icon

Problém s nevlastným synom

cecil36
22. máj 2013

Baby chcem vediet iba vas nazor. Sesternica zije s muzom uz niekolko rokov. Z prveho vztahu ma 16 rocneho chlapca a s nim ma dvojicky. Kym nemali spolu deti bol k jej synovi ok. Ked sa narodili dvojicky a s prichodom puberty jej syna vznikali problemy medzi jej muzom a synom z prveho vztahu. Doslova sa neznasaju. On nadava na jej predchadzajuceho partnera, ale nie jej ale synovi, ze jeho otec je kriminalnik (podotykam nikdy nesedel, ale neplatil jej, so synom sa stretava), ze je to hajzlik atd. Ak si syn da nieco z chladnicky nadava, ze naco to zjedol, ked nieco zostane a je po zaruke, zak zas nadava, ze preco to nezjedol, ze je nevdacny a on to teraz musi dojedat... Sesternici v jednom kuse hovori, ze z mladeho nic nebude, bude ako jeho otec, vraj je na neho mäkka. A uz sa tesi ako vypadne v 18 do roboty, vraj si to vychutna ako bude mlady neschopny. Netrvdim, ze mlady je ideal kazdeho rodica, ale je v puberte a k tomu patri nejaka ta neupratana izba, plna hlava mudrosti, kamarati, trcanie na nete a podobne.. Ona je ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi. Syna si brani, ale vzdy je z toho hadka. Odist nema kam, lebo dom je jeho. Co vy na to? Mne sa uz taketo jeho spravanie zda za hranicou, ale konstruktivnu radu pre nu stale nemam ☹

libka1
23. máj 2013

@sonice uplne ta chapem 😔

lindasrdiecko
23. máj 2013

Priklad nazivo: vyzeneny chlapec tyrany fyzicky aj psychicky otcimom v dospelosti rovnako tyral manzelku a vlastne deti...osem rokov natvrdo :( Suhlasim, ze dietatko tu bolo skor ako nejaky chlap, co si ich nevazi a nezasluzi a kazda maminka by mala ochranovat v prvom rade. Drzim paste, aby to dopadlo lepsie a aby maminka nabrala silu a rozhodla sa spravne

digysa
23. máj 2013

@cecil36 Mala by si toto vytlacit a dat to precitat tvoje sesternici..... (nie moj prispevok, celu diskusiu).... aspon moze v anonymite dostat od nas rady......

V prvom rade, mne osobne by sa chlap zhnusil, keby akymkolvek sposobom ublizoval mojim detom. Ja si neviem predstavit, ze by som citila lasku k cloveku, ktory by tyral, nenavidel, alebo stale zdrbkaval moje vlastne deti-moju vlastnu krv.

Ak sa nemoze zbalit a nema kde odist......tak by som docasne povedla manzelovi, aby prerusil akykolvek styk s jej synom...nech mu nic nehovori, nech ho o nic neziada, nech mu nenadava, nech sa ho nic nepyta...... Ak ma otazky, urcite pripomienky, alebo sa mu nieco nepaci, nech to povie mne (myslim tym tvoju sesternicu). Ona by mala aspon na urcity cas odputat syn od otcima.......
Ziadne diskusie, ziadne komentare mierene proti jeho otcovi, ziadne prikazy, ziadne zakazy........
Vsetko by si so synom mala vybavovat ona sama- skola, jedlo, skolske aktivity, pomoc doma, riesenie problemov, vychova, prehresky, tresty a pod....

Urcite by som sa ale zacala pripravovat na najhorsie - hladat hlavu pod strechou...pre pripadny krach vztahu....

Neviem, ako byvaju, ale syn by mal mat vlastnu izbu za kazdu cenu. Je v puberte, potrebuje svoje sukromie, potrebuje sa odreagovat, nahnevat a vyburit vo svojej izbe. Ak chlapec nema ani kusok sukromia, tak to je dost zle. Aj telku a pocitac by som mu dala do izby, aby nemusel v obyvacke byt s otcimom.

