Problém s manželom
Ahojte žienky, mám problém so svojim mužom. S ničím mi doma nepomôže, len sa mu musím prosiť aby mi pomohol. Na všetko som sama. Máme 2 ročného syna ale jemu sa ani len nevenuje ani v domácnosti mi s ničím nepomôže. Keď príde z roboty, je až príliš unavený aby mi pomohol... Chceli sme sa už rozísť teda z mojej strany keď som zistila, že som tehotná. Na maličké sa teším no mám veľký strach ako to bude vyzerať keď sa narodí. Som z toho už veľmi psychicky unavená ☹ hlavne ma rozčuľuje, že vždy keď sa o tom bavíme naslubuje hory doly ako už bude pomáhať a ani nie o tri dni je to zase takto. Ja už naozaj neviem čo mám robiť ☹ ☹ najradšej by som bola keby sa uvedomil no to on asi nezvládne...
@wera_ga ja ťa tu nezhadzujem, ale nepíš tu, že to bola náhoda, keď tu vo viacerých témach píšeš, ako sa snažíte. Ak sa chcem rozviezť, tak asi nasadím antikoncepciu. A čo ti poradiť? Neper mu, jeho veci ignoruj, sadni si s ním a porozprávajte sa - takto to jednoducho ďalej nejde a keď príde ďalšie dieťatko, ty to budeš mať ešte ťažšie. Naraz to asi nepôjde, ale postupne, najskôr by som trvala na tom, aby nákupy boli len na ňom,hádam ich nebudeš ťahať ty s bruškom. Nech ide s vami von, neskôr sám. Konkrétne mu povedz, čo má urobiť, nie hneď, keď sa vráti z práce, nechaj ho oddýchnuť, ale potom bude pomáhať.
@wera_ga No diovka moja, to si nám mala hneď povedať, že užíva lieky na psychiku. To ťa nenapadlo, že z toho môže byť nesmierne unavený? V podstate môžeš byť rada, že zvláda chodiť do práce. Či?
Beriem v dobrom aj v zlom, ak sa chcem rozviesť tak to urobím, resp. dobre si to rozmyslím, či je to to čo naozaj chcem.
A s tým pomáhaním v domácnosti, pokiaľ akýkoľvek stav vyhovuje obom je to v poriadku, či už maká žena alebo chlap alebo obaja. A nás ostatných do toho s prepáčením vôbec nič aj keď sa nám to zdá akokoľvek divné.
Ak je jeden nespokojný a má pocit, že maká viac ako druhý tak to treba riešiť. Mne sa ale niekedy zdá, že ženy chcú strašne veľa od mužov a aj muži veľa od žien. Chlapi majú zarábať, majú byť technicky zručný, majú vedieť variť, upratovať, starať sa o deti, byť romantický, atď, atď, atď........ Ženy majú byť šetrné, krásne, majú vedieť variť, upratovať, starať sa o deti atď, atď, atď..... No ťažké to je.
Malo by to byť vyvážené a vyhovovať obom. Komunikácia, komunikácia, komunikácia.......
Môj muž doma nerobí nič. Kedysi mi to vadilo, dnes už nie, viem, že to ani robiť nebude a v podstate to od neho ani nepotrebujem ani nechcem.
Chcem aby robil v robote, zarábal peniaze a ja ho rada doma poobskakujem. 😀
@natalym moja rec mna napr.tesi ked mu zohrejem jest ked pride vecer z prace a pochvali mi to ako mu to chuti a potom si spolu pozriene serialy a ideme spolu do sprchy a potom spolu spat. 🙂 moj muz niekedy navari a nakupy robi vylucne on,kedze ma auto a robime vacsinou velke nakupy,ovsem ked mi chyba bieco do varenia idem s malym na prechadzku a idem si to kupit. ale ako vravim moj muz len niekedy navari a ma na starpsti nakupy a financie,ja mam na starpsti upratovanie a maleho. myslim si,ze je to dost vyvazene a vyhovuje to nam obon
@rebekamarcusko No tak to máš O.K. Môj ma nechváli, nikdy.............. Ale to sa nesťažujem, viem už aký je. 😀
podla toho, co si napisala by mi asi najskor vadilo keby sa nevenoval dietatu a nie ze mi nepomoze... no, aj ked cez vikend by mohol pohnut prstom.. ked nie v domacnosti, tak aspon by mohol majstrovat nieco do domacnosti... predsa len, pochopila som, ze si doma na rodicovskej, on pracuje 8 h denne zase inak... skuste sa dohodnut aspon na pomoci cez vikend... asi by som to cez tyzden nesilila...
