,len nohy vylozit,a mobil ci ovladac do ruky.pardon,este pivo ich potesi.ak idu jest,sadnu si,a treba ich obskakovat,lebo ani len pribor si nezoberu.je to daleko,alebo na co vsavat od stola🙂)ponozky nechavaju zgulane,pohodene na zemi.Nam treba ist tiez do prace,po nej doma s detmi ulohy porobit,vychovavat ich,varit,prat,a este aj dobre vyzerat.Mozme mat horucku,ale na nohach stat musime,oni maju zvysenu,a uz zomieraju🙂)je to fakt zvlastne,ale asi nam ostava sa nad mnohe len povzniest..😉 existuju aj vynimky,o ano.ale tie len potvrdzuju pravidlo🙂ale,aní my nie sme dokonale.naladove,nervozne,uhucane,a vecne s potrebou kecat a kecat😉

jeennyv
7. mar 2015

podla mna ziadna praca neospravedlnuje nepomoc v domacnosti, ak zena pracuje, tak sa stara o domacnost tak ci tak, lebo stale je zakodovane, ze je to tzv zenska povinnost....kazdy by mal do domacnosti prispiet svojim dielom...viac ci menej ale prispiet...ja uz som to tu parkrat pisala, proste mu daj nieco co ma spravit a nesprav to, ma to jednoducho spravit on, a ked nie prostoto nebude...clovek si najcastejsie uvedomi veci a situacie az ked je ich sucastou.....

mima4
7. mar 2015

@adriana1609 ja si zas dovolim s tebou nesuhlasit, ze zena sa ma automaticky nad tie veci co uvadzas povzniest... takymto "povznesenim" budeme onedlho my zeny riesit aj to, ked si pan manzel, ci priatel zahyri sem tam s kolegynou na sluzobke... a budeme to chlapovi pripisovat ako "prirodzene danu vlastnost"...

ak ta zaujima moj pohlad na tuto vec, napisala som o tom blog..mozes si precitat

https://www.modrykonik.sk/blog/mima4/article/su-chlapi-deti-alebo-zeny-sa-potrebuju-s-koxyro/

jeennyv
7. mar 2015

@mima4 precitala som si tvoje postrehy a suhlasim, ani ja nemam rada, ked tu nejaka baba napise, ze to jednoducho treba tolerovat...tak ked vsetko tak treba tolerovat, preco hned ked zena nie je tip top a nelieta ako vrtula, tak je ohen na streche...

0silvia0
7. mar 2015

@adriana1609 neviem, o kom píšeš 🙂 Môj manžel sa absolútne takto buransky nespráva a tak isto ja nie som vôbec náladová, uhučaná, nervózna a už vôbec nie ukecaná... buď sme z inej planéty alebo to posudzuješ z nejakej tebe známej vzorky v tvojom okolí... pochybujem, že patríme s manželom k nejakým vzácnym výnimkám, poznám kopu žien a chlapov, ktorí k tejto tvojej definícii vôbec nezodpovedajú 😉

wera_ga
autor
7. mar 2015

@jolly84 to druhé tehotenstvo.. Keby neprišlo už som sa chcela rozviesť.. Takto sme spolu viac menej kvôli deťom a financiám..

adriana1609
7. mar 2015

@mima4 nikto tu nepise o tolerovani muzskej pohodlnosti,ci lenivosti.len som sa snazila trochu nadlahcene poukazat na to,ze tato problematika pomoci muzov v domacnosti sa tyka viacerych,nie len jednej osoby,a ze je to viacmenej nezmenitelna vec.podvadzanie ako site napisala hyrenie s kolegynou je zasa ina vec.toto su 2rozne oblasti.

adriana1609
7. mar 2015

@0silvia0 tesim sa spolu s vami😉

dana_l
8. mar 2015

moj pomaha v dome. ked som v praci stara sa o nase male dvojicky a robi nakupy, zanesie a vyzdvihne starsie deti z autobusa, navari (aj ked vacsinou varim ja), umyje riady, povysava. k pracke a pradlu ho nepustam (maximalne nech zapne a prehodi veci z pracky do susicky) lebo potom sa nedohladam pradla - moje veci u deti a starsich u malych a podobne. ked boli deti male tak s nimi chodil na programy. to ze v lete je s nimi na ihrisku je uplne bezne, bez toho aby som mu to musela pripominat alebo sa ho o to prosit. mozno to ze taki muzi existuju je pre teba "zvlastne a vynimka" ale take by to malo byt stale.