Sadla by som si s muzom a povedala mu, ako to citim.......vysvetlila mu pravidla, pripomenula mu co je to puberta, zakazala mu rozpravat blbosti o jeho otcovi a tiez blboviny, ktore podryvaju chlapcove sebavedome. A rozhovor by som ukoncila asi tak, ze : Kto nema rad moje deti- toho nemozem mat rada ani ja! 😠

digysa
23. máj 2013

....sa nesmejte........myslela som Strechu nad hlavou......... nie "hlavu pod strechou" 😎 😀 😉

jabadaba
23. máj 2013

@cecil36 chudak chlapec, asi len tolko!

sonice
24. máj 2013

@digysa celkom si myslím, že takto nič neporieši. otec syna už nenávidí. možno sa dokáže týždeň pretvarovať a potom to príde znova,... Je to totiž už dnu v otčímovi - dnu. Aj Ty ak niekoho neznesieš, tak len za to, že Ti niekto povie spamätaj sa zrazu nezačneš danú osobu ľúbiť.

Naviac tam už istotne aj syn neznáša otčíma. Je to obojstranné.

Možno by sa to takto dalo riešiť celkom v začiatku, ale už nie pri takto otvorenom konflikte. No za pokus to určite stojí.

dazdovka
24. máj 2013

@cecil36 jaj mam trochu podobny problem, ja som v podobnom naladeni k mojej vlastnej dcere z prveho vztahu. Kuka do chladnicky 15x denne, co by kde vytiahla, normalne jedlo odmieta s nami jest (fuuuj ja neznasam taketo) a sladkosti, milaciky to by mohla na vagony... No a ked jej kupim v akcii 4x nejaku tvarohovu ovocnu penu co ma rada, tak skoro vzdy kukam na poslednu v chladnicke 3tyzdne, az ju zjem sama den pred zarukou, lebo tvrdi ze uz sa toho prejedla a tvrdi ze uz ju z nej napina... Ranajkovat nechce, ale raz za cas povie, ze by ranajkovala musli, kupim kg balenie musli a spravi si ho raz, fuuuj uz ma z toho napina povie...
Naopak, ked kupim malej dcere raz za cas nejaky Lipanek, alebo vyzivu, cucoriedkovy kompot kvoli stolici, uz hned by si dala a ked nie som doma, smelo si otvori a zosrotuje... Fakt je, ze malej kupujem smotanove kremiky velmi zriedka, ona nie je moc na take, skor na struhane jablko. Kazdy den mame vylozenych niekolko jablk na stole, aj ked navrhnem, ze jej osupem, fuj nemam rada jablka, svokra donesie jahody, zje celu misku a malej necha jednu jedinu jahodu, skoro nezrelu, prave tu ktoru ona jest nebude...
Proste tie deti neuvazuju ako my dospeli a keby jej to nepripominam ako papagaj a nerobim si z toho nic, tak co z nej bude... Ja by som to tak zufalo nevidela, ze sa manzel tvojej sesterky podujal na to dozerat..

Co vidim ako problem, ze jej manzel obvinuje nevlastneho syna z chyb jeho otca. Na to nema pravo, je to problem toho chlapa a dieta nema byt co obvinovane a ponizovane za to, akeho ma rodica! A vobec s nim nezije, vychovava ho predsa uz iny muz, naco picha do minulosti, tym ju neprepise a nikomu to nepomoze.

Verim, ze su obaja na nervy z toho, kolko maju starosti s dvojickami (pises ze to nastartoval prichod dvojiciek na svet), urcite su z toho velmi vycerpani a puberta syna im nepridava. Nemyslim, ze su to vsetko dobre dovody, aby odisla od manzela. Riesit, riesit, riesit a nech pohovori s manzelom niekto rozumny, ze dieta nikdy nemoze obvinovat za chyby rodica.

