Problém s manželom
Ahojte žienky, mám problém so svojim mužom. S ničím mi doma nepomôže, len sa mu musím prosiť aby mi pomohol. Na všetko som sama. Máme 2 ročného syna ale jemu sa ani len nevenuje ani v domácnosti mi s ničím nepomôže. Keď príde z roboty, je až príliš unavený aby mi pomohol... Chceli sme sa už rozísť teda z mojej strany keď som zistila, že som tehotná. Na maličké sa teším no mám veľký strach ako to bude vyzerať keď sa narodí. Som z toho už veľmi psychicky unavená ☹ hlavne ma rozčuľuje, že vždy keď sa o tom bavíme naslubuje hory doly ako už bude pomáhať a ani nie o tri dni je to zase takto. Ja už naozaj neviem čo mám robiť ☹ ☹ najradšej by som bola keby sa uvedomil no to on asi nezvládne...
@mima4 To teda niesom....Ja to chcem robiť....nemám problém navariť...upratať a ožehliť....Aj mne manžel občas donesie kvety a teraz sa mám z toho posrať, či ako? A keď končí skôr, aj nákup donesie, ale žeby som ho s takými blbosťami otravovala? Najprv sme sa začali baviť o domácnosti a teraz tu @dai vyťahuješ záhradu a raňajky do postele? Vstáva o štvrtej a to mi má ešte spraviť raňajky? Čo som ja nesvojprávna, že si neviem kávu zaliať????? Niektoré dámy sa tu snažia svoju neschopnosť a lenivosť nazvať "dokonalým manželom"....vskutku choré :(
@petra7777 cize si pod papucou,kedze varis, praces a zehlis 🙂
A to ci som leniva ci nie...to nebudem tu rozoberat... my fungujeme na uplne inom principe a osobne to vnimam ako velke plus, pretoze navzajom sa vieme vzit do jednotlivych prac, situacii, vzajomne si sluzime a starame sa o seba... chapem, ze ty si "stara skola", a ani ti to nevycitam...ked ti to vyhovuje, preco nie. Mozno sa chodis do prace odreagovat, pokavickovat... a praca na doma ti padne dobre..preto ju robis sama... ja osobne mam narocnu pracu, rovnako ako manzel, preto sa v tejto veci lepsie chapeme a doplname podla potrieb, akutalnej situacie,...
A nie je to o dokonalosti, je to o empatii, o schopnosti vnimat toho druheho ako rovnoceneho cloveka, ktory potrebuje taktiez vypnut, odpocinut si...
@petra7777 prepac - pisem o prikladnom 40 rocnom manzelstve... moj otec zdaleka nie je dokonaly a predstav si ze cely zivot vstaval o 4tej... mama o 5tej a ranajky ju cakali na stole - v soboty a nedele ich mala do postele... a nie - nie je a ani nebola nesvojpravna ani leniva - akurat sa s mojim otcom lubia a otec si ju aj takto chcel uctit ako manzelku...
Ja som ti nikde netvrdila ze tvoje manzelstvo nemoze fungovat na principe ktory uvadzas ty - ze ty vlastne robis vsetko a tvoj muz len zaraba... reagovala som nato ze muza ktory sa podiela na domacnosti oznacujes za podpapucnika...
@rebekamarcusko neviem naco reagujes - nic som ti nepisala, moja reakcia bola na jeden konkretny prispevok mimo teba - pokial si spokojna je vsetko v poriadku
@snehulienka33 no veď toto.. Už som mu ale dala posledné ultimátum a prijala som svoju časť viny a dúfam že obaja nájdeme nejakú spoločnú cestu.. 🙂
@dai Omyl....nazvala som tak muža, čo robí všetko a žena ?.....radšej už nekomentujem, lebo sa tu rozpútala bitka o tom, aká som sprostá a hlavne "stará" 😀 Ešte mi z tvojho príspevku o dokonalom manželstve vyplýva, že ak mi muž neurobí raňajky, tak ma nemiluje? alebo si ma nectí? Myslíš, že by sme boli spolu cez 30 rokov, ak by sme sa nemilovali?