wera_ga
autor
8. mar 2015

Ďakujem všetkým čo prispeli, ale moc ste mi nepomohli 😒 Ja totiž naňho nemám žiadne páky.. Keď neuvarím alebo neupracem ani si to nevšimne.. Nemám ho čím ani zakopnúť aby to bolo lepšie lebo jeho v podstate nič nezaujíma.. Veď ja si tiež radšej domácnosť poriadim sama aby to bolo tip top, no očakávam že sa tiež zapojí a sám od seba aspoň v niečom, on vie toho veľa urobiť no jemu sa nechce, a nie aby som ho prosila keď od únavy už padám na hubu a to je kameň úrazu... Neviem ako dlho to vydržím tiež mám len jedny nervy.

dai
8. mar 2015

@wera_ga ahoj... ja len k tomu veku maleho a vztahu tvojho muza k nemu - uprimne aj mna nebavi a nudi sa hrat s vaecsinou 2rocnych - co ale neznamena ze som zla matka🙂 mijho muza tiez... co ale neznamena ze sme sa s detmi nehrali ked mali 2 - proste to bolo o prekonani sa - ja neviem - baby vas fakt bavi tisickrat citat tu istu knizku, milionkrat stavat puzzle o 10tich kockach, prelievat vodu etc... ako ja som to robila lebo to malinky v tom veku potrebovali ale realne som sa pritom nudila nenormalne...
Teraz maju moje deti pomaly 8 a 4 a je to uuuuuplne ine kafe - aj ja aj muz sa s nimi hrame vela, mame uz kopu spolocnych aktivit - plavanie, bicyklovanie, s malou uz aj citanie, da sa s nou uz vela porozpravat aj na zaujimave temy (7rocna) malinky perfektbe stavia lega 8plus, puzzle uz aj o 100 a viac dielov (3rocny) - co napr. Mna uz nenormalne bavi... proste nie kaxdeho dospeleho bavi blabotat etc... to aleneznamena ze sa to vekom nezmeni...
Ty mas male dieta a z prispevku posobis dost vystresovane ( ked teda kvoli nepomahaniu rozmyslas nad rozvodom...) osobne si myslim ze ked si na rodicovskej niekde preberas zodpovednost za domacnost ako tvoj muz za financne krytie rodiny - je super ak ty dokazes financne muzovi vypomoct , super ak tvoj muz tebe s domacnostou... myslim si ze naozaj tie prace sa s 2rocnym daju zvladnut lavou zadnou...
Ak mate problem vo vztahu teba a muza - to treba riesit - co si tu popisala - neplni sluby, nepocuva ta, travite malo casu spolu - toto by som riesila

wera_ga
autor
8. mar 2015

@dai no ono to ide s tým ako sa hádame že som na všetko sama a potom sa odcudzujeme to je pravda.. A napríklad ja vonku stretávam kopec otcov s malými deťmi ale môjmu sa s ním ísť nechce ani pred bytovku to si myslíš že je v poriadku?? Veď on k nemu nemá žiaden vzťah, malý pri ňom stále plače a to sa nebojí cudzích ľudí a neni žiaden plačko..

maznacik007
8. mar 2015

@wera_ga a co tak dohoda prevezmi ty scasti zodpovednost za financnu situaciu rodiny / brigada, dohoda a jemu pridel prace v domacnosti ..

podla mna je problem na oboch stranach vzhladom na tvoj mladucky vek si asi nepracovala este a nevies ake to je a najma pracovat na smeny a tvoj muz nema skusenost s vedenim domacnosti .. to ho ale musis naucit ...
ja ked som bola na RD a muz prisiel z roboty tak mal nachystane jedlo a mal vyhradenu hodinu na to aby sa spamatal .... pocas nej som ja bola s detmi vonku alebo tak aby mal klud ... a ked si takto oddychol tak sa im isiel venovat alebo mi pomahat ...
kedze robime uz obaja mame teraz rozdelene prace podla toho kto k comu inklinuje a neni problem... a samozrejme rovnaky servis ako som popisala ocakavam i ja od neho ak idem do roboty a on je napr. s detmi doma ....

ale teda keby som sa ja vratila z prace a aj pri obsluhe stroja sa musi clovek sustredit ... a niekto mi hned hodi dieta na krk a riady a pod... tak asi z trucu neurobim nic....

evittam
8. mar 2015

@wera_ga Mozno ti to nepomôze,a vsetky sa tu na mna vrhnu. Ale sama si napisala,ze ak by si neotehotnela,tak sa rozvedies-tak sa rozved lebo lepsie to uz nebude,ani kvôli druhemu dietatu sa tvoj muz a ani vas vztah nezmeni. A "zostavame spolu len kvôli detom" je len vyhovorka,pohodlnost a neschopnost nieco s tym spravit. Tolko môj nazor.

