icon

Problém s mužom

15. sep 2023

Od narodenia som 24/7 s malým, starám sa o neho, nosím ho, kŕmim, prebalujem, kocikujem, uspavam ja. Ale toto mi ani tak moc nevadí, už som si zvykla že mi nikto nepomôže. Som jeho mama a starám sa o neho s láskou. Čo má ale hnevá je to, že si môj muž ani moc neuvedomuje že sa stal otcom. Otcom malého človiečika, ktorý keď vyrastie tak bude na nho pozerať, bude v ňom hľadať oporu a svoj vzor. Lenže čo je za vzor muž čo pije od rána, potom cez deň spí, s tým prichádza náladovosť, vyčerpanosť, nervozita. Keď išiel na otcovsku a najviac sme ho potrebovali bolo to to isté, len som sa tešila kedy už pôjde do roboty... no a vtedy sa mi začal tak protivit. Teraz to je ešte horšie, uteká z domu hocikedy, ráno povie že ide do obchodu no vráti sa až večer zhuleny či zdrogovany a ja k nemu cítim stale väčší a väčší odpor, už mám hlavu v smutku. To tu ani nechcem rozoberať všetko. To sa síce nestáva často ale stáva sa to stále častejšie. Keď ho s tým konfrontujem hádže vinu na mňa že aj tak ho už neľúbim tak sa nemá ani prečo snažiť, takže mi vraj robí taketo náschvaly. Ale ľúbili by ste niekoho takého? Ľúbi vôbec on mňa? Síce stále vraví že áno ale neviem. Ja jeho ľúbim, preto s ním som a ešte to nechcem vzdať ale hrozne má niekedy dokáže naštvať a sklamať a to sa nedá tvarit že nič. Niekedy rozmýšľam či od neho radšej neodist, pretože nechcem aby moje dieťa malo za otca naladoveho alkoholika či narkomana. Zároveň mu ale toho otca ani nechcem brat, jeho rodina malé tiež ľúbi, nechcem jeho ani ich o to pripraviť. Ja len neviem čo mu mám ešte povedať, alebo čo mám spraviť aby ma pochopil. Prečo mám byť len ja tá zodpovedna. Alebo mám ja príliš veľké nároky na muža, ja už neviem. Možno inej by to nevadilo Rada by som bola keby sa to dalo dokopy, ja sa snažím a aj z jeho strany to niekedy vidím, nie je to inak zlý muž, navarí, povysáva, nakúpi, nikdy ma ani nezbil, nepodviedol, len ma takúto úchylku, ktorú nejako nedokážem akceptovať. Som z toho smutná.

cacianka
15. sep 2023

S takýmto si splodila dieťa ?!
Toto chces trpieť dokedy ?!
Rozvodom z neho otec neprestane byť a ako sa k otcovstvu postaví on, je jeho zodpovednosť

colsami
15. sep 2023

Ahoj, cize Tvoj muz huli, pije od rana, mozno aj droguje hovoris?
Pises ze "Čo má ale hnevá je to, že si môj muž ani moc neuvedomuje že sa stal otcom" - Takze predpokladam ze ten stav bol aj predtym ked ste spolu boli, ale cakala si ze sa prichodom dietata zmeni... No lenze on sa nezmeni.

akiana
15. sep 2023

Dalsia z XY uplne rovnakych diskusii, ktore budu mat zajtra 25 stran. Preto sa uz na zaciatok opytam - chces situaciu riesit a ochranit seba a svoje dieta, alebo sa len vyplakat? Lebo nie, nezmenis ho, to ti zhrniem rovno v jednej vete.

luccija
15. sep 2023

Si veľmi tolerantná žena a vôbec si nemyslím, že máš vysoké nároky na muža práve naopak
Ale je fajn, že sa zamyslas aký bude vzor pre syna.
Takýto chlap by sa nemal zenit a mať deti

ckocka
15. sep 2023

Slovenské ženy sú naozaj nenáročné.

lily246
16. sep 2023

Ja čítavam takéto diskusie s padnutou sánkou. To nie je hádam ani možné, že toľko žien je až tak blbých, bez sebaúcty a neschopných ochrániť svoje deti pred alkoholikmi/feťákmi/agresormi a týchto ľudí im vedome vybrali za otcov. Prišla si sa vyplakať, nič s tým nehodláš urobiť. Poroď mu ešte 2-3 deti, znič všetkým detstvo. Na čo ti radiť, že už včera si mala byť rozvedená so zákazom styku toho opitého zdrogovaného chuja s dieťaťom osamote? Spravíš to? Nie.

aliaray1
16. sep 2023

Ahoj.
Ako pisu vyssie, ak to chces riesit, odpoved poznas. Nie, nezmeni sa a ani ty, maly a ani dalsie dieta ho nezmeni.
Ano, toto bude maly vidiet a casom opakovat, bude jednym zo vzorov a ked bude vacsi, o to viac...chlapec na otca.

Ak mas moznost, spravila by som si potichu escape plan a na zaver ho uz len postavila pred hotovu vec rovnako ako on teba. Nestara sa, huli, fetuje, chlasce, je nezodpovedny. To neni manzel, ale velmi tazke zavazie na nohe tvojej aj syna.