@mima4 Myslím, že pod papučou je tvoj muž, lebo to robí, aj keď nechce (muži takto nefungujú, ako si ty predstavuješ)...Ja to robím, lebo chcem 😀 A do práce nechodím kávičkovať, ale robím so zvieratami a je to náročné...Napísala som názor...aj ty svoj....a teraz ma nemusíte aj s @dai ukameňovať len preto, že som stará.....aj vy raz budete 😒
@petra7777 🙂 si smiesna... nato kolko mas rokov by si uz mohla reagovat trochu dospelejsie... ja na teba neutocim - co by si si vsimla keby si prestanes hoviet v poze ublizenej...
ako mozes vediet ako funguju ini muzi ked zijes so svojim 30 rokov? Ci zato ze tvoj muz nic nerobi a ty vsetko a zvykla si si tak tak musia vsetci ?
Ja tiez nie som uz najmladsia - s mojim muzom som len 15 rokov ale nedovolim si tvrdit ze on je taky ci onaky kedze sa stale menime pod vplyvom zivotnych situacii, nieto este tvrdit ze vsetci su taky ako ten moj🙂
Baby na co sa kvoli takej blbosti hadat. Ved kazda ste spokojna ako to mate (teda okrem zakladatelky) a to je podstatne.
U nas je to takto: kym sme obaja pracovali, tak sme mali prace podelene, nikto z nas nemal nejaku narocnejsiu fyzicku ani casovo narocnu pracu. Ked som na RD, niektore prace som prebrala od mm napr. Vysavanie. Ale zdoraznila som mu, ze to bude zavisiet od toho ake bude dieta a ako budem stihat. Pretoze povedzme si su deti a deti. Nasa mala je uzasna, nenarocna. Keby som mala upoakane dieta, ktore treba cely den nosit a nemala by som sa cez den ani kedy najest, tak by proste muz musel veeelmi pomahat.
Napriek tomu, ze teda nejake veci som prebrala, muz autonaticky stale robi nejake veci. Umyva riad, ja varim. Strazi malu, ja nakupujem. Vynasa smeti, ja robim ine.
Co sa tyka dietata od zaciatku skm ho do vsetkeho zapajala, prave preto aby si vytvorili vztah. Kuoanie bolo od zaciatku jeho vysada. A o malu sa vie komplet postarat. Napriek tomu, ze pride po siestej z prace, trvam na tom aby sa hej hned venoval. Lebo keby som ho nechavala este oddychnut, tak by s nou uz ani nemal kedy byt, jedze o osmej chodi spat. Po osmej si obaja oddychneme.
A nehovirim ci nas sposob je dobry alebo zly, nam proste vyhovuje.
Zakladatelke len radim to co uz radili, ak chces aby sa zmenil, tak proste nerobit full servis jemu. Predpokladam ze sam si neoperie, a ak mu raz dojde ciste oblecenie, asi sa to uz nebude dat ignorovat. To iste s cistym riadom a pod. Len pozor netreba povolit... a na zaver ked to pochopi proste stanovit pravidla, kto bude co robit, a kedy a vylepit na chladnicku. Co sa dietata tyka, no je to smutne, ze nema k nemu vztah. Niektori muzi sa vedia s detmi zabavit az ked su starsie, skor im akoby nerozumeju. Mozno to este pride... ale trvaj na ich spolocnom case.
Zienky, môj muž vstáva ráno o 5 každý deň, cvičí, číta pred prácou. A sám od seba miniekedy ráno pozehli veci pre malého. A to ma psychicky náročnú prácu a robí veľa. Okrem toho robí kopec domácich prác. Nenútim ho pracovať doma, ale ked vidí že treba tak sám urobí. Ja som medzi materskými pracovala, aj preto ma taký prístup.
vzdy clovek robi aj nieco co nechce...proste domace prace pre vacsinu ludi nie su konickom... mne sa tiez nechce umyt riad, ale spravim to...nemam chut umyt podlahy..ale proste ked to treba, tak to treba a je to normalne a kvoli tomu nie som pod papucou. Taktiez muz ma v zodpovednosti urcite domace prace...a proste su to DOMACE POVINNOSTI. Takto funguju bezne ludia... a neznamena to, zesu pod papucou.
Keby si mala narocnu pracu, neberes komplet celu domacnost na seba, pretoze z prace prides vycerpana a prirodzene by si si chcela delit aj domace prace.
