icon

Problém s peniazmi a hroziaci rozvod

patriciaa32
20. máj 2014

ahojte.mám veľký problém s mojim manželom.a to taký,že on stavia dom,ktorý tvrdí že je náš,financuje ho on,ale je napísaný na jeho sestru.podniká a vraj sa bojí daňovákov,kedže sme mali ešte jeden starý domček a 5 áut...tento starý domček sme predali,polovicu mi vyplatil aj ked viem že tie peniaze boli jeho,za ktoré sme ho kúpili,ale chceme nový tak preto sa predal! no a teraz sa vadíme,teda mna najviac štve, že je skoro stále preč,buď v práci, alebo na novom dome.bývame momentalne u mojich rodičov, a jemu to vadí,preto chcem čím skor dostaviat dom a odist tam.nasi su u nas každý den,pomáhaju mi s detmi,ostala som na ne sama...a dost sa hádame, dala som mu podmienku, ak ten dom jeho sestra neprepíše na nás, tak je koniec a rozvod! on vsak chce darovaciu zmluvu,kedže značnú časť penazí mu na dom požičiala jeho sestra!vobec neviem čo robiť a ako ho ukecať nech to na nás napiše! ja s ním jednoducho nebudem ak to nenapíše aj na mna!!!poradte, co urobit ,ĎAKUJEM

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@libka1 ty by si sa ako citila na mojom mieste? po tom vsetkom co si si tu prečítala? isto by si neskakala od radosti

zabka1000
21. máj 2014

@libka1 100 bodov 😀

effie81
21. máj 2014

Aj ked je to cele pravda,tak zakladatelka strasne prekruca fakty.Aj verim,ze kostra pribehu je pravdiva,ale vsetko ostatne si dotvaras podla vlastnej mysle.Neverim,ze by bol tvoj muz taky hlupy,ze by potom vratil cely dom svojej sestre.Urcite ti to ani takto nepovedal,len ty si to takto vysvetlujes,lebo takto mas podla teba byt nastvana,ze aka je svagrina zla.Aka skoda,ze sa nedozvieme aka je pravda.Bola by som zvedava na manzelovu verziu.

tanapeta
21. máj 2014

však to čo ti dal muž peniaze z predaja domu dajte jeho sestre, predajte 5 áut a máš vystarané. Koľkí by chceli mať tvoje starosti!!! @patriciaa32
a teda vzťah máš jak hovado, sa vyhrážaš stratou vzťahu len kvôli financiám. Aby ťa starý neposlal niekde....
A to si ako predstavuješ splácať švagrine po 100 eur mesačne 40 000eur??? a ešte bezúročne?? a čo je ona charita tiež? tiež si asi bude potrebovať kúpiť nehnuteľnosť. Nechápem tvoj postoj. Na požičanie bola dobrá, čo...

libka1
21. máj 2014

@patriciaa32 byt taka ako ty? preboha, az ma striaslo pri tej predstave... 😖 nerob mi prosim soky 😀

effie81
21. máj 2014

@libka1 😀

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@effie81 asi som to zle vysvetlila...v prípade rozvodu jej vratime dar,t.j v tomto stave,a hodnot je teraz 100tis€.ale o 5rokov moze mat hotový dom so vsetkým aj s pozemkom a bazenom 200tis,tak 100 dame jej a 100 bude v BSM, co by slo medzi mna a manzela napolovicku...chapes?

marse
21. máj 2014

@patriciaa32 necitala som všetky ostatne komenty od bab, ale tvoje ano...a mam len jednu otazku.. si normalna??? to fakt si myslis že dostaneš vsetko vzdy na zlatej tacke?? to co ty mas na mesiac 270+600 nemaju niektore maminy ani v plate... a kam si dala tu polovicu co ti muz dal z predaja domu? tebe bude furt malo, si mamonarka jak hovado a nikdy nebudeš mat dost teta skrblikova ... namiesto večneho lamentovania ci si alebo nie v LV sa venuj detom , domacnosti a podobne...

my sme tiez stavali dom, teraz nas caka kolaudacia, na LV je len moj muž, ja nie, a nejako nebazirujem že tam niesom, a uz vobec sa nevyhražam rozvodom. nejsom mignuta. a ty si myslis ze u nas to robil niekto iny? cez den polovicka v praci a do noci na stavbe, ale viem ze to robil pre nas preboha...