dazdovka
24. máj 2013

Ach smejem sa ako som napisala uvodny odstavec, do chladnicky sa tak dobre kuka, kuzelna budka to je 🙂

cecil36
autor
24. máj 2013

@dazdovka to s tou chladnickou akoby si o mojej dcere pisala 😀 Ja sa priklanam tiez skor k tomu, aby s nim niekto(napriklad psycholog) prehovoril, aby si uvedomil, ze za minulost dieta nemoze, ani ho nemoze obvonovat, ze z neho nic nebude, to dost ubera sebavedomiu pubertiaka, ktory aj tak vsetko berie viac ako osobne. Odchod je krajne riesenie a navyse kedze nema kam ist a je momentalne na RD tak je lepsie sa pokusit to riesit menej radikalne.

michaela1478
12. nov 2013

boze ked to tak clovek cita ...som v podobnej situacii mam 12 rocnu dceru v puberte....nastastie nie som vydata a byvame spolocne aj s mojim priatelom v mojom byte...v tom mam velke stastie....taka ista drezura ako tu citam moj priatel namiesto toho aby si nadalej budoval vztah s mojou dcerou...stale ustavicne len hundre...vsetko co spravy je zle dokonca skryval kolu a sladkosti do skrine....skoro som odpadla...akoby sme nato nemaly ...neustale len kritizuje koly skole koly obleceniu ako sa oblieka a proste vsetko co jej kupim si musi "zasluzit" ...ja ju branim a z toho su hadky ....nedam si skakat po hlave ako by chcel...smola...sme na rozpade vztahu...uz sme konstatovaly ze najdeme byvanie prenho ze to nema vyznam takto sa proste zit neda...Posledna dohoda na zachranu vztahu je psychologicka rodinna poradna ...dnes mam termin a velmi sa tesim...Byvame v zahranici vlastne prv idem sa poradit sama...a dufam ze ho nahovorym aby siel so mnou tuna v tomto state...len ma ten nazor ze su tu vsetci blbci a len sa zastavaju deti....budem musiet najst nejaku dobru poradnu v cechach to je najblizsie aby nemal vyhovorku .Ach jaj veru nie je to lahke...Takyto clovek ukaze svoju pravu tvar zial az po case mozno uz ked si je vo vztahu celkom isty....najhorsie je ze vsetko co poviem vie tak argumentovat ze potrebujete uz len advokata...

kaktusik007
12. nov 2013

@michaela1478 preco si s nim???? preco dopustis, aby tvoj partner ublizoval tvojmu dietatu??? toto nie je dobre.... posli ho prec, natvrdo.... ved takto ti z tvojho dietata vyrastie psychicka troska bez sebavedomia....

michaela1478
12. nov 2013

@dazdovka suhlasim s tym co pisete...deti su deti treba povedat mozno aj 100krat kym urobia co chceme....ale na to ma vlastneho rodica ...vlastnu MATKU....vlastny rodic ked pokrici zachvylku je zasa dobre dieta berie taketo napomenutie uplne inac ako od nevlastneho otca ktory mu neda ziadnu lasku keby ze aspon priatelsky rozhovor aby to dieta videlo a dal mu najavo ze mu na nom zalezi...zaujimat sa o to dieta a pochvalyt ked nieco dobre uroby....Niekto sa chce hrat na otca ale len rozkazovat nadavat a zakazovat ...a este povie ze je to pre dobro dietata aby z neho nieco bolo...a kde je LASKA a porozumenie? Toto nie je rodina...Rodina ma drzat pokope aby boly vsetci stastny a tresily sa na spolocne chvyle stravene spolu...zial nemam take stastie...niesom momentalne stastna v tomto mojom vztahu kde moje dieta trpi ....Ale dakujem mojim rodicom ake mi daly detstvo ako ma z laskou vychovavaly a staly pri mne aj ked som nebola stale suprove dieta a navystrajala som sa dost ale stale ma usmernovaly ale nikto ma neponizoval a neignoroval a nenapominal nehanil pre kazdu malickost .. ....a za to myslym niesom ani alkoholik ani nijako zavisla spravila som si popri vychove mojej dcery este aj druhy odbor zdravotnu skolu a pritom som nikdy nebola jednotkarka....vediem slusny zivot...ktory som si tazko vybudovala sama a mojich rodicov si vazim nadovsetko.