Co sa tyka tvojho veku,..tu nie je o tom, ze ci si, ci nie si stara...proste si generacia mojej svokry, vy ste za socika takto boli k tomu vedene... ze zena ma dvojsmennu prevadzku a muz jednosmennu plus kamaratov a svoje konicky 😉
Kazda druha tema je tu ako muz si nevazi zenu, ako si z nej spravil sluzku, ako sa zahrabe on za komp a ona mukluje jak opica... ale to je presne vizitkou tejto slovenskej mentality...
A fungovanie mojho muza nepoznas a to ze funguje rozdielne ako tvoj manzel neznamena ze nie je muz ci by bol pod papucou.
Manzelstvo je totiz o jednote, kedy uz nie som ja, ci on, ale sme MY, sme jedno telo, jedna dusa, ale zaroven dve vynimocne individuality - ale chapem...socikovske heslo manzelstva "nebije ma, neoziera sa, donasa peniaze =idealny manzel".
Problem slovenskych zien je, ze su velmi narocne na seba( ci uz je to v nich, ci vychovou, alebo tlakom okolia) a velmi velmi malo narocne na svojich muzov. Naozaj ako keby platilo nebije, nepije, nosi peniaze- to staci, ale to je uplny zaklad, to nie je nadstandart toho, co muz ma mat. Moj muz ma velmi narocnu pracu, ja ovela menej, pracuje vela, ale vysledkom je, ze ak by som napisala tu na MK kolko zaraba, tak ma asi zozeru...🙂 Napriek tomu ho ani nenapadne, ze by vsetko bolo na mne. My upratujeme - nie upratujem, varime...napr. tento vikend varil komplet on, ja urobim vecere cez tyzden ( aj to to moj muz neocakava - dakujem svojej skvelej svokre za jej vychovu k samostatnosti). Nasa domacnost je nasa, nie moja, nase dieta bude nase, obaja sme rodicia na 50% a nie ja 100% ... ved tie domace prace nebavia skoro nikoho, preto to treba delit 2. Nie je mozne, nie je akceptovatelne, aby v 21. storoci zeny robili sluzku - v zmysle v vsetko, lebo on chodi do prace...to kde sme.
Zakladatelke radim prestat robit full servis, resp si mysliet, ze to od nej niekto ocakava. V momente, ked moj manzel nie je moja opora, moj partner a nikto s kym si zivot delim dvoma... v tom momente, ked mam muza za vlastne dieta, alebo nepritomneho otca, co len donesie peniaze,... a to hovorim o viac ako 1500e, aby malo zmnysel ostat vo vztahu, ze zena fakt nevyzije, lebo ona zaraba 350e, ...tak ho vlastne nepotrebujem...a to potom nie je manzelstvo, ani rodicovstov
@petra7777 kamerovy system zlyhal 😀
@alby2014 Bohuzial, zeny nemaju na muzov naroky, lebo sa chcu vydat (byt starou dievkou je horsie ako byt patnasobne rozvedenou zenou) a mat deti (a je jedno s kym..hlavne nech donasa peniaze). Ale z mojho pozorovania sa mi osvedcilo, ze zeny, ktore tie naroky maju na muzov, obycajne si aj takych nachadzaju a potom tie, ktore tie naroky nemaju a nemali poukazuju, ze ako je mozne, ze taka zena, co "jej" muz umyva okna (ano ich spolocne okna) je v ociach manzela podstatne vyssie a muz ju obrazne povedane nosi na rukach...
Uzivaj si s muzom zivot 😉
@snehulienka33 dnes kŕmil aj kúpal.. 🙂 bolo mi síce dosť zle ale aspoň sa mohol činiť 🙂
@petra7777 Len tak mimochodom, aj môj manžel v nedeľu zvykne žehliť. A o tom, že varí vždy sobotňajší, aj nedeľný obed, ani nehovorím. A kým on varí, ja si idem zabehať.