z takychto vyjadreni sa mi chlpy na rukach zdvihaju, postav sa a chod pomoct 😠 😠 😠

effie81
21. máj 2014

Ja by som sa na tvojom mieste urcite rozviedla.Nevydrzala by som zit s takymto darebakom.Ved to musi byt utrpenie.😀

matka412
21. máj 2014

jezis dievca ty sa spamataj , tvoj muz je hotovy poklad , bud rada ze stavia dom a nechodi za stetkami ... ked chces byvat musis aj nieco obetovat ... hovoris ze sestra mu dala 40 000 eur na stavbu domu zarobi cca 3000 eur mesacne , krista si zoberte pozicku a vyplatte ju a mate pokoj ... a veru by som sa ani necudovala keby poda o rozvod , neuraz sa ale nechapem tvojmu zmyslaniu , ty vlastne milujes svojho manzela alebo jeho peniaze??? mesacne ti dava 600 eur , niektore rodiny musia vyzit z minimalnou mzdou a materskou ... a tebe sa este mali?? sestra ma pravo ne svoje peniaze , robila by som presne to co ona

effie81
21. máj 2014

@patriciaa32 takto dobre som sa uz dlho nebavila,tromfla si vsetky doterajsie diskusie,palec hore.😀 aj tu co chce darovat svoje dieta,aj tu,co chce znicit milenca,aj tu,co vymyslela ten pribeh a potom sa priznala.Dakujem za zabavu.🙂 ked zalozis dalsiu diskusiu,prosim si pozvanku🙂

effie81
21. máj 2014

@patriciaa32 ale nabuduce pis trochu realistickejsie.Toto je tvoja prvotina?Nevadi,ved aj velki spisovatelia nejako zacinali.😀

matka412
21. máj 2014

a este ti kupil auto a budes ponom hukat , ze co on si dovolil kupit ti sportove auto? trosku vdacnosti by ti nezaskodilo ... vies co rozved sa , najdi si chlapa co bude dostavat minimalnu mzdu , nebude mat byt ani dom a ani auto , to by ti asi otvorilo oci dievca ...

effie81
21. máj 2014

@matka412 a ty tomu aj veris?😀

zabka1000
21. máj 2014

@effie81 ty si na to chúďatko utrápené fakt zlá 😀 😀 😀

matka412
21. máj 2014

@effie81 po pravde?? :D neverim ze takato zena aj existuje :D

effie81
21. máj 2014

@zabka1000 tak prepac.😀 ja nie som zla,len objektivna.😀

zabka88
21. máj 2014

@patriciaa32 ahoj, tak s tým darom je blbosť... Darca môže žiadať vrátenie daru, ale iba z dôvodu že sa obdarovaný k nemu alebo členom rodiny správa tak, že tým HRUBO porušuje dobré mravy... a teda rozvod ako taký tento dôvod nezakladá... Takže ak Vám to raz sestra chce darovať tak to nemôže robiť s tým že si bude klásť podmienky a že si prípadne bude žiadať vrátenie daru... Napriek tomu si myslím že spravodlivejšie a z dôvodu udržania si aspoň trochu dobrých rodinných vzťahov by bolo vziať tú pôžičku a sestru vyplatiť. Takto budete všetci spokojný a bez pocitu že niekomu bolo ukrivdené...

inak, pozerám že baby ti tu riadne naložili... ale keďže si stále tu, tak verím že začínaš chápať že aj právom, ale pozri, skús sa poučiť z toho... trošku sa skús vžiť do kože tvojho manžela, ktorý maká ako fretka aby vás uživil, aby vám zabezpečil bývanie a zabezpečil vás .. a príde "domov" a tam ho čaká negatívne zmýšľajúca manželka vyhražajúca sa rozvodom a rodičia, ktorí zjavne nie sú voči nemu a jeho rodine dobre naladení... ty by si sa ponáhľala z roboty alebo stavby "domov" ? Vieš, pre teba to u rodičov domov je , máš tam zázemie a rodičia ti pomôžu, ale on sa tam doma zjavne necíti... preto zrejme aj maká aby ste mohli čím skôr odísť do svojho a mať trochu súkromia... porozmýšľaj nad tým, pretože musíš zmeniť hlavne svoj postoj aby ste si zachránili manželstvo.. a ja predpokladám že manželstvo zachrániť chceš, však? 🙂