Takze ak by som nechcela aby sa mi syn takto choval a zil, uz by som bola s malym od neho.

Nech to znie akokolvek drsne, je to poucenie: akeho otca si my vybrala, takeho ma. Vies to zmenit k lepsiemu, otazka je ci chces.

lb1984
16. sep 2023

Závislosť je svinstvo a len tak neodíde. 😒 čiže z mojej strany len toľko ze kým sa tvoj chlap nezbaví závislosti dobre to nebude a môžeš ho mat neviem ako rada a neviem ako sa veľmi snažiť. Niekto svoju závislosť dokáže ovládať do takej miery ze je schopný žiť konstantne iny do nej padne a potom je to už pruser. Daj si prosím na seba a malého pozor. A mužovi pomôžeš jedine tak ze sa on zbaví svojej závislosti.

marianarem
16. sep 2023

Ja radim odist, toto je absolutne nevhodny otec pre dieta a vnesie do jeho zivota viac skody ako uzitku.
Ale tak na okraj by ma zaujimalo, z akej rodiny si ty? Aky bol tvoj otec? Lebo mne osobne pride zarazajuce, ze nejaka zena ide do dietata s takymto chlapom (tipujem, ze pil a hulil aj predtym) a potom sa este pyta, ci nie je velmi narocna.

danica2711
16. sep 2023

zobrala si si odpad, o ktorom si vedela, že je feťák a alkoholik, či aké všetky závislosti si tam posplietala, tak čo si čakala? Jediné skutočné chúďa tam je to dieťa, ktorému sa hlúpa matka postarala o otca z kategórie nepoužiteľných

0kristina0
16. sep 2023

@ckocka skor su "jednoduche"

autor
16. sep 2023

Ďakujem, my sme sa predtým moc ľúbili, žiadna hádka, síce pil ale nie až v takej miere, to až keď sa narodil syn tak sa začal takto opúšťať. Pritom on bol hlavne ten čo chcel dieťa. Hovoril ako sa na neho teší, keď bol v brušku tak ho hladkal, rozprával sa s nim. Potom sa to takto zvrtlo. Vôbec ho nezaujímame. Neviem či má nejakú popôrodnú depresiu alebo krízu stredného veku alebo čo je za problem. Ono sa to ľahko povie že viem do čoho idem ale niekedy je ťažké odhadnúť ako sa situácia vyvinie.

0kristina0
16. sep 2023

Mna autorka zaujima, co konkretne na nom lubis? To ze pride ozraty alebo zdrogovany domov? To, ze ti vobec nepomaha s dietatom? Vazne mi prosim odpovedz, co sa da na takomto chlapovi lubit.

autor
16. sep 2023

@0kristina0 No to su veci ktoré ma na ňom hnevajú. Dalo by sa povedať, že keď nie je opitý, zhuleny a pod. tak je to muž snov. Akurát teda so synom to moc nevie. Ale je verný, vie dobre variť, nie je to nejaký bordelar, hocikedy ma vedel prekvapiť nejakou malickostou, dalo sa s ním normalne porozprávať a vážil si ma. Akurát teraz ma má úplne na háku a dosť sa mi týmito vecami sprotivil. Keby môžem vyhodím všetok alkohol sveta a ostatné svinstvo do potoka.

stanulienkat
16. sep 2023

Neverím, že toto je reálna téma. Tak blbý nemôže byť nikto.

letfenixa
16. sep 2023

Muž snov

sticker
sheila121
Odpoveď bola odstránená
tenerifka
16. sep 2023

takze predtym len pil? A to bolo akoze ok? Muz snov?
Ako stare je babatko?
Odhliadnuc od toho, ze to bolo zle uz vtedy a tento muz je cista katastrofa, vela chlapov (najma tych zakomplexovanych a nezrelych) sa po narodeni dietata citia na vedlajsej kolaji, odstrceni, zbytocni....a spravaju sa ako chuji

luccija
16. sep 2023

Nehladaj problém v sebe, ale v ňom.Otrasne toto čítat nie ešte prežívať.Neprestane ani s jedným ani druhým hlavne nebuď naivná veď si mama!
"
""Že aj tak ho už neľúbim tak sa nemá ani prečo snažiť, takže mi vraj robí taketo náschvaly.""

Typicky manipulátor všetku vinu hodiť na teba, aby mohol zduchnut pit.Co čakáš od takého človeka za pár rokov budeš troska a dieťa počúvať hádky.
Tu jedine buď, alebo.Este budeš mať doma peklo tomu ver.Je to nezodpovedný chlap

akiana
16. sep 2023

“Ked nie je opity/zhuleny, tak je to muz snov” 🤣🤣 no mam dost…

lily246
16. sep 2023

Verný... 🤣 tento určite 🤣 veď ani netušíš, kde sa nachádza celé dni kým sa mu staráš o dieťa, bohvie kde a s akou sa veľa, bože ty si naivná 😌

akiana
16. sep 2023

Inak nechapem tuto opiciu lasku niektorych zien k uplnemu luzrovi, ktora je evidentne silnejsia, ako instinkt ochranit vlastne dieta.