Tak to ja keby som napisala co vsetko robi doma moj muz, by to niektore osoby ani nerozdychali😀
On totizto robi uplne vsetko. Robi to od zaciatku a uplne automaticky. A to ma 2 roboty. Teraz uz do roboty chodim aj ja. Pri malej sa striedame. Ked pridem domov, je nakupene, navrene, pradlo poskladane, dalsie oprate a povesane, dieta naporiadku. Domacnost je spolocna, dieta je tiez spolocne, a to ja mam este jedno dieta z prveho manzelstva a dokonca aj pes je nas. Ked je v praci manzel, presne takto isto robim aj ja.
A nemam pocit, ze by som ho za toto vsetko mala nosit na rukach. Ja to zvladam v pohode, tak to automaticky ocakavam aj od neho. A cuduj sa svete, no on to tiez zvlada uplne v pohode🙂
Malu miluje a venuje sa nej na 100%. A mne tiez. Samozrejme v ramci casovych moznosti, pokial nie je v jednej alebo v druhej praci.
Ale ja som vedela akeho cloveka vedla seba chcem. Takze tieto veci si treba vydiskutovat hned na zaciatku vztahu. Potom je uz darmo plakat ked ne neskoro. A urobit si este jedno dieta, tak to je utopia....
Poslednych 10 rokov maju pary deti po 2-3 mesiacoch, tak sa moc spoznat cas nemali....tak casto sa zeny sklamu v muzoch, ani sa niet co cudovat....alebo naopak, lebo niekde zas muzi robia vsetko a zeny nic....
@wera_ga nedokážem posúdiť, nakoľko je tvoj manžel z práce unavený a nakoľko je lenivý, každopádne by som trvala na tom, aby si po sebe vždy všetko spratal, pomohol s nákupom a chodil s malým von. Ak ho tos malým nebaví, na čo mal dieťa a teraz s tebou čaká druhé?
Na druhej strane si nemyslím, že starať sa o jedni dieťa a domácnosť je také vyčerpávajúce. Že sa tvoje dieťa správa tak, ako sa správa, je tvojou vizitkou, v iných témach ti iné ženy,medzi nimi aj ja dali kopu rád, zobrala si si niečo z toho? Nestíhaš domácnosť, ale máš kopu času dookola tu zakladať témy o tom, či môžeš byť tehotná. Vo viacerých témach z minulého roka píšeš, ako sa snažíte o dieťa a tu napíšeš, že to bola náhoda 😠 , naozaj si myslíš, že tu sú všetky ženy na hlavu? A to, že sa tvoj manžel zmenil za minulý rok, tak tomu veríš hádam len ty. Ako si si život zariadila, taký hio máš.
Očakávam, že sa teraz niektoré útlocitné prispievateľky do mňa obujú, ale neznášam,keď niekto klame, každý druhý mesiac v roku 2014 tu založí tému, ako sa snažia a či už môže byť tehotná a potom tu napíše, že druhé dieťa je náhoda.....
@midori123 vieš aj môj bol na začiatku úplne iný.. Ako sa narodil malý tak sa tak zmenil akoby som vedľa seba mala zrazu úplne iného človeka.. Nikto to nechápal čo sa stalo lebo sa na malého veľmi tešil, no rok sme bývali u mojich rodičov a medzitým si nemohol nájsť prácu tak ostal v depke že mu nič nevychádzalo.. No a malý keď sa narodil, on ho okúpal asi raz a von s ním tiež išiel asi raz.. A v podstate do dnes je taký akoby zvnútra nevysporiadaný s tým všetkým, a ja to nechápem prečo keď pred tým bol veselý, pomáhal mi aj v domácnosti mojich rodičov tešil sa na našu spoločnú budúcnosť a keď sa narodil malý akoby na všetko zmenil názor a uzavrel sa do seba..
@timea7 keď nevieš čítať s porozumením,tak nekomentuj!! Už vyššie som písala že sme sa snažili nejaký čas ale už keď sme sa chceli rozísť tak sa to stalo.. A tém si môžem zakladať koľko chcem keď ťa to tak štve, založ si aj ty 🙂 kto ti dáva právo ma posudzovať čo a ako robím? Ja som chcela len radu ako mám ísť naňho a nie aby ma tu nejaká osoba zhadzovala..

@dai a ked,mne to vyhovuje tak ze ja sa staram o domacnost atd. tauz to nie je normalne manzelstvo,za to ze vy to tak mate to musia vsetci akceptovat?mne sa to tak nepaci a nikto mi to nevyhovori!