zabka1000
21. máj 2014

@effie81 veď ja viem 😀 ...mne sa tvoje príspevky veľmo páčia 😀

effie81
21. máj 2014

@matka412 😀 ale musime uznat,ze sa postarala o zabavu.😀 Ale aj ja som niekedy zapochybovala,ze mozno aj existuje taketo cudo,ale ten bazen to isti..to som uz prestala pochybovat,ze to cele len vymysla.😀

patriciaa32
autor
21. máj 2014

ok,opíšem vam mojho manžela! nieje zlý, deti miluje,dal by im všetko,myslím že aj mna.nechodí nikam, len práca,dom,a domov.nepije,nedroguje,nehra automaty,nechodí za kamoskami,kamosmi aj ked pred svadbou mal partiu co chodili po zrazoch,bol autičkár! teraz jediné čo mi na nom vadí,a zlozvyk ma ten že fajčí,a veľa,aj krabicku na den.kávu o toho nepočítam,tu si dam aj ja.za posledné 2roky od nas odisiel 6krat a z toho 2x som ho ja hnala a tieto posledné odchody sa cim dalej viac stupnuju ze je dlhsie reč.na zaciatku odisiel a na druhý den prisiel,potom po týždni až teraz naposledy bol 2mesiace preč...ale zobral nas vo februri na valentína do kupelov na týžden tak som myslela ze uz dostane rozum a bude posluchat a j mi slubil že uz neodíde a buum je zas preč,uz je to mesiac! a dala som mu podmienku s tým domom tak uvidíme,ci mu na nas zaleží!!! 2roky mi stale hovoril,že ho to tu nebaví s mojimi rodicmi,zobral byt do prenajmu,400najom+200e,a nevydrzali sme tam dlho,po 2dnoch prisiel z prace,som mu povedala ze som este nepovybalovala ze mam 100 chutí sa zobrat a odíst,že preto som si ni nevybalovala...a on co spravil? zbalil mi veci,doviezol naspet a odisiel!!!mal sancu byt s nami sam a takto to dopadlo...

effie81
21. máj 2014

@zabka1000 vies,ona ma normalne donutila prispievat sem,inak nezvyknem prispievat,ale ona ma dostala.😀

tanapeta
21. máj 2014

@patriciaa32 a čo si myslíš, že robil tie 2 mesiace? A ty si ho vzala späť? 😀

matka412
21. máj 2014

@effie81 ja ti neviem , mozno vo svete existuje cca 30 rocna zena ktora je rozumovo takto :D

libka1
21. máj 2014

@patriciaa32 to vyriesis lahko. keby doslo k rozvodu, bazen nech manzel napise na teba a vratite jej len dom... aspon s nou vybabrete ked je tak nenazrata... vies aka bude nasrata ked sa bude raz divat z okna svojho domu na to ako sa ty valas v bazene a ona ziadne nema? 🙂

zabka1000
21. máj 2014

@effie81 veď ani ja...po prvých jej príspevkoch ma cukalo napísať jej, že si nič neváži.....potom ma to prešlo, ale na konci už ani mne nedalo 😀

matka412
21. máj 2014

@tanapeta boze toto jej ani nehovor , sa tu este rozplace :D :D :D

libka1
21. máj 2014

@patriciaa32 jezis ty zijes s autickárom??? 😅 to by som bola fakt opatrná...

effie81
21. máj 2014

No ja by som sa mu zas cudovala,keby s tebou chcel byt.Takze on je teraz zas prec?Takze konecne dostal rozum?Sa tesim,prajem mu,aby uz mal len klud.😀

patriciaa32
autor
21. máj 2014

@zabka88 vidís to ma nenapadlo,mozno aj preto bol stale preč lebo chcel rýchlo dostavat a aby sme boli uz konečne sami...hmm a mne večer povedal ze bude doma,a rano ked prisli nasi,tak povedal ze ide na dom robit,to preto ze asi mu vadia....ale vravím,doteraz ich ako tak toleroval,ale odvtedy ako sa moj oco zacal do toho starat,ze dom treba dat naporiadok a ze jeho sestra keby je jeho žena,ju zadavi odvtedy je iný..a ja som mu hlupa povedala,ze nech sa mojmu ocovi nečuduje aj ja by som to spravila...je to na prd cele aj medzi nasimi rodinami