weraga,ja mam skoro presne to isté....čakáme druhé,tiež sa doma moc nepretrhne,riady by nechal neumyté jak je rok dlhý,synovi sa tiež velmi nevenuje,akurat čo porobí s drevom..robí od 6tej do 14tej denne.príde domov a tiež bud ide skoro spať,niekedy už o 6tej večer,alebo hraje hry alebo je na pc...cez vikendy to isté,v noci chodím kúriť stále len ja(máme len na drevo),no a čo ked som doma ale s bruchom chodiť stale dolu schodmi a každé 2-3 hodiny v noci prikurovať..akože....je uspolahnutý,a pohodlný,a celú noc prechrní a ja som 10krat hore...niekedy sa stane,že spí dole..ked som s malym hore v izbe,tak ide dole,ked sme dole tak ide hore,alebo hraje tie blbé hry,alebo chrápe,akože vadí mi toto jeho chovanie poslednu dobu,a je taký odkedy som otehotnela(aj to nebolo v plane)ale co už...,ako keby sme mu vadili,ja neviem si rady snim už..aj city ochladli... ☹
@erika1016 a preco s nim cakas druhe?
písala som že sa nam utrafilo a že nebol až taký pred tehotenstvom...
@erika1016 No teda a ako to budeš robiť po porode? To sa budeš budiť na krmenie malého a ešte aj chodiť kúriť? No jediné tvoje šťastie, že malé sa narodí v lete, ach jaj, ja by som takého muža asi nakopala niekam. Mala by si to s ním ozaj dáko poriešiť, lebo ked sa ti malé narodí, tak to budeš mať veľmi ťažké, ked ti nič nepomože. 😖
hučanie by nepomohlo,lebo ked niečo načnem,radšej ide preč....a je fakt,že by sa mal prebrať konečne,no neviem ako... lebo je vidieť,že si neváži čo doma má...a ano je pravda,že sa malý narodí do tepla,jedine šťastie,potom na zimu,fakt neviem,tej sa bojim....
už všelijako,hned sa napaprčí a vybuchne,a zvedie to na moj stav,že odkedy som tehotná tak rýpem..ale to neni pravda,ved vidim ako sa chová,a v ničom nepomáha...spraví rychlo drevo a hned sa ide hrať na xbox,včera som sa ho pytala,prečo doslova "musíôkaždy den hrať,prečo si so mnou nesadne a len tak sa nerozpravame pri kave..a on že to je jeho odreagovanie.
Jedna zásadná otázka - bol taký aj pred tým ako ste sa zobrali a mali deti??? Lebo ak áno, svinstvo, ale tvoja smola...tvoj výber a ty musíš znášať následky za "zlý" výber... Taký muž by sa mojim manželom nikdy nestal a tobôž nie otcom mojich detí...
Ak taký nebol, to je už niečo iné...
nebol taký práveže....
To muži hrávajú take veci? Ja že len deti. Najlepšie je doma nemať take niečo, my ani telku nemáme, lebo je to strata času. Muž je v praci 11 hod a ked príde domov hneď sa baví s malým. Je smutne ako sa tvoj muž sprava. Teraz ked som tehotná tak muž aj doma pomáha. To robil vpodstate vždy, teraz viac.
lenže ten xbox dostal syn na vianoce od krsnej,ako prekvapko...
@erika1016 nedá sa to vyriešiť tým, že by ste kotol vymenila za plynový? Veľmi by ti to uľahčilo situáciu. A netoleruj mu tento povaľačský život. Neviem, či pracuje fyzicky, ale ak aj áno, daj mu priestor, aby si po príchode domov ľahol, oddýchol zo dve hodinky a potom máš právo na oddych ty. Nechytí sa ničoho? Nechyť sa ani ty jeho špinavých vecí, nevar len pre seba a syna obed, na večeru neostane, takže len chlieb, možno si to po mesiaci všimne. Inak ak by môj muž dával prednosť hraniu sa na x-boxe a ja by som mala na starosti syna, celú domácnosť, vo dne v noci kúrenie, už by bol dávno predaný. A peniaze zaň by boli prvou splátkou za plynový kotol. Tvojmu syn xbox nepotrebuje, je kopa zaujímavejších aktivít, po pár rokoch bude mať závislosť, ako tvoj muž. Toto už nie je odreagovanie pri hrách hodinku denne, to je totálna ignorácia a nezáujem o rodinu. 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@erika1016 ešte ma napadlo,keby si nečakala bábätko a chodila by si aj ty do práce - fyzicky náročnej, kto by vám kúril? Spýtaj sa ho, lebo o pár rokov sa k tejto situácii dostanete. Potom budeš chodiť do práce, ma ťna starosti celú domácnosť a dve deti sama? Na čo ti je potom manžel?