michaela1478
12. nov 2013

@kaktusik007 ved som povedala posledna sanca psychologicka poradna...musi si uvedomit ze roby velku chybu....on sa o tomto probleme rozprava len s jednym kamaratom ktory je taky isty ako on...takze ho len utvrdi v tom ako sa sprava.Inac nekomunikuje o tomto probleme z nestrannou osobou boji sa ze mu neda za pravdu...tak si stale melie len svoje a argumentuje veci po svojom.Dufam ze najdem riesenie a pomoc u psychologa vlastne poradna on to chce tak isto je pripraveny aby sme to takto riesily...tak uvidime.

dazdovka
12. nov 2013

@michaela1478 juj drzim vam palce, aby ste to zvladli, dieta si ma vsetko zasluzit? Ako cviceny psik? Dieta potrebuje v prvom rade lasku, pochopenie a ano aj nejake pravidla. Odporucam vam precitat si, resp. vytlacit si prava a povinnosti v rodine http://www.oskole.sk/?id_cat=2020&clanok=16366 u nas to visi na zachodovych dverach, aby sme mali nejake tieto standardy pred ocami, ked sa nase videnie zuzi len na problem, ktory momentalne v rodine riesime.
Moj terajsi manzel, byvame u nho uz sest rokov, prvych pat rokov sme neboli zobrati, staral sa o moju dceru viac ako jej vlastny otec, a pritom zaraba od neho o polovicu menej, obdivujem ho ako dokazal prijat to moje vzdorovite spupne dieta do svojho zivota a nikdy v zivote jej ani mne nevycita, kolko energie a penazi (castokrat sa mi zda ze premarnenych) do jej zdarneho vyvinu venoval, lebo je to mimoriadne inteligentny a empaticky clovek. Ja som uz mojej dcere niekolkokrat vyhodila na oci, ze kolko co stoji a nevazi si to, ale take su deti, ony nerozumeju hodnote prace, vsetko prijimaju nezistne a ulohou rodica je nezistne dietatu venovat podla mojho nazoru vsetko, co by venoval sebe ako dietatu 🙂

palomka
12. nov 2013

Myslim, ze chlapcov...ale aj vseobecne deti bavi provokovat dospelych a skusat kam mozu zajst a este ked nema dobry vztah s otcimom a nie je jeho otec...tak nema a nebude mat pred nim respekt. Mlady skusa jeho nervy a otcim si mozno nevie rady a preto tak utoci. Svojmu synovi by mozno uz vylepil otcovsku poza usi. Ja ako matka by som sa porozpravala so synom prv a snazila sa mu vysvetlit aby drzal hormony na uzde a nevyvplaval mozno zbytocne konflikty...nap.aj oblubenou blbou poznamkou k niecomu co otcim povie...urobi...odvrkovanie, nezaujem a mat vzdy posledne slovo co je u pubertakov uz standard. A potom rozhovor s otcimom aby venoval mozno viac casu dvojickam a matka travila zvysny cas so synom...pitom navrhnut spolocne chvile s otcimpm...teraz ke obd. Hokeja...nevyriesene zalezitosti s byvalim rozoberat s matkou nie s nevl.synom a nakpniec urobit taky kruh pravdy kde sa urcia nejake pravidla v domacnosti aby nevznikali zbytocne hadky mozno aj opre malickosti.

Matka nech da najavo obidvom...aj synovi a aj muzo i ako ju tato situacia trapi a vypocut si co im dvom prekaza...nedusit problemy a mozno obavy co sa moze stat...Problemy treba riesit hned! Vela stastia

michaela1478
12. nov 2013

@cecil36 ja si myslym ze to takyto chlapi maju z detstva je to psychologia....ten moj myslym ze bol privelmi cicikany rozmaznavany matkou .Matka bola hlava rodiny otec viac cusi...ako som to pozorovala v ich rodine... skor jeho sestra musela plnit povinnosti aj zanho a musela si zasluzit nejake veci...myslym ze on dostal vsetko aj bez zasluzenia si...teraz si vynucuje obdiv a cicikanie z mojej strany aby bol on na prvom mieste a mohol byt akoze hlava rodiny a proste ho musi kazdy chvalyt uznavat a posluchat...ked to tak nie je a ja alebo dcera sa burime proti jeho mysleniu a nazorom...je zle..Manipulacia a Egoismus...Tento problem je jedna velka tema a najlahsie je rozchod ....ale preco to tak je preco sa clovek takto sprava...dovod musi byt...a neskoncim zaujimat sa o to kym mu nedokazem ze je chyba v nom a nie vo mne alebo v dcere..a ze na jeho vychovne metody moze zabudnut . Ked si to neuvedomi jasne najde dalsiu zenu z dietatom a zasa bude to iste mozno bude slaba nato aby sa mu vzoprela a bude velmi velmi trpiet..On ma problem sam zo sebou to musi uznat...alebo zit sam cely zivot....smutny koniec..

oktobermimi
12. nov 2013

@cecil36 presne ako môj otčím a preto som v 18 utiekla z domu a bývala po kamarátoch, pretože my bolo príjemnejšie spať na zemi , na gauči kde koľvek ako počúvať ožratého chlapa ako po mne húka že som prišla dom neskoro tak som bez večere( mama ma pustila do 11 prišla som o 8) alebo že otec dáva alimenty mne a nie mame ( dával aj mame) takže za to že uňho bývam budem platit 50E( dom je mamin a on nemá žiadny podiel ) alebo v chladničke 4 dni jogurt tak som ho zjedla a v ten moment ako som vyhodila pohárik z jogurtu išiel ho jest On takže krik prečo som ho zjedla... :/ a ešte oon neznáša punkerov a pod ľudí ( ja som jedna znich) a dával my to patrične pocítiť prepálená mikyna zafarbené tričko od šmýru prederavená koža na kanadách za 80eur... a to len preto že on je môj otčím on ma prevychová
takže veľmi dobre viem aké to má tvojej sesternice syn... a prajem mu pevné nervy, hlavne nech sa nenechá vyviesť z miery 🙂 nech je v kľude a nevšíma si h pretože takých ľudí teší to ak si ich ich "ciel" všíma a doslova s toho žijú...
hlavne nech sa sním neháda lebo to prileje akurát do ohna olej 😢

ludkas31
12. nov 2013

je to hrozne, nech uz je chalan hocijaky, ale aby detsku niekto vycital, ze zjedol nieco z chladnicky? ako ste tu podaktore pisali, to je to fakt tyranie, a to nehovorim o tom ako sa musi chalan citit ponizeny , divym sa , ze chalan este niekam nezdrhol, a mater by som tiez niekam poslala, ked toto dovoli..... a riesenie? urcite by som muzovi povedala na rovinu, ze bud zmeni spravanie k mojmu synovi alebo odchadzam prec aj s detmi, nenechala by som si zo syna spravit psychicku trosku

michaela1478
12. nov 2013

@oktobermimi presne to je to comu chcem zabranit aby ma moja vlastna dcera zato neodvrhla a aby mi neutekala z domu som na strane mojej dcery ...nenecham po nej vyskakovat ...nezastavam ju takisto ma svoje muchy ako ine deti ale nebude z nej niekto robyt nenormalnu....je inteligentna na svoj vek aj ked vysledky v skole niesu najlepsie ale nema po kom byt jednotkarka....je to uplne normalne ale vie co je zivot a berie vsetko rozumne...idem tvrdo proti nemu (priatelovy) a hlavne nie som na nom zavisla a to je moje stastie a aj ho to uzemnuje a boji sa ze nas strati takze psycholog este moze pomoct....myslym si-( Moja dcera ho ma svojim sposobom rada a praje si aby bol iny a aby ju chapal a opatroval neprovokuje ho nijako...ako tu uz bolo spominane pubertiakmi ze su taky... v pripade o com sa tu zmienuje sesternica tej zeny neviem ma to velmi tazke...nema prostriedky na to aby odysla..bude musiet nieco vymysliet...Bojovala som o lepsi zivot mojej dcery a moj....vybudovaly tazko nas spolocny zivot....nedam si ho znicit EGOISTICKYM clovekom.Bud budeme zit ako rodina alebo radsej kazdy sam...

oktobermimi
12. nov 2013

@michaela1478 presne tak bud ako rodina alebo každý sam... u nás bol problem že otčím je alkoholik a mamina sa ho moc bojí preto si nás decka z prvého manželstva nezastala 2 sestri zistil že lepšie sa je podvoliť a prispôsobiť, ale ja som mala svoj rozum a nechcela som nadávať na svojho otca a nenechala som sa ponižovať hej aj u mna to to tak bolo že jednotkárka zo mna nebola mam strednú dobornú z odboru kuchár a stačí my to 🙂 já som ho nemala nikdy rada lebo ja som ho od prvej chvíle vnimala ako človeka čo my rozbil rodinu aj keď nebola ideálna no bola kompletná...každý pubertiak am muchy a nie malé ( ja som chodila po akciach na cele týždne fajčila poza školu som chodila) ale každy taky bol aj rodičia a prečo to teda tomu decku vyčítať ?! 😠
ja som tiež nemala žiadne prostriedky v pnaženke 1euro a koniec :/
no ja som mala a mám veľa známych ktorí my vždy pomôžu ale ak ich sesternica tej paní nemá je to smutné, no zamýšľam sa nad tým či "sesternica" nieje ona sama pretože aj na dva tri dni sa sesternicu dá uchýliť aj keď nie je veľa miesta...

michaela1478
12. nov 2013

no bola som u psychologicky mala som termin...hm to treba aby somnou rozpravala aspon 6 hodin a nie hodinu....aby sa k tomu dostala aka je podstata veci...nevedela som kde skor zacat...vlastne som sa k nicomu nedostala treba sedenia ktore su velmi drahe tuna v zahranici....za 1 hodinu to clovek nevysvetly...-( strasne ake si mala detstvo...a nevycitas to mame ze sa ta nezastala? jasne aj ja som sa navystrajala chodila pozaskolu fajcila...namiesto skoly bol super biilard v klube...ale skolu som skoncila z vyznamenanim aj ked som sa nebyflila...a mala aj stvorky...kazdy sme nejaky mozu mat 2 vysoke skoly poniektory ked sa v zivote nevedia obracat a cakaju len na to ze im vsetko z neba spadne....Skola ma nebavyla chcela som len zarobyt sama na seba aby ma rodicia nemusely zivyt...ale teraz v tomto veku som si spravyla druhu skolu tu v zahranici a robym robotu ktora ma bavy a este jednu skolu si chcem spravyt....a aj ked som bola 4vorkarka....dokazem v zivote viac ako niekto z titulom v ruke...proste to su vrodene veci kazdy sme iny a nezalezi na tom kolko vela na nas kricaly ...proste kazdy si zasluzi zit slobodne...a hlavne deti...rodicia maju usmernovat a z laskou vychovavat...

oktobermimi
12. nov 2013

@michaela1478 aj vyčítam aj nie lebo chcela mať kľud a biť nestranná ale postoj k nej ako k mojej matke je taký že k nej necítim nič proste také prázdno, ani nenávisť ani odpor ani lásku nič... psychológovia sú predražený a aby my niekto po niekoľkých sedeniach za nie malý peniaz povedal že vzťahy sú na toľko poškodené že sa nedajú dať do poriadku ?! to viem aj sama...
biliard 😀 stolný futbal 😀 ... ale zaa jedno jej vďačím zistila som že život je sviňa a my sme jeho pomyje, a druhá keď sa my v 14 narodila sestra a starala som sa o ňu takže viem ako mam malú kúpkať kŕmiť prebaľovať ... ale to je tak jediné :/

sandracs
13. nov 2013

V dnešnej dobe ľudia vedia veľmi sofistikovane skrývať nenávisť alebo odpor k nevlastným deťom za "prísnu výchovu" ktorej cieľom je "vychovať" slušného jedinca. Sesternica @cecil36 by podľa môjho názoru pre začiatok (ak nemá možnosť radikálneho riešenia/ nemala dovoliť partnerovi zasahovať do výchovy syna. Výšku vreckového, čas príchodu domov, tresty by mala riešiť sama. Partner môže poradiť, ona môže radu prijať a nemusí. Hry na " prísneho otecka" väčšinou nekončia pre tie deti najlepšie.