maznacik007
8. mar 2015

@evittam rozviest sa nechce uz to pisala .. myslim si ze je takmer jedno ci jedno ci dve deti... nema pracu (mladunka) ako by platila hypo a vsetko okolo ... ja si zasa myslim ze ked som v takej situacii tak riesim antikoncepciu a hladam si pracu .... ale tak na to je uz neskoro ...

maznacik007
8. mar 2015

myslim ze tu je vysvetlenie

https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/lieky-na-psychiku-a-snazilkovanie/

takze druhe dietatko nie je nahoda a manzel berie antidepresiva..... a teda je chory .... ved si to vedela .... 😕

alerka
8. mar 2015

Jeejda aj ja chcem ist s rodinou do aquaparku len tak lebo je vikend. 🙂

rebekamarcusko
8. mar 2015

@alerka nakoniec asi nepojdeme lebo treba prerabat byt,co sme kupili a manzel to robi sam,mi povedal ze nam to vynahradi,ked u budeme prestahovani. ale neviem,snad sa to este zmeni a pojdeme😀 som vymyslela..ze ked sa uz otepli dame celodenny vylet do bojnic a navrhla som..ze kazdy vikend budu vylety ked bude mat muz volno. na chlapoc treba takto,aj zeny musia byt iniciativne,ked to.niekedy chlapovi nedopne

svetluska82
8. mar 2015

@wera_ga nie osm expert na vztahy, ale inak neskusala si sa s nim dohodnut? U nas bol problem, že muz chodi s kamosmi tiež cez vikendy a rodinny zivot ide bokom. Tak z mojej iniciativy som mu navrhla, že nech teda chodi s kamosmi na pivo kazdú druhu sobotu a kazdu prvu pojde s nami na vylet. Ja mu nebudem robit sceny, že chce ist pokial dodrzi nas plan. A cuduj sa svete ono to funguje 😉 Sice nie 100 percentne ale funguje. Musim vsetko naplanovať, navrhnut co sa vyletov týka, ale nastrtuje auticko a ide a celkom si to uziva. 😀 Skus nejkú takuto metodu na neho uplatnit.

evittam
8. mar 2015

@maznacik007 O par prispevkov vyssie pise,ze keby neotehotnela tak sa rozvedie.

maznacik007
8. mar 2015

@evittam a v teme na ktoru som dala link sa 30.12.2014 stazuje ze sa uz pol roka snazia s manzelom o dalsie dieta a nejde to ... plus to ze manzel je na antidepresivach... 😉

tak si mozeme vybrat co je pravda 😀 😀 😀

petasvarc
8. mar 2015

Ahojte.
Vo svojej diplomovke sa zaoberám vylúčením žien zo spoločenského života po narodení dieťaťa. Budem rada ak sa niektorá z Vás zapojí a vyplní môj dotazník je kratučký nezabere vám viac ako tri minúty.
Váš názor ma zaujíma
Ďakujem

https://docs.google.com/forms/d/1OKn0RM0Iz7tR4i...

rebekamarcusko
8. mar 2015

@petasvarc hotovo 🙂

petasvarc
8. mar 2015

Dakujeeem 😉

cecil36
8. mar 2015

@petasvarc chcela som odpovedat na otazky, ale posledna ma dala na kolena, lebo otazka vobec nesuvisi s temou (ale asi studujes katolicku v Ruzomerku alebo Alzbetu...) a tym padom som dotaznik neukoncila....

wera_ga
autor
8. mar 2015

@maznacik007 no to je pravda chvíľu sme sa snažili ale keď sme sa pohádali a chceli rozísť tak sa to stalo.. A k tým liekom, práve keď ich berie je v poriadku no toto čo robí mi podľa mňa robí naschvál..

majulino
8. mar 2015

@wera_ga aj moj bol taky jednoducho som sa zacala starat iba o seba a maleho a akosi pochopil po tyzdni a pol ked si nemal co obliect nemal sampon sprchac ziletky oblubene jedlo v chladnicke a ked som zacala varit iba to co on nejedol ( strapacky, granadiersky, ryzovy nakyp...) opytal sa co sa deje najprv krikom a ked som mu kludom anglicana povedala ze mam co robit s malym a so sebou a on mi len slubuje tak smola. par dni bol ofucany jedol suche rozky a syr ale potom sa zdohadal