nedá,lebo v dedine nemame zavedený plyn,takže len drevom musime...pracuje akorat tak že šoferuje za volantom..už aj svokra čo bola vždy proti mne,mi potvrdila že on taký bol odmala,že nikdy nepomahal,asi som bola slepá,alebo sa to zintenzivnilo až teraz....bývame na svokrovych chalupe,vela dlhov a exekučky,a keby som chcela s deťmi aj odisťnemam kam,moj otec mi nikdy nepomože s byvanim,a to byva sám v 3iz.dome,uživa si s frajlou..takže tak...na figu,ticho trpieť...je pravda že to syn nepotrebuje,ale ked je chorý na chvilu sa stym zabaví,on na tom nehrá tak často ako muž..malý má radšej činnosti vonku alebo na bycikli...
on cez den aj kúri,len v noci nie..a ked som pred otehu pracovala zas on bol doma,lebo sme sa dosťahovali,tak trvalonež si neco našiel,ale večšinou života to bolo tak,že ked ja som robila on nie,alebo naopak,nikdy nebol stabilný príjem,som s nim 10.rok,a za ten čas stihol vystriedat asi 20 zamestnani,lebo sa mu nikde nelubilo...a potom ten príjem aj tak vyzeral....keby som mu neprala,alebo nevarilatak on radšej nič neje,potom furt blve a je mu zle,a má migreny,tak sa nemožem nanho tak divat,lebo si nedbá ani na tu vyživu,možno má aj vredy..niekedy si poviem,že som si zobrala babu a nie poriadneho chlapa,čo nič nevie....
@wera_ga včera Bola o tvojom mužovi záměna manzeliek,len stym rozdielom,ze tvoj muž robi....prepac,ale já by som mu to netolerovala,sama píšeš,ze sa v robote nepretrhne.spytal sta Ta niekedy,ci i ty nepotrebujes cez den tak odpocinut jako on????kde je jeho zodpovědnost za rodiny....zial,asi len v trenkach🙂
@erika1016 a čo uhlie? Viem, že je drahšie, ale nemusíš tak často behať ku kotlu, s malým dieťaťom si to neviem dosť dobre predstaviť. A muža musíš pomaly a postupne do chodu domácnosti zapájať. Za tým volantom to nie je med lízať, ale zase to nie je práca, po ktorej by musel takmer všetok voľný čas prespať. Začni pomaly, nech napr. nakupuje, nemôžeš sa už ťahať s ťažkými taškami. Bude to zložité, ale ak neustúpiš, verím, že dosiahneš aspoň čiastočné zlepšenie. Drž sa.
dík,ale aspon som rada,že nakupuje,to zase ano....maj sa..
zdravím,asi spred roka som tu písala komenty na muža,bola som ešte tehu....noo prešiel rok a zmenilo sa akurat to že sme dostali byt vedla v dedine,na zimu,takže tu je plyn,super,žiadne drevo a čisto.muž sa vobec nezmenil,našiel si robotu na kamione na tydnovky,dojde na vikend a to bud zase dospáva,lebo malo spi,ok,alebo zas je na pc....minule mi maličky ochorel tak že aj uška,on si spal v izbe a ja som snim na rukach v noci mi reval on nezajem,na dalši den,sa mu nechcelo ani na pohotovost ist,ale nakonec teda išel,ešte sem zistila,že začal na jednej stranke oslovovat soplane,samozrejme dvacinky,ale sem si rekla kto byho bez poradneho byvania,s dlhmi a bez zubov chcel....potom mi nadava,že ja furt nervačim a nadavam,ale ked musim všetkych obskakovat,na mna sa každy s prep.vy....re,teraz su trochu problemy aj so staršim,so školou a spravanim,tak neni to všetko med.chcela sem sa len tu vyrozpravat,lebo nikoho tu nemam moju rodinu daleko 200km,a mrzi ma to mužove spravanie... 😢
@erika1016 Neobskakovať, porobiť si svoje - najnutnejšie a koľko vládzeš. Spočiatku si to možno ani nevšimne, ale potom keď sa to začne kopiť - špinavé prádlo, riady..., tak snáď po týždni si to všimne. Počkaj potom pokým on nezačne rozhovor, a príde čas, kedy si budeš môcť klásť podmienky, a potom budeš vyžadovať kúrenie, umývačku riadu... - to čo potrebuješ. A treba ho zobrať na vyšetrenie k psychiatrovi - lebo tam liečia aj chronickú únavu a psychické problémy. On je frustrovaný zo života, ktorý žije. No a keď nič nezaberie, tak mu nie je pomoci, potom je to lenivec ako vyšitý a s tým nič nenarobíš pokiaľ s ním zostaneš, a neľutuj ho. Nechápem, čo je to vlastne za vzťah medzi vami, strašne ste si vzdialení, asi mu nezáleží na ničom a na nikom.