michaela1478
14. nov 2013

@oktobermimi vydis aka si bola sikovna ked si takto pomahala mame s malou sestrickou.....clovek sa uci na vlastnych chybach....a ze si odchadzala z domu na dlhsi cas to bolo preto asi ze si nemala pokoj doma a radsej bola s kamaratmi ktory ta uznavaju cenia a citila si sa s nimi dobre..Kym neprisiel cas ze si sa aj zbalyla a odysla...Pozorujem to na mojej dcere...ze je stale na telefone radsej v izbe vysla z nej len ked nieco potrebovala aj to hned mala nieco negativne vykricane....v momente si nieco moj priatel nasiel a omielal to stale dookola ze uz aj mna zacala boliet hlava....Ked sme boly v meste a moja dcera stretla kamaratky tesila sa ziarila vybozkavaly sa az jacaly od radosti hoci sa vidia casto....Takisto v skole...bola som na rodicovskom ...ona sa podujala na projekt pre triedu a predavala kolace aby maly na vylet v spolocnej kase...Bola vyrovnana sebavädoma jednoznacne stastna.Doma? ukriknuta ticha radsej zatvorena v izbe a spolocne vylety ani o tom nechce pocut radsej zostane doma....a chapem to uplne....uz ani ja nechcem nikam ist .

michaela1478
14. nov 2013

@sandracs Uplne suhlasim aj o to som sa snazila....preco sa vlastne moce do vychovy mojej dcery....co je ho do toho co z nej vyrastie....radsej by sa mal starat o nas vztah a ze to troskota a jej byt len dobrym kamaratom...a nie sa tu hrat na otca ktorym ani nevie byt...co si tym chce dokazat...ved jej nikdy nic nedal nemusi ju obliekat ani kupovat veci do skoly atd...este jej nic nekupil sam od seba...(raz jedno tricko) bola stastna ako blcha cenila si to no vecer to mala hned vykricane ze je dobra len ked sa jej nieco kupi ze je na peniaze..nema pravo aby mi zasahoval do mojej vychovy...ja viem tiez pokricat alebo zakazat a vsetko...ale to je moje dieta a ja uznam za vhodne kedy a ako.Lahke to nie je...ale odkedy som povedala ze takto to nejde a ze budeme musiet hladat prenho byt alebo ist psychologicke...ze takto sa zit neda...zmiernil sa...uvidime len na ako dlho....proste moj nazor ked maju chlapi istotu a podu pod nohami...zmenia sa na nepoznanie ....treba ich uzemnit ..a riesit veci radikalne byt tvrda.....to by mala mozno vyskusat aj sesternica vzpriecit sa byt sebavädoma a povedat nie...dat mu podmienky a ked to tak nepojde ako si to predstavuje ona proste zbalyt sa a odyst.....aspon na tyzden niekam ...ako vystrahu ved on prilezie bude ju hladat...su to slabosy aj ked sa hraju na tvrdych chlapov...mala by to skusit a nedat sa.

oktobermimi
14. nov 2013

@michaela1478 vieš čo ja som ani nechcela veď 14ročná pubertiačka aby pomáhala z niečim ?? ale mama my práskla malú do rúk zo slovami staraj sa zejde sa ti to! takže asi takým spôsobom sa začalo moje staranie o sestru :/ pokoj som mala vtedy keď som sa schovávala v izbe aj cele dne a vn som vyšla kôli Wc alebo niečo pod zub poprípade si a dvor zapáliť.. ale po dome minimálny pohyb len aby som mala kľud...lenže aj to že som išla na Wc bolo zlé pretože som buď tresla dverami alebo som ich nedovrela... stále niečo.. a keď nevedel čo povedať tak som šúchala päty po zemy 😠
a keď som bola z partiou tak som ich vnímala ako RODINU ktorá ma akceptuje takú aká som z mojimi plusmi aj mínusmi a hlavne ako ľudí na ktorých sa môžem spoľahnúť pretože som vedela že tí sa ma na rozdiel od mojej matky pred tým hňupom zastanú...

