Problém s nevlastným synom
Prišla som si po radu. Mám poslednú dobu problém s nevlastnym synom. Chodia k nám aj so sestrou každý druhý týždeň. Týždeň u mamy. Týždeň u nás. My sme s mužom už dlhšie spolu žili máme aj dcérku. Manželova dcérka je zlatunka, pomáha so všetkým, teší sa z bábätka (bábo ma rok). Ona má 10r. Chlapec ma 12r. S nim je problém. Zo začiatku som bola premotivovana, chcela som sa zapáčiť, malá ma akceptovala hneď, ale chlapec si držal odstup to som tolerovala. No posledné mesiace sa veľmi škaredo vyjadruje na mňa. Keď hral online hru s kamošmi. Vravel, že ",tá tatova suka" to som riešila s nim hneď. Vyhovaral sa, že som zle rozumela. No stupňuje sa to. Ukladám prádlo do skrinky a on mi povie"ty si sviňa" alebo "sprostá" robí to, keď nie je muž doma. Keď pride muž tsk mu to poviem. On to s nim rieši ale chlapec je ticho. Niekedy začne plakať že on nič nerobi. Ja už naozaj neviem co robiť aj sa mu vyhýbam, ale on akoby naschvál ma provokoval.
To že zostaneš najprv v šoku o.k ale potom sa nadýchnuť, počkaj aj keď 15-30 minút a chod si to s ním vybavit ...veď on ťa SIKANUJE! Keď sa nevieš postaviť sama za seba ako budeš vedieť ochrániť napr.svoju dcéru?
Predychaj prvotný šok a vbehni do izby a povedz napriamo že toto konci a nebude pokračovať!!!
Ja by som iné povedala tomu zasranovi ...áno nemusí ťa milovať ale neexistuje takto sa baviť..NIKDY.
A tvoj manžel je tiež riadny pako ...nie som za fyzické tresty nie ale ten jeho by si zaslúžil takú po papuli že stena by mu dala druhu...mňa by sa ten chudáčik 12 ročný bal čo by si vypočul....ešte raz dovoli si len to čo mu ty dovolíš. Ty to môžeš zastaviť...nesmieš sa báť nevychovaneho decká. Keď to teraz nezastavíš v 15 rokoch vieš čo môže nastať? Veď tá bude mať úplne v hrsti. Budeš zajatec vo vlastnom dome.
Byť na tvojom mieste ten zasran nevkročí do domu pokiaľ si s ním muž nezrobí poriadky ....len to musíš s mužom si zariadiť...je to jeho syn....keby sa môj syn takto správal hneď narobím taký randal za klobúk by si to nedal.
Si v úlohe tyraneho uboziatka. Sa vzchop ...chytím toho chalana a pozriem tak hlboko do očí že sa posere. Normálne som nahnevaná na reakcie ako tvoje tak tvojho muža...neviete si poradiť s malým zasranom. Lezie vam vyštane decko po hlave. Ste hlúpi fakt.
@lienka.7 jasne že môže jednu jej slahne ona bude v šoku a ticho? A manzel že má si to ona vybaviť s ním? Wtf? Ten syn mal byť postavený na koberčeku už dávno čo len prvý x keď vyslovil nevhodnú poznámku, mal sa nahlas ospravedlniť pred otcom aj ňou samozrejme a sľúbiť že sa to nikdy nestane. A určite ešte trest ( povinnosti v dome, vysávanie pomáhanie s obedom, žiadne hry na Pc))aby si fakt uvedomil že prestrelil. Nie že ona je ticho a on otecko sa s ním smeje v obývačke. To kde sme. Mne len raz by povedal že obed smrdí ako hovno celý xsicht by mal ponorený vo wc mise nech vidí ten rozdiel...dýchať by som mu nedala ani na sekundu .
Ja som s deťmi kamarátka ale len raz prestrelia dám jasne najavo odtiaľ podtial...tento by po špičkách pri mne chodil ...len keď nemá podporu v manželovi tak nech sa pripraví že v 15. Zacne iná šikana...
Dohodni sa s manželom, aké presne sú tvoje právomoci vo výchove jeho syna. Mladému hneď a zaraz povedať, že takto sa u vás doma nikto chovať nebude. Ak sa to čo len raz zopakuje bude nasledovať: uveď konkrétne čo a dodrž!
Zároveň ponúknite pomoc. Ak ho niečo ťaží a nevie si rady s tým, ty aj jeho otec ho kedykoľvek vypočujete a budete sa snažiť pomôcť
Ale najlepšie ak by ste si všetci sadli urobili zoznam pár dôležitých pravidiel, normálne podpísali a dodržiavali.
V duchu: v tejto domácnosti si pomáhame, pozivame prosím a ďakujem atď.
Verim, aj ja by som bola v soku a s vlastnym dietatom si to este vyriesis, lenze toto je tvoje nevlastne dieta a ty nechces by zla macocha.
Ja viem, a ani sa necudujem, ze si zelas len, aby dievca chodilo k Vam, ale pockaj lebo este aj ona bude v puberte.
Ja som, dost prisna matka, co sa tyka znamok a spravania, ale dnesne deti ohovaraju aj vlastnych rodicov, keby nanho vybehol tvoj manzel urcite by zacal nadavat aj na svojho otca priatelom. Ked ho mama usmernuje aj o nej takto rozprava.
Ja by som vysla z izby a vypla wi-fi, resp.by som ma na ten 1 den zobrala pc kabel na zapojenie do zastrcky, ale wifi je lepsie lebo tym mu obmedzis aj mobil. To by mal za trest, a aj by som mu to rovno povedala, ze zakazdym ked sa s tebou takto bude bavit mu zoberies wifi. Po 2 takychto incidentoch si uz 3.rozmysli!
Aj ja som mala problem som synom problem, pravidelne sa na neucil a neprebalil si veci na dalsi vyucovaci den. Najprv som sa mu vyhrazala, ze mu zoberiem na tyzden...ale aj tak mal vzdy nejaky projekt, ulohu z inf.,..... ze som mu ju musela vratit, resp.sa vykupil s dobrymi znamkami z trestu, takze ma prestal brat vazne, ale teraz uz dobre vie, bud spravi to co ma, alebo ten dany den, nebude PC. A ver mi, nechce ani den byt offline, vsak este nieco zmeska.

@adam7122023 chlapec môže dostať amok a tu kameru rozbiť, keď ju provokatívne ukáže. Deti začínajú byť agresívne z tej "voľnosti", ktorú vidia vo filmoch, z počítačových hier - strielačiek.