@petra7777 my sa nesnažíme nikoho presvedčiť o našich dokonalých partneroch, lebo dokonalý nie je nikto. Ale z tvojich príspevkov srší frustrácia z toho, že existujú aj muži, pre ktorých je prirodzené, že svojim ženám pomáhajú. Nikto ich nemusel prevychovávať, ja osobne ani neviem, či sa to vôbec dá, jednoducho sú takí sami od seba. A ich ženy si pred tým, ako sa rozhodli s nimi žiť všímali, či sú pre nich domáce práce tabu, alebo niečo čo dokážu zvládnuť. Všímali si aj to, či im ich matka skákala okolo zadku, alebo majú vedľa seba hotového muža. A od prvej chvíle spolužitia im dali najavo, že domácnosť je spoločná, preto aj starostlivosť o ňu je spoločná a nesnažili sa im za každú cenu ukázať, ako všetko samé zvládnu, na čo si muž samozrejme veľmi rýchlo a rád zvykne. Horšie je, keď prídu deti, lebo manžel vyžaduje prirodzene rovnaký servis, ale žena je unavená zo starostlivosti o deti, ešte horšie, keď nastúpi do práce, veď to tu čítam v každej druhej téme. Aj to, že muži sa k ženám,ktoré dobrovolne zo seba robia slúžku, aj tak správajú. Som približne v tvojom veku (podľa veku detí),možno o pár rokov mladšia, ale asi som z inej planéty, lebo môj otec nemal nikdy problém s tým, aby povysával, utrel prach,s nami chodil na prechádzky,lyžovať, korčuľovať, plávať....snažil sa moju mamu odbremeniť čo najviac. Prečo? Nie preto, lebo bol pod papučou, ale preto, lebo si ju vážil. A to chodil do práce, po práci ešte brigádoval a mali veľkú záhradu, v ktorej prirodzene pracovali obaja. A že by moja mama bola lenivá, keď jej manžel pomáhal? No posúď sama - chodila do práce, mala dve deti, doopatrovala svojich svokrovcov, aj svojho otca, náš dvor a záhrada bola záplavou kvetov a podnikala. A nemyslím si, že sme ojedinelým zjavom, môj ujo, svokor, brat sa tiež úplne prirodzene podielali na chode domácnosti. Preto som to brala ako niečo prirodzené a o muža, ktorý sa vie akurát tak zvaliť s PC k telke by som ani nezavadila. Samozrejme, že je rozdiel, ak má muž fyzicky náročnú prácu. Môj bývalý muž takú mal, okrem toho sme stavali dom,kde makal, jasné, že som od neho nechcela, aby umýval okná, utieral prach. Mal to vtedy ťažké, kým sme sa nasťahovali. Ale ja tiež, okrem domácnosti, dieťaťa som chodila do školy a samozrejme, že som mala prácu aj na stavbe. Na pomoc v domácnosti sme peniaze nemali, lebo ich zhltla stavba -toto si uvedomoval, preto sa snažil nakúpiť a odbremeniť ma aspoň tým, že zobral dieťa na dve hodky do parku, na ihrisko, aby som si aj ja oddýchla. Ako si to kto nadstaví, tak to má. Na druhej strane som veľmi vďačná svojej svokre, aj matke môjho terajšieho partnera, že ich vychovali tak, ako ich vychovali. Takže to nie je o tom, že by sme takých mužov chceli, my ich máme a vôbec si nemyslím, že sú prírodným úkazom.