michaela1478
15. nov 2013

@oktobermimi hm no to presne roby moja dcera zatvory sa do izby a uz aj ked vyjde len koly vecku je zle...nejaky komentar sa stale najde....hrozne....radsej zostava v izbe....ma Telefon tak telefonuje z kamoskami a tolko sa orehly ze az....vyjde z izby a bum kruta realita....no ved uvidime ako bude dalej u nas Doma pozorujem kazdu malyckost ako sa sprava moj priatel....par dni je pokoj snazi sa...zatial....vie ze roby chybu...vie to velmi dobre...Dakujem ti za to ze so mnou komunikujes o tvojej minulosti..

michaela1478
15. nov 2013

@sandracs ale povedz ako moze nenavidiet dieta? ved to je chore....moj priatel ma tak isto dceru ma 10 rokov je Zlata.....nezije s nami ale dala by som jej vsetko tak ako aj mojej...kupila som jej stale nieco a ani som necakala ze ma bude mat Rada...ale bolo to od srdca...a ma ma ozaj Rada...ale preto ze citi ze mi moze veryt...ved ma svoju mamu a nevlastneho otca...ktory je k nej dobry moze ma mat prakticky na haku...ma uplnu rodinu...a mame sa moze len podakovat ze vlastneho otca jej vymenila za nevlastneho...-) aj to som zu vykricala hnusne......jeho dcera ma stastne detstvo z ludmi ktory ju maju radi...

oktobermimi
15. nov 2013

@michaela1478 počuj píšeš vo vyššom príspevku že jeho dcéra s vami nežije... a nie je v tom náhodu žiarlivosť na to že ty máš dcéru pri sebe ale on nie?? nesnaží s ju takto "vyštvať" k otcovi ??? lebo o to otčímovy išlo v mojom prípade ako v dotazníku v kolonke nehodiace sa prečiarknite 😠
nie je začo lebo viem ako je tvojej dcére 🙂

sandracs
15. nov 2013

@michaela1478 Ahoj, myslím, že oni si to veľa krát sami nepripúšťajú, resp. si to racionalizujú tou " prísnou výchovou". Bohužiaľ nieje to ojedinelé. len tu na fóre je popísaních veľa prípadov a čo sledujem vo svojom okolí je to podobné. Len vo svojom okolí poznám 3 prípady čo neskončili dobre. V jednom prípade môj kamoš z pubertálnych čias skončil na psychiatrii, ďalší kamarát sa teraz rozvádza a nevie sa stále vysporiadať s detstvom. Ten tretí skončil najhoršie, začal "prísnou výchvou", ktorá sa zmenila v 14 rokoch na sexuálne zneužívanie - a to vychovával dievčatko asi od dvoch rokov. Ale poznám aj dobré prípady, kde nevlastná dcéra doopatrovala nevlastného otca, lebo s ním mala pekný vzťah, alebo v rodine mojej kolegyne, kde boli tiež veľmi pekné vzťahy medzi nevlastným otcom a synmi a aj nevlastnými súrodencami, ale v týchto prípadoch čo som si všimla nevlastní rodičia deto "prísne" nevychovávali.
Je mi ľúto, že druhý vzťah Ti vyšiel takto, želám veľa síl k správnemu rozhodnutiu a šťastnejšiu budúcnosť. Je veľmi pekné ako brániš dcéru, maminy tých prípadov, čo som sponínala sa nechali tou " prísnou výchovou" ovplyvniť. resp. zavreli oči pred realitou, lebo ako partneri - min. ten jeden bol ukážkový. Slušný, dvorný, milujúci svoju ženu, zarábajúci, pomáhajúci v domácnosti. nepil, od fajčenia